Duben
ohodnotit

Trable v ráji

Couples Retreat

Další název:
Problémy v raji (SK); All Inclusive
Žánr:
Rok:
2009
Délka:
113 minut
Premiéra v ČR:
31.12.2009
„Vypadá jako ráj, ale je to peklo.“

Obsah filmu Trable v ráji

 
Jason a Cynthia se po letech snaží o další dítě, ale nedaří se jim to. Manželství je v krizi a oba oznámí svým přátelům, že přemýšlejí o rozvodu. Kamaráda Shanea opustila manželka Jennifer a on si našel náhradu ve dvacetileté Trudy. Přesto by si přál, aby se jeho žena vrátila. Dave s Ronnií se starají o své dva syny a jejich manželství jim připadá normální. Joey žije s Lucy, ale rád se otočí za pohlednou mladou dívkou. Jason se Cynthií chtějí dospět k rozhodnutí během dovolené v luxusním resortu Ráj na ostrově v Polynésii, kde prý funguje i manželská poradna. Pozvou ostatní páry, aby jely s nimi. Celá skupina si zakoupí Pelikánův programový...
 
Související odkaz
 
Stará láska nerezaví

Žádné manželství není bez mráčku a s přibývajícím věkem přibývá také oblačnosti. I proto se čtyři spřátelené páry rozhodnou odjet společně na tematický zájezd, kde je šance dát si vztahy dopořádku. číst dál

 
 
TIP: Nastavení pořadí obsazení si můžete nastavit zde >>
režie:
Peter BillingsleyPeter Billingsley  
hraje:
Vince VaughnVince Vaughn.....Dave [39]   
Jason BatemanJason Bateman.....Jason [40]   
Faizon LoveFaizon Love.....Shane [40]   
Jon FavreauJon Favreau.....Joey [42]   
Malin AkermanMalin Akerman.....Ronnie [30]   
Kristen BellKristen Bell.....Cynthia [28]   
Kristin DavisKristin Davis.....Lucy [44]   
Tasha SmithTasha Smith.....Jennifer [38]   
Jean RenoJean Reno.....Marcel [60]   
Gattlin GriffithGattlin Griffith.....Robert   
Kali HawkKali Hawk.....Trudy [22]   
Carlos PonceCarlos Ponce.....Salvadore [36]   
Peter SerafinowiczPeter Serafinowicz.....Sctanley [36]   
Temuera MorrisonTemuera Morrison.....Briggs [48]   
Jonna WalshJonna Walsh.....Lacey   
John Michael HigginsJohn Michael Higgins.....psychoterapeut [46]   
scénář:
Jon FavreauJon Favreau  
Vince VaughnVince Vaughn  
Dana FoxDana Fox  
hudba:
A. R. RahmanA. R. Rahman  
Bruno MarsBruno Mars....."RIGHT ROUND" [23]   
Lionel RichieLionel Richie....."STUCK ON YOU" [59]   
kamera:
Eric Alan EdwardsEric Alan Edwards  
střih:
Dan LebentalDan Lebental  
dvd obal trailer
Distributor v ČR:
Bontonfilm Česká republika
 
 
Barevný:
Ano
 
 
Jazyková verze:
anglická
 
 
Distribuční verze:
česky, dabováno, s titulky
 
 
Zvuk:
Dolby Digital (SDDS/DTS)
 
