Duben
ohodnotit

Sherlock Holmes: Hra stínů

Sherlock Holmes: A Game of Shadows

Další název:
Untitled Sherlock Holmes Sequel / Sherlock Holmes: Hra tieňov (SK)
Rok:
2011
Délka:
129 minut
Premiéra v ČR:
14.1.2012
„Holmes s Watsonem musejí přelstít svého rivala, profesora Moriartyho!“

Komentáře k filmu Sherlock Holmes: Hra stínů

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Hodnocení
Počet komentářů k filmu: 37
Hortensie
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 9.2.2012
Narozdíl od většiny   hodnotitelů zde nejsem   ovlivněna srovnáváním   "A Game of Shadows"   s předchozím dílem. Ten   jsem ještě neviděla, ale   slibuji, že tak hodlám co   nejdříve napravit. O to   více jsem k tomuto   holmesovskému pokračování   přistupovala nezávisle a   jako k samostatnému snímku.   Výsledkem jsem po všech   stránkách nadšená. V prvé   řadě oceňuji vynikající   kameru, která dynamickou   formou, bez zbytečných   klišé plně vystihuje   dramatičnost děje. Scénář   je spádový, napínající a   místy pro odlehčení vtipný   zároveň. Naštěstí zde   nejsou žádné   "tokací" scény   nudných alá titanikových   love stories, převládá   více vlastní příběh plný   napětí a také politický   podtext, jehož aplikace na   dějiny 20. století je   zřejmá - ať se to týče   německého zbrojení,   světových válek,   ovládnutí Evropy a   původních rozporů dvou   zásadních mocností EU,   které nyní táhnou za jeden   provaz (Francie a Německo). S   lehoučkou nekorektností, ale   s šarmem a bez cílené   urážky, se scénář   dotýká i jistých menšin,   ať již sexuálních či   etnických. Počítačové   efekty jsou, ale narozdíl od   různých rádoby akčních   filmů plných výbuchů a   rozmlácených aut bez   jakéhokoliv děje, zde   nepůsobí rušivě a   dokreslují tajemnou kulisu   staré Paříže a dalších   lokací. Perfektní je   samotný nápad s   "holmesovsky"   grafickými titulky, které v   kontextu s dalšími prvky   dotvářejí tento snímek   originální po všech   stránkách. Za mne tedy plné   hodnocení zcela bez výhrad.
Frolíček
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 18.3.2012
Dvojka ztratila svěžest   neokoukaného nového   zpracování, vtip se ubíral   až k nechtěné parodii a   příběh sám mě moc   nezaujal. Dvojice   ústředních hrdinů je dost   charismatická, ale doktora   Watsona mi chvílemi bylo až   líto, jak s ním Holmes   zachází. Noomi Rapace to   sluší, ale ve slabém   příběhu byla jen do počtu.   Škoda, přitom akční scény   byly perfektní, vtipu taky   dost, hlavně scéna na konci   mě dostala, ale tak nějak   Sherlock kolem mě prošuměl   a tím to zhaslo.
hledaseniki
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 16.5.2012
Sherlock Holmes: A Game of Shadows
Druhé pokračování   úspěšného prvního dílu   Sherlocka Holmese nabízí   trochu něco jiného,   nedočkáme se žádné   temnoty, což je   pochopitelné, protože do   děje a příběhu se ona   temnota nehodí. Nebudu tady   srovnávat dva rozdílné   díly, protože to je nesmysl.   Každý nabízí něco jiného   a toto pokračování se   může pochlubit dosti   slušnou akční stránkou, i   když se tam našla malá   mezírka, kterou provázela   nuda, já jsem zklamaná   nebyla. Downey a Judd jsou   parádní dvojka a dle mého   názoru, zde jim to slušně   šlape dokonce víc než v   prvním díle. Akční scény   střídají vtipné hlášky,   které nás provází snad po   většinu filmu. Jinak měla   jsem radost za Noomi Rapace a   taky co mi utkvělo v hlavě -   vynikající scéna v lese.   Já nemám filmu v podstatě   co vytknout, i když něco   málo přece musím souhlasit,   že profesor Moriarty nebyl   tak docela zajímavý,   očekávála jsem trochu něco   jiného měl být   zajímavější aby si   dokázal udržet divákovu   pozornost, což se moc   nepovedlo, škoda! Co dodat,   snad jen to, že už se   těším na další díl.
