Duben
ohodnotit

Rudý kapitán

Další název:
Červený kapitán (SK)
Žánr:
Rok:
2016
Délka:
115 minut
Premiéra v ČR:
10.3.2016

Obsah filmu Rudý kapitán

 
Kriminální thriller Rudý kapitán natočil režisér a producent Michal Kollár podle stejnojmenného knižního bestselleru jednoho z nejúspěšnějších a nejprodávanějších spisovatelů detektivních románů Dominika Dána. Film plný digitálních efektů a filmových triků nás zavádí doprostřed pátraní po okolnostech mafiánsky vypadající popravy, jejíž záhadné pozadí a spletité souvislosti se pokouší vyřešit nekonformní dvojice detektivů. Případ vyšetřovaní je zasazený do poloviny 90. let dvacátého století, ale důkazy přivádějí kriminalisty na stopu o mnoho staršího data. Rukopis zločinu totiž vede k odhalení okolností týkajících se tajné mise StB, která se...
 
Související odkaz
 
RECENZE Rudý kapitán: V estébácké kovbojce hrozí Kaiser vývrtkou a Suchánek pistolí

V americkém thrilleru přijímá divák bez údivu, že na Jasona Bournea pálí spiklenci z tajných služeb na ulici. Ale když podobné manévry uspořádá bývalá StB na slovenském nádraží, zacuká to v koutcích úst smíchem. číst dál

Hodnocení: 50 %

 
 
TIP: Nastavení pořadí obsazení si můžete nastavit zde >>
režie:
Michal KollárMichal Kollár  
hraje:
Maciej StuhrMaciej Stuhr.....detektiv Krauz [40]   
Oldřich KaiserOldřich Kaiser.....Rudý kapitán [60]   
Martin FingerMartin Finger.....Ivan Canis [45]   
Michal SuchánekMichal Suchánek.....Raninec [50]   
Helena KrajčiováHelena Krajčiová.....Sylvia Krauzová [41]   
Marián GeišbergMarián Geišberg.....detektiv Burger [62]   
Zuzana KronerováZuzana Kronerová.....Marika [64]   
Ladislav ChudíkLadislav Chudík.....Janetka [91]   
Mário KubecMário Kubec.....Volák [51]   
Jan VlasákJan Vlasák.....biskup [73]   
Attila MokosAttila Mokos.....mjr. Major [51]   
Michal ĎurišMichal Ďuriš.....Stříbro [51]   
Jiří BábekJiří Bábek.....Ferenc [50]   
Boris HybnerBoris Hybner.....správce [74]   
Martin PechlátMartin Pechlát.....Miloučký [41]   
Ondřej MalýOndřej Malý.....Kyblík [50]   
scénář:
Michal KollárMichal Kollár  
námět:
Dominik DánDominik Dán.....podle knižní předlohy [60]   
kamera:
Kacper FertaczKacper Fertacz  
střih:
Lucie HaladováLucie Haladová  
dvd obal trailer
Oficiální stránka:
www.cervenykapitan.sk/
 
