Duben
ohodnotit

Sopka

Volcano

Rok:
1997
Délka:
102 minut
Premiéra v ČR:
23.10.1997
„Rozběsněný živel v ulicích Los Angeles. Armaggedon začíná...“

Komentáře k filmu Sopka

Řadit dle:  Bodů uživ.  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení
Počet komentářů k filmu: 25
veverka-zrzka
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 18.8.2008
Na první pohled jen slabé   zemětřesení, ale na ten   druhý už je to horší! Pod   městem se valí magma a díky   jezeru v parku se dostává na   povrch. Vše začalo běžnou   nehodou opravářů v   podzemí. Všichni si myslí,   že bouchl plyn, ale   seismoložka (myslím, že se   tam jmenujou ti lidi)   zjistila, že šlo o únik   síranu ze sopky. Městem se   valí láva, kterou je   potřeba usměrnit do moře.
Petra.Barbie
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 13.6.2008
Dobrý katastrofický film
Ačkoliv musím dát za pravdu   i těm komentujícím, kteří   poukazují na nereálnost   (zejména časovou)   některých scén, přesto se   mi tato katastrofická   záležitost líbila. Hlavní   hrdina je typicky americký -   vyhraje boj s ničivým   živlem a sám veškeré   nástrahy ohnivé lávy   přežije, tak trochu patos,   to ano, na druhou stranu - u   filmu po celou jeho dobu   prožíváme napětí, i když   tušíme, že hrdina vyvázne   bez úhony, přesto máme   strach o jeho existenci a   zejména pak o krásnou mladou   výzkumnou pracovnici v   oblasti vulkánů. Mnohé   scény jsou velmi vypjaté a   mají velký psychologický   efekt. Z mého pohledu jde o   velmi dobrý film ve svém   žánru.
dustur
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 31.8.2006
JE TO PERFEKTNY FILM Z TOMMYM   LEE JONESOM.O LAVINE A SOPKE   SOM ESTE NEVIDEL TAKY   STRHUJUCI FILM,AKO JE TENTO.TO   TO JE FILM CO SA DA POZERAT.
martin.stusak.9
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 12.7.2016
V 90. letech se takovýchto   popkornových katastrofických   snímků vyrojilo vcelku dost   a vždy měli jedno   společné. Šablonovitost v   rychlém tempu vyprávění,   takřka superhrdinských   výkonech lidí   zachraňující vše co se   dá, výborných technických   efektů, napětí a v   podstatě komiksového   příběhu. No a tento snímek   je jeden z nich. Příběh   zasazený do L.A., kde se   uprostřed města probudí   sopka vyvrhovací lávu do   ulic nebyl zase až tak   špatný nápad. Ano, jedno   klišé střídá druhé, ale   co. Je to jen film. A dobrý   film. Tommy Lee Jones ve   skvělé formě, ale Anne   Heche bohužel docela   zklamání. Jí se ta snaha   tedy uvěřit naprosto nedá.   Dobrodružná   velkorozpočtová filmová   podívaná, která po   technické stránce a hbitém   scénáři rozhodně stojí za   to.
M.A.G.
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 11.2.2010
Tento film mám docela rád a   rád na něj občas mrknu v   TV.
Ty efekty tady   nebyly vůbec špatně   udělané.Také herecké   obsazení je zde poměrně   dost kvalitní.
T.Lee   Jones svým výborným   hereckým výkonem   samozřejmě nezklamal a dost   se mi zde také líbil   J.C.Lynch (pak se ke konci   obětoval v tom metru).
Agostino
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 24.1.2010
Katastrofické filmy si   hocikedy veľmi rád pozriem,   platí to aj o tomto filme.   Nechýba tu veľmi kvalitné   herecké obsadenie na čele s   Tommym Lee Jonesom, ktorý   tento film uviedol na správnu   koľaj. Ale tentokrát sa na   rozdiel od iných filmov   všetko odohráva v uliciach   kalifornského veľkomesta Los   Angeles, kde sa všetci musia   mať na pozore pred   nebezpečnou lávou, ktorá   rozožiera všetko čo sa jej   postaví do cesty.   Zodpovednosť a kontrolu na   celou situáciou preberajú   hlavný hrdinovia záchranári   tohto perfektného filmu. Od   nich zavisí, či dokážu   zachrániť ľudské životy,   ktoré sú vo veľkom   nebezpečenstve. Špeciálne   efekty sú vynikajúce,   nehovoriac o skvelej   atmosfére pri sledovaní   tohto filmu.
enejčel
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 12.12.2013
Docela povedený   katastrofický snímek o sopce   v Los Angeles. Na tu dobu   slušně efekty a sympatická   dvojice Tommy Lee Jones a Anne   Heche. Snímek je slušný,   má hlavu a patu, ale   nereálnost je hned na   místě. Je vysoce   nepravděpodobné, že by se   podařilo lávu zastavit za   pomocí postavéné zdi a   uhašením vody, ale co, je to   přece Hollywood.
Vídžej
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 29.10.2003
Hele támle na ulici kouká z díry v silnici sopka.
