Duben
ohodnotit

Sám doma

Home Alone

Další název:
Kevin - Allein zu Haus
Žánr:
Rok:
1990
Délka:
103 minut
Premiéra v ČR:
12.12.1991
„Rodinná komédie bez rodiny.“

Chyby ve filmu Sám doma


1) posloupnost
Během některých scén venku se mění Kevinovo oblečení. Nejdřív má modré kalhoty, pak zelené. Tak se to několikrát opakuje.

Vložil: Agostino

2) posloupnost
Když Harry sahá na kouli u dveří se znakem "M", nepokládá ruku tak, jak má poté vypálený znak, ale o 90° proti směru hodinových ručiček.

Vložil: Agostino

3) posloupnost
Kevin si kupuje zubní kartáček. Když přichází k pultu, je v záběru vidět ze stropu visící vánoční ozdoba v podobě vločky. Ta se poměrně rychle otáčí. Během rozhovoru, který netrvá déle než tři vteřiny je ale v dalším záběru vidět, že se vločka mírně houpe, ale vůbec netočí.

Vložil: Agostino

4) posloupnost
Když dva lupiči Kevina málem přejedou autem, když se hádají, tak potom Kevina začnou sledovat a Kevin si jich všimne a lupiči dělají jakože nic. Všimněte si, že auto stojí rovně, ale přitom stálo víc šikmo.

Vložil: Agostino

5) posloupnost
Jednou gangster v televizi řekne: "a drobný si nech, skunku!", ale když vkročí před dveře Marv, tak říká: "a drobný si nech, blbý hovado!". Pochybuju, že by měli doma dvě verze.

Vložil: Agostino

6) posloupnost
Kevin utíká z obchodu s ukradeným zubním kartáčkem a nahání ho policajt. Doběhne na kluzište a po kolenou se začne klouzat křížem přes něj. Ale na začátku vidno, že se odrazí příliš slabě na to aby dojel alespoň do půlky kluziště.

Vložil: Agostino

7) posloupnost
Když se paní McCallistrová snaží dostat zpátky do Chicaga tak na letišti dá paní, která si s ní vymění letenky náušnice a prsteny. Avšak když se na dalším letišti snaží získat letenku do Chicaga zřetelně vidno, že náušnice a prsteny má.

Vložil: Agostino

8) posloupnost
Odpovídá strýček Frank na dotaz jednoho z dětí kdy půjdem spát, "Brzo, vstáváme totiž časně ráno - v 8:00". McAllisterovi zaspí, venku již čekají letištní dodávky. Je tedy pár minut po 8.ráno. Problém je v tom, že venku je už světlo. To pár dní před Vánoci v tuto denní dobu asi těžko. (Děj se odehrává v Chicagu)

Vložil: Agostino

9) posloupnost
Když Buzz s Kevinem a ještě jedním bratrem pozorují z okna souseda a Buzz o něm vypráví strašidelné příběhy, je vlevo od okna vidět stín větví, který je absolutně klidný. Pak je záběr na souseda a je vidět, že se větve stromku poměrně dost kývají vlivem větru. Pak opět záběr na okno-stín v klidu a opět na souseda-větve se kývají.

Vložil: Agostino

10) posloupnost
Když lupič vleze do baráku, tak mu letlampa spálí hlavu, a když ji dá do sněhu, tak ji má rudou. Ale v dalších scénách ji má normální. Není to trochu divné, že by ji neměl popálenou?

Vložil: Agostino

11) posloupnost
Na čtyřicáté minutě filmu je na pravém zpětném zrcátku dodávky přilepené malé zrcátko na sledování mrtvého úhlu v pravém dolním rohu a na levém zrcátku je v levém horním rohu. Na 54:30 je zrcátko vpravo nahoře na pravém zrcátku a na levém zrcátku už není vůbec.

Vložil: Peugeot407ism

12) logická
Když Harry a Marv chtějí po provaze přelézt do domku na stromě, Kevin si připraví nůžky k přestřihnutí. Nezdá se vám, že je lano v tomto záběru poměrně hodně málo napnuté, když na něm visí asi 200 kg?

Vložil: Agostino

13) logická
Když se Kevin spouští ze schodů na sáňkách tak jasně vidno, že je nemožné aby z nich trefil přímo do dveří.

Vložil: Agostino

14) logická
Když jde Kevin z nákupu, tak se mu protrhnou tašky. To by musely být dost těžké, aby se to protrhlo. Háček je v tom, že Kevin mává s těma taškama tak, že kdyby byly opravdu tak težké, nemohly by tak létat.

