Duben
ohodnotit

Travička zelená

Pineapple Express

Žánr:
Rok:
2008
Délka:
111 minut
„Pokud se jim podaří nějakým zázrakem přežít tuto noc, mohou se stát dobrými přáteli...“
Popis / Obsah / Info k filmu Travička zelená
Večne sfetovaný Dale Denton (Seth Rogen) sa unúva navštíviť svojho dosť svojrázneho dílera Saula Silvera (James Franco) len vtedy, keď mu dôjdu zásoby – z rýdzo obchodných dôvodov a na čo možno najkratší čas. Saul ho totiž zásobuje jedným zo svojich prémiových produktov – novým, mimoriadne zriedkavým druhom trávy s netradičným menom Ananas Express! Jedného dňa sa však Daleov život nonstop zhúleného skrachovanca obráti hore nohami, keď sa náhodou stane jediným očitým svedkom vraždy, v ktorej má prsty nielen skorumpovaná policajtka (Rosie Perez), ale i najnebezpečnejší a najkrutejší narkobarón v krajine! Dale totiž spanikári a namieste činu zanechá vrecko plné už spomínanej „špeciálnej edície“ Ananas Express. Gangstrom netrvá dlho a zistia, odkiaľ táto unikátna tráva pochádza a zavesia sa Daleovi a Saulovi na päty – obaja mladíci sa totiž razom ocitli na prvých pozíciách nepísaného zoznamu prioritných cieľov! Kým sa obaja feťáci zúfalo snažia zachrániť si zadky, uvedomia si, že tentoraz ich panické správanie nemožno pripísať trávou vyvolanej paranoji, ale že majú naozaj skutočný dôvod na obavy! A prekvapí ich ešte niečo – ak sa im nejakým zázrakom podarí prežiť túto noc... Mohli by sa stať naozaj dobrými priateľmi! :-)

Zdroj: Markíza


oficiální text distributora

Popis / Obsah / Info k filmu Travička zelená
POZOR SPOILER

Je rok 1937 a mezi poli vstupují dva muži maskovaným vchodem do podzemí. Zde jsou laboratoře a v jedné z nich se zkoumá vliv drogy pod názvem Artikl 9. Je prohlášena za ilegální...
Dale Denton je již poněkud postarší, ale přesto chodí se středoškolačkou Angie. On se živí doručováním pošty, a to ne obyčejné.
Jeho děvče trvá na tom, aby přišel na večeři a poznal její rodiče. Dale se všelijak vykrucuje, protože se mu nechce. Jediné, co uznává je kouření marihuany a bez toho nedá ani ránu. Nu, ale nakonec svou účast na večeři potvrdí. Jenže když má doručit další zásilku, stává se svědkem vraždy.
Zpanikaří, prchá pryč a ocitá se u svého prodejce Saula Silvera. Protože oba tuší, že by mohli být nalezeni, ujíždějí z města. Za tmavé noci v temném lese oba přijdou vlastní vinou ke zranění. Když se pak ráno probudí, rozhodnou se stopovat a dostanou se zpět do města.
Zde navštíví kamaráda Reda. Vypadá to, že bude klid, ale pak dojde ke konfliktu. Vyšlo najevo, že Red ví oč jde a že je tak trochu zrádce. Kluci opět utíkají.
Dale se i přesto dostaví na večeři. Je trošku mimo, ale je zde. Potlučený, poškrábaný, a proto poví vše o tom co viděl. Když sem pak vpadne i Saul, objevuje se tu Angiin otec se zbraní a okamžitě střílí.
Honičky pokračují a Dale je nakonec zatčen tlustou černošskou policistkou. Ta ho hlásí, a protože jeden z vrahů byla i policistka, začíná být situace velmi zajímavá. Navíc se do toho vloží Saul a prchají v ukradeném policejním voze.
Pak následuje rozhovor s Angie po telefonu a není zrovna přátelský. Situace je čím dál horší, pronásledovatelé se blíží. Saul upadne do jejich tenat jako první a ocitá se v nám již známých podzemních laboratořích.
Dale opět navštíví Reda a zde se řádně vyzbrojí. Vydává se zachránit svého kamaráda. Když vpadne mezi gangstery, jsou všichni tito zaskočeni. Ale jsou to profíci, takže se situace ihned změní...


Autor: Pitryx

Popis / Obsah / Info k filmu Travička zelená
Dale je flákač a budižkničemu, který pracuje jako poslíček, ale většinu pracovní doby tráví hulením trávy. Saul (James Franco) je jeho dealer a kámoš, k němuž občas zajde pro další dávku a na kus řeči. Jenže jednoho dne se Dale náhodou stane svědkem vraždy, v níž jedou podlý drogový boss a zkorumpovaná policajtka. A jak asi tušíte, není v té chvíli zrovna ve stavu, kdy by mohl situaci zvládnout v klidu, a tak naprosto zpanikaří.

