Duben
ohodnotit

Star Wars: Epizoda II - Klony útočí

Star Wars: Episode II - Attack of the Clones

Další název:
Hvězdné války: Epizoda II - Klony útočí / Attack of the Clones / Attack of the Clones: The IMAX Experience / Star Wars II / Star Wars II: Attack of the Clones / Hviezdne vojny: Epizóda II - Útok klonov
Rok:
2002
Délka:
137 minut
Premiéra v ČR:
16.5.2002
Popis / Obsah / Info k filmu Star Wars: Epizoda II - Klony útočí
V galaktickém senátu vládne neklid. Několik tisíc slunečních soustav se chce odtrhnout od Republiky. Separatistické hnutí vede bývalý rytíř Jedi, hrabě Dooku, tajně řízený záhadným Darthem Sidiousem. Na bývalou královnu Padmé Amidalu, která je nyní senátorkou, je na planetě Coruscant spáchán atentát. Kancléř Palpatine navrhne, aby ji jako osobní stráž chránil Obi-Wan Kenobi. Ten se k Padmé dostaví i se svým horkokrevným žákem, Anakinem, který ji tajně miluje. V době, kdy ji má doprovodit do bezpečí na planetu Naboo, se jí vyzná ze své lásky a vydá se na planetu Taooine za svou matkou, které podle jeho snu hrozí nebezpečí. Zjistí, že otrokář Watta ženu prodal farmáři Larsovi, který se s ní oženil. Zatímco ji Anakin hledá, vyslechne Obi-Wan Kenobi plány separatistických spiklenců, kteří chtějí vybudovat nejmocnější armádu galaxie vytvořenou z bojových droidů. Anakin najde umírající matku v táboře Tuskenů a když mu zemře v náručí, propadne záchvatu bolesti a nenávisti, ve kterém nelítostně zmasakruje celý tábor včetně žen a dětí. Zatímco se Padmé a Anakin vydávají na pomoc Obi-Wan Kenobimu, který je v nebezpečí, užvaněný Gungan Jar Jar svou řečí v senátu nevědomky přivodí situaci, která vede k válce. Obi-Wan, Anakin a Padmé mají být popraveni. Popravu však přeruší příchod desítek rytířů Jedi, kteří se postaví obrovské přesile droidů. Před porážkou je zachrání přílet Yody v čele armády klonů. Válka o budoucnost galaktické republiky začala.

Zdroj: Nova


oficiální text distributora

Popis / Obsah / Info k filmu Star Wars: Epizoda II - Klony útočí
10 let po Epizodě I pokračují dobrodružství a dramatické osudy rytířů Jedi Anakina Skywalkera (Hayden Christensen) a Obi-Wana Kenobiho (Ewan McGregor), kteří mají za úkol chránit senátorku Padmé Amidalu (Natalie Portmanová), jejíž život je ohrožen.

Ke zvýšení napětí, jak se budou vyvíjet vztahy "starwarsových" hrdinů se režisér Lucas snaží děj poněkud utajit. Ale přesto jsou tu některé informace o tom, co nového se v tomto díle dozvíte:
- více o Padmé Amidale a jejím milostném vztahu k Anakinovi, který se stane
osudným pro další osud celé galaxie
- bude odhalen původ Boby Fetta a úderných oddílů Impéria
- Epizoda II objasní, jak to je s "Válkou klonů", zmiňovanou v původních
Hvězdných válkách
- film je temnější než Epizoda I a jeho atmosféra se blíží filmu Impérium
vrací úder
- Padmé a Anakin prožívají většinu filmového dobrodružství spolu a s Obi-Wan
Kenobim se potkají až na konci filmu
- vrátíme se s hrdiny na Coruscant, Naboo a Tatooine. A poznáte 2 nové planety

Režisér George Lucas, který se věnuje svému projektu Star Wars už 25 let, ještě nikomu nový film Star Wars: Epizoda II - Klony útočí neukázal. Napíná fanoušky až do 16. května, kdy je celosvětová premiéra této velkolepé podívané. Můžete si být ale jisti, že pokud v Ep I bylo 1900 trikových záběrů, že v novém příběhu geniální Lucas triky ještě kreativněji propracoval a výběr herců je opět hvězdný. Epizoda II je prvním celovečerním filmem, který je natáčen kompletně digitálně, bez použití filmu.
Překvapivé je, že se Lucas rozhodl uhodit nejen na filosoficko - etickou strunu, kterou bezesporu problém možné existence klonů je , ale i na tu romantickou, o čemž svědčí ladění filmového plakátu.
Pro zvědavce doporučujeme: z oficiálního serveru www.StarWars.com si můžete stáhnout nejnovější reklamní snímek k filmu - dvě a půl minuty završené jednou z největších akčních scén, která se kdy (zatím) vyskytla v sérii SW. Podle prohlášení zástupce Lucasfilmu by to měl být velký souboj mezi desítkami rytířů Jedi se světelnými meči, po jejichž boku bojují klonovaní vojáci s obrovskou armádou Separatistů.

