Duben
ohodnotit

Rudý kapitán

Další název:
Červený kapitán (SK)
Žánr:
Rok:
2016
Délka:
115 minut
Premiéra v ČR:
10.3.2016

Komentáře k filmu Rudý kapitán

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Hodnocení
Počet komentářů k filmu: 11
klasifikátor
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 20.2.2020
Tento film měl hodně   předpokladů aby byl v   našich poměrech když ne   přímo mimořádný tak   rozhodně hodně   nadprůměrný. Na své   straně měl nesporně   kvalitní literární   předlohu silnou nadnárodní   koprodukci a prvotřídní   mezinárodní obsazení. Ale   bohužel tyto ambice zůstaly   z valné části nenaplněny.   Zůstaly z toho jen dobré   citlivě vybrané lokace,   několik dobrých hereckých   výkonů a z určitého   pohledu dobrá místy   naturalistická kamera. Děj   je ale mírně řečeno   nepřehledný (hodně mírně   řečeno) a všudypřítomná   brutalita mi přijde vesměs   naprosto samoúčelná. I   některé herecké výkony mi   přijdou lehce křečovité a   nepřesvědčivé. Úhrnem   vzato při možnostech, které   tvůrci měli zahodili velmi   dobrou šanci a stvořili jen   průměrný film. 3x   škoda!!!!!
Pitryx
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 4.2.2017
Pro mne velmi milé   překvapení. Nečekal jsem   takovou kvalitu. Bohužel je   to přeplácáno postavami, ve   kterých jsem se jen těžce   orientoval, stejně jako v   ději. Je to velká škoda,   protože by měl snímek   nárok na (mé) vyšší   hodnocení. No, zkusím jej   ještě jednou, snad to celé   lépe pochopím a hodnocení   upravím. Velmi dobří herci.
FLA
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 18.12.2016
STB, STB co si počnem bez tebe...
Je fajn že vznikl   koprodukční krimi,   politický thriller, takových   filmů se tu moc netočí. Ale   jde o to jak se povedl a tady   to už vázne. Dobová   atmoška slušná, z filmu   přímo sálá začátek 90.   let, napětí tam je, drsné   to také umí být, technická   stránka je OK, ale tím to   končí. Případ nepůsobí   moc věrohodně, chvílemi je   překombinovaný. Nejhorší   je ta slovenština, hercům je   málo rozumět, nehodí se   když mluví naši herci,   tahalo to uši. Dle mého   tohle hodně ovlivnilo mé   konečné bodování. Pokus   dobrej jen vyšel někde na   půlce, mrzí mě to ale více   dát nemohu.
martin.stusak.9
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 2.2.2017
Československo, léto 1992.   Podivná porevoluční doba,   kde si po změně režimu   jisté osobnosti nejistě   hledají své místo a kdy   neustále kolem poletuje   strašák doby komunistické i   se svými nepravosti a   hrůzami. Temný detektivní   thriller je svým ražením a   atmosférou pro českou   kinematografii přeci jen   neobvyklý. Nelze se ani   nedomnívat, že se jedná o   novodobý štvavý film proti   praktikám a vůbec činnostem   komunistické StB. V 50.letech   takovéto snímky vznikali   také a víme proti komu byli   zaměřené. Inu, to je tak,   když se změní vládnoucí   režim. Příběh je dosti   těžkopádný a složitý na   pochopení, o co tu vlastně   jde. Na vypravě si tvůrci   dali záležet a to i na   dramatických akčních   scénách, kde si v žádném   případě nehráli na   Hollywood. Ta rvačka v   obýváku ale mohla být   přeci jen více   věrohodnější. Pomalé   tempo, temná atmosféra,   těžký scénář a pro   českého diváka mnohé   neznámé tváře vytváří   podívanou složitější na   přemýšlení o vyrovnání   se s minulosti, což není jen   tak.
volam.sa.pistik
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 12.6.2021
S klincom v hlave
Trocha nechápem tie nižšie   hodnotenia, návštevnosť v   kinách i očakávania boli   vysoké. Dobre. Chvíľami sa   strácal človek v postavách,   chvíľami sa strácal, o čo   vlastne išlo a kto hrešil a   kto bol dobrý a kto zlý.   Bolo tu aj zopár trocha   prehnaných akčných scén,   ako bitka na tej rybárskej   chate, či bitka v obývačke.   A bola tu aj jedna sci-fi hero   scéna, ako sa zgúľal spod   idúceho vlaku. Ale to všetko   hodím za hlavu. Malo to   krásne čaro krásnych rokov   90tych, kde nikto nevedel, čo   bude, lebo istoty sa stratili,   každý si robil čo chcel a   stále tu boli tiene   minulosti. Prekrásne to bolo   nafilmované, myslím tie   filtre a hlavne dobové   reálie, ako staré ošarpané   ulice, autá, písací stroj.   Čierny humor. Suchánek   prekvapil, ako aj ústredná   dvojica. Ešte stále sa   chlastalo všade a skoro   stále. Nik sa nepýtal prečo   a či to je vhodné,   jednoducho sa pilo. Celý film   dobre odsýpal a bavil, aj   napriek niektorým veciam,   ktoré chvíľami unikali a   zrejme by bolo dobré ho   pozrieť ešte raz.   Počiatočný nápad s   novinami namiesto   otitulkovania je jednoducho   geniálny. Takže zhrniem to,   malo to dobrú produkciu,   dobré to bolo nasnímané,   herci geniálni, nebolo to   príliš akčné, ani nejaké   šokujúce, čo je len dobre a   tak aj uveriteľné, ale   nakniec perfektná drsná   detektívka s čiernym   humorom, krásnymi   slovenskými nadávkami,   decentným pátraním,   silnými stránkami našich   hrdinov aj ich slabosťami,   jemným nádychom   konšpirácie a vysokej hry   (politika, štb, cirkev a   nejakí ti kostlivci v skrini,   teda omylom vykopaní z   hrobu). Všetko tu je tak, ako   to má byť. Verím, že ak   spravia ďalšiu podobnú   pátračku, tak je na čo sa   tešiť