martin.stusak.9
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 11.1.2014
Druhé akční kejkle   nejslavnějšího detektiva   všech dob se snaží   přinést zase něco nového,   něco velkolepého, zkrátka   něco, co by bylo trochu   výš, něž u snímku   prvního. A vznikl tak trochu   chaos. Holmes mi tu přijde   dosti zbrklí a že se do   všeho hrne bez přemýšlení   snad už ani překvapit   nemůže. Akční scény mají   spád, ale prvky fantasy jsou   už krapet přepálené.   Vizuálně působivá scéna   je odstřelování v lese, kde   jsou použity zpomalené   záběry pro lepší dech   beroucí efekt. A vcelku se   zdařilo. Jenom je divák   nucen zapřemýšlet, jakým   způsobem to pánové a dáma   přežili. Střepiny se   vypařili? Po dějové   stránce už zmíněný chaos   velmi zaměstnává divákův   mozek. Dá docela práci   pochopit, co že se to   vlastně děje a o co jde.   Mnohokrát jsem si v duchu   říkal: "Zpomalte   trochu, nestačím to všechno   zpracovávat!" A tak   mladý a silný Sherlock   Holmes opět dává zločinu   co proto a jelikož má v   kinech stále úspěch,   rozhodně ještě neřekl   poslední slovo.
M.A.G.
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 5.3.2012
Zůstanu u stejného   hodnocení, protože je to   natočené v téměř stejném   tempu jako jednička, což   jedině potěší.Ten komu se   líbila jednička, jistě   nebude tímto pokračováním   zklamaný.
Co k tomu   víc dodat?Ten konec   je.....nečekaný.....:-)
volam.sa.pistik
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 30.5.2012
Najväčší génius opäť zasahuje
Takže... po poriadku. Pozor,   možno prezradím, čo by som   asi nemal. Budem možno   písať zmätočne, lebo víri   mnou mnoho myšlienok po   zhliadnutí tohto   vynikajúceho dielka. Som   nadšený. Bravó! Málokedy   sa podarí natočiť ešte   lepšie pokračovanie, i ked   minimálne v tomto prípade by   som nemal takto uvažovať. V   podstate totiž ide o dva   rozdielne filmy, nie je to   typická jednotka a dvojka. I   keď dvojka začína tam, kde   končí jednotka, ide o dva   rozdielne príbehy. Sherlock   je stredoškolská láska. Je   tu troška modernejší, ale   vôbec to nevadí. Zabudnite   na nejaké hlboké dedukcie v   kúte pracovne, nie, tu ide   hlavne o akciu a zábavu.   Priznám sa už dlho som sa   tak dobre nezabavil na filme.   Dokonca som videl v poslednej   dobe zopár komédií, ale   toto ma dostalo sto krát   viac, som plakal chvíľami od   smiechu. To ešte spomeniem.   Ale nebol by som to ja, aby sa   mi zasa niečo neľúbilo, či   nebol úplne spokojný. Už   som taký. Na bodovaní to   neuberie, toto je príliš   subjektívna záležitosť a   prepáčim všetky nezmysly i   nedostatky, ide o veľmi   zábavný film. Tak. V prvom   rade škoda Irene Adlerovej,   to si nezaslúžila. Bude   chýbať. Nájdu sa nejaké   tie nezmyslíky,   chvíľočkami taktmer sci-fi.   Tie zbrane sú akési   futuristické (tank?, či   čosi podobné?), ale zasa   profesor je hlavička.   Ďalšie myšlienky sa   týkajú toho... mrazilo ma z   nich. Ako profesor predpovedá   svetovú vojnu, to zbrojenie,   atentáty, ten výrok, že raz   tá vojna príde. Všetko   akoby predpovedalo   nasledujúce události. To   bolo dobre zakomponované, a   mrazilo z toho. No a nakoniec   musím vyzdvihnúť to   najlepšie. Vlastne celý film   je úplna špička. Ale...   