Duben
ohodnotit
Popis / Obsah / Info k filmu Poslední ples na rožnovské plovárně
Válečné drama, odehrávající se počátkem roku 1944, kdy už bylo jasné, že Německo spěje k porážce, ale nacisté pořád zběsile terorizovali porobené národy.
V menším pohraničním městečku se studenti 3. ročníku kantorského gymnázia chystají - i přes přísný zákaz - uspořádat tradiční únorový ples. Nejen profesoři, ale i rodiče je od tohoto sice odvážného a vlasteneckého, ale zároveň velmi nebezpečného počinu zrazují, většina mladých si však důsledky nechce připustit.
Půvabná Lenka, dcera správce továrny, je svým otcem důrazně varována, ať se žádných provokativních akcí nezúčastňuje. Pochopitelně - táta má o ni strach, ovšem zároveň musí být (jako prodloužená ruka německého zaměstnavatele) loajální, což mu má spousta lidí za zlé.
Lenka váhá, zda porušit otcův zákaz, po jeho odjezdu z domova se však rozhodne netrhat studenskou partu a na ples jít. Na odchodu ji téměř "přepadne" vysílený a nemocný neznámý muž. Poskytne mu přístřeší i přes hrozbu následků - právě byla (a nejen ona) svědkem popravy blízkých sousedů, kteří pomáhali partyzánům.
Studentská akce proběhne bez problémů, ale Lenka neví, na koho se obrátit o radu a pomoc. Nakonec se svěří své nejlepší kamarádce Boženě a netuší, že ona již povstalcům pomáhá. Nešťastnou náhodou je při nečekaném návratu zastřelen Lenčin otec i prchající partyzán, naštěstí na Lenku nepadne ani stín podezření, že mu pomáhala.
Osiřelá studentka se odhodlá pomoci partyzánům, ukrytým v nedalekém lese a částečně tak pomstít otcovu smrt.


Autor: Angelika2808

Popis / Obsah / Info k filmu Poslední ples na rožnovské plovárně
POZOR SPOILER

Mladá Lenka studuje a žije sama s otcem, technikem a správcem továrny. Ten ji nabádá k pořádku, aby nikam nechodila, a to hlavně po zatemnění. Nacisté zde řádí jako zběsilí a zrovna popravili tři lidi. Mezi nimi i studenta stejné školy, kam Lenka chodí. Ve třídě se plánuje každoroční ples. Bude to ovšem dost riskantní. Za všechno, co se nacistům nelíbí, je trest smrti. A do této situace se k Lence domů vetře partyzán, kterému se podařilo fašistům proklouznout. Lenka jej ošetří a přislíbí pomoc. Ples se tedy pořádá a ona na něm osloví Slávka s prosbou o léky. Ten ji vezme k sobě domů. Zde se o ni pokusí, ale ona jej odbude. Po návratu domů se pokouší partyzána léčit. A také žádá po kamarádovi půjčit srub. Když se vrací domů, stojí zde otec s nějakým Němcem a zve jej dovnitř. To nesmí Lenka připustit, ale osud si nepíše ona sama.


Autor: Pitryx

Popis / Obsah / Info k filmu Poslední ples na rožnovské plovárně
Studenti rožnovského učitelského ústavu i přes zákaz chtějí v únoru 1944 uspořádat tradiční ples v klubovně plovárny. Město je obsazeno SS a mají se konat popravy partyzánů.

Autor/Zdroj: /Popis


Nový publicista:
Nelíbí se vám tento obsah? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište


Hodnocení:n12345678910

TV Program

ČT1 - Láska je láska (2012)

20:10 - 21:55

32 minut již uběhlo
73 minut zbývá do konce

ČT2 - Skandální příběh rodiny Boleyn...

20:00 - 21:00

42 minut již uběhlo
18 minut zbývá do konce

NOVA - Policie Modrava (2011) [TV ser...

20:20 - 21:35

22 minut již uběhlo
53 minut zbývá do konce

Prima - ZOO (2022) [TV seriál]

20:15 - 21:40

27 minut již uběhlo
58 minut zbývá do konce

Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190690
Osobností: 698200
Fotografií: 765204
Plakátů: 377359
Obsahů a biografií: 178512

Poslední komentáře

Recept na rozloučenou (1989) [TV...

Recept na rozloučenou
Klasické staršie spracovanie   kriminálky. Scenár bol   trochu komplikovaný, avšak   film bol herecky kvalitne   obsadený. Záver filmu bol   neočakávaný.

Autor: Nasudr | Hodnocení: 7 / 10

Kam letíš, letadlo? (1989) [TV i...

Kam letíš, letadlo?
Ve své době jistě žhavě   současná a adresná věc,   jako většina všeho, co kdy   napsal Josef Klíma, ale dnes   už to obsahově hodně   vyvanulo více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 5 / 10

Jackie balí Hyda (2000) [TV epiz...

Jackie balí Hyda
Velmi slušnej díl, Bob   Pinciotti dělá grilovačku,   ale na rozloučenou se svým   obchodem. Grilovačku dělá i   Red Forman a tak spolu   více >

Autor: FLA | Hodnocení: 8 / 10

The Invisible Man Returns (1940)

The Invisible Man Returns
Místy zbytečně   komplikované, ale efekty jsou   zde na svůj rok výroby na   jedničku. Dějově to také   ujde, moc hluchoty tu není.   Většinu více >

Autor: Pitryx | Hodnocení: 4 / 10

Vedlejší produkt (2024) [TV mini...

Vedlejší produkt
Peter Bebjak pro TV umí, ale   filmy má slabší, kdoví   proč? Vedlejší Produkt je   solidní mini série, která   ukazuje práci kriminalistů   více >

Autor: FLA | Hodnocení: 8 / 10