 
Distributor v ČR:
A Company
 
 
Barevný:
Ano
 
 
Jazyková verze:
česká
 
 
Přístupno:
od 15 let
 
 
Ohodnoťte
n12345
n678910
Zobrazit všechny herce a tvůrce filmu Rudý kapitán >

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení

Nejnovější komentáře k filmu

volam.sa.pistik
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 12.6.2021
S klincom v hlave
Trocha nechápem tie nižšie hodnotenia,   návštevnosť v kinách i očakávania boli   vysoké. Dobre. Chvíľami sa strácal človek v   postavách, chvíľami sa strácal, o čo vlastne   išlo a kto hrešil a kto bol dobrý a kto zlý.   Bolo tu aj zopár trocha prehnaných akčných   scén, ako bitka na tej rybárskej chate, či   bitka v obývačke. A bola tu aj jedna sci-fi hero   scéna, ako sa zgúľal spod idúceho vlaku. Ale   to všetko hodím za hlavu. Malo to krásne čaro   krásnych rokov 90tych, kde nikto nevedel, čo   bude, lebo istoty sa stratili, každý si robil   čo chcel a stále tu boli tiene minulosti.   Prekrásne to bolo nafilmované, myslím tie   filtre a hlavne dobové reálie, ako staré   ošarpané ulice, autá, písací stroj. Čierny   humor. Suchánek prekvapil, ako aj ústredná   dvojica. Ešte stále sa chlastalo všade a skoro   stále. Nik sa nepýtal prečo a či to je   vhodné, jednoducho sa pilo. Celý film dobre   odsýpal a bavil, aj napriek niektorým veciam,   ktoré chvíľami unikali a zrejme by bolo dobré   ho pozrieť ešte raz. Počiatočný nápad s   novinami namiesto otitulkovania je jednoducho   geniálny. Takže zhrniem to, malo to dobrú   produkciu, dobré to bolo nasnímané, herci   geniálni, nebolo to príliš akčné, ani nejaké   šokujúce, čo je len dobre a tak aj   uveriteľné, ale nakniec perfektná drsná   detektívka s čiernym humorom, krásnymi   slovenskými nadávkami, decentným pátraním,   silnými stránkami našich hrdinov aj ich   slabosťami, jemným nádychom konšpirácie a   vysokej hry (politika, štb, cirkev a nejakí ti   kostlivci v skrini, teda omylom vykopaní z   hrobu). Všetko tu je tak, ako to má byť.   Verím, že ak spravia ďalšiu podobnú   pátračku, tak je na čo sa tešiť
klasifikátor
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 20.2.2020
Tento film měl hodně předpokladů aby byl v   našich poměrech když ne přímo mimořádný   tak rozhodně hodně nadprůměrný. Na své   straně měl nesporně kvalitní literární   předlohu silnou nadnárodní koprodukci a   prvotřídní mezinárodní obsazení. Ale   bohužel tyto ambice zůstaly z valné části   nenaplněny. Zůstaly z toho jen dobré citlivě   vybrané lokace, několik dobrých hereckých   výkonů a z určitého pohledu dobrá místy   naturalistická kamera. Děj je ale mírně   řečeno nepřehledný (hodně mírně řečeno) a   všudypřítomná brutalita mi přijde vesměs   naprosto samoúčelná. I některé herecké   výkony mi přijdou lehce křečovité a   nepřesvědčivé. Úhrnem vzato při možnostech,   které tvůrci měli zahodili velmi dobrou šanci   a stvořili jen průměrný film. 3x škoda!!!!!
AdamTorpis
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 3.5.2018
ČK
Úprimne... je to dobré. Aj keď veľmi nemusím   takéto filmy. Akurát ma mrzí český dabing   ktorý bol... (prepáčte českí bratia)   otrasný. Lebo odohráva sa to na Slovensku a je   to v češtine. Je to kus divné. Inak bez chyby.
MildaX
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 29.4.2018
Bratislavský estébácký thriller z let   devadesátých. Výkony herců slušné i   příběh zajímavý, jen střih a zvuk mi tam   nějak nepasoval a celé to kazil. Spíš   zklamání.
Knell
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 3.4.2017
Najlepšie úvodné titulky ever! Myslím, že   nechávajú za sebou aj titule ku GOT a True   Detective......
m6k
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 14.2.2017
Promarněná šance...
Na tento film jsem se hodně těšil, protože v   něm hraje můj oblíbený polský herec Maciej   Stuhr, (úžasnej Kuba z filmu Chlapi nepláčou),   a viděl jsem na film upoutávku, která vypadala   velice zajímavě. Možná o to víc jsem byl   zklamán. Film má sice efektní kulisu   „mírného retra“, let po „sametové   revoluci“ a rozpadu Československa na dva   samostatné státy. Ovšem toto atraktivní,   vzpomínkově povědomé, prostředí je naplněno   naprosto konvenční akční kriminálkou,   thrillerového střihu. Příběh vyšetřování   náhodně vykopané mrtvoly kostelníka s   hřebíkem zatlučeným do hlavy, což je   poměrně neobvyklý způsob smrti, naznačující   spojitost s praktikami mafie, či STB, nenaplňuje   svůj potenciál. Děj je tak zahlcen akčními   scénami, nevěrohodných honiček a bitek, že   už v něm nezbývá mnoho prostoru na věrohodné   vykreslení postav, aby to nebyly jen šablony,   nebo karikatury. A tak i skvělý Maciej Stuhr tu   má jen hodně málo prostoru k nějakému   hereckému výkonu. Přesvědčivý výkon v   menší roli se tu povedlo vystřihnout jen   Zuzaně Kronerové. Překvapuje mě, jak často   je v českých filmech obsazován „televizní   bavič“ Michal Suchánek. Jeho „herecká   poloha“ je ještě únosná v bláznivých   komediích, ale v dramatických rolích je jeho   potenciál problematický. Jakkoliv uznávám, že   jeho herecký výkon, v tomto filmu, je asi   nejlepší, jaký jsem od něj kdy viděl.
Film   má také po vzoru amerických akčnáků velmi   rychlý střih, kde efektnost je důležitější   než logičnost, takže je pro diváka zápletka   obtížně čitelná a dešifrovatelná. Přiznám   se, že na to, abych rozuzlení zcela pochopil,   jsem si na konci uvědomil, že bych si ten   závěr musel pustit ještě jednou a to se mi   opravdu, ale opravdu nechtělo. Je to u tohoto   typu filmových pohádek vlastně důležitý,   když tam jde hlavně o ty bitky, střílečky a   honičky, né? Je to jako, když vám někdo   vypráví blbej a nudnej vtip a vy na konci   nepochopíte pointu. Taky je lepší se trochu   pousmát, než si ho proboha nechat vyprávět   ještě jednou.
Ale jako vzpomínka, na ty   "staré špatné časy", to   skouknutelný je.
Pitryx
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 4.2.2017
Pro mne velmi milé překvapení. Nečekal jsem   takovou kvalitu. Bohužel je to přeplácáno   postavami, ve kterých jsem se jen těžce   orientoval, stejně jako v ději. Je to velká   škoda, protože by měl snímek nárok na (mé)   vyšší hodnocení. No, zkusím jej ještě   jednou, snad to celé lépe pochopím a hodnocení   upravím. Velmi dobří herci.
martin.stusak.9
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 2.2.2017
Československo, léto 1992. Podivná   porevoluční doba, kde si po změně režimu   jisté osobnosti nejistě hledají své místo a   kdy neustále kolem poletuje strašák doby   komunistické i se svými nepravosti a hrůzami.   Temný detektivní thriller je svým ražením a   atmosférou pro českou kinematografii přeci jen   neobvyklý. Nelze se ani nedomnívat, že se   jedná o novodobý štvavý film proti praktikám   a vůbec činnostem komunistické StB. V 50.letech   takovéto snímky vznikali také a víme proti   komu byli zaměřené. Inu, to je tak, když se   změní vládnoucí režim. Příběh je dosti   těžkopádný a složitý na pochopení, o co tu   vlastně jde. Na vypravě si tvůrci dali   záležet a to i na dramatických akčních   scénách, kde si v žádném případě nehráli   na Hollywood. Ta rvačka v obýváku ale mohla   být přeci jen více věrohodnější. Pomalé   tempo, temná atmosféra, těžký scénář a pro   českého diváka mnohé neznámé tváře   vytváří podívanou složitější na   přemýšlení o vyrovnání se s minulosti, což   není jen tak.
melano1975
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 29.1.2017
Moc jsem se tesil, ale byl jsem velmi   sklaman.
Cekal jsem od toho vice, kdyz na tom   delali tolik let. To by se dalo natocit za par   tydnu.
Oddeleni vrazd vs STB. Napad slusnej, ale   scenar proflaknutej.Konec zadnej.
FLA
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 18.12.2016
STB, STB co si počnem bez tebe...
Je fajn že vznikl koprodukční krimi, politický   thriller, takových filmů se tu moc netočí. Ale   jde o to jak se povedl a tady to už vázne.   Dobová atmoška slušná, z filmu přímo sálá   začátek 90. let, napětí tam je, drsné to   také umí být, technická stránka je OK, ale   tím to končí. Případ nepůsobí moc   věrohodně, chvílemi je překombinovaný.   Nejhorší je ta slovenština, hercům je málo   rozumět, nehodí se když mluví naši herci,   tahalo to uši. Dle mého tohle hodně ovlivnilo   mé konečné bodování. Pokus dobrej jen vyšel   někde na půlce, mrzí mě to ale více dát   nemohu.
 

