Duben
ohodnotit

Sázka na nejistotu

The Big Short

Další název:
Stávka na neistotu (SK)
Žánr:
Rok:
2015
Délka:
130 minut
Premiéra v ČR:
7.1.2016
„Tenhle příběh se skutečně stal. Nám všem.“

Obsah filmu Sázka na nejistotu

 
Sázka na nejistotu vypráví příběh čtyř outsiderů, kteří všechny vlky z Wall Street proměnili v obětní beránky. Tihle čtyři byli jediní, kdo si spočítal, že světová ekonomika nemůže růst do nekonečna. Vsadili na jednu kartu, srazili banky na kolena a krutě se napakovali. Adaptaci knižního bestselleru Michaela Lewise a skutečných událostí, které máme všichni v živé paměti, kraluje mimořádná herecká sestava ve složení Brad Pitt, Christian Bale, Steve Carell a Ryan Gosling. V roce 2005 jste mohli v Americe dostat stoprocentní hypotéku na luxusní vilu s dvaceti ložnicemi a bazénem a nikdo se vás neptal, jestli ji dokážete a máte z čeho splácet....
 
Související odkazy
 
Recenze: Sázka na nejistotu

Ten na čtyři Zlaté glóby nominovaný film.  číst dál

 
 
RECENZE Sázka na nejistotu: Prohnaný Gosling a jednooký Bale zvou na jízdu světem miliardářů

Vážně není třeba znát odbornou finančnickou hantýrku, aby se divák ve snímku Sázka na nejistotu neztratil. Navíc je lekce ekonomiky nečekaně zábavná a herecky jiskřivá. číst dál

Hodnocení: 70 %

 
 
TIP: Nastavení pořadí obsazení si můžete nastavit zde >>
režie:
Adam McKayAdam McKay  
hraje:
Finn WittrockFinn Wittrock.....Jamie Shipley [30]   
Brad PittBrad Pitt.....Ben Rickert [51]   
Christian BaleChristian Bale.....Michael Burry [41]   
Karen GillanKaren Gillan.....Evie [27]   
Ryan GoslingRyan Gosling.....Jared Vennett [34]   
Marisa TomeiMarisa Tomei.....Cynthia Baumová [50]   
Steve CarellSteve Carell.....Mark Baum [52]   
Melissa LeoMelissa Leo.....Georgia Halová [54]   
John MagaroJohn Magaro.....Charlie Geller [32]   
Rafe SpallRafe Spall.....Danny Moses [32]   
Hamish LinklaterHamish Linklater.....Porter Collins [38]   
Al SapienzaAl Sapienza.....Dan Detone [52]   
Sue-Lynn AnsariSue-Lynn Ansari.....plavkyně   
Byron MannByron Mann.....pan Chau [47]   
Shauna RappoldShauna Rappold.....matka Michaela Burryho [32]   
Tracy LettsTracy Letts.....Lawrence Fields [49]   
scénář:
Adam McKayAdam McKay  
Charles RandolphCharles Randolph  
námět:
Michael LewisMichael Lewis.....podle knižní předlohy [54]   
hudba:
Nicholas BritellNicholas Britell  
kamera:
Barry AckroydBarry Ackroyd  
střih:
Hank CorwinHank Corwin  
dvd obal trailer
Oficiální stránka:
www.thebigshortmovie.c...
 
 
Distributor v ČR:
Paramount Pictures, CinemArt
 
 
Barevný:
Ano
 
 
Jazyková verze:
anglická
 
 
Distribuční verze:
s titulky
 
 
Zvuk:
Dolby Digital (SDDS/DTS)
 
 
Přístupno:
od 15 let
 
 
Ohodnoťte
n12345
n678910
Zobrazit všechny herce a tvůrce filmu Sázka na nejistotu >