Kecáš to je blbost. Tak asi   ne. Kde by se tady tak vzala   co? A za chvíli už se   ulicemi valí láva a lidé   nemají kam utéct. Ještě   že mají Mika Rorka a jeho   sympatickou kolegyni. Pěkně   natočené. Až na pár scén,   které jsou opravdu silně   nereálné viz výbuchy a   Roarkův úprk. Ale jinak je   to dost dobré. Třeba scéna   s videokamerou v kanále nebo   ta kdy se jeden z vojáků co   kladli bomby v garážích   nemůže dostat ven a jeho   kolega se rozhodne že tu s   ním zůstane a umřou spolu.   Myslel ten chlap skara někdy   na rodinu? Ne teď vážně.   Je to dobrej film.
MaKy92z
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 13.2.2010
V podstate celkom dobrý   katastrofický film, ktorého   dej sa odohráva v uliciach   Los Angeles. Predovšetkým by   som tu ocenil špeciálne   efekty, ktoré pri sledovaní   tohto filmu na mňa   zapôsobili fascinujúcim   dojmom. Rozhodné, že dej bol   napínavý a úchvatný. Tommy   Lee Jones podal vo svojej roli   skvelý výkon, za ním   nezaostali ani ti ostatní   herci.
martanek085
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 18.10.2008
Tento katastrofický film   není špatný, ale znám o   trošku lepší katastrofický   film se sopkou než tento, ale   na tenhle film se dá taky   koukat.
roberos
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 11.1.2010
Tommy Lee Jones je   dostatečně charismatický   herec aby utáhnul tento   film,výborně ztvárněná   valicí se láva je velkym   plusem tohoto kvalitního   snímku
efCZa
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 13.4.2009
Poměrně kvalitní televizní   film, který je naprosto   vhodný na zabibí zimního   odpoledne, ale na nic víc.   Přestože se v něm objevují   kvalitní herci, nemůžu si   pomoct, ale film jako celek   působí trochu lacině.   Přestože je ohrožení   velké a divák by měl   trnout, tak se chvílemi   může i nudit. Přesto to   není čast vyloženě   zabitý, najdou se i dobré   momety, které zaujmou.
LenC2
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 6.9.2009
Dle mého dobře natočený   katastrofický film s dobrým   hereckým obsazením hlavní   co bych ocenil je vynikající   provedení vizuálních efektu   , které díky velkým   scénám kdy se ulicemi Los   Angeles valí láva nebylo   rozhodně jednoduché je   provést.
BinLADIN
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 4.2.2010
Velmi zdařilý katastrofický   film dobré obsazení a   herecké výkony řádí tento   film mezi zdařilé   kousky,Skvělé jsou zde i   použité efekty.
rankinfitch
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 13.2.2010
Typická americká krávovina   na téma katastrofa. Tenhle   film házim do stejnýho pytle   jako Twister. Je to všechno   na jendo kopyto. Problém   vyřeší jeden člověk a   zachrání co může. Na konci   klasickej americkej happyend.   A tak to má asi bejt. Ona to   je fakt svym způsobem hrozná   blbost, ale na '97 ty efekty   ujdou a člověk se fakt   báječně baví. Hlavně neni   dobrý u toho moc   přemejšlet. :-)
payo1555
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 20.4.2012
Film mě fascinoval tím, že   hlavním hrdinou ničeho je   žhoucí láva, která ničí   město andělů. Nechci si   lhát, protože mě bavilo   sledovat , jak všechno hoří   a vybuchuje a do toho pár   hrdinů něco dělá.Pro   příští opakování se budu   ale věnovat něčemu jinému.
SvoKar
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 13.3.2012
Vlastní příběh, ač ne   zcela originální, není   špatný, efekty víceméně   taky ne, ale muž stojící v   lávě a házející   záchranářům jiného   člověka - to je trochu moc.
Frolíček
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 25.12.2018
Katastrofická devadesátá,   opět se sopkou. Akční,   vysoce hořlavé, scéna s   kropením žhavé řeky lávy   se mi líbila, ale už v   dobách velmi mladistvých   jsem věděla, že konec není   ani náhodou. Ze stejného   ranku jako Rozpoutané peklo,   s hollywoodským hepáčem,   dá se to i po těch letech.
hledaseniki
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 25.3.2011
Sopka
Co říct, tenhle film jako   spousta filmů o přírodních   katastrofách je lehce   přitažený za vlasy, ale jak   už tady bylo řečeno Tommy   Lee Jones je hlavním tahounem   filmu a proto je snažší se   na to koukat a člověk to   rád dokouká, přesto že to   je katastrofický film a to   nemluvím jen o té sopečné   katastrofě.
CyberMageFroll.LF
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 8.9.2014
Po řemeslné stránce   slušně udělaný film.   Bohužel co ho zcela   beznadějně táhne ke dnu je   hodně nerealistický a   slaboduchý scénář. Taková   hitparáda blbostí se jen tak   nevidí.
MedvídekPu
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 22.11.2003
Sopka (Volcano)
Vítejte do světa iluzí,   klamu a nelogičností. Na   světě jsou tisíce   registrovaných sopek, ale   vězte že ta jedna jediná   musí vybuchnout právě   uprostřed rušného   amerického velkoměsta. A   vězte že ….