Produkce si je úspěchem filmu tak jistá, že koncem dubna uvolní na trh komiks podle scénáře Ep II. Libreto podle podkladů George Lucase a Jonathana Halese napsal Henry Gilroy, výtvarnou stránku mají na starosti Jan Duursema a Ray Kryssing. Kromě toho bude vydán další komiks - Star Wars Tales: A Jedi's Weapon, ve kterém se setkáme s Obi-Wanem a jeho žákem Anakinem v příběhu, předcházejícím děj Epizody II.


oficiální text distributora

Popis / Obsah / Info k filmu Star Wars: Epizoda II - Klony útočí
Po celé řadě divokých internetových spekulací se 26. června
konečně začalo natáčet nové pokračování Hvězdných válek. Podle očekávání bude Epizoda II vznikat v Sydney (a poté v Itálii a Tunisku) a jako zatím největší film bude od prvního do posledního záběru zaznamenána na digitální kamery firmy Sony. Největším překvapením je ovšem skutečnost, že na režisérskou sesli usedne sám Lucas, a to i přes očekávání, že se bude muset této pozice kvůli pracovnímu vytížení vzdát.
Pokud jde o obsazení, ukázalo se, že některé z rozšiřovaných zvěstí jsou přece jenom pravdivé: znovu budeme mít možnost vidět Ewana McGregora a Natalie Portman v rolích Obi-Wana a královny Amidaly, dobrou zprávou by mohla být i skutečnost, že Mace Windu Samuela L. Jacksona dostane tentokrát mnohem více prostoru.
Co se týče mimozemšťanů, byl ohlášen návrat Raye Parka (tentokrát ovšem ne jako Darth Maula), pozici hlavní pronásledovatelky a vyhlazovačky rytířů Jedi po Maulovi s největší pravděpodobností zaujme Aurra Sing (v Epizodě I jsme ji mohli krátce zahlédnout během závodu kluzáků). Bohužel se chystá i návrat otravného Jar Jar Binkse a nezbývá tedy než doufat, že bude pro potěchu jásajícího davu co nejdříve zabit v tratolišti zelené krve. Největší poprask se pochopitelně strhl kolem obsazení mladého Anakina. Spekulovalo se snad o každém od Leonarda DiCapria až po syna Toma Hankse, roli však nakonec získal devatenáctiletý Hayden Christensen (The Virgin Suicides).
A o co vlastně nakonec půjde? Znalci celé ságy určitě vědí, že do příštích dvou filmů je třeba napěchovat neskutečnou fůru věcí. Amidala a Anakin se musí dát dohromady, přivést na svět dvojčata Lukea a Leiu a nakonec se zase rozejít. Republika musí zaniknout, aby Impérium mohlo povstat, Klonové války musí být dobojovány a Sithové musí uspíšit úpadek rytířů Jedi. Jo, jistě, málem bychom zapomněli -ještě je tady ta věc se soubojem mezi Obi Wanem a Anakinem, z něhož druhý jmenovaný vyjde coby polorobotický Darth Vader.
Vezmeme-li v úvahu fakt, že se děj opět vrací na Coruscant, Naboo a Tatooine, i to, že se má „poprvé" objevit Boba Fett (Ray Park?) a že možná budeme mít možnost spatřit Millenium Falcon v původní podobě, mohlo by se zdát, že je Lucas příznivcem nekonečně se opakujících cyklů: dobro poráží zlo, zlo zničí dobro, dobro opět povstane... Vzhledem k možným cestám, jimiž by se měl děj ubírat, se zdá být pravděpodobné, že „dětské" hrátky z Epizody 1 vystřídá mnohem temnější tón a kladní hrdinové vyjdou tentokrát z filmu zle pošramocení.
Total Film 2000/8/85