Celý film som sa smial,   chvíľami trefný, až   cynický humor, ani komédia   ma dlho tak nepobavila. Priam   famózny výber hercov (prečo   len musela Irene odísť?),   či už ústredná dvojica,   geniálne sa dopĺňajúca,   Watsonova krásna žena a   nová postava Sherlockovho   brata, ktorého hrá úžasný   Stephen Fry (áno, z   legendárnej Černej zmije),   ten sa úlohy zhostil   majstrovsky. Výborná akcia.   A perfektný koniec (ono Doyle   ho nechal raz zomrieť, ale   vyvolalo to vlnu odporu, tak   musel postavu oživiť, chtiac   či nechtiac). Možno mohli   ten úplný záver nechať na   trojku a nechať divákov v   napätí, ale na druhej strane   ma fakt zakončenie nesmierne   pobavilo, keď vytiahol obsah   škatuľky, už som vedel   ktorá bije. Fakt klobúk dole   pred scenáristami, tu sa   dobre vyriadili i na drobných   detailoch. END? No a vrchol   filmu? Jednoznačne malá   rolička Lestrada, ale to mi   išli slzy od smiechu. To je   jednoducho môj favorit,   škoda len, že nedostal viac   miesta (môže mi niekto   spraviť čaj?). Ja inak   nemôžem, hodnotenie maximum
Langley
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 27.4.2012
Downey Jr. a Law jsou zpět a   znovu ve slušné režii Guye   Ritchieho.Pokračování nese   stejné prvky jako jednička,   takže nemá cenu očekávat   nějakou výraznou změnu.U   tohoto dílu mi chyběl   náznak temnoty a   tajemna.Profesor Moriarty si   mou pozornost tedy neudržel a   přišel mi nudný, stejně   tak i několik dalších minut   filmu.Humor se znovu podařil   a Holmes s Watsonem opět   září.Akční scény   tentokrát doznaly větší   efektnosti, hlavně ta   sekvence v lese, kde to   opravdu sviští,   odlétávají třísky ze   stromů a střídají se   pomalé záběry - zdravím   producenta Joela Silvera   (trilogie Matrix).Zpomalených   pasáží není příliš,   spíše působí jako   třešnička na   dortu.Každopádně to   působí svěže a kamera nám   nechává umožnit detailní   náhled do útrob palných   zbraní, abychom viděli jak   pracují.Po akční stránce   tedy nemám nic co   vytknout.Trošku horší je   to, že jednička šlapala   příběhově lépe.Ale koukat   se na to fakt dá.Na třetí   pokračování jsem zvědavý.
thejduk
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 5.12.2013
Asi jsem stará struktura,   uznávám spíše Holmese po   anglicku, akční Holmes mi   tolik nesedí a je mi úplně   jedno, kdo hlavního hrdinu   hraje - asi stejně bych   nepochopil Poirota (D.Suchet),   kdyby hrál Bonda i kdyby byl   sebelepší.
superfilmar
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 13.1.2012
Trochu slabší dvojka
Recenze byly rozporuplné a   tak jsem nevěděl, co od toho   čekat. Ale já těmto filmům   věřím. Podle mě je tento   film o něco slabší než   výborná jednička. Pravdou   ale zůstává, že i tady si   Guy Ritchie hrál a stvořil   další hit. Dvojka Downey a   Law je opět skvěle sehraná,   hudba je opět velmi   příjemná a mistrovsky   zkomponovaná, zpomalené   záběry jsou opět úchvatné   a finále je nejen dojemné.   Jinak je to opět poctivá   detektivka, která srší   akcí a skvělým vtipem.   Bavil jsem se a jestli bude   trojka, tak se určitě máme   na co těšit. 80%.
mat.ilda
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 22.3.2013
Nebudu hodnotit vysoko něco,   co vlastně ani nevidím a ze   tmy svítící oči Downeyho   Juniora nemůžu počítat. A   namlouvat si, že světlé   okamžiky vynahradily temné   filmové strádání by byla   další lež do kapsy, neboť   kromě lesní epizody (která   mně však připomínala   spíše bitvu o Dukelský   průsmyk v matrixovém stylu)   neměl tento velikášský   počin co nabídnout ani k   vidění, ani k slyšení, a   to včetně vyčichlé   Zimmerovy hudby.
