Duben
ohodnotit

Obsah filmu The Divide

 
V tomto grafickém a násilném post-apokalyptickém thrilleru se devět cizinců (všichni jsou nájemci vysokopatrového bytu v New Yorku) dává na útěk před nukleárním útokem do sklepa budovy, který má posloužit jako bunkr. V podzemí se tak ocitají jako v pasti na několik dnů, aniž by měli naději na záchranu a pouze na ně čekají nevyslovitelné hrůzy z druhé strany bunkru, kde za zavřenými dveřmi skupina lidí taktéž toužící po záchraně, začne se propadat do šílenství.

Každý se obrací jeden na druhého s tělesnými a psychosexuálními strastmi. Ubývající zásoby a eskalující napětí čím dál víc posiluje pomatenost blízkých osob a beznaděj. Každý...
 
TIP: Nastavení pořadí obsazení si můžete nastavit zde >>
režie:
Xavier GensXavier Gens  
hraje:
Lauren GermanLauren German..... Eva [32]   
Milo VentimigliaMilo Ventimiglia..... Josh [33]   
Michael EklundMichael Eklund.....Bobby [36]   
Rosanna ArquetteRosanna Arquette..... Marilyn [51]   
Michael BiehnMichael Biehn.....Mickey [54]   
Iván GonzálezIván González.....Sam [38]   
Ashton HolmesAshton Holmes.....Adrien [33]   
Courtney B. VanceCourtney B. Vance.....Delvin [51]   
scénář:
Karl MuellerKarl Mueller  
Eron SheeanEron Sheean  
hudba:
Jean-Pierre TaïebJean-Pierre Taïeb  
kamera:
Laurent BarèsLaurent Barès  
střih:
Carlo RizzoCarlo Rizzo  
trailer
Barevný:
Ano
 