Vítejte   do světa iluzí, klamu a   nelogičností. Na světě   jsou tisíce registrovaných   sopek, ale vězte že ta jedna   jediná musí vybuchnout   právě uprostřed rušného   amerického velkoměsta. A   vězte že všichni   zodpovědní se budou chovat   jako naprostí idioti (hlavně   tím že nebudou věřit že   existuje reálně nebezpečí)   a jedině kladný hlavní   hrdina a kladná hlavní   hrdinka všechno zvládnou.   Samozřejmě za cenu osobního   vypětí, objevení všech   hlavních mindráků a   komplexů a strachů a   překročení všech pravidel   která je možné překročit.   A vězte že děj bude   podružný, neb láva se   prostě valí, logika a   technika a možnosti   reálného světa budou také   podružné a vše se bude   odehrávat na zoufale   omezeném počtu míst.

Film byl jistě   nákladný, trikově   zpracovaný dobře, ale přeci   jenom si mohli tvůrci dát   trochu více práce s   exteriéry - ty jsou totiž   vlastně omezeny na dvě ulice   z města, pár tunelů metra a   jeden velín správy   města.

http://www.pooh.cz/pooh/a.   asp?a=2003022&db=
hvezdyn
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 17.8.2008
Jediné, co se dá u tohoto   snímku trochu ocenit jsou   zvláštní efekty. Tím by se   klady filmu daly uzavřít.   Pak následuje ohodnocení   děje. Je to celý   ukříčený, nelogický a   vlastně to nemá ani   příběh. Při postavení se   proti katastrofě je jen jeden   chytrý a ostatní jsou blbvi,   který jej musejí poslouchat.   Filmu chybí logika a smysl   pro fyzikální vlastnosti.   Už jste někdy stáli nad   rožhavenou lávou? V reálu   byste se během chvilky   upekli, nikoliv však naší   zocelení hrdinové. Pravda.   Ocel má vyšší stupeň   tání, než potřebuje voda   ke svému vypaření.
Pauleta
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 14.2.2008
Úplně klasický   katastrofický film   obsahující obvyklé klišé   tohoto žánru a završený   tak příšerně trapně   patetickým závěrem, že se   člověku ježí vlasy na   hlavě. Tommy Lee Jones je   sice dobrý, LA zachrání,   ale tento film nevytrhne z   podprůměru ani on.
Hugin
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 11.11.2012
Kdybych mírně upravil   jakýkoliv můj komentář ke   katastrofickým filmům, a   vložil ho sem, docela dobře   by sedl i na tento snímek,   ale to bych se opakoval. Ono   je to pořád, s mírnými   odchylkami, záleží na druhu   katastrofy, podle stejné   šablony, hlavně příběh.   Jednou z odchylek je   například, že se jaksi   nebrala v potaz teplota   tekoucí lávy (cca 1000°C,   plus mínus), na můj vkus tam   málo hořelo apod. Mám   pocit, že katastrofické   filmy jsou větší   katastrofou, než-li   katastrofa v nich zobrazená.
AlbertPeta
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 5.3.2006
absurdno nezná mezí
Mám rád katastrofické   filmy, ale tenhle jsem nějak   nezvládl. Snad proto, že   poprvé jsem si při něm víc   než jasně uvědomil   nelogičnost chování hrdinů   když dělají věci, které v   reálném čase nemůžou mít   naději na úspěch. Film je   vcelku dobře natočen, ale   popření fyzikálních   zákonů mně tentokrát   vadilo více než jindy.