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih13562minih13562Narozen 4. července (1989) 
Born of the Fourth of July n
minih155554minih155554Zázračná míle (1988) 
Miracle Mile n
minih13845minih13845Nechte to na mně (1955) 
n
minih138853minih138853Poslední nás zachrání (2015) 
The Final Girls n
minih31009minih31009Temná legenda 2 (2000) 
Urban Legends: Final Cut n
minih18885minih18885Síť (1995) 
The Net n
minih46514minih46514Proč se vraždí starší dámy (1981) [TV inscenace] 
Proč se vraždí starší dámy n
minih110792minih110792Díra u Hanušovic (2014) 
Díra u Hanušovic n
minih2337minih233712 opic (1995) 
12 Monkeys n
minih155391minih155391Ztracen v džungli (2017) 
Jungle n


Hodnocení:n12345678910
Rudý kapitán (2016)Rudý kapitán (2016)Rudý kapitán (2016)
Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190571
Osobností: 697862
Fotografií: 763989
Plakátů: 376623
Obsahů a biografií: 178295

Poslední komentáře

Piňero (2001)

Piňero
Pro mne byl tohle velmi   solidní a zajímavě   natočený životopisný film   s vynikajícím výkonem   Benjamina Bratra v titulní   roli i když více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 7 / 10

Mizerná neděle (1998) [TV epizod...

Mizerná neděle
K Formanům přijede babička   a moc se na ni nikdo   netěší. Red porád utíká   do dílny a sklepa, Kitty je z   ní taky hotová, Eric musí   více >

Autor: FLA | Hodnocení: 6 / 10

Díkůvzdání (1998) [TV epizoda]

Díkůvzdání
Zatím asi nejlepší díl, co   jsem viděl z 1. série.   Hláška střídá hlášku,   celej díl jede   neuvěřitelně kupředu, co   dokáže udělat takové   Díkůvzdání:-)

Autor: FLA | Hodnocení: 9 / 10

Děvčátko (1978)

Děvčátko
Poněkud kontroverzní drama s   námětem nemálo podobným   filmu „Lolita“ (1962).   Příběh je údajně založen   na skutečných příbězích   více >

Autor: martin.stusak.9 | Hodnocení: 10 / 10

Ulovit miliardáře (2009)

Ulovit miliardáře
Tomáš Vorel je určitě   dobrý režisér a většina   jeho filmů se mi, pro jeho   docela osobitý přístup,   líbí, ale musím se   přiznat, že tohle více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 5 / 10