Duben
ohodnotit

Sherlock Holmes: Hra stínů

Sherlock Holmes: A Game of Shadows

Další název:
Untitled Sherlock Holmes Sequel / Sherlock Holmes: Hra tieňov (SK)
Rok:
2011
Délka:
129 minut
Premiéra v ČR:
14.1.2012
„Holmes s Watsonem musejí přelstít svého rivala, profesora Moriartyho!“
Popis / Obsah / Info k filmu Sherlock Holmes: Hra stínů
Dosud se všichni domnívali, že genialita Sherlocka Holmese je jednoduše nepřekonatelná. Nyní se ale objevil nový nadaný kriminalistický mozek. Je jím profesor Moriarty, který dokáže z hlediska intelektu Holmese dostihnout, navíc má absolutní cit pro špatnost a ztrátu svědomí. To jsou vlastnosti, které by mohly slavného detektiva porazit. Brzy je nalezen mrtev korunní princ Rakouska a zdá se, že spáchal sebevraždu. Sherlock ale nabude podezření, že se jednalo o vraždu spojenou s mnohem zlověstnější záhadou zkonstruovanou právě Moriartym. Stopa vede do podzemního pánského klubu, v němž Holmes zapíjel svobodu s doktorem Watsonem. Zde se Holmes seznámil s cikánskou kartářkou, která může odhalit mnohem víc, než je ochotná prozradit.

Zdroj: Nova


oficiální text distributora

Popis / Obsah / Info k filmu Sherlock Holmes: Hra stínů
Robert Downey Jr. se znovu vrací jako Sherlock Holmes, nejslavnější detektiv světa a po jeho boku samozřejmě nesmí chybět jeho přítel a kolega, Dr. Watson. Užijte si napínavý příběh Sherlock Holmes: Hra stínů. Sherlock Holmes byl vždy ten nejchytřejší člověk široko daleko... tedy, až dosud. Objevil se totiž superbystrý kriminálník – Professor James Moriarty (Jared Harris). Nejen, že se na intelektuální výši rovná Holmesovi, ale jeho schopnost vytvářet zlo, doplněná absolutním nedostatkem svědomí, ho vlastně může oproti slavnému detektivovi značně zvýhodnit. Po celém světě vycházejí v novinách šokující zprávy: Skandál připravil indického bavlněného magnáta o moc; Čínský obchodník s opiem zemřel na zjevné předávkování; Bombové útoky ve Štrasburku a ve Vídni; Smrt Amerického ocelářského magnáta… Nikoho ani nenapadne, že by tyto zdánlivě náhodné události mohly mít něco společného. Tedy až na geniálního Sherlocka Holmese, který jasně rozeznal záměr a snahu o smrt a destrukci. A uprostřed děsivé sítě, sedí mimořádně zlověstný pavouk: Moriarty. Holmes v rámci vyšetřování spiknutí odjíždí s Watsonem z Londýna do Francie, později Německa a nakonec ti dva zavítají i do Švýcarska. Jenže mazaný Moriarty je vždy o krok napřed a už chybí jen málo k dokončení jeho zlověstného plánu. Pokud uspěje, přijde nejen k obrovskému bohatství a nezměrné moci, ale změní také běh dějin.

Zdroj: HBO Europe


oficiální text distributora

Popis / Obsah / Info k filmu Sherlock Holmes: Hra stínů
Robert Downey mladší hraje roli nejslavnějšího detektiva na světě Sherlocka Holmese. Ve filmu „Sherlock Holmes: Hra stínů.“ Jude Law se vrací jako jeho úžasný kolega Dr. Watson., Sherlock Holmes býval nejchytřejším mužem salónu... až dosud. Na scéně je ovšem nový kriminalistický mozek - profesor Moriarty který se intelektuálně Holmesovi nejen vyrovná, ale jeho cit pro špatnost spolu s naprosto chybějícím pocitem svědomí mu vlastně může pomoci slavného detektiva předstihnout.Když najdou rakouského korunního prince mrtvého, podle důkazů, jak je interpretuje inspektor Lestrade , to vypadá na sebevraždu. Ale Sherlock Holmes usuzuje, že princ se stal obětí vraždy, která je navíc pouze kouskem větší a daleko a zlověstnější záhady, kterou zkonstruoval profesor Moriarty.Při výkonu služby spojené se zábavou Holmes najde stopu v podzemním pánském klubu, kde Holmes spolu se svým bratrem Mycroftem Holmesem zapíjejí poslední noc svobody Dr. Watsona. Právě tady se Holmes seznámí se Sim , cikánskou kartářkou, která vidí víc, než prozrazuje. Vyšetřování se stává ještě nebezpečnějším, když se Holmes, Watson a Sim dostávají na starý kontinent. Prohnaný Moriarty je pořád o krok napřed a spřádá sítě smrti a zkázy. Všechno je součástí většího plánu, který, pokud vyjde, změní celé dějiny.
Warner Bros. Česká republika


