Duben
ohodnotit

Obsah filmu Poslední ples na rožnovské plovárně

 
Válečné drama, odehrávající se počátkem roku 1944, kdy už bylo jasné, že Německo spěje k porážce, ale nacisté pořád zběsile terorizovali porobené národy.
V menším pohraničním městečku se studenti 3. ročníku kantorského gymnázia chystají - i přes přísný zákaz - uspořádat tradiční únorový ples. Nejen profesoři, ale i rodiče je od tohoto sice odvážného a vlasteneckého, ale zároveň velmi nebezpečného počinu zrazují, většina mladých si však důsledky nechce připustit.
Půvabná Lenka, dcera správce továrny, je svým otcem důrazně varována, ať se žádných provokativních akcí nezúčastňuje. Pochopitelně - táta má o ni strach, ovšem zároveň musí být...
 
TIP: Nastavení pořadí obsazení si můžete nastavit zde >>
režie:
Ivo NovákIvo Novák  
hraje:
Andrea ČunderlíkováAndrea Čunderlíková.....Lenka [21]   
Josef SomrJosef Somr.....Lenčin otec [40]   
Bronislav KrižanBronislav Križan.....Sergej [32]   
Kateřina MacháčkováKateřina Macháčková.....Božka [24]   
Jaromír HanzlíkJaromír Hanzlík.....Vašek [26]   
Marie DrahokoupilováMarie Drahokoupilová.....prof. Karmazínová [32]   
Vladimír MenšíkVladimír Menšík.....prof. Čepelák [44]   
Petr SvojtkaPetr Svojtka.....Slávek [27]   
Ilja PrachařIlja Prachař.....dr. Olejník [50]   
Radovan LukavskýRadovan Lukavský.....Baumann [54]   
Jaroslav MoučkaJaroslav Moučka.....Hajný [50]   
Václav KotvaVáclav Kotva.....Moutelík [52]   
Vladimír StachVladimír Stach.....ředitel [47]   
Josef LangmilerJosef Langmiler.....Sochor [51]   
Stanislav LiteraStanislav Litera.....správce sokolovny [42]   
Vladimír KrškaVladimír Krška.....prof. Zítek [49]   
scénář:
Karel ŠtorkánKarel Štorkán  
Ivo NovákIvo Novák  
námět:
Karel ŠtorkánKarel Štorkán.....novela [50]   
hudba:
Zdeněk LiškaZdeněk Liška  
kamera:
Jan ČuříkJan Čuřík  
střih:
Miroslav HájekMiroslav Hájek  
trailer
Distributor v ČR:
Ústřední půjčovna filmů
 
 
Jazyková verze:
česká
 
 
Distribuční verze:
česky
 
 
Zvuk:
mono
 
 
Ohodnoťte
n12345
n678910
Zobrazit všechny herce a tvůrce filmu Poslední ples na rožnovské plovárně >

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení

Nejnovější komentáře k filmu

martin.stusak.9
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 14.9.2017
Snímek by námětem nemusel být špatný, ale   takhle zpracovaný velmi trpí normalizační   atmosférou naivity a prostoduchosti. Hrdinkou   příběhu je studentka Lenka, kterou výborně   ztvárnila Andrea Čunderlíková. Doba temného   protektorátu a Němci pro výstrahu popravují   dopadené partyzány. Místní studenti i přes to   projeví odvahu a rozhodnou se uspořádat   zakázaný ples. A Lenka? Ta jde ještě dál.   Pomůže jednomu partyzánovi i přes vědomí,   že by ji za to nacisté popravili také.   Konečnou tragédií je, že ve finále bude   zastřelen úplně někdo jiný. Pro Lenku   člověk hodně blízký. Nejen za normalizace   byly snímky o hrdinských činech v době války   velmi populární. Zde jde o studentku a tak není   od věci se zmínit o faktu, že ve své době na   film do kina chodily školy místo vyučování.   Hrůza doby však kupodivu ze snímku vůbec   nevyniká. Takřka snové vyprávění bortí   dramatizaci a naopak povyšuje určitou již   zmíněnou naivitu. Snímek má spíše   literární atmosféru kulminující až do   uměleckých vod, ale ani toho bohužel nebylo   dosaženo. Ideologie je nepřehlédnutelná a tak   vlivem toho byl dnes snímek bohužel odsouzen v   zapomnění.
Pitryx
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 31.3.2017
Opět pro mne ten nešťastný způsob   vyprávění, přerušovaný retrospektivami. Už   po půlhodině jsem se dost nudil, a jen   vzpomínal na lepší filmy z tohoto období.   Nebýt Andrey Čunderlíkové, šlo by to asi do   kopru ještě rychleji a víc. Ale co, je mi sice   líto tento snímek zahodit, ale bohužel. Pokud   musím snímek kvůli nudě přejíždět, nemá u   mne na vyšší hodnocení místo. Potěšily   záběry na hereckou omladinu, ale to je jako plus   vše.
Angelika2808
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 1.8.2012
Nepříliš výrazné drama z válečného   období, kde se v jedné ze svých největších   rolí objevila krásná Andrea   Čunderlíková.
Snímek zachytil drsnou realitu   této tragické kapitoly světových dějin -   strach, teror a okamžité popravy (vraždy)   nevinných lidí, ať už pomáhali nebo byli jen   příbuznými těch, kteří se nacistům   postavili. Ve snímku se hlavní moto -   studentský ples - odbyl jen okrajově,   pochopitelně, že osou příběhu byla ilegální   pomoc partyzánům.
I přes poutavé téma mě   tento film nijak neoslovil a zcela určitě se z   období protektorátu najde více daleko   kvalitnějších snímků (namátkou Atentát nebo   Vyšší princip).


Hodnocení:n12345678910
Poslední ples na rožnovské plovárně (1974)Poslední ples na rožnovské plovárně (1974)Poslední ples na rožnovské plovárně (1974)Poslední ples na rožnovské plovárně (1974)
Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190603
Osobností: 697936
Fotografií: 764352
Plakátů: 376796
Obsahů a biografií: 178338

Poslední komentáře

První večeře (2018)

První večeře
Tedy, na to, že jde o   krátkometrážní studentskou   záležitost se stopáží   necelé čtvrthodinky, musím   smeknout před nápaditostí a   více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 8 / 10

Hlasy mrtvých (2023)

Hlasy mrtvých
Slečna so zdedenou   nehnuteľnosťou, čarodejnica   Vrecohlavová v suterénnych   priestoroch, a zopár   hereckých poskokov to majú   marné, keď více >

Autor: horribile_dictu | Hodnocení: 5 / 10

Pilulka (1999) [TV epizoda]

Pilulka
Kelso se dozví, že Jackie je   těhotná a je z toho hotovej,   Donna proto radši objednává   v lékárně antikoncepci, v   lékárně se sejdou Eric,   jeho ségra a Bob Piciotti a   dál docela švanda:-)

Autor: FLA | Hodnocení: 7 / 10

První rande (1999) [TV epizoda]

První rande
Konečně první rande Erica s   Donnou a právě na   Valentýna. Hyde jim to chce   zhatit, ale moc se mu to   nezdaří a Kelso chce stále   další sex s Jackie, ta mu ho   odpírá, ale nakonec?:-))

Autor: FLA | Hodnocení: 7 / 10

Young Catherine (1991) [TV film]

Young Catherine
Legendární historie o   mladičké pruské princezně,   která se měla stát   manželkou šíleného   následníka ruského trůnu a   nakonec se stala více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 8 / 10