Pecik
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 25.5.2014
Tak očividně jednička   nenadchla pouze mě a že tato   série bude pokračovat dál   je skvělá zpráva. Dvojka   jde ve stopách prvního dílu   a je opět senzační. Efekty   a vynálezy posunuty ještě   na vyšší úroveň. Děj   opět strhující, širší   výběr herců opět skvělý.   i změna prostředí na   celoevropské filmu prospělo.   Vše na jedničku.
T2
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 9.8.2018
║Rozpočet   $125miliónov║Tržby USA   $186,848,418║Tržby   Celosvetovo $534,848,418▐   Tržby za predaj Blu-ray v USA   $61,226,451 //počet   predaných kusov 2,695,007║   Tržby za predaj DVD v USA   $45,346,054 //počet   predaných kusov 3,568,794║   Hra tieňov, hra na efekt,   efektne prevedený film,   ktorý ide na istotu a kde je   na čo pozerať, veľa akcie,   dobrých spomalovačiek,   dobré herecké obsadenie,   slušná zábavnosť,....   možno len o kúsok slabšie   než prvý diel. /videl v   kine: 80%/
vojtam
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 5.5.2012
Jedeme dál...
Mě osobně se pokračování   taky líbílo,nemám rád   když furt někdo   porovnává.První měl svůj   příběh a má ho i hra   stínů. Ustřední dvojice   Downey jr. a Law opět   nezklamala. Svižnej děj   plnej akce,humoru a   efektů.Potěšila mě i Noomi   Rapace ta se pomalu stává   hollywoodskou stálicí(už se   nemůžu dočkat   Promethea).Tak že třetí   díl? Joo sem s ním.Za mě   8:)
pigal
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 12.7.2013
Sherlock je stale vo forme...
Vynikajuce a napinave   pokracovanoe osudov slavneho   detektiva s vybornou reziou a   skvelymi hereckymi   vykonmi.Efekty v podobe   spomalovania casu s analyzou   Sherlockovho myslenia su   perfektne.Jedinou chybickou na   krase je fakt,ze sa dej   presunul z Londyna do Europy a   film tak ciastocne stratil   svoju konzervativnu   atmosferu.
FIlm   jednoznacne doporucujem.
jonny.net
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 15.1.2012
Slušný sequel
Po dlouhé době jsem vyrazil   do kina a byl jsem příjemně   překvapen; odsýpající,   dynamické a ve stylu prvního   dílu, upřímně se mi   adaptace románů Sherlocka   Holmse od Guye Ritchiho zdá   atraktivnější, když je   beru jako blockbuster ;)
radegaster
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 15.7.2015
Hollywoodská dvojka se vším   dobrým i špatným, co k tomu   patří. Ústřednímu tandemu   to pořád skvěle šlape (i   když chvílemi je Holmes už   magor přes čáru), děj má   patřičnou zašmodrchanost,   akční scén jsou velkolepé   a Jared Harris je překvapivě   skvělý Moriaty. Svěžest   předchozího dílu ale   zmizela a úvodní hodinka   několikrát padne v tempu na   zadek. Jinak jde ale o   důstojné navázání, které   je naštěstí s   postupujícími minutami   lepší a lepší (přičemž   Ritchie má zpomalovačky   neskutečně na háku).   Finále je výborným   způsobem nekompromisní.
bobo336
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 23.9.2012
Sherlock 2
Ešte lepšia Epizoda ako   predchodca.Akčnejšia,mysteri   oznejšia, vojnovejšia a   fascinujúci   koniec.Jednoznačne na 3   Epizodku.Hlavná zápletka   príliš nesúvisí z názvom   ale nevadí.Len skoro   prezradili kto je ten zlý.
wena
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 14.2.2021
Tak já měl vždy za to že   Sherlock Holmes je rozvážný   a neakční detektiv ale tento   film mě ukázal že i tento   detektiv jde ztvárnit i   jinak.
Sanchez
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 29.1.2012