Autor/Zdroj: /Total Film


10 let po Epizodě I pokračují dobrodružství a dramatické osudy rytířů Jedi Anakina Skywalkera (Hayden Christensen) a Obi-Wana Kenobiho (Ewan McGregor), kteří mají za úkol chránit senátorku Padmé Amidalu (Natalie Portmanová), jejíž život je ohrožen. Ke zvýšení napětí, jak se budou vyvíjet vztahy "starwarsových" hrdinů se režisér Lucas snaží děj poněkud utajit. Ale přesto jsou tu některé informace o tom, co nového se v tomto díle dozvíte:
- více o Padmé Amidale a jejím milostném vztahu k Anakinovi, který se stane osudným pro další osud celé galaxie
- bude odhalen původ Boby Fetta a úderných oddílů Impéria
- Epizoda II objasní, jak to je s "Válkou klonů", zmiňovanou v původních Hvězdných válkách
- film je temnější než Epizoda I a jeho atmosféra se blíží filmu Impérium vrací úder
- Padmé a Anakin prožívají většinu filmového dobrodružství spolu a s Obi-Wan Kenobim se potkají až na konci filmu
- vrátíme se s hrdiny na Coruscant, Naboo a Tatooine.
A poznáte dvě nové planety.

Autor/Zdroj: /mraveniště


Popis / Obsah / Info k filmu Star Wars: Epizoda II - Klony útočí
George Lucas přirovnává tři „nové“ epizody kosmické ságy Star Wars (Hvězdné války) k sestupné spirále, jež bude nabírat stále temnějších a chmurnějších odstínů a jež dodatečně (čtvrt století po uvedení Epizody IV) vysvětlí, proč se z „nevinného“ chlapce Anakina Skywalkera stal největší padouch v galaxii Darth Vader. – Snímek Star Wars: Epizoda II – Klony útočí, stylizovaný jako nejromantičtější část série, se odehrává deset let po událostech obsažených ve Star Wars: Epizoda I – Skrytá hrozba. – Separatistické snahy protirepublikových spiklenců, vedených někdejším Mistrem Jedi hrabětem Dooku, nezadržitelně směřují k osudné válce klonů, naplánované tajemným Darthem Sidiousem. – Nová sci-fi fantazie, natočená digitální kamerou, propojuje dva žánrově odlišné příběhy, jež odkazují na klasické hollywoodské žánry čtyřicátých let, zasazené ovšem do „futuristických“ kulis, na film noir a na velkou love story. Zatímco v „detektivní“ části Mistr Jedi Obi-Wan Kenobi pátrá po námezdním lovci Jango Fettovi a přitom odhalí tajemství klonové armády, řádu Jedi zaslíbený Anakin Skywalker vzplane „zakázanou“ láskou k někdejší královně Padmé Amidale. Mladík, zaslepený bolestí a hněvem po smrti matky, také poprvé propadne temným svodům Síly… – Vizuálně je snímek impozantní podívanou: s pomocí více než dvou tisíců speciálních efektů Lucas vytvořil barvité světy, jež připomínají digitálně upravenou romantickou architekturu Benátek (Naboo), ale odkazují také na futuristické nebetyčné mrakodrapy ve filmech Blade Runner nebo Pátý element (Coruscant), na sterilní svět klasických sci-fi a la 2001: Vesmírná odysea (Kamino) anebo na Chaplinovu Moderní dobu (montážní linka plná mechanických paží na Geonosis). Vrcholem filmu je bitva naklonovaných vojáků a separatistických droidů, do níž se zapojí i rytířové a rytířky Jedi (včetně starého Mistra Yody!). Spíše nepatřičně však tato „westernová“ sekvence přejímá prvky „moderních“ spektáklů typu Gladiátor, Mumie a Matrix. – Navzdory technické virtuozitě je Epizoda II nejméně strhujícím filmem série a to kvůli spletitému, v dialozích však značně naivnímu scénáři. První třetina je tak vyplněna popisnými diskusemi okolo politické krize. Milostné dialogy mezi Padmé a Anakinem ve své komiksové cituplnosti (ale i vinou poněkud odtažitých výkonů Natalie Portmanové a Haydena Christensena) sklouzávají do otřepaných romantických klišé. - Značně ironickým vývojem prošla fanoušky Star Wars nenáviděná figurka Jar Jar Binkse, jehož iritující užvaněná prostoduchost získává své „opodstatnění“: je to paradoxně on, kdo svou řečí v senátu vyprovokuje válku klonů… – Nové Lucasovo dílo vyznívá spíš jako obrazově fascinující, ale chladně odosobněné technologické cvičení, nedosahující někdejší jiskry, vtipu a vášně. – Star Wars ve FP: Trilogie Hvězdné války – Special Edition (FP 5/97z); Hvězdné války (1977, FP 7/91; Epizoda IV), Impérium vrací úder (1980, FP 1/93 – V; Epizoda V), Návrat Jediho (1983, FP 12/93 – V; Epizoda VI), Star Wars: Epizoda I – Skrytá hrozba (FP 10/99).
-tse- Filmový přehled 2002/6