MildaX
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 29.4.2018
Bratislavský estébácký   thriller z let devadesátých.   Výkony herců slušné i   příběh zajímavý, jen   střih a zvuk mi tam nějak   nepasoval a celé to kazil.   Spíš zklamání.
bobo336
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 17.11.2016
Rudý kapitán
Rudý kapitán má na   Česko-Slovenské pomery   veľmi kvalitný filter,   zaujímavo a prehľadne   spracované akčné scény   samozrejme nečakajte nič   nejak extra inovatívne ale aj   tak akcia poteší. Čo ale   Kapitán nezvládol je príbeh   a to je aj to čo ho zráža   neskutočne dole. Hlavná   zápletka teda môže byť   hoc-ako mysteriózna a v   knižke aj pútavá keď   režisér nevie pracovať s   postavami a dej nevie správne   vygradovať a finále tak v   konečnom dôsledku pôsobí   tak, že vlastne ani neviete,   že prišlo rozuzlenie   prípadu (V knižke o niečo   viacej rozvinuté). Keby teda   tvorca venoval aspoň polovicu   svojho času lepšiemu   spracovaniu scenára film by   mal určite vyššie   hodnotenie. V konečnom   dôsledku ide teda o ponurú   Českú detektívku s dobrým   rozjazdom ale v strede filmu   začalo dochádzať palivo a v   úplnom závere film už   ťahajú len akčné scény,   ktoré sú aj keď dobre   spracované, tak rozuzlenie   zápletky je fádne ako   pohľad na tmavé mesto.
m6k
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 14.2.2017
Promarněná šance...
Na tento film jsem se hodně   těšil, protože v něm hraje   můj oblíbený polský herec   Maciej Stuhr, (úžasnej Kuba   z filmu Chlapi nepláčou), a   viděl jsem na film   upoutávku, která vypadala   velice zajímavě. Možná o   to víc jsem byl zklamán.   Film má sice efektní kulisu   „mírného retra“, let po   „sametové revoluci“ a   rozpadu Československa na dva   samostatné státy. Ovšem   toto atraktivní,   vzpomínkově povědomé,   prostředí je naplněno   naprosto konvenční akční   kriminálkou, thrillerového   střihu. Příběh   vyšetřování náhodně   vykopané mrtvoly kostelníka   s hřebíkem zatlučeným do   hlavy, což je poměrně   neobvyklý způsob smrti,   naznačující spojitost s   praktikami mafie, či STB,   nenaplňuje svůj potenciál.   Děj je tak zahlcen akčními   scénami, nevěrohodných   honiček a bitek, že už v   něm nezbývá mnoho prostoru   na věrohodné vykreslení   postav, aby to nebyly jen   šablony, nebo karikatury. A   tak i skvělý Maciej Stuhr tu   má jen hodně málo prostoru   k nějakému hereckému   výkonu. Přesvědčivý   výkon v menší roli se tu   povedlo vystřihnout jen   Zuzaně Kronerové.   Překvapuje mě, jak často je   v českých filmech obsazován   „televizní bavič“ Michal   Suchánek. Jeho „herecká   poloha“ je ještě únosná   v bláznivých komediích, ale   v dramatických rolích je   jeho potenciál   problematický. Jakkoliv   uznávám, že jeho herecký   výkon, v tomto filmu, je asi   nejlepší, jaký jsem od něj   kdy viděl.
Film má   také po vzoru amerických   akčnáků velmi rychlý   střih, kde efektnost je   důležitější než   logičnost, takže je pro   diváka zápletka obtížně   čitelná a dešifrovatelná.   Přiznám se, že na to, abych   rozuzlení zcela pochopil,   jsem si na konci uvědomil,   že bych si ten závěr musel   pustit ještě jednou a to se   mi opravdu, ale opravdu   nechtělo. Je to u tohoto typu   filmových pohádek vlastně   důležitý, když tam jde   hlavně o ty bitky,   střílečky a honičky, né?   Je to jako, když vám někdo   vypráví blbej a nudnej vtip   a vy na konci nepochopíte   pointu. Taky je lepší se   trochu pousmát, než si ho   proboha nechat vyprávět   ještě jednou.
Ale   jako vzpomínka, na ty   "staré špatné   časy", to skouknutelný   je.
Knell
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 3.4.2017
Najlepšie úvodné titulky   ever! Myslím, že nechávajú   za sebou aj titule ku GOT a   True Detective......
AdamTorpis
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 3.5.2018
ČK
Úprimne... je to dobré. Aj   keď veľmi nemusím takéto   filmy. Akurát ma mrzí   český dabing ktorý bol...   (prepáčte českí bratia)   otrasný. Lebo odohráva sa to   na Slovensku a je to v   češtine. Je to kus divné.   Inak bez chyby.
melano1975
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 29.1.2017
Moc jsem se tesil, ale byl   jsem velmi sklaman.
Cekal jsem od toho vice,   kdyz na tom delali tolik let.   To by se dalo natocit za par   tydnu.
Oddeleni vrazd   vs STB. Napad slusnej, ale   scenar proflaknutej.Konec   zadnej.

