Duben
ohodnotit

Rychlý Stripes

Racing Stripes

Další název:
Veľký sen malej zebry (SK)
Rok:
2004
Délka:
102 minut
Premiéra v ČR:
12.5.2005
„Srandy plný dvůr!“
Popis / Obsah / Info k filmu Rychlý Stripes
Proužek, mládě zebry ztracené v bouři má sen vyhrát dostihový závod světa Kentucky Derby.Proužek je zachráněn trenérem koní a majitelem dostihové stáje panem Walschem.
Na farmě se seznámí i ostatními zvířátky - poníkem, potrhlým kohoutem,chytrou kozou a dalšími, s kamarádí se i s dcerou trenéra,která má stejný sen jako on.Oba dva s pomocí svých přátel začnou bojovat s předsudky a posměchem ostatních, že proužek není kůň,ale jen holka !,aby naplnily svůj sen vyhrát a porazit ušlechtilé koně a jejich namyšlené žokeje.




Autor: hejtman

Popis / Obsah / Info k filmu Rychlý Stripes
Belgický scenárista a režisér Frederic Du Chau po animovaném Kouzelném meči (FP 9/98) adresoval i svůj druhý snímek Rychlý Stripes především dětskému publiku. Tentokrát se ovšem nejedná o klasický animovaný film, nýbrž o hraný snímek se živými zvířaty, doplněný důmyslnou počítačovou animací. (Podobným způsobem vznikla např. i rodinná komedie Jako kočky a psi – FP 11/2001.) - Hlavním hrdinou je mladá zebra Stripes (distributoři se poněkud nepochopitelně obávali českého překladu Proužek), již její mateřský cirkus zapomene za deštivé noci na silnici. Zvíře se dostane na farmu Nolana Walshe a jeho dcery Channing, kde je kromě vlídného přijetí čeká také kariéra závodního „koně“. I když se zpočátku zdá, že se Stripes svým vzrůstem a spontánním chováním nikdy nemůže zařadit mezi skutečné profesionály, silná vůle a podpora zvířecích i člověčích kamarádů ho přivede až na první místo. – Autoři přijatelnou formou sdělují dětem jednoduchá ponaučení o velké píli, bez níž nelze ničeho dosáhnout, o nutnosti dodržování fair-play a o zdravé sebedůvěře. Milý film může pobavit i dospělý doprovod; hlavně díky glosám zbloudilého pelikána Husy a páru dobromyslných much. (V našich kinech se vedle dabovaných kopií uvádí jedna otitulkovaná verze.)
-pp-, Filmový přehled 2005/6


Nový publicista:
Nelíbí se vám tento obsah? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište


Hodnocení:n12345678910
Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190575
Osobností: 697870
Fotografií: 764026
Plakátů: 376658
Obsahů a biografií: 178301

Poslední komentáře

Útěk do bezpečí (1955)

Útěk do bezpečí
Průměrná westernová   podívaná s né moc   výrazným hereckým   obsazením,na začátku   krátká přestřelka a potom   už nijak zvlášť záživná   podívaná.

Autor: PORTER | Hodnocení: 5 / 10

Konec rozkvětu (1972)

Konec rozkvětu
Povedená gangsterka v čele s   L.Marvinem .který má dostat   peníze s gangstera který   prodává jak drogy tak holky   a když odmítne L.Marvin si   to s ním vyřídí po svém.

Autor: PORTER | Hodnocení: 8 / 10

Neviditelné zlo (2024)

Neviditelné zlo
rozpočet - 13 milionů a   nikde to není vidět. Tak to   je vážně ubohý, něco   takovýho vůbec pustit ven

Autor: svitani | Hodnocení: 1 / 10

Piňero (2001)

Piňero
Pro mne byl tohle velmi   solidní a zajímavě   natočený životopisný film   s vynikajícím výkonem   Benjamina Bratta v titulní   roli i když více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 7 / 10

Mizerná neděle (1998) [TV epizod...

Mizerná neděle
K Formanům přijede babička   a moc se na ni nikdo   netěší. Red porád utíká   do dílny a sklepa, Kitty je z   ní taky hotová, Eric musí   více >

Autor: FLA | Hodnocení: 6 / 10