Duben
ohodnotit

Shrek Třetí

Shrek the Third

Další název:
Shrek 3; Shrek, der Dritte
Rok:
2007
Délka:
93 minut
Premiéra v ČR:
14.6.2007
„Nechce být ani králem ani otcem, přesto mu hrozí obojí.“
Popis / Obsah / Info k filmu Shrek Třetí
Zlobr Shrek zachránil princeznu Fionu, vzal si ji za ženu a společně se vypořádali s podlou Kmotřičkou vílou a jejím synem Krasoněm. Nečeká ho ale poklidný život po boku milované zlobryně, jak doufal, ale jen další potíže. Ukecaný oslík se svými rozpustilými potomky draslíky mu nedá pokoj. Musí zaskakovat za nemocného tchána při otravných královských povinnostech, které přes všechnu jeho dobrou vůli končí většinou katastrofou. Navíc se Fiona netají touhou po dítěti, čehož se Shrek upřímně děsí, přesvědčen, že děti jsou otravné a hlučné. A to ještě netuší, že je tu Krasoň, který už má dost neúspěšné dráhy potulného herce, a tak přísahal, že se zmocní království Za sedmero horami a jako bonus se pomstí Shrekovi a Fioně. Zatímco zákeřný krasavec přemlouvá záporné pohádkové postavy, aby se s ním zmocnily vlády, Shrek stejně vehementně přemlouvá umírajícího krále, aby si vybral za nástupce někoho jiného. Ten si nakonec vzpomene na vzdáleného příbuzného Artuše. Zlobr se za ním s Oslíkem a kocourem v botách okamžitě vypraví, vyprovázen na cestu Fioniným voláním, že je těhotná. Další starosti mu připraví Artuš, z něhož se vyklube neprůbojný mladík, sloužící spolužákům jako otloukánek. Ale všechno zlé je k něčemu dobré a cestou se naskytne dost příležitostí, jak z bojácného chlapce udělat sebevědomého následníka trůnu. Zdá se, že Shreka a jeho přátele čeká nelehký úkol.

Zdroj: Nova


oficiální text distributora

Popis / Obsah / Info k filmu Shrek Třetí
Za normálních okolností by krásní, mladí a zelení manželé Shrekovi po odstranění zákeřné Kmotřičky víly a jejího nemožného syna Krasoně ve druhém pokračování animované komedie Shrek žili nerušeně a hlavně šťastně až do smrti. Vzhledem k tomu, že se stali protagonisty nejúspěšnějšího animovaného filmu všech dob, nemají na pohodu nárok. Dobrodružství, která si pro ně kreativní scenáristé vymysleli tentokrát, jsou ještě vypečenější, než ta, která oba zlobříci prožili doposud.

Posuďte sami: Král Harold má nakahánku, a je proto jasné, že musí vládu v království Za sedmero horami někomu předat. Ještě jasnější je, že nástupcem trůnu se má stát manžel jeho nejjasnější dcery Fiony. Shrek se ale vyhlídkám na kralování brání tak intenzívně, že se raději rozhodne přemluvit Fionina bratrance, teenagera Artuše, aby si královskou korunu nasadil on. Nejdřív ho ale bude muset najít a udělat z něj chlapa. Zatímco Shrek, Oslík a Kocour v botách se vydávají na poměrně dobrodružnou expedici, osiřelá Fiona má úplně jiné starosti. Absence mužského elementu v království se rozhodne zneužít již jednou odpálkovaný Krasoň, který se chce za pomoci záporných pohádkových postav zmocnit vlády v zemi Za sedmero horami násilím. Fiona je ale především Zlobryně a až na druhém místě princezna, a proto se Krasoňovi a jeho zlé armádě postaví. Navíc není sama, v první linii s ní kromě královny Lilien kráčí i svůdné komando princezen (Sněhurka, Popelka, Růženka a další), které jsou odhodlány všechny své přednosti využít boji. Ve Shrekovi Třetím bude prostě pořádně veselo, a to jsme tu ještě nezmínili draslíky, roztomilé potomky Oslíka a Dračice, a jedno překvapení, které Fiona přede všemi tají.

