Duben
ohodnotit

U-Turn

U Turn

Další název:
Stray Dogs; U-Turn - Kein Weg zurück
Rok:
1997
Délka:
125 minut
Premiéra v ČR:
12.2.1998
„Sex. Vražda. Zrada. Všechno, kvůli čemu stojí za to žít.“

Obsah filmu U-Turn

 
Bobby Cooper jede do Las Vegas vyrovnat hráčský dluh u ruského mafiána. Zmrzačená ruka, na které chybí pár prstů jako upomínka za prodlení platby, ho už ani nebolí. Prašná arizonská krajina zvolna ubíhá, když z chladiče začne stoupat pára. Prasklá hadička zásadně změní Bobbyho úmysly. Otočení do protisměru ho zavede do ospalého pouštního městečka s nepatřičným názvem Superior. Sled absurdních situací začíná ve chvíli, kdy mladík svěří svůj vůz krajně podezřelému, leč jedinému automechanikovi ve městě. O chvíli později se seznámí se sexy ženou Grace, kterou zneužívá manžel a zároveň otec Jake. Během několika hodin ještě přijde o své auto a...
 
Související odkazy