 
Ohodnoťte
n12345
n678910
Zobrazit všechny herce a tvůrce filmu The Divide >

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení

Nejnovější komentáře k filmu

radegaster
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 13.9.2015
Psychobunkr
Film o partě, která se ukryla před jaderným   grilováním do protiatomového krytu jednoho   paranoidního blázna, který "to   věděl". Atmosféra beznadějná, herci   nepříjemní a to vše na 50 metrech   čtverečních. Postupem času se mění osobnosti   účastníků zájezdu a odpadají zábrany. Jak   už to tak bývá, pes žere psa a zbylí   přeživší si diktují pravidla po svém. Nechci   říct, že je to úplný nesmysl, ale tak hloupý   dvouhodinový survival thriller jsem už dlouho   neviděl. Povětšinou se nic nedělo a jen   žvanilo. Celá ta stopáž šla zkrátit na   dvacet minut.Slaboučké.
uodevr
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 10.2.2014
Hodně dobré. Sice celkově poněkud   předvídatelné, ale i tak se v tom najde nejeden   (ne)příjemně překvapující moment. A ten   závěr je vyloženě fenomenální. /SPOILER:   Jistá osoba vyzdvihovala otázku, proč nechat ty   dva uhořet místo toho, aby šli ven všichni   tři...well, je docela jisté, že o ten oblek by   se přinejmenším poprali, a pak je rozhodně   lepší rychle uhořet a umřít, než zmutovat   radiací a být po zbytek života chodící   bramborová klobása z vaječného bílku   T_T...SPOILER/. Jo, a taky je to místy krásně   vtipné a tady mě ani nezajímá, jestli to byl   účel, nebo ne, protože zdejší vtipnost   nevychází z trapnosti, ale ze mě. >_>
Pitryx
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 6.2.2014
Občas nesmírně nudné, kdy se vykecávají, co   bylo. Mně fakt nezajímá, jaké podvlékačky   nosila její maminka a podobné žvásty. No konec   se to trošičku vylepšuje. Mne osobně nejvíce   fascinovala scénka s vtrhnutím vojáků do   krytu. Za tu dávám dost navíc. Dost dobře bylo   vykresleno i lámání charakterů postav, i když   na to já moc nedám.   2012090711901/12214+++++++++++(OPrava mého   předch.komentu)Kupodivu na to kde se to   odehrává, to mělo zpočátku i spád. Pak se to   ovšem zadrhne a stagnuje. Není to ovšem na   dlouho. Krátká hluchá místa zde jsou, to by   asi ani jinak nešlo, ale vcelku se na film dá   dívat. Drobných technických nesmyslů si   netřeba všímat, nebijí nijak do očí. Podle   mne jde o průměrný snímek v tom lepším slova   smyslu.
pigal
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 10.11.2012
Ako by ste sa zachovali Vy?
Zaujimavy dramaticky sci-fi film,v ktorom podava   vyborny vykon Milo Ventimiglia a Rosanna   Arquett.Ostatni herci su skor do poctu.Dalsim   plusom je hudba a atmosfera.Scenar je zvlastny a   nelogicky,ale kto by uvazoval logicky v takej   situacii,v akej sa ocitli hlavni   protagonisti?
Film doporucujem.
vojtam
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 31.10.2012
Apocalypse now
Psycho nářez, to je první co napíšu, a to se   mi do toho asi půl roku nechtělo, navíc mi ho   doporučovala i má oblíbenkyně hledaseniki a ta   má na dobrý filmy čuch. Skupina lidí někde   zavřená, to už jsem viděl tolikrát,ale tohle   jsem teda nečekal. Chvilkama se mi svíral   žaludek a říkal jsem si "pro boha, jak   bych reagoval já"? Psychicky vyhrocenou   atmosféru dokreslovala výborná klavirní   melodie, která byla dost depresivní.
Herecké   obsazeni je tu spíš béčkove, ale tady odvedlo   dobrou práci.
Tady se přesně vidí to, že   když nastanou stresové situace, vyplují na   povrch povahy a charaktery které ukrýváme   hluboko v sobě, schované předevšemi. Ten konec   mohl být trošku jinej, ale jinak velká   spokojenost. Dávám 8:)
hledaseniki
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 3.10.2012
The Divide
Divide jsem viděla už před nějakým časem,   jen se mi pořád nechtělo do komentáře a to   snad jen proto, že tenhle film ve mě vyvolat ne   přiliš dobré pocity a asi dlouho ho budu   dostávat z hlavy.
Tenhle film vypadal jako, že   bude post-apokalyptický thriller, tedy od samého   začátku se tak tvářil, ale myslím, že šlo o   jediné nacpat několik lidí do prostoru, kde   budou mít omezené možnosti, dalo by se říct   všeho. Proto nechápu návštěvu mužů v   kostýmech a navíc naprosto neukončenou tuhle   zmiňovanou situaci a proto to musím vnímat   spíš tak, že šlo spíš o psychologický film,   kde opravdu šlo o to narvat lidi do jedné   místnosti v tomhle případě proti atomového   krytu.
No a teď trochu té psychologie - no   teda tohle byla smršť. Během filmu se u mě   dostavilo několik nepříjemných pocitů a   samozřejmě to gradovalo s přibývajícími   minutami. Už mnohokrát jsme mohli vidět   podobné filmy, kde jsme odkázáni na psychiku   samotných hrdinů, ale tohle, to nemělo obdoby.   Vynikající výkon podal především Milo   Ventimiglia, kterého mám ráda od éry Gilmorek   a musím přiznat, že jsem jeho výkonem byla   dosti zaskočena. Nikdo neví co by dělal v   podobné situaci, ale taky se řiká, že každý   máme v sobě bestii, která se jednou prostě   dostane na povrch.
Zásady slušného   chování,samotná lidskost jde rázem do koše. A   co si tak vzpomínám viděla jsem podobných   filmů několik, ale tenhle zaručeně vede.  
Musím pochválit ještě hudbu, ta mi tam tak   nějak zapadla a úvodní a finální píseň,   zafungovala. Tenhle film nelze tak docela   vytěsnit z paměti jako třeba (Shame nebo   Dread).
Sanchez
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 21.8.2012
Popisek filmu sliboval post-apokalyptické drama   okořeněné tíhou stísněného prostoru. Pro   mě osobně velmi přitažlivé téma, které v   tomhle případě není dotaženo do působivého   finále. První polovina mě brala, parádní   atmosféra a budování základů žánru - tedy   tajemné scifi s hromadou otazníků. Jenomže,   aniž by bylo cokoli vysvětleno, strhne se druhá   polovina v nekompromisní psycho záležitost typu   "kdo přežije, vyhrává". Tahle směs   žánrů mi tam holt nesedí, čekal jsem 'více   scifi' než 'krvavá jatka' ...
FLA
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 4.7.2012
Upřímně hodně zvláštní snímek!! Chvílemi   dlouhý, nedomyšlený, ale také nechutný,   bizarní! Ano dokud o nic nejde stejně se   někteří lidé chovají jak hovada, co teprve   když je svět v průseru a jde v podstatě o   život, jsme takový odpad, horší než   zvířata?! Opověď tento film nedává, ale   zamyšlení se pro některé ano! Konec byl hodně   silný a depresivní!
Mlapiska
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 22.6.2012
Škoda, že se Gensův snímek snaží tvářit   jako psychologický postapokalyptický thriller,   režisérovi evidentně psychologie moc nejde.   Apokalypsa příznivcům žánru mnoho nenabízí   a děj, odehrávající se v jednom bunkru, se v   druhé půlce mění akorát ve snahu zobrazit co   největší hnus, který se skládá z lidských   spodních pudů, násilí a nepěkných   sexuálních praktik, to vše bez logiky a   větší propracovanosti postav i zápletky. Že   se v podstatě každý člověk může ve   vyhrocených okamžicích stát obludou dokládá   celá řada jiných děl, a většinou lépe.   Ovšem jako nenáročné béčko na jedno   podívání The Divide vcelku obstává.
mat.ilda
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 12.6.2012
Stalo se mně nejspíš poprvé, že jsem se u   filmu přistihla se zaťatýma zubama. Opakovaně.   Způsobil to nanápadně se tvářící   psychologický thriller, který pojal začátek   konce našich dnů hezky bez rukavic, u   milovníků apokalyptických "co kdyby,   kdyby" však může dojít ke zklamání -   snímek se evidentně nechce zaobírat exteriéry,   ale psychologickou stránkou prozatímních   přeživších. A má, kromě dávícího rexlexu,   rozhodně co nabídnout. Je až děsivé si   uvědomit, jaký kus cesty za falešnou iluzí   civilizačního procesu muselo lidstvo ujít a   stačí jen krátký čas mimo širší dohled,   rázem se vracíme do hlubokého středověku,   někteří pravěku... a k proměně lidských   bytostí v monstra celkem úsporně postačuje,   krom hereckých výkonů, použít jedničku make   up a rozkapat oči. A doslov gradujícího   závěru bez šťastných náhod? Tak tomu   říkám být po krk ve sračkách... Doslova.
 