Shrek se vždycky opíral o revoluční a naprosto dokonalou animaci a hvězdné hlasové obsazení. Obojí mu zůstalo i ve třetím pokračování, navíc se může pochlubit mimořádně zajímavým hereckým přírůstkem v podání popové ikony současnosti Justina Timberlakea, kterého v české verzi nahradí podobně slavný Vojtěch Kotek. Režie se ujal Chris Miller, který psal ke dvěma předchozím dílům scénáře, a Raman Hui, supervizor animace jedničky i dvojky.
(Oficiální text distributora).


Autor: sobmaster

Popis / Obsah / Info k filmu Shrek Třetí
První díl animované pohádky Shrek (FP 7/2001) získal Oscara a skončil svatbou. Druhý díl Shrek 2 (FP 8/2004) sice prestižní sošku nezískal, ale měl rekordní tržby, a tak není divu, že se příběh zeleného zlobra a jeho ženy Fiony dočkal dalšího pokračování Shrek Třetí. Na začátku veleúspěšné série se Shrek chtěl chovat jako zlý obr a jediné, po čem toužil, byla samota a klid v domku uprostřed smrduté bažiny. Byl se svým osudem notorického neoblíbence naprosto srozuměn, avšak když byl jeho klid narušen, nezbylo mu, než vydat se do světa. Zamiloval se do princezny a byla z toho svatba. Tak pohádky končívají, ale pro Shreka a jeho ženu Fionu měli scenáristé připravené další nelehké osudy. Hlavně Shrek, který o sobě neustále pochybuje, to nemá snadné. Ve třetím dílu má dobromyslný zlobr od začátku dva problémy: za žádnou cenu se nechce stát králem v zemi Za sedmero horami, a od Fiony se dozví, že bude otcem. A děti vyžadují péči: jsou náročné, otravné a hlučné. S tím se nastávající tatínek, který se obává, aby jako rodič nezklamal, musí srovnat. Tvůrci se mimo jiné inspirovali Harrym Potterem i legendou o Artušovi, přivolali kouzelníka Merlina, rozšířili počet klasických pohádkových postav, a i když příběh servírují ve „shrekovsky“ humorném, lehce ironickém a odlehčeném tónu, nevyhýbají se ani vážnějším věcem, jakými jsou odpovědnost k rodičovství, zdravá sebedůvěra nebo důležitost přátelství. Zároveň upozorňují, že každý by se měl vždy chovat tak, aby se za sebe nemusel stydět. Nejmenším dětem tato pohádka proto určena není. - Významným rozdílem proti předchozím dílům je výtvarná podoba snímku. Ta totiž doznala díky novým technologiím počítačové animace dalšího stupně dokonalosti. Šaty, vlasy, mimika postav, rekvizity, prostředí působí naprosto realisticky a přirozeně, včetně hrdinova krčení nosem. Postavy jako Shrek, Fiona, Oslík a dračice vytvořili výtvarníci znovu ve vyšším rozlišení a s mnoha propracovanějšími detaily.
-kat-, Filmový přehled 2007/7


Nový publicista:
Nelíbí se vám tento obsah? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište


Hodnocení:n12345678910

Podobné filmy

Kocour v botách: Tři ďáblíci (2012) [Video]

 Kocour v botách: Tři ďáblíci (2012) [Video]
Kocour v botách: Tři ďáblíci n
Puss in Boots: The Three Diablos
Žánr: animovaný / rodinný
Země: Spojené státy americké
Režie: Raman Hui, Chris Sievey

(spin-off)

Kocour v botách (2011)

 Kocour v botách (2011)
Kocour v botách n
Puss in Boots
Žánr: animovaný / dobrodružný / komedie / fantasy
Země: Spojené státy americké
Režie: Chris Miller

(spin-off)

Thriller Night (2011)

 Thriller Night (2011)
Thriller Night n
 
Žánr: animovaný
Země: Spojené státy americké
Režie: Gary Trousdale, Sean Bishop

(spin-off)

Shrek: Zvonec a konec (2010)

 Shrek: Zvonec a konec (2010)
Shrek: Zvonec a konec n
Shrek Forever After
Žánr: animovaný / komedie / pohádka
Země: Spojené státy americké
Režie: Mike Mitchell