Zdroj: Nova


oficiální text distributora

Popis / Obsah / Info k filmu Travička zelená
Lenoch Dale (Seth Rogen) se stal jediným svědkem vraždy, v níž jedou podlý drogový boss a zkorumpovaná policajtka. Ve stavu, který má ke střízlivosti hodně daleko, se pouští do boje o holý život, do něhož zatáhne i svého věčně zhuleného dealera.

Dale (Seth Rogen) je flákač a budižkničemu, který pracuje jako poslíček, ale většinu pracovní doby tráví hulením trávy. Saul (James Franco) je jeho dealer a kámoš, k němuž občas zajde pro další dávku a na kus řeči. Jenže jednoho dne se Dale náhodou stane svědkem vraždy, v níž jedou podlý drogový boss a zkorumpovaná policajtka. A jak asi tušíte, není v té chvíli zrovna ve stavu, kdy by mohl situaci zvládnout v klidu, a tak naprosto zpanikaří. Vrazi si ho samozřejmě všimnou a zběsilá honička může začít...

Zdroj: Nova - VOYO


oficiální text distributora

Popis / Obsah / Info k filmu Travička zelená
Nechte se odnést na obláčku dýmu z Travičky zelené, neuvěřitelně zábavného filmového hitu od Judda Apatowa, režiséra a scénáristy komedie Zbouchnutá. Líný budižkničemu (Seth Rogen) se stal jediným svědkem vraždy, jejímiž pachateli jsou podlý drogový boss (Gary Cole) a zkorumpovaná policajtka (Rosie Perez). Ve stavu, který má ke střízlivosti hodně daleko, se pouští do boje o holý život, do kterého zatahuje i věčně zhuleného dealera (James Franco) a jeho dodavatele (Danny McBride). Režie fi lmu se ujal David Gordon Green, scénář napsali Seth Rogen & Evan Goldberg.)
reklamní materiály distributora BR


oficiální text distributora

Popis / Obsah / Info k filmu Travička zelená
Dale je flákač, chodí se středoškolačkou, i když mu skoro táhne na třicet. Pracuje jako poslíček, ale většinu pracovní doby tráví hulením trávy. Saul je jeho dealer a kámoš, ke kterému občas zajde pro další dávku a na kus řeči. Celé dny tráví nicneděláním a bezstarostným plkáním. Jenže Dale se náhodou stane svědkem vraždy. Jak asi tušíte, v té chvíli zrovna není ve stavu, kdy by mohl situaci zvládnou v klidu, a tak naprosto zpanikaří. Toho si samozřejmě nájemní vrazi všimnou a zběsilá honička může začít...Pod filmem je podepsán producent Judd Apatow, který má na kontě další skvělé komedie jako 40 let panic, Zbouchnutá, Superbad nebo Kopačky.


Autor: Cllementine

Nový publicista:
Nelíbí se vám tento obsah? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište


Hodnocení:n12345678910
Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190606
Osobností: 697949
Fotografií: 764412
Plakátů: 376843
Obsahů a biografií: 178359

Poslední komentáře

Megažralok vs. Crocosaurus (2010...

Megažralok vs. Crocosaurus
Kdysi se ve filmech o   příšerách používaly   nekvalitní loutky a šlo   většinou o   vysokorozpočtové filmy,   nyní se používá   více >

Autor: martin.stusak.9 | Hodnocení: 1 / 10

Trojúhelník smutku (2022)

Óvaj óvaj.

Trojúhelník smutku
Trojúhelník smutku není   trojúhelník, ale nejméně   oktagon smutku, nudy a   utrpení. Má-li to být   kritika či parodie na   nějaké více >

Autor: RwlBem | Hodnocení: 3 / 10

Kellyho hrdinové (1970)

Kovbojka

Kellyho hrdinové
se dá udělat asi ze všeho,   což dokládá tento film z   druhoválečných kulis.   Ocenit možno aspoň trochu   dobové reálie, oproti   dnešním více >

Autor: RwlBem | Hodnocení: 5 / 10

Děvčátko (1978)

Poněkud

Děvčátko
zvláštní počin, ze   kterého by prudérní   křídlo diváctva a   aktivistů mělo dnes prudkou   střevní příhodu. Leč   případná kontroverze je více >

Autor: RwlBem | Hodnocení: 5 / 10

Hyde se stěhuje (1999) [TV epizo...

Hyde se stěhuje
Zas spíš normální díl,   Hydea opustí matka a on   bydlí sám, brzo nemá   jídlo, peníze a v bytě   nepořádek, stěhuje se proto   k Formanům, více >

Autor: FLA | Hodnocení: 6 / 10