 
Přístupno:
od 12 let
 
 
Ohodnoťte
n12345
n678910
Zobrazit všechny herce a tvůrce filmu Trable v ráji >

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení

Nejnovější komentáře k filmu

martin.stusak.9
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 26.9.2020
Skřípe vám to v manželství? Jeďte na   teraupeutické sezení na tropický ostrov.   Nebudete tam sami. Takových párů bude   přítomno víc. Ale pozor, partner si musí   myslet, že se jede jen tak na dovolenou do   luxusního letoviska. No, a co se příběhu   týče, jak už to v životě bývá, musel by v   tom být čert, aby se to tam jednoho dne   nezvrtlo. Jon Favreau a Vince Vaughn se již   objevily v komedii ´Proutníci´ (1996) a   později ve snímku ´Ranaři´ (2001), takže do   třetice všeho dobrého? Snímek začíná   dobře. Plno komediální etud, humoru a   bláznivin. Nejeden si řekne, jo, konečně něco   zábavného. Jenže ouha. Čím víc je celý   koncept příběhu delší, tím více vtípků se   vytrácí a vše nahrazuje omšelost. Zkrátka,   čím déle je člověk na takovém ostrově, tím   větší nuda z toho odeznívá. Každopádně se   jedná o tradiční letní komedii určenou   spíše pro dámskou část diváků. Ano, může   za to klasická feministická rozvaha, i když v   tomto případě se tento koncept přeci jen   poněkud vyčůraně obchází. Ne, nejde tu o to,   že bude muž dobývat ženské srdce tím, že   bude vykonávat většinu práce, zatímco žena   pasivně čeká na to, že jí muž ledasco   vynahradí, ale jde o to, že se muži svou   aktivitou sami lépe rozvíjejí k obrazu svému.   Zkrátka jde o to, že si muži sami uvědomí,   že by měli více myslet na přání své   partnerky, zatímco ony stále myslí jen na   přání své. Pro muže skutečně těžký   kalibr. Humor tradičně pramení ze vzniklých   nedorozumnění a bizarních vedlejších postav.   Vince Vaugh vystupuje ve své roli tak, jak je   povětšinou znám, takže jeho fanoušci si mohou   očekávaně přijít na své. Snímek totiž   jinak láká svou atmosférickou letní   svěžestí a odpočinkovým dojmem z filmového   zážitku. Snímek není špatný, jak by mohlo   vyznít, ale přeci jen tomu jakoby něco   chybělo. Rozhodně to bude především kratší   stopáž zabraňující pocitu, že tomu každou   další minutou čím dál více dochází dech.
Knell
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 17.8.2016
To museli byť kurva tučné honoráre, aby herci   ako Reno, Vaughn a Favreau topili svoju reputáciu   v takejto žumpe.
curil
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 18.3.2012
Tak spíše film v háji. V očekávání   obsazení filmu, velké zklamání. Triviální   vyrovnávání manželských potíží za pomoci   přátel a nádherné dovolené. Pro mě, který   šetří celý rok na týden ve srubu na   Mácháči, k nasr... Taky bych si zajel do   podobné destinace užívat si. Bohužel, ač   celý život zaměstnaný, budu dřepět doma a   koukat na podobné "veselohry".
Ostrovan
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 10.3.2012
Tohle snad mohou natočit jen amíci. Kýč   zabalený v hysterickém balíčku Plikán, aneb   jak si život zkrátit o hodinu čtyřicet   čekání na nechutný happy end.
mildaaxe
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 31.12.2011
Docela dobře obsazená romantická “komedie”,   kde se setkává Vince Vaughn či Kristin Davis s   Johnem Favreauem, Jasonem Batemanem nebo Malin   Akerman (s přehledem nejsympatičtější   postava). A stejně jako u většiny filmů tohoto   žánru to není moc vtipné (proto ty uvozovky).   Nápad to vůbec není špatný – vyrazit do   tropického ráje s přáteli a pomocí   odborníků vnést novou jiskru do manželství.   Jenže v popisu, který jsem četl stálo něco   jako “přátelé začnou práci odborníků   sabotovat” ehm – kdyby k něčemu takovému   došlo, možná by tam opravdu nechyběla ona   komediální vložka, jenže nic takového se   neděje. Když pominu občasné záchvaty   trapnosti jež má na svědomí převážně ta   mladá černoška (možná za to může ten   příšerný dabing její postavy) či John   Favreau (ale nejen oni – například děti Davea   a Ronnie jsou hrozný – zase ten dabing! Tady   totiž mutujou už I tříletý děti!), tak tu   máme jenom pitvání vztahů, které většinou   nefungují ze zcela očividných důvodů, ovšem   Američani na to potřebují světově proslulé   odborníky, aby se z něčeho takového dostali   (kecám! Dostanou se z toho úplně sami, stačí   trošku popít a zapařit a ono jim to začne i   myslet!). Takže kromě do určité miry   sympatického obsazení (Kali Hawk tam rozhodně   nepočítám) nám tu zůstává už jenom   krásné prostředí tropického ostrova (jehož   si pohříchu užijeme mnohem méně, než jsem   doufal) a k tomu jako bonus vice než 100 minut   keců o ničem, které sice vyloženě neštvou,   ale rozhodně nebaví . Alespoň většinou.   Navíc se mi několikrát stalo, že jsem ztratil   nit, o čem se to vlastně postavy baví. Možná   je to ale tím, že jsem nedokázal udržet   pozornost, což o kvalitách tohoto snímku take   něco vypovídá. Jean Reno je bonusem z   povinnosti – jeho role je natolik nudná, že   bych to mohl zahrát snad i já a produkci by to   vyšlo levněji :-) Neříkám, že to bylo   hrozný, jedno podívání asi neurazí, ale take   je to maximum. A Ennia Morriconeho bych tu   vážně nečekal, ale potěšil :-)
hledaseniki
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 9.3.2011
Trable v ráji
Od tohohle filmu jsem očekávala trochu víc   hlavně kvůli hereckému obsazení. Ale jediné   co bylo na tomhle filmu extra byl právě ostrov   na který hlavní hrdinové dojeli. Padlo pár   dobrých vtípků, ale bohužel to jinak moc do   žánru komedie nepatří!
anetaaneta
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 11.1.2011
Opravdu upovídaný americký film bez   vtipu...Čekala jsem srandu..Jak se občas může   stát, upoutávky trailer byl o 100% lepší než   film
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 23.10.2010
No musím říct, že jsem od tohoto filmu čekal   víc. Herecky velice dobře obsazený. Ovšem   žánr "komedie" jde absolutně mimo   tento film. Mě to přišlo spíš jako by se nás   čtyřka párů snažila poučovat co je to   život, jak vzájemně vycházet, jak řešit   problémy...ale já chtěl zábavu, vtipné   scénky, u kterých bych se smíchy popadal za   břicho. Pravda, pár dobrých scén tam bylo   (třeba ta na cvičení jógy), ale to je   žalostně málo. Tohle se bohužel nepovedlo :(
pigal
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 4.5.2010
Nuda v raji
Film s vybornym komedialnym potencialom a   hviezdnym hereckym obsadenim dopadol   priemerne.Bohuzial...Komedialnych prvkov je   minimum a prave mnozstvo zaujimavych hercov   nedostava tolko priestoru,ako by si   zasluzilo.Znizenie poctu hercov aspon o jeden   manzelsky par,by snimku jednoznacne prospelo.A   Jean Reno posobi vyslovene trapne.Skoro mam   pocit,ze herci a cely filmovy stab pojali tento   film ako dovolenku a z plaze si odskakovali na   nakrucanie.Hlavnym hrdinom tohto filmu nie su ani   herci,ani reziser,ani ubohy scenarista,ale krasne   prostredie-cloveku sa az nechce verit,ze nieco   taketo moze existovat.Nam sa o takejto dovolenke   moze len snivat...Film je nudny a nedoporucujem   ho.PS:Velka skoda,ze na castingu vybrali herecky   /Bell,Davis,Akerman/ s cislom kosickov A-tym   lepsie vyvinutym by bikiny slusali omnoho viacej :   )))
rankinfitch
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 13.4.2010
100 minut trvající psychoterapie na nádherném   ostrově. Do komedie to má hodně daleko, ale   koukat se na to dá. Že by se člověk ale nějak   výrazně bavil, se říct nedá. Jon Favreau je   standartně nejlepším článkem ve filmu.
 