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih40350minih40350Bylo nás šest (1986) [TV seriál] 
Bylo nás šest n
minih10929minih10929Křidýlko nebo stehýnko (1976) 
L'Aile ou la cuisse n
minih26843minih26843Kam slunce nechodí (1971) [TV film] 
Kam slunce nechodí n
minih7483minih7483Extase (1932) 
n
minih37625minih37625Slavné historky zbojnické (1985) [TV minisérie] 
Slavné historky zbojnické n
minih14816minih14816Odysseus a hvězdy (1976) 
Odysseus a hvězdy n
minih10173minih10173Když rozvod, tak rozvod (1982) 
Když rozvod, tak rozvod n
minih13832minih13832Nefňukej, veverko! (1988) 
Nefňukej, veverko! n
minih34290minih34290Úsměv Mony Lisy (2003) 
Mona Lisa Smile n
minih36372minih36372Lovec krokodýlů (2002) 
The Crocodile Hunter: Collision Course n


Hodnocení:n12345678910

TV Program

ČT1 - Vinorodé břehy Mosely

10:05 - 10:35

27 minut již uběhlo
3 minut zbývá do konce

ČT2 - Cyklodálky

10:15 - 10:45

17 minut již uběhlo
13 minut zbývá do konce

NOVA - Specialisté (2017) [TV seriál]

09:50 - 10:55

42 minut již uběhlo
23 minut zbývá do konce

Prima - ZOO (2022) [TV seriál]

09:15 - 10:35

77 minut již uběhlo
3 minut zbývá do konce

Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190653
Osobností: 698110
Fotografií: 765024
Plakátů: 377242
Obsahů a biografií: 178463

Poslední komentáře

Marihuanové šílenství (2000) [TV...

Marihuanové šílenství
Jackie je hrozně okouzlená   "Hájdem" že za ni vzal vinu   z držení drog na sebe. Red   chce "Hájda" vyhodit, nakonec   se to zachrání a Kelso více >

Autor: FLA | Hodnocení: 7 / 10

Harry Potter a Princ dvojí krve ...

Harry Potter a Princ dvojí krve
Ze všech dílů patří   někam do průměru. Ani   nejhorší, ale ani   nejlepší. Děj strhne,   vizuálně výborné, herecké   výkony dobré.

Autor: Máša13 | Hodnocení: 7 / 10

Tankový prapor (1991)

Tankový prapor
Lehce přes průměr,   přílišné tlačení na   pilu, jak řvaním Skameneho   nebo Donutila, tak hloupými   vůlgarismy.

Autor: petrusmev | Hodnocení: 6 / 10

Chlípník (1995) [TV film]

Chlípník
Podle mého názoru se   Zdeňkovi Svěrákovi tahle   úprava Maupassantova méně   známého dílka opravdu   hodně povedla i s   převedením děje do více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 8 / 10

Slzy slunce (2003)

Slzy slunce
Válečný akční snímek se   skutečně hvězdným   obsazením a navíc s   výrazným přesahem v ději,   který se dotýká tak   zásadních věcí jako je více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 6 / 10

Naposled navštívené:Přesunout nabok | Vymazat historii
Chvíle rozhodnutí

Chvíle rozhodnutí

Martin Stropnický

Stropnický Martin

Sal Viscuro

Viscuro Sal

Milovník po přechodu (How to Be a Latin Lover)

Milovník po přechodu
How to Be a Latin Lover

Vzpoura na Bounty (Mutiny on the Bounty)

Vzpoura na Bounty
Mutiny on the Bounty

Sorority House Massacre

Sorority House Massacre
Sorority House Massacre

Padesát gramů neodpovědnosti

Padesát gramů neodpovědnosti
Padesát gramů neodpovědnosti

Milan Pásek

Pásek Milan

Barb Wire

Barb Wire
Barb Wire

Jiří Hradil

Hradil Jiří

Naposled navštívené:
Chvíle rozhodnutí

Chvíle rozhodnutí

Martin Stropnický

Stropnický Martin

Sal Viscuro

Viscuro Sal

Milovník po přechodu (How to Be a Latin Lover)

Milovník po přechodu
How to Be a Latin Lover

Vzpoura na Bounty (Mutiny on the Bounty)

Vzpoura na Bounty
Mutiny on the Bounty

Sorority House Massacre

Sorority House Massacre
Sorority House Massacre

Padesát gramů neodpovědnosti

Padesát gramů neodpovědnosti
Padesát gramů neodpovědnosti

Milan Pásek

Pásek Milan

Barb Wire

Barb Wire
Barb Wire

Jiří Hradil

Hradil Jiří