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení

Nejnovější komentáře k filmu

curil
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 4.12.2020
Třeba velikého soustředění ke sledování   filmu plného finančních výrazů, pro   normálního diváka složité. Pracoval jsem od   roku 1992 téměř deset let jako broker v jedné   české bance a obchodoval na nově založené   Pražské burze (BCP) pro klienty banky s cennými   papíry. Ale také jsem v ději příběhu plaval;   zaprvé uběhla řada let a potom česká burza a   Wall Street jsou dvě různé věci. Američtí   diváci jsou zřejmě v podobných problémech   více honěni a tak je pro ně film   atraktivnější. Pro průměrného českého   diváka zbyde sledovat zdařilé výkony   výborných herců, což také není marné. Já   se podívám během týdne na reprízu na Filmboxu   a nebudu u toho číst noviny.
T2
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 17.8.2018
║Rozpočet $28miliónov║Tržby USA   $70,172,601║Tržby Celosvetovo $132,237,016▐   Tržby za predaj Blu-ray v USA ║ Tržby za   predaj DVD v USA ║ tak režisér Adam McKay ma   ani v tejto dráme neohúril rovnako ako pri jeho   plochých komédiách, za celý čas ma to   nedokázalo nejak viac upútať, tento štýl   podania príbehu bol až príliš chladný k   divákovi na to aby si z toho mohol odniesť   niečo viac, než chomolec informácii. ktorým v   dobrej polovici nie je vôbec dobre rozumieť,   porozumieť /45%/
beneva
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 4.3.2018
Je mi líto, ale ačkoliv jsem se pekelně   snažila pochopit problematiku finančního   krachu, nezdařilo se mi to. Možná až si film   pustím ještě jednou (dvakrát, třikrát...)   Nevím, co je swap ani short a myslím, že mi   uniká více podstatných termínů. Pokud je   tento film natočen jen pro zasvědcené, pak   pardon, že jsem si dovolila dívat... Má-li z   toho mít nějaký zážitek i nefinančník,   mohlo se ještě více polopaticky vysvětlit o co   šlo. S odhlédnutím od této podstatné závady   musím konstatovat, že subjektivně nemám ráda   tento podivný svět peněz založený na   permanentním stresu, risku a modrých košilích.   Bojím se, že Den trifidů se blíží.
MildaX
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 18.2.2018
Klasický příběh o chamtivosti a chytrosti.   Filmy z finančního prostředí vyžadují   srozumitelný scénář a zvyšující se tempo   příběhu. Obojí se povedlo. Vysvětlovací   scény jsou zábavné a charaktery postav   zřetelné a dobře hrané. I když nevíte co je   swap a short apod. tak se můžete dobře bavit a   nebo i něco dozvědět.
martin.stusak.9
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 23.11.2017
Wall Street a pošetilý svět financí.   Příběh, který má s realitou hodně   společného. Finančníci, rostoucí hypotéční   bublina a snaha na tom co nejvíce vydělat.   Příběh, jak jednoduché je přivést svět do   finanční krize. Snímek používá mnoho   finančních termínů, které jsou však plně   vysvětleny, takže i lajk ví o čem je řeč.   Vyprávění probíhá z různých úhlů pohledu   z různých perspektiv, což je další plus.   Nepřiklání se tedy k žádné straně, čímž   ponechává na divákovi si vytvořit vlastní   úsudek. Svět čísel a statistik však přeci   jen může být pro někoho složitý, ale   protože je jádro věci někde jinde, dají se   tyto znalosti ponechat stranou. Důležité je   jednání a plánování finančníků a v jakém   zájmu. Snímek má převážně informativní   charakter z oblasti finančních trhů a to hranou   formou, takže je potřeba tomu věnovat   náležitou pozornost a ne se na to ledabyle   dívat jako na další obyčejný film. Mnohé   výroky jsou vskutku děsivé. Zkrátka se jedná   o brilantní film! Ekonomická krize byla pro   všechny vysvětlena.
PROCESOR
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 2.9.2017
PROCESOR!
Pro mě to byla jízda. A absolutně nejlepší   týpek byl, Michael Burry (Christian Bale), také   se nejlíp soustředím u tvrdší muziky. Film   byl srozumitelný i pro ty co se v ekonomice   zrovna neorientují a zásadní věci byly vtipně   vysvětleny. To, jak je systém prohnilý a že se   od krize nic zásadního nezměnilo, nemá smysl   snad ani dodávat.
mat.ilda
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 23.6.2016
Nekonečnou řadou kusých projevů v květnaté   finanční terminologii, pronášených   spekulantskými pijavicemi s osobním životem   nula, takřka ubita dospívám k informacím,   které jsem, značně srozumitelnější formou,   už jaksi dávno obdržela. Based on a true   "comedy", s největším výskytem   záporáků ever... a to jsem neviděla předlohy!
efCZa
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 7.4.2016
Christian Bale je jako vždy úžasný! A navíc   si umí vybrat filmy, které nejsou bezduchou   snůškou keců (a nebo jsou, ale aspoň   pobaví)...pro obyčejného člověka velmi dobře   zpracované téma hypoteční krize...Polopaticky,   jasně, na příkladu lidí "co   viděli"..
Nikdo zde nijak extra   nevyčnívá, i když je obsazení hvězdné, film   působí poměrně střídmě, mohlo by se   promítat v hodinách občanky na doplnění   finanční gramotnosti...
viana
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 21.1.2016
Sázka na nejistotu
A protože moc té americké divné   kapitalistické ekonomice nerozumím,těšila jsem   se na Christiana Bale a Brad Pitta, nej nej moji   kluci,ale film mě chytl,krásně ukázané   falešné jednání banky,kde tyto miliardy ani   nejsou státem pokryté,falešná hra hypoték a   hypotečních úvěrů,faleš na Wall Street,jen   aby měli své stálé miliardy výdělků a   svět k nim vzhlížel a přizpůsobil se,a jeden   človíček,který na ty podvody přišel a šel   proti celému systému a nakonec taky vydělal...a   pracující lide:PLAŤ !!!
karlosphonic
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 17.1.2016
Mám rád filmy a dokumenty o finanční krizi v   roce 2008,o nenažranosti bank,o rychlém zisku,o   splasknutí téhle podvodné bubliny,o   nepotrestání viníků a o utrpení obyčejných   lidí,kteří ani nemají tušení,co se   děje.Přitom o finančních tocích vím stejně   jako o štěpení jádra.
Sázka na jistotu je   drama podle skutečných událostí o   lidech,kteří přišli mnohem dříve na to,že   systém rychlého výdělku v hypotečních   úvěrech vede až ke kolapsu ekonomiky a vsadili   si na to,že až "TO" přijde,tak   začnou vydělávat.
Snímek je hvězdně   obsazený a mnoho hvězd vypadá téměř k   nepoznání.Brad Pitt s brýlemi a plnovousem,Ryan   Gosling s černými havraními vlasy a Steve   Carell zase jako špinavý blonďák.Pro mě   zajímavý,hezký film a také čerstvě   nominovaný oscarový kandidát.