oficiální text distributora

Popis / Obsah / Info k filmu Sherlock Holmes: Hra stínů
V novém příběhu slavného britského detektiva Sherlock Holmes: Hra stínů navazuje režisér Guy Ritchie s téměř stejným štábem (avšak s jinými scenáristy) na svůj předcházející úspěšný titul Sherlock Holmes. Děj se odehrává v roce 1891 a líčí zásadní střet Holmese a jeho odvěkého rivala, ďábelského profesora Moriartyho. Tento „Napoleon zla“ zamýšlí rozpoutat světovou válku, na níž chce nekřesťansky zbohatnout. Proto různými atentáty rozeštvává proti sobě Německo a Francii. A zároveň se zbavuje nepohodlných lidí, mj. i Holmesovy přítelkyně z polosvěta Irene Adlerové.

Chce zlikvidovat i Watsona a jeho novomanželku Mary. Přátelé proti němu tedy musejí zasáhnout. Ke dvojici se z donucení přidá i tajemná vědma Simza. Následuje putování v Moriartyho stopách z Londýna do Paříže, do německé zbrojovky a nakonec na mírový summit ve švýcarských Alpách. Po poněkud rozpačitém rozjezdu se vcelku pravidelně střídají akční scény s objasňujícími dialogickými pasážemi.

Své místo tu mají suchá anglická ironie i černý humor. Režisér opět uplatňuje „holmesovizi“, tedy hrdinovo předjímání událostí (zejména „rozbor“ průběhu různých soubojů muže proti muži), v nichž používá „trhaný“ obraz, daný zpomalováním a zrychlováním. Mezi akcemi dominují pasáže z operního představení Dona Giovanniho a zejména velká bitva ve zbrojovce a přilehlém lese za použití různých palných zbraní, od kulometů až po obří dělo. – Sehranou dvojici Roberta Downeyho Jr. a Judea Lawa doplňuje Noomi Rapaceová, známá ze švédské verze thrilleru Muži, kteří nenávidí ženy.


ZDROJ: Tomáš Bartošek, Filmový přehled 2012/2


Nový publicista:
Nelíbí se vám tento obsah? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište


Hodnocení:n12345678910

Podobné filmy

Sherlock Holmes 3 (2021)

 Sherlock Holmes 3 (2021)
Sherlock Holmes 3 n
 
Žánr: akční / thriller
Země: Spojené státy americké


(pokračování)

Sherlock Holmes (2009)

 Sherlock Holmes (2009)
Sherlock Holmes n
 
Žánr: akční / detektivní
Země: Spolková republika Německo / Austrálie / Spojené státy americké
Režie: Guy Ritchie

(pokračování)

TV Program

ČT1 - Předeme, předeme zlatou nitku ...

13:50 - 15:00

54 minut již uběhlo
16 minut zbývá do konce

ČT2 - Cesta (1974)

14:25 - 16:05

19 minut již uběhlo
81 minut zbývá do konce

NOVA - Smlouva s ďáblem (2000)

13:10 - 15:05

94 minut již uběhlo
21 minut zbývá do konce

Prima - Temný kraj (2017) [TV seriál]

13:55 - 15:20

49 minut již uběhlo
36 minut zbývá do konce

Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190630
Osobností: 698022
Fotografií: 764553
Plakátů: 376975
Obsahů a biografií: 178410

Poslední komentáře

Dlouhé horké léto (1985) [TV fil...

Dlouhé horké léto
Toto remake z roku 1985 se mi   líbilo více než původní   film z roku 1958.Film má   lépe a zajímavěji   propracovaný   scénář,herecké výkony více >

Autor: Pala

David Copperfield (1974) [TV min...

David Copperfield
Romány Charlese Dickense jsou   svým obsahem a atmosférou   velmi "anglické" a asi nikdo   je nedokáže pro film či   televizi lépe adaptovat, než více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 7 / 10

Alien Intruder (1993) [Video]

Alien Intruder
I na vysloveně béčkovou   záležitost určenou do   videodistibuce počátku   90.let, na kterou se dokážu   dívat s nostalgickou   shovívavostí, více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 3 / 10

Vicky Cristina Barcelona (2008)

Vicky Cristina Barcelona
Spíš holčičí filmeček s   lehkou španělskou   prázdninovou atmosférou. Ze   začátku poněkud bez   šťávy, od vstupu Penelope   Cruz se šťávou.

Autor: petrusmev | Hodnocení: 6 / 10

Laurie se stěhuje (1999) [TV epi...

Laurie se stěhuje
Laurie se stěhuje, ale Red je   trochu nesvůj, je to jeho   "holčička" když jí jdou s   Ericem navštívit je s ní v   bytě novej chlap a to Reda více >

Autor: FLA | Hodnocení: 6 / 10