Autor/Zdroj: -tse-/Filmový přehled


Nový publicista:
Nelíbí se vám tento obsah? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište


Hodnocení:n12345678910

Podobné filmy

Obi-Wan Kenobi (2022) [TV minisérie]

 Obi-Wan Kenobi (2022) [TV minisérie]
Obi-Wan Kenobi n
 
Žánr: akční / dobrodružný / sci-fi
Země: Spojené státy americké
Režie: Deborah Chow

(pokračování)

Andor (2022) [TV seriál]

 Andor (2022) [TV seriál]
Andor n
 
Žánr: akční / dobrodružný / drama / sci-fi / thriller
Země: Spojené státy americké
Režie: Toby Haynes, Ben Caron, Susanna White

(pokračování)

Boba Fett: Zákon podsvětí (2021) [TV seriál]

 Boba Fett: Zákon podsvětí (2021) [TV seriál]
Boba Fett: Zákon podsvětí n
The Book of Boba Fett
Žánr: akční / dobrodružný / sci-fi
Země: Spojené státy americké
Režie: Robert Rodriguez, Bryce Dallas Howard, Kevin Tancharoen

(pokračování)

Star Wars: Vzestup Skywalkera (2019)

 Star Wars: Vzestup Skywalkera (2019)
Star Wars: Vzestup Skywalkera n
Star Wars: The Rise of Skywalker
Žánr: akční / dobrodružný / fantasy / sci-fi
Země: Spojené státy americké
Režie: J.J. Abrams

(pokračování)

Mandalorian (2019) [TV seriál]

 Mandalorian (2019) [TV seriál]
Mandalorian n
The Mandalorian
Žánr: fantasy / sci-fi
Země: Spojené státy americké
Režie: Bryce Dallas Howard, Taika Waititi, Dave Filoni

(pokračování)

Solo: Star Wars Story (2018)

 Solo: Star Wars Story (2018)
Solo: Star Wars Story n
Solo: A Star Wars Story
Žánr: akční / sci-fi
Země: Spojené státy americké
Režie: Ron Howard

(pokračování)

Star Wars: Epizoda VIII - Poslední z Jediů (2017)

 Star Wars: Epizoda VIII - Poslední z Jediů (2017)
Star Wars: Epizoda VIII - Poslední z Jediů n
Star Wars: Episode VIII - The Last Jedi
Žánr: akční / dobrodružný / fantasy
Země: Spojené státy americké
Režie: Rian Johnson

(pokračování)

Rogue One: Star Wars Story (2016)

 Rogue One: Star Wars Story (2016)
Rogue One: Star Wars Story n
Rogue One: A Star Wars Story
Žánr: akční / dobrodružný / fantasy / sci-fi
Země: Spojené státy americké / Velká Británie
Režie: Gareth Edwards

(pokračování)

Star Wars: Epizoda VII - Síla se probouzí (2015)

 Star Wars: Epizoda VII - Síla se probouzí (2015)
Star Wars: Epizoda VII - Síla se probouzí n
Star Wars: Episode VII - The Force Awakens
Žánr: akční / dobrodružný / fantasy / sci-fi
Země: Spojené státy americké
Režie: J.J. Abrams

(pokračování)

Star Wars: Klonové války (2008)

 Star Wars: Klonové války (2008)
Star Wars: Klonové války n
Star Wars: The Clone Wars
Žánr: animovaný / akční / sci-fi / dobrodružný
Země: Spojené státy americké / Singapur
Režie: Dave Filoni

(spin-off)

Star Wars: Klonové války (2008/1) [TV seriál]

 Star Wars: Klonové války (2008/1) [TV seriál]
Star Wars: Klonové války n
The Clone Wars
Žánr: animovaný / akční / fantasy / dobrodružný / sci-fi
Země: Spojené státy americké
Režie: Rob Coleman, Brian O'Connell, Steward Lee

(pokračování)

Star Wars: Epizoda III - Pomsta Sithů (2005)