(---)

Kdopak by se Shreka bál (2010) [TV film]

 Kdopak by se Shreka bál (2010) [TV film]
Kdopak by se Shreka bál n
Scared Shrekless
Žánr: animovaný / komedie / rodinný
Země: Spojené státy americké
Režie: Gary Trousdale, Raman Hui

(spin-off)

Donkey's Christmas Shrektacular (2010)

 Donkey's Christmas Shrektacular (2010)
Donkey's Christmas Shrektacular n
 
Žánr: animovaný / komedie / rodinný
Země: Spojené státy americké
Režie: Walt Dohrn

(spin-off)

Shrekoleda (2007) [TV film]

 Shrekoleda (2007) [TV film]
Shrekoleda n
Shrek the Halls
Žánr: rodinný / animovaný / komedie / dobrodružný
Země: Spojené státy americké
Režie: Gary Trousdale

(---)

Shrek 2 (2004)

 Shrek 2 (2004)
Shrek 2 n
 
Žánr: animovaný / dobrodružný / rodinný / komedie
Země: Spojené státy americké
Režie: Andrew Adamson, Kelly Asbury, Conrad Vernon

(---)

Far Far Away Idol (2004) [Video]

 Far Far Away Idol (2004) [Video]
Far Far Away Idol n
 
Žánr: animovaný / rodinný
Země: Spojené státy americké
Režie: Simon J. Smith

(spin-off)

Shrek 4-D (2003)

 Shrek 4-D (2003)
Shrek 4-D n
 
Žánr: animovaný / komedie / rodinný / fantasy
Země: Spojené státy americké
Režie: Simon J. Smith

(spin-off)

Shrek (2001)

 Shrek (2001)
Shrek n
 
Žánr: animovaný / rodinný / komedie
Země: Spojené státy americké
Režie: Andrew Adamson, Vicky Jenson

(pokračování)

TV Program

ČT1 - Doktor Martin (2015) [TV seriá...

10:35 - 11:30

2 minut již uběhlo
53 minut zbývá do konce

ČT2 - Věčný Egypt

10:15 - 11:10

22 minut již uběhlo
33 minut zbývá do konce

NOVA - Iveta (2022) [TV minisérie]

09:35 - 10:55

62 minut již uběhlo
18 minut zbývá do konce

Prima - Policie Hamburk (2007) [TV ser...

10:30 - 11:30

7 minut již uběhlo
53 minut zbývá do konce

Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190621
Osobností: 698000
Fotografií: 764509
Plakátů: 376916
Obsahů a biografií: 178381

Poslední komentáře

Neposkvrněná (2024)

Neposkvrněná
Opäť jeden náboženský   horor s tématikou počatia,   ktorý na to spočiatku ide   vcelku dobre, no konečným   vyznením rozdelí divácku   obec na více >

Autor: horribile_dictu | Hodnocení: 7 / 10

Poslední den (1999) [TV epizoda]

Poslední den
Red je poslední den v práci   a tak potom se sejdou s kolegy   v hospodě, kde skončí s   Redem i Eric, Hyde, Fez. Donna   "zlobí" Erica s tím kdy více >

Autor: FLA | Hodnocení: 6 / 10

Bídníci (2018) [TV minisérie]

Bídníci
Cožpak o to, technicky téhle   nové televizní verzi slavné   klasiky nic nechybí i   výprava je určitě velmi   solidní, ale tahle věc   stojí a více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 6 / 10

Muž z Toronta (2022)

Muž z Toronta
Zkopírovaná a ukecaná   blbost,takových filmů kde je   jeden ukecaný a druhý   drsňák už tu bylo a tenhle   nijak nepřekvapil spíš byl   nudný a místy byl ten   černoch se svými hláškami   trapný.

Autor: PORTER | Hodnocení: 2 / 10

ONEMANSHOW: The Movie (2023)

ONEMANSHOW: The Movie
!!!ZAHRAJEME SI POSLEDNÍ   HRU!!!

Je to tak, ať už je   to fake nebo ne, je to fakt   originálně natočený a děj   o lásce by mi jindy asi   více >

Autor: hvezdy | Hodnocení: 7 / 10