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih62160minih62160Bibliotheque Pascal (2010) 
Bibliothéque Pascal n
minih96956minih96956Nic nás nerozdělí (2012) 
The Impossible n
minih21436minih21436Tři zlaté vlasy děda Vševěda (1963) 
Tři zlaté vlasy děda Vševěda n
minih37362minih37362Cizinec (2003/2) 
The Foreigner n
minih87633minih87633Tisíc slov (2012) 
A Thousand Words n
minih6050minih6050Den, kdy se zastavila Země (1951) 
The Day the Earth Stood Still n
minih17909minih17909Rocky (1976) 
Rocky n
minih53903minih53903V úzkých (2008) 
Cornered! n
minih110792minih110792Díra u Hanušovic (2014) 
Díra u Hanušovic n
minih10820minih10820Krokodýl Dundee 2 (1988) 
Crocodile Dundee II n


Hodnocení:n12345678910
The Divide (2011)The Divide (2011)The Divide (2011)The Divide (2011)
Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190621
Osobností: 698000
Fotografií: 764509
Plakátů: 376916
Obsahů a biografií: 178385

Poslední komentáře

Pan profesor (1999) [TV epizoda]

Pan profesor
Lurie je stále potom co ji   vyhodili ze školy doma a   navštíví jí její profesor   se kterým má sex. Eric je   vidí líbat a chce to na ní   více >

Autor: FLA | Hodnocení: 6 / 10

A Country Christmas (2013)

A Country Christmas
Nevím, ale tyhle americké   "santaclausovské" taškařice   (ať už filmové či   televizní) mi prostě nic   neříkají. Herecky to sice   ujde, více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 4 / 10

Neposkvrněná (2024)

Neposkvrněná
Opäť jeden náboženský   horor s tématikou počatia,   ktorý na to spočiatku ide   vcelku dobre, no konečným   vyznením rozdelí divácku   obec na více >

Autor: horribile_dictu | Hodnocení: 7 / 10

Poslední den (1999) [TV epizoda]

Poslední den
Red je poslední den v práci   a tak potom se sejdou s kolegy   v hospodě, kde skončí s   Redem i Eric, Hyde, Fez. Donna   "zlobí" Erica s tím kdy více >

Autor: FLA | Hodnocení: 6 / 10

Bídníci (2018) [TV minisérie]

Bídníci
Cožpak o to, technicky téhle   nové televizní verzi slavné   klasiky nic nechybí i   výprava je určitě velmi   solidní, ale tahle věc   stojí a více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 6 / 10