 Star Wars: Epizoda III - Pomsta Sithů (2005)
Star Wars: Epizoda III - Pomsta Sithů n
Star Wars: Episode III - Revenge of the Sith
Žánr: sci-fi / akční / dobrodružný / fantasy
Země: Spojené státy americké
Režie: George Lucas

(pokračování)

Star Wars: Clone Wars (2003) [TV seriál]

 Star Wars: Clone Wars (2003) [TV seriál]
Star Wars: Clone Wars n
 
Žánr: animovaný / sci-fi / akční / dobrodružný / fantasy
Země: Spojené státy americké / Jižní Korea
Režie: Genndy Tartakovsky

(spin-off)

Star Wars: Epizoda I - Skrytá hrozba (1999)

 Star Wars: Epizoda I - Skrytá hrozba (1999)
Star Wars: Epizoda I - Skrytá hrozba n
Star Wars: Episode I - The Phantom Menace
Žánr: sci-fi / fantasy
Země: Spojené státy americké
Režie: George Lucas

(pokračování)

Star Wars: Epizoda VI - Návrat Jediů (1983)

 Star Wars: Epizoda VI - Návrat Jediů (1983)
Star Wars: Epizoda VI - Návrat Jediů n
Star Wars: Episode VI - Return of the Jedi
Žánr: sci-fi / akční / dobrodružný / fantasy
Země: Spojené státy americké
Režie: Richard Marquand

(pokračování)

Star Wars: Epizoda V - Impérium vrací úder (1980)

 Star Wars: Epizoda V - Impérium vrací úder (1980)
Star Wars: Epizoda V - Impérium vrací úder n
Star Wars: Episode V - The Empire Strikes Back
Žánr: sci-fi / akční / dobrodružný / fantasy
Země: Spojené státy americké
Režie: Irvin Kershner

(pokračování)

Star Wars: Epizoda IV - Nová naděje (1977)

 Star Wars: Epizoda IV - Nová naděje (1977)
Star Wars: Epizoda IV - Nová naděje n
Star Wars
Žánr: sci-fi / akční / dobrodružný / fantasy
Země: Spojené státy americké
Režie: George Lucas, Dianne Crittenden

(pokračování)

TV Program

ČT1 - Dívka v modrém (1939)

07:00 - 08:25

63 minut již uběhlo
22 minut zbývá do konce

ČT2 - Zapomenuté příběhy 2. světové ...

07:35 - 08:30

28 minut již uběhlo
27 minut zbývá do konce

NOVA - Snídaně s Novou (1994) [TV poř...

07:55 - 09:20

8 minut již uběhlo
77 minut zbývá do konce

Prima - České chaty snů

07:50 - 08:45

13 minut již uběhlo
42 minut zbývá do konce

Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190576
Osobností: 697871
Fotografií: 764035
Plakátů: 376670
Obsahů a biografií: 178302

Poslední komentáře

Vše, co jste kdy chtěli vědět o ...

Vše, co jste kdy chtěli vědět o vztazích, ale báli jste se (zeptat)
Red Forman prodává v   obchodě, ale ještě nic   neprodal, Kitty ho naučí jak   být milej k zákazníkům a   Eric má nového kamaráda, ze   kterého se vyklube gay,   docela dobrej díl, pár frků   výbornejch.

Autor: FLA | Hodnocení: 7 / 10

Chobotnice (1998)

Chobotnice
Tak nějak nevím... nechala   jsem se zlákat jmény, která   znám, ale vůbec mě to   nezaujalo. Příšery byly jak   z loutkového divadla,   více >

Autor: peginka | Hodnocení: 4 / 10

Střílejte na měsíc (1982)

Střílejte na měsíc
Jen zdánlivě úplně   banální rodinné drama o   jednom rozpadajícím se   manželství, protože   režisér Parker to dost   chytře natočil, použil více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 7 / 10

Útěk do bezpečí (1955)

Útěk do bezpečí
Průměrná westernová   podívaná s né moc   výrazným hereckým   obsazením,na začátku   krátká přestřelka a potom   už nijak zvlášť záživná   podívaná.

Autor: PORTER | Hodnocení: 5 / 10

Konec rozkvětu (1972)

Konec rozkvětu
Povedená gangsterka v čele s   L.Marvinem .který má dostat   peníze s gangstera který   prodává jak drogy tak holky   a když odmítne L.Marvin si   to s ním vyřídí po svém.

Autor: PORTER | Hodnocení: 8 / 10