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih5477minih5477Rizika mládí (1994) 
Le péril jeune n
minih5543minih5543Černý Petr (1963) 
n
minih77863minih77863Jeden a půl rytíře (2008) 
1 1/2 Ritter - Auf der Suche nach der hinreißenden Herzelinde n
minih10631minih10631Kouzelný den (1960) 
Kouzelný den n
minih46822minih46822Tohle je Sparta! (2008) 
Meet the Spartans n
minih27776minih27776Gangy New Yorku (2002) 
Gangs of New York n
minih56497minih56497Konec agenta č. 312 (1974) [TV inscenace] 
Konec agenta č. 312 n
minih65730minih65730Zrada v džungli (1939) 
The Real Glory n
minih21530minih21530Twin Peaks (1992) 
Twin Peaks: Fire Walk with Me n
minih97792minih97792Císařovi hosté (1993) 
Silent Cries n


Hodnocení:n12345678910
Trable v ráji (2009)Trable v ráji (2009)Trable v ráji (2009)Trable v ráji (2009)
Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190606
Osobností: 697951
Fotografií: 764391
Plakátů: 376836
Obsahů a biografií: 178350

Poslední komentáře

Legenda o vraždícím strašákovi (...

Legenda o vraždícím strašákovi
Vražedných bubáků je   stále málo, a tak nám   tvůrci ze SyFy naservírovali   dalšího. Takže obyčejný   televizní film navíc s   dějem více >

Autor: martin.stusak.9 | Hodnocení: 4 / 10

Meč (2024) [TV epizoda]

Meč
Ukecanější a nudnější   díl, akce málo a celkově   zas trapný scény jak zbraně   běžný armády na příšery   nefungují, přitom Sparťané   mají více >

Autor: FLA | Hodnocení: 5 / 10

Kapitán Fracasse (1961)

Kapitán Fracasse
Pěkná francouzská   historická romantika s   nezbytnou dávkou   dobrodružnosti a krásnou   výpravou. Typický film pro   Jeana Maraise v roli více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 7 / 10

Svatyně (2022) [TV epizoda]

Svatyně
Pustil jsem se do sledování   druhé série seriálu HALO,   ačkoliv první řada byla pro   mně spíš lehký   nadprůměr. První díl   druhé série se více >

Autor: FLA | Hodnocení: 6 / 10

Školní ples (1999) [TV epizoda]

Školní ples
Tenhle díl byl dle mého   spíše méně vtipný a o   něco vážnější. Blíží   se školní ples, Eric jde s   Donnou, Fez plánuje tanečky   a více >

Autor: FLA | Hodnocení: 6 / 10