Duben
ohodnotit

Svědek [TV inscenace]

Žánr:
Rok:
1976
Délka:
40 minut
„Televizní komedie o tom, že rčení „zmýlená neplatí“ může někdy dostat trhliny.“

Obsah filmu Svědek

 
POZOR, SPOILER

Starý školník Mareček se chlubí paní uklízečce Holoubkové svými výkony, ale ona mu to moc nevěří. Moc dobře ví, jak to zde chodí.

Přichází za ním mladý herec, nyní voják Honza. Chodil sem do školy. A pan Mareček jej pozve k sobě, má zde školní byt. Posedí spolu a vzpomínají. Honza mu také oznámí, že jej chce za svědka na své svatbě.

Pak sem přichází Marie, Honzova kamarádka, bude si brát dalšího kamaráda Vaška. Pan Mareček je uklízečkou odvolán ku pomoci se stolem a Marie se svěří Honzovi, že tento školnický byt dostane Vašek. Je údržbář a umí všechno. A ona bude uklízečka. Jenže nikdo nemá odvahu to panu Marečkovi...
 
TIP: Nastavení pořadí obsazení si můžete nastavit zde >>
  Nahrát trailer k filmu
Distributor v ČR:
Československá televize, Česká televize
 
 
Typ:
[TV inscenace]
 
 
Jazyková verze:
česká
 
 
Zvuk:
mono
 
 
Ohodnoťte
n12345
n678910
Zobrazit všechny herce a tvůrce filmu Svědek >
Typ filmu: Středometrážní

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení

Nejnovější komentáře k filmu

topipig
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 1.10.2021
No tohle byla strašná houbovina. Tak hloupý a   prostoduchý námět aby člověk pohledal. I   když to mělo jen asi 40 minut, bylo to   příšerně natahované. Taková delší   bakalářská povídka. Vrcholem byla opilá Lenka   Termerová, kdy jsem si okamžitě vybavil Marthu   Issovou. Inu matka a dcera se nezapře, stejná   gesta, stejná mimika, stejný hlas. A taky   stejně špatné herectví, které patří tak do   páté kategorie.
Pitryx
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 29.9.2019
Hergot ten střih. Když má dojít k   vysvětlování a pochopení, stři, a děj je   jinde. Konkrétně v devatenácté minutě.   Nakopat to do prd…, tyhle střihače i   režiséry, že to připustili. Těšíte se na   ten okamžik, na jejich reakce, až jako pochopí,   ale nedočkáte se. Proto ani nehledám plusy a   hodnocení je pro mne jasné. Dvacku za to jedno   či dvě zasmání.
martin.stusak.9
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 10.12.2015
Televizní hra o milníku rčení. Příběh o   starším kantorovi zarputile odmítajícího   odejít do penze se přeci jen změní život,   když... Scénář je napsán velmi dobře a   dějově poklidně, takže je až škoda, že   není stopáž přeci jen alespoň o krapet   delší. Divadelní atmosféra je na televizní   hru samozřejmostí a tak pochopitelně nelze   očekávat nic filmového. Kulturní požitek je   tedy zaručen.


Hodnocení:n12345678910
Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190622
Osobností: 698003
Fotografií: 764514
Plakátů: 376933
Obsahů a biografií: 178392

Poslední komentáře

Duna: Část druhá (2024)

Duna: Část druhá
Film je moc pěkný, ale něco   tomu chybí. Větší   napětí, dynamika, spád. Ale   filmek opravdu kvalitní,   dají se ty necelé hodiny   vydržet.

Autor: red.mann | Hodnocení: 7 / 10

Tlukot srdce (1980)

Tlukot srdce
Pro mě byl tohle opravdu   silný zážitek. Krásný   příběh o tom, co   předcházelo napsání jedné   geniální knihy a o tom, co   ovlivnilo celou více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 9 / 10

Společná noc (1999) [TV epizoda]

Společná noc
Eric stále touží vyspat se   s Donnou a oba se tomu   blíží, ale stále k tomu   ještě nedošlo. Red zkouší   vařit, protože Kitty je víc   v více >

Autor: FLA | Hodnocení: 6 / 10

Koláč (1999) [TV epizoda]

Koláč
Díl s názvem Koláč byl   sice spíš nadprůměrný,   ale několik scén a hlášek   to vytahuje vejš. Skvělej   byl Red Forman a hlavně Bob   Pinciotti, který doma řeší   krizi - 70%.

Autor: FLA | Hodnocení: 7 / 10

Tři muži a mladá dáma (1990)

Tři muži a mladá dáma
Tak ještě infantilnější a   naivnější než   "jednička"...Což je škoda,   protože kdyby to bylo trochu   více "normální", dalo by se   na to i koukat:-)

Autor: Máša13 | Hodnocení: 5 / 10