Vložil: Agostino

15) logická
Když rodiče přiletí a máma volá domů říká, že jim nefunguje telefon, ale po dni nákupů mu rozvažeč přiveze pizzu. To si ji stihl obednat při honičce ve městě, nebo že by zavolal, ale jak když nefungoval telefon.

Vložil: Agostino

16) animace/efekty
Záběr s dodávkou, jak zastaví těsně před Kevinem, se točil pozpátku. Je to dobře vidět na pohybu Kevinovi šály.

Vložil: Barney94

17) ostatní
Když McCallisterovi běží na letiště, má na sobě maminka Kate úplně jinou halenku než tu, kterou si oblékla krátce po tom co se tak "rychle" vzbudili. Na to že je tlačil čas je docela divné že by se ještě stihla převléct.

Vložil: Agostino

18) ostatní
Když Kevin přestřihne lano s lupiči, tak ti se zhoupnou a narazí do zdi. V tu chvíli je vidět, že se zeď prohne.

Vložil: Agostino

19) ostatní
Když Kevin to ráno v domě hledá rodinu, zapne televizi a tam běží film Zázrak v New Yorku. Slyšíme, jak žena ve filmu říká: "Julie, přineste mi kávu". V originále Zázraku v New Yorku to ale říká mužovi jménem Julian. Může to být chyba v českém dabingu.

Vložil: Barney94

20) ostatní
Kevinova matka volá na letišti na policii a ti jí po chvilce řeknou že se na jejího syna mrknou. Ovšem neřekla ani jméno ani příjmení ani ulici kde bydlí a přece se tam mrkli, že by policie uměla číst myšlenky na dálku?

Vložil: Agostino




Hodnocení:n12345678910

Podobné filmy

Sám doma 5: Vánoční loupež (2012) [TV film]

 Sám doma 5: Vánoční loupež (2012) [TV film]
Sám doma 5: Vánoční loupež n
Home Alone: The Holiday Heist
Žánr: komedie / krimi / rodinný
Země: Spojené státy americké / Kanada
Režie: Peter Hewitt

(pokračování)

Sám doma 4 (2002) [TV film]

 Sám doma 4 (2002) [TV film]
Sám doma 4 n
Home Alone 4
Žánr: komedie / rodinný / akční / krimi
Země: Spojené státy americké
Režie: Rod Daniel

(---)

Sám doma 3 (1997)

 Sám doma 3 (1997)
Sám doma 3 n
Home Alone 3
Žánr: komedie / rodinný
Země: Spojené státy americké
Režie: Raja Gosnell

(---)

Sám doma 2: Ztracen v New Yorku (1992)

 Sám doma 2: Ztracen v New Yorku (1992)
Sám doma 2: Ztracen v New Yorku n
Home Alone 2: Lost in New York
Žánr: komedie / akční / dobrodružný / krimi / rodinný
Země: Spojené státy americké
Režie: Chris Columbus

(---)

Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190610
Osobností: 697962
Fotografií: 764476
Plakátů: 376871
Obsahů a biografií: 178367

Poslední komentáře

Muž z Toronta (2022)

Muž z Toronta
Zkopírovaná a ukecaná   blbost,takových filmů kde je   jeden ukecaný a druhý   drsňák už tu bylo a tenhle   nijak nepřekvapil spíš byl   nudný a místy byl ten   černoch se svými hláškami   trapný.

Autor: PORTER | Hodnocení: 2 / 10

ONEMANSHOW: The Movie (2023)

ONEMANSHOW: The Movie
!!!ZAHRAJEME SI POSLEDNÍ   HRU!!!

Je to tak, ať už je   to fake nebo ne, je to fakt   originálně natočený a děj   o lásce by mi jindy asi   více >

Autor: hvezdy | Hodnocení: 7 / 10

Otázka (1977)

Otázka
Film nebyl v české   distribuci a byl uveden jen   jednou v ČT v roce 1983. Již   kniha Henriho Allega vyvolala   ve Francii skandál v roce   více >

Autor: curil | Hodnocení: 7 / 10

Koláčky (1999) [TV epizoda]

Koláčky
Formanovi chystají domácí   bazar, nemají moc peněz a   Hyde je pověřen upéct   koláčky, Jedny jsou pro   slušné a druhé pro ty   divočejší ale více >

Autor: FLA | Hodnocení: 7 / 10

Stavisky (1974)

Stavisky
Přes kritické komentáře   ostatních, za sebe považuji   tenhle film za prvotřídní   práci a výborné   zpracování známých   historických více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 8 / 10