Milý pane Holmesi, bavil jste   mě, ale pouze do jisté   míry. Po technické stránce   naprosto úžasně zvládnutá   lahůdka, která díky svým   jednotlivým sekvencím   ukazuje své přednosti. Ale   jako celek působí   nevyváženě, občas i   nudně. Zvláště první   hodinka je dost perná a   slabá. Příběhová linie   jakoby zůstávala v pozadí a   přenechává místo   ústřední dvojici, která   ale umí zabrat do plných a   rozpoutá hotové peklo.   Akční scény holt nemají   chybu, zpomalovačky jsou   dechberoucí a atmosféra   úžasně temná. Ale i   kvalita přináší řadu   chyb, kterých se nový   Sherlock nevyvaroval.
ponorka.bary
Hodnocení:
Přidáno: 6.5.2012
Přehnaná akčnost filmu   pouze uškodila.Rozdrobila   celý film do hlavně   bojových scén,kde se   režisér snaží dostat do   krátkého časového úseku   co nejvíc akce.Scénář je   tím pádem bohužel odsunut   na druhou kolej a film již po   půlhodině začíná   nudit.Body za   výpravu,kostýmy,starý   Londýn,starou Paříž a   oblíbené zpomalené   záběry.
hlavsa5
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 4.1.2012
Další Sherlock Holmes   kterého ztvárnil R.Downey   jr. si v ničem nezadá s   jedničkou. Zpomalené   záběry a myšlenkové   pochody, předcházející   akci, jsou perfektní. J.Law   je rovnoceným partnerem, a   někdy dokonce i lepším.   Holmesův pomyslný konec ve   vodopádu se zloduchem   Moriartim a jeho objevení se   v bytě, na křesle, je   nádherným závěrem, který   otevírá filmařům branku k   dalším dílům. Jen doufám,   že nesleví z kvality a   udrží úroveň prvních dvou   dílů.
kockak1
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 13.10.2012
Stejně jak jsem napsala u   předchozího Sherlocka by   Ritchie, jeho Holmes má s   postavou vymyšlenou Arthurem   Conanem Doylem pramálo   společného. Měl si vymyslet   vlastní jméno pro karate   detektiva, který jde z   rvačky do rvačky. Nemohu   říci, že by mě to úplně   nebavilo, ba dokonce mi to   zaujalo o kousek víc, než   jednička. Ritchie není   špatný režisér, ale v   touze po výstřednosti   přestřelil. Dobová   stylizace je dobrá, ale v   rozporu s dějem. Tehdy se tak   akčně nežilo ani nemluvilo.   Pokud by to měla být   parodie, tak prosím, ale   vzhledem k tomu, že to má   být jakože nové pojetí, je   to mimo - Holmes byl jen   jeden.
jajsempravabobika
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 8.5.2012
Slátanina bojových scén,   děj zamotaný, od začátku   do konce tak nějak na jedno   brdo. Moc jsem se v tom   nevyznala a asi po dvaceti   minutách jsem se začala   nudit. Ale dávám pár bodů   za efekty a za to, že jsem se   občas zasmála.
kamicek
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 28.12.2011
Ti kdo si zamilovali Holmese   už v prním díle se mají   zase na co těšit, miluju ty   zpomalené záběry soubojů..   výborný film a Robert Downey   Jr. je zase kus!! :))
Izzy8635
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 10.6.2018
Filmy Guye Richieho se dají   snadno poznat - vracení se do   minulosti, zpomalování   akčních scén a celková   tajemnost a určitá   složitost. Tenhle film je   typický příklad. Za to to   ovšem není typický   příklad Sherlocka. V   minulém díle to bylo   typické - stane se vražda,   Sherlock dlouho dumá, pak se   zfetuje a nakonec odhalí   zločince. Tady celou dobu   zná zločince, ale snaží se   ho usvědčit a zkazit mu   plány. Nevynikne úplně jeho   génius, ale i tak je to   neobyčejné, co dokázal   vymyslet. Jinak stejně jako v   předchozím filmu dokonalý   Sherlock (ještě jednou   miluji Roberta Downeyho),   dobrá hudba, humor, vše   vypiplané do detailů a   promyšlené, prostředí a   akčnost. Těch humorných   momentů je tam opravdu   hodně, chvilku jsem místo   nalíčeného Sherlocka   viděla Jokera. Já chci   pokračování!!!!!!!!!!!!!!!!