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih85321minih85321Caesar musí zemřít (2011) 
Cesare deve morire n
minih9983minih9983Karel Havlíček Borovský (1931) 
n
minih25618minih25618Batman se vrací (1992) 
Batman Returns n
minih28927minih28927Příšerná chvíle (1927) 
The Cat and the Canary n
minih33350minih33350Myšák Stuart Little 2 (2002) 
Stuart Little 2 n
minih28424minih28424Muž bez stínu (2000) 
Hollow Man n
minih46645minih46645Maladolescenza (1977) 
Maladolescenza n
minih97370minih97370Byt je vykraden, maminko (1983) [TV inscenace] 
Byt je vykraden, maminko n
minih24673minih24673Slečny přijdou později (1966) 
n
minih94839minih94839Jedlíci aneb Sto kilo lásky (2013) 
Jedlíci aneb Sto kilo lásky n


Hodnocení:n12345678910
Sázka na nejistotu (2015)Sázka na nejistotu (2015)Sázka na nejistotu (2015)Sázka na nejistotu (2015)
Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190606
Osobností: 697950
Fotografií: 764400
Plakátů: 376843
Obsahů a biografií: 178353

Poslední komentáře

Masakr na svatého Valentýna (196...

Masakr na svatého Valentýna
Podle mého názoru je tenhle   film skutečně brilantně   natočená gangsterka,   vycházející ze skutečných   událostí v meziválečné   Americe a více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 8 / 10

Punk není mrtev (1999) [TV epizo...

Punk není mrtev
Do města dorazí ostrá   slečna - punkerka co má   ráda nevázanej život a Hyde   se do ní hned zamiluje, má s   ní odjet, ale nakonec to   více >

Autor: FLA | Hodnocení: 6 / 10

Legenda o vraždícím strašákovi (...

Legenda o vraždícím strašákovi
Vražedných bubáků je   stále málo, a tak nám   tvůrci ze SyFy naservírovali   dalšího. Takže obyčejný   televizní film navíc s   dějem více >

Autor: martin.stusak.9 | Hodnocení: 4 / 10

Meč (2024) [TV epizoda]

Meč
Ukecanější a nudnější   díl, akce málo a celkově   zas trapný scény jak zbraně   běžný armády na příšery   nefungují, přitom Sparťané   mají více >

Autor: FLA | Hodnocení: 5 / 10

Kapitán Fracasse (1961)

Kapitán Fracasse
Pěkná francouzská   historická romantika s   nezbytnou dávkou   dobrodružnosti a krásnou   výpravou. Typický film pro   Jeana Maraise v roli více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 7 / 10