Duben
ohodnotit

Texaský masakr motorovou pilou

The Texas Chainsaw Massacre

Žánr:
Rok:
2003
Délka:
98 minut
Premiéra v ČR:
29.1.2004
„Film, který musíte vidět, i když při něm budete zavírat oči.“
Popis / Obsah / Info k filmu Texaský masakr motorovou pilou
POZOR SPOILER!!!

Začínáme černobílými záběry z policejního archivu v Travis County. Mimo jiné jsou zde vidět i rýhy od nehtů na zdi. To vše v domě Hewittových.

18. srpna 1973.
Skupina pěti mladých lidí, Kemper se svou dívkou Erin jede v dodávce. Vracejí se z Mexika. Po cestě v El Pasu vezmou stopařku jménem Pepper. Ta se bez zábran oddává Andymu, jako by se znali odjakživa. Ještě je s nimi ustrašený Morgan. Nyní se nacházejí v Texasu, kde málem přejedou děvče. Děvče se chová divně a oni ji naloží do auta. Dívka pak vytáhne, čertví odkud, zbraň a prostřelí si hlavu. Aby to mohli nahlásit, vyhodí Kemper ukrytou marihuanu. S mrtvolou přijedou až k benzínce a zde obsluha zavolá policii. Šerif odmítá přijet a chce, aby s mrtvolou zajeli ke Crofwordovic mlýnu. Mladým se tam vůbec nechce, ale nic jiného jim nezbývá a tak tam jedou. Někam sice dojedou, ale neví kam. Je zde jakási zchátralá budova a při její prohlídce narazí na malého chlapce. Ten jim sdělí, že se šerif doma nalejvá a autem se k němu dojet nedá. Tak se tam Erin s Kemperem vypraví. Najdou nějaký dům se starším beznohým mužem na kolečkovém křesle, a ten jim dovolí šerifa zavolat telefonem. Ale dovnitř vpustí jenom Erin. Pak ji žádá o pomoc, protože z křesla spadl. Kemper se vydává dovnitř do domu za Erin a je někým napaden. Mezitím se místní šerif dostavil za třemi zbývajícími, kteří na něj čekají u auta. Vyžaduje si jejich pomoc při manipulacích s mrtvolou. Pak s ní v kufru odjíždí a přichází sem Erin, která se domnívá, že Kemper prostě od domu odešel zpět. Když zjistí, že tomu tak není, nechávají Morgena a Peep na místě a jdou k onomu domu znovu. Octnou se uvnitř a zde jsou napadeni mužem v masce. Kemper je lapen a je mu uříznuta noha. Erin se na útěku dostane až k autu, ale zde je šerif všechny zatkne, protože našel jointa. A zatímco muž s maskou napichuje Kempera na hák a šije si masku novou, zažívají mladí v autě díky šerifovi psychický teror. Ten Marcuse odveze k domu a Erin musí opět prchat před mužem s pilou. Ten již zabil Pepper a Erin se na útěku dostane až ke karavanu s další divnou rodinou. Je tu i malé batole. Zde je omámena a končí v rukou šerifových. Ten ji pak shodí do sklepa. Zde Erin nalézá Kempera a na jeho prosbu ukončuje jeho trápení. Nalézá zde také ztýraného Morgena, se kterým opět prchá. Při tom jim na chvíli pomůže chlapec, kterého po příjezdu potkali. Muž s pilou si je najde a Morgen je napaden. Erin se ukrývá na jatkách, ale i zde je vyčmuchána. Povede se jí však maskovanému useknout ruku. Nakonec se jí povede získat vůz, avšak šerif a poraněný muž s maskou jí asi jen tak odjet nedovolí…


Autor: Pitryx

Popis / Obsah / Info k filmu Texaský masakr motorovou pilou
Tento film vypráví o skupince studentů, kteří jedou na koncert do Mexika. Cestou hulí trávu a málem srazí dívku na silnici. Vezmou ji do auta. Dívka je celá zakrvácená a vystrašená. Nakonec spáchá sebebvraždu a před smrtí stačí říct: "Všichni umřete!"

Studenti se vyděsí a na nejbližší benzínové stanici zavolají šerifa. Brzo se ocitají na místě, kde sídlí šílená rodinka Hewittů. Film končí tak, že dívka ze skupiny zabije šerifa, protože se nakonec ukáže, že to nebyl opravdový šerif. Na příběhu je nejděsivější, že se opravdu stal.


Autor: 261972

Popis / Obsah / Info k filmu Texaský masakr motorovou pilou
Skupinka vysokoškolských studentů z texaského Austinu si vyrazí na výlet do Mexika, kde si hodlají pořádně užít. Adrenalinový trip, který zažijí, se však značně liší od toho, co si vysnili. Cestou Kemper (Eric Balfour) se svou přítelkyní Erin (Jessica Biel) a jejich kamarádi Pepper, Andy a Morgan narazí na zkrvavenou dívku, která – když se ji snaží dopravit do nemocnice - před jejich očima spáchá sebevraždu. Vyděšení kamarádi se obrátí na místního šerifa Hoyta a když se u něj nedovolají pomoci, rozhodnou se zjistit, co se děje. Netuší, že se tak vystavují smrtelnému nebezpečí: v texaském okrese Travis řádí psychopatický Thomas Hewitt, který své oběti likviduje motorovou pilou. Je jedním ze členů šílené rodiny s kanibalskými sklony, která ve starém domě provozuje své sadistické hrátky. Hrdinům nezbývá, než se pokusit z děsivého místa vyváznout na vlastní pěst. Souboj na život a na smrt začíná - a je jasné, že ne všichni z něj mohou vyváznout živí.