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih27184minih27184Hořčice mi stoupá do nosu (1974) 
La Moutarde me monte au nez n
minih24817minih24817Vyděrač (1937) 
Vyděrač n
minih103193minih103193Má cesta (2011) 
Mai wei n
minih32821minih32821Prostě sexy (2002) 
The Sweetest Thing n
minih25948minih25948Keby som mal dievča (1976) 
Keby som mal dievča n
minih136724minih136724Parlor (2015) 
Parlor n
minih94096minih94096Outpost: Black Sun (2012) 
Outpost: Black Sun n
minih66683minih66683Chlapi jak se patří (1977) [TV inscenace] 
Chlapi jak se patří n
minih179172minih179172Cherry (2021) 
n
minih100932minih10093230 minut po půlnoci (2012) 
Zero Dark Thirty n


Hodnocení:n12345678910

TV Program

ČT1 - Zdravotní škola

16:30 - 17:15

0 minut již uběhlo
45 minut zbývá do konce

ČT2 - Ztracené poklady Egypta

16:25 - 17:15

5 minut již uběhlo
45 minut zbývá do konce

NOVA - Výměna manželek (2004) [TV poř...

15:30 - 16:57

60 minut již uběhlo
27 minut zbývá do konce

Prima - Ano, šéfe! (2009) [TV pořad]

15:35 - 16:40

55 minut již uběhlo
10 minut zbývá do konce

Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190621
Osobností: 698003
Fotografií: 764514
Plakátů: 376918
Obsahů a biografií: 178388

Poslední komentáře

Mys hrůzy (1991)

Mys hrůzy
Točit remake je vždycky   riskantní a ošidný podnik,   obzvlášť když jde o remake   tak skvělého filmu a to i   pro tak dobrého režiséra,   více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 7 / 10

Pan profesor (1999) [TV epizoda]

Pan profesor
Lurie je stále potom co ji   vyhodili ze školy doma a   navštíví jí její profesor   se kterým má sex. Eric je   vidí líbat a chce to na ní   více >

Autor: FLA | Hodnocení: 6 / 10

A Country Christmas (2013)

A Country Christmas
Nevím, ale tyhle americké   "santaclausovské" taškařice   (ať už filmové či   televizní) mi prostě nic   neříkají. Herecky to sice   ujde, více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 4 / 10

Neposkvrněná (2024)

Neposkvrněná
Opäť jeden náboženský   horor s tématikou počatia,   ktorý na to spočiatku ide   vcelku dobre, no konečným   vyznením rozdelí divácku   obec na více >

Autor: horribile_dictu | Hodnocení: 7 / 10

Poslední den (1999) [TV epizoda]

Poslední den
Red je poslední den v práci   a tak potom se sejdou s kolegy   v hospodě, kde skončí s   Redem i Eric, Hyde, Fez. Donna   "zlobí" Erica s tím kdy více >

Autor: FLA | Hodnocení: 6 / 10