Hombretino
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 4.1.2012
Napínavý akční film se   špetkou humoru. Rád se na   film znovu kouknu protože   vím že se u něj nudit   nebudu.
Kanystr
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 4.2.2012
Ač jde o pokračování,   tenhle film bude mít úspěch   jen, když bude sebou samým.   S porovnáním s jedničkou   jde o jiné filmy, a to i   přestože tvůrci jsou   stejní. Ritchie by nebyl   Ritchie kdyby udělal něco   stejně, on prostě musí jít   dál ať se nám to líbí   nebo ne. A tohle posunutí   dál se mi líbilo Sherlock   dostal formu detektiva   vhodného k psychiatrovi,   rýpnutí do života těch co   řídí svět, takhle to   chodilo a chodi bude a mystika   dnes bude zábavná. Detaily   jsou jako u všech jeho filmů   bravůrně zvládnuty a uplně   je žeru. Herci bravůrní,   kostýmy taky, kamera jak by   smet a výprava povinně za   jedna. Velké plus za   ponechání stávajíciho   obsahu tak jak by se dalo   očekávat, čili   nevymejšelní spousty kravin   aby předhonil jedničku
Další plus za Frye vždy   ho rád vidim na plátně.
Celkově úchvatný,   dechberoucí, zábavný,   napínavý, prostě supr.
.
Jen vyjímka   která potvrzuje vše co jsem   napsal, ty zbraně jsem v   týhle době jsem odpustil ale   ty ,,esesáky,, nikdy   naprostej trn v oku. Zavřete   při tom oči ať si   nezkazíte tak skvělý   dojem.
.
Ještě   bych rád dodal, že je až   neuvěřitelné, jak se Guy   drží knižní verze, může   vám to připadat jako kec,   ale Holmes nebyl uplně   takový jak ho známe z   předchozích zpracování a   to že se v jeho podání   liší od knižní předlohy,   jak zde někdo psal, je   blbost. Nevěříte? Věřte!
JOKER96
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 8.1.2012
Podle mnohých recenzí jsem   čekal, že to bude horší,   než první díl a podle mnoha   komentářů na CSFD jsem zase   čekal, že bude lepší.   Takže jsem nevěděl, co si   myslet. Nakonec jsem teda kino   navštívil a jsem zato moc   rád. Sice první půl hodinka   byla trochu pomalejší a   slabší, ale to se potom   vyrovnalo a film začal mít   spád, jehož vyvrcholením   byla běžecká scéna v lese,   u které jsem si říkal, že   Matrix už nějak zestárnul.   Jared Harris jako Moriarty   skvělý (popravdě, když   jsem se dozvěděl, že ho   nebude hrát Daniel Day-Lewise   zavrhoval jsem ho) a Robert   Downey Junior a Jude Law   samozřejmně také. A duel   Sherlock vs. Moriarty? Lepší   zpomalenou šarvátku jsem   neviděl od Watchmenů.   Závěr také skvělý a   nápadově vtipný. Nemohu   nedát plné hodnocení a   říci, že tenhle Sherly se   mi líbil o chlup více než   ten předchozí.
95%
Zakky
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 24.1.2015
Detektív Sherlock Holmes   patrí medzi moje obľubené   filmové postavy, ale v   prípade tohto filmu to   uviesť nemôžem. Celý tento   film je len o efektoch a   moderných scenách, ktoré   idú s dobou, určitým   miestami sú až uplné   prehnané.
uodevr
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 12.2.2014
Poněkud přimočařejší,   povrchnější (i když musím   přiznat, že při té   honičce lesem, ať už je   samoúčelnější, se mi   tajil dech), asi o tři chlupy   na oko komplexnější, a v   neposlední řadě daleko   vtipnější, než jednička.   Dávkování celkového děje   není právě ideální, zato   dávkování humoru je   naprosto perfektní. A   tentokrát nás Ritchie bere z   těch potemnělých šedivých   ulic i do nádherných   venkovních lokací. Úměrně   stejně zábavná, stejně   plochá jízda, jako   posledně.
Federer
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 21.12.2014
Tak kdybych neznal jedničku,   hodnotil bych tenhle film   dobře. Ale protože ji znám,   tak musím   říct...ZKLAMÁNÍ
Film to není špatný,   ale oproti jedničce je to   propad.
Robert Downay   jr. to celé zachránil   (společně s Lawem) svým   geniálním výkonem.   Někteří v něm vidí Iron   mana (kterého nesnáším),   ale pro mě už navždy   zůstane Sherlock Holmes!
jones1240
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 22.4.2012
Skvostné pokračování
opravdu dustojné   pokračování plné   akce,humoru a zábavy. Od   filmu sem se opravdu nemohl   odtrhnout protože je opravdu   napínavý a zabavný. Ale je   škoda že už se tam moc   neobjevují sherlockovy   chytrosti atd a film je víc   akční než minulej díl ale   i tak super pokračování.
kvietek
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 10.1.2012
knižní i filmová bomba
Co si budeme povídat, po   dlouhé době zase jeden   výborný film. Obsazení   naprosto výborné, kostýmy a   scény perfektní, efekty   pompézní, humor a akce akce   akce. To je možná to co mi   trošku vadilo. Z přemíry   akce především od poloviny   filmu dál jsem přestával   stíhat. Přestával jsem   vnímat detaily, Sherlockovy   dedukce, i děj filmu. Jednou   byli tu a teď jsou zas tady,   někoho honí a někdo zase   honí je. Ke konci filmu jsem   z toho byl mírně v   rozpacích. Tak trochu jsem   očekával také něco   nového, neotřelého - asi   tak jako byl neotřelý první   díl. Přesto musím říct,   že konec nezklamal a jsem   rád, že Sherlocka   scénáristi vzkřísili   dříve než v knižní verzi   :)
IvcaPA
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 14.1.2012
Film mě nesklamal. První   půlka byla zábavná, druhá   plná napětí a skvělých   akčních scén. Tenhle   Sherlock se bude vždycky   lišit od knižní verze,   takže nic takového jako   váženého starého detektiva   nebo držení se knižní   předlohy od něj nemůžeme   čekat. Je to spíš takové   na motivy, ale kdo má tenhle   druh filmů rád, přijde si   na své.
Pegas1632
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 8.1.2012
Kdo byl nadšen jedničkou, u   pokračování rozhodně   nebude zklamaný. Akce, vtip,   a neotřelé znázornění   myšlenkových pochodů   hlavních hrdinů má prostě   něco do sebe. Ale vše je tak   nějak předvídatelné ( i   když finálové odhalení   opravdu pobavilo), dialogy   někdy zbytečně zdlouhavé,   jako by Guy Ritchie chtěl   natahovat už tak dlouhou   stopáž (129 minut). Tak jako   tak si tento film velké   plátno zaslouží.
iwca
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 19.1.2012
pecka
Musím uznat, že tento film   se velice povedl.   Neuvěřitelně jsem se   nasmála. Je pravda, že   některé scény byly   zbytečné, ale většina byla   efektní a hodně mě zaujaly.   Hlášky byli fajn. Tento film   celkem dobrý.
tomdvorak
Hodnocení:
Přidáno: 8.7.2012
Trocha zklamání po prvním   dílu. Ubylo scénáře,   přibylo akce. Holmesovy   elitní výkony v prvním   díle skvěle podány ve   zpomalenýh záběrech byly v   tomto pokračování zamotány   a ztratily šťávu, elitní   padouch Moriarty působil   spíše než jako   aristokratický mozek zla   poněkud sedlácky.Ale abych   jen nekřivdil, výprava i   efekty na výbornou, oba   hlavní hrdinové zvládly   roli na výbornou. Celkově ..   jde to ale pokud člověk zná   psanou předlohu ví, že to   mohlo být lepší.

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih48346minih48346Průvodce k rozpoznání tvých svatých (2006) 
A Guide to Recognizing Your Saints n
minih19851minih19851Studujeme za školou (1939) 
Studujeme za školou n
minih56065minih56065Poznáš muže svých snů (2010) 
You Will Meet a Tall Dark Stranger n
minih49625minih49625Máte doma uklizeno? (2003) [TV seriál] 
How Clean Is Your House? n
minih29225minih29225Austrálie (2008) 
Australia n
minih37498minih37498Masakr na střední škole (2002) 
Detention n
minih37514minih37514Zkrocená hora (2005) 
Brokeback Mountain n
minih147637minih147637Blade Runner 2049 (2017) 
Blade Runner 2049 n
minih108742minih108742Pět žen (2011) [TV film] 
Five n
minih33904minih33904Hadí stisk (2001) [Video] 
Venomous n


Hodnocení:n12345678910

Podobné filmy

Sherlock Holmes 3 (2021)

 Sherlock Holmes 3 (2021)
Sherlock Holmes 3 n
 
Žánr: akční / thriller
Země: Spojené státy americké


(pokračování)

Sherlock Holmes (2009)

 Sherlock Holmes (2009)
Sherlock Holmes n
 
Žánr: akční / detektivní
Země: Spolková republika Německo / Austrálie / Spojené státy americké
Režie: Guy Ritchie

(pokračování)

TV Program

ČT1 - Revizor (1933)

15:00 - 16:15

38 minut již uběhlo
37 minut zbývá do konce

ČT2 - Cesta (1974)

14:25 - 16:05

73 minut již uběhlo
27 minut zbývá do konce

NOVA - Kouzelná chůva Nanny McPhee (2...

15:05 - 17:00

33 minut již uběhlo
82 minut zbývá do konce

Prima - Noc na Karlštejně (1973)

15:20 - 17:10

18 minut již uběhlo
92 minut zbývá do konce

Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190630
Osobností: 698022
Fotografií: 764553
Plakátů: 376975
Obsahů a biografií: 178410

Poslední komentáře

Red má práci (2000) [TV epizoda]

Red má práci
Zas dle mého spíš obyč.   díl, ale pár hlášek a   scének je slušných. Třeba   Red jak čeká na telefon z   budoucí práce, tam jsou   silný více >

Autor: FLA | Hodnocení: 6 / 10

Dlouhé horké léto (1985) [TV fil...

Dlouhé horké léto
Toto remake z roku 1985 se mi   líbilo více než původní   film z roku 1958.Film má   lépe a zajímavěji   propracovaný   scénář,herecké výkony více >

Autor: Pala

David Copperfield (1974) [TV min...

David Copperfield
Romány Charlese Dickense jsou   svým obsahem a atmosférou   velmi "anglické" a asi nikdo   je nedokáže pro film či   televizi lépe adaptovat, než více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 7 / 10

Alien Intruder (1993) [Video]

Alien Intruder
I na vysloveně béčkovou   záležitost určenou do   videodistibuce počátku   90.let, na kterou se dokážu   dívat s nostalgickou   shovívavostí, více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 3 / 10

Vicky Cristina Barcelona (2008)

Vicky Cristina Barcelona
Spíš holčičí filmeček s   lehkou španělskou   prázdninovou atmosférou. Ze   začátku poněkud bez   šťávy, od vstupu Penelope   Cruz se šťávou.

Autor: petrusmev | Hodnocení: 6 / 10