Popis / Obsah / Info k filmu Texaský masakr motorovou pilou
Případ Thomase Hewitta, bývalého zaměstnance jatek v texaském Travis County a jednoho z nejúděsnějších amerických sériových vrahů, na jehož farmě našla policie v roce 1973 zohavená těla třiatřiceti obětí, se stal předlohou pro dnes již legendární nízkorozpočtový thriller z roku 1974 The Texas Chain Saw Massacre (Texaský masakr motorovou pilou) režiséra Tobea Hoopera a tří pokračování: The Texas Chainsaw Massacre 2 (1986; r. T. Hooper), Kožená tvář (1990, Leatherface: Texas Chainsaw Massacre III; r. Jeff Burns - V) a Masakr v Texasu (1994). Dále vznikly dva videofilmy a jedna počítačová hra.

Zákeřný šílenec Thomas Hewitt alias Kožená tvář se se svou neodlučnou motorovou pilou a se svou povedenou sadistickou rodinkou znovu vrací na filmové plátno v remaku Texaský masakr motorovou pilou.

Pětičlenná skupinka mladých lidí cestou na rockový koncert vezme na venkovské silnici do auta zbědovanou dívku. Ta si po několika zmatených slovech vystřelí mozek. Tím začíná děsivá tragédie. Mladí lidé netuší, že šerif, kterému sebevraždu nahlásí, patří k šílené rodince, jejíž nejodpornější člen Thomas Hewitt se vyžívá ve vraždění motorovou pilou.

Snímek debutujícího režiséra Marcuse Nispela se nezabývá úvahami typu „proč“, ale „jak“. Děj se odehrává během části jednoho dne a noci, mladí lidé, prchající před monstrem a jeho příbuznými, končí ve čtyřech případech z pěti děsivou smrtí.

Texaský masakr motorovou pilou je řemeslně dobře odvedený thriller pro velmi otrlé nátury. Tvůrci se soustřeďují na neustálou eskalaci napětí a na vrstvení okamžiků psychického i fyzického násilí, přičemž se pohybují na hranici či za hranicí únosnosti. Inspirují se kromě zmíněných snímků také třeba u Mlčení jehňátek nebo u obou Záhad Blair Witch.

ZDROJ: Filmový přehled


Nový publicista:
Nelíbí se vám tento obsah? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište


Hodnocení:n12345678910

Podobné filmy

The Nightmare Ends on Halloween II (2011)

 The Nightmare Ends on Halloween II (2011)
The Nightmare Ends on Halloween II n
 
Žánr: horor
Země: Spojené státy americké
Režie: Chris R. Notarile

(spin-off)

Jason vs. Leatherface (2010)

 Jason vs. Leatherface (2010)
Jason vs. Leatherface n
 
Žánr: horor / akční
Země: Spojené státy americké
Režie: Trent Duncan

(spin-off)

The Nightmare Ends on Halloween (2004)

 The Nightmare Ends on Halloween (2004)
The Nightmare Ends on Halloween n
 
Žánr: horor / thriller
Země: Spojené státy americké
Režie: Chris R. Notarile

(spin-off)

Texaský masakr motorovou pilou (1974)

 Texaský masakr motorovou pilou (1974)
Texaský masakr motorovou pilou n
The Texas Chainsaw Massacre
Žánr: horor / krimi / drama
Země: Spojené státy americké
Režie: Tobe Hooper

(pokračování)

TV Program

ČT1 - Reportéři ČT (2004) [TV cyklus...

21:20 - 22:05

32 minut již uběhlo
13 minut zbývá do konce

ČT2 - Podivuhodná cesta fakíra, kter...

21:35 - 23:15

17 minut již uběhlo
83 minut zbývá do konce

NOVA - Specialisté (2017) [TV seriál]

21:25 - 22:30

27 minut již uběhlo
38 minut zbývá do konce

Prima - Česko na grilu

21:30 - 22:50

22 minut již uběhlo
58 minut zbývá do konce

Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190621
Osobností: 698000
Fotografií: 764509
Plakátů: 376916
Obsahů a biografií: 178385

Poslední komentáře

Pan profesor (1999) [TV epizoda]

Pan profesor
Lurie je stále potom co ji   vyhodili ze školy doma a   navštíví jí její profesor   se kterým má sex. Eric je   vidí líbat a chce to na ní   více >

Autor: FLA | Hodnocení: 6 / 10

A Country Christmas (2013)

A Country Christmas
Nevím, ale tyhle americké   "santaclausovské" taškařice   (ať už filmové či   televizní) mi prostě nic   neříkají. Herecky to sice   ujde, více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 4 / 10

Neposkvrněná (2024)

Neposkvrněná
Opäť jeden náboženský   horor s tématikou počatia,   ktorý na to spočiatku ide   vcelku dobre, no konečným   vyznením rozdelí divácku   obec na více >

Autor: horribile_dictu | Hodnocení: 7 / 10

Poslední den (1999) [TV epizoda]

Poslední den
Red je poslední den v práci   a tak potom se sejdou s kolegy   v hospodě, kde skončí s   Redem i Eric, Hyde, Fez. Donna   "zlobí" Erica s tím kdy více >

Autor: FLA | Hodnocení: 6 / 10

Bídníci (2018) [TV minisérie]

Bídníci
Cožpak o to, technicky téhle   nové televizní verzi slavné   klasiky nic nechybí i   výprava je určitě velmi   solidní, ale tahle věc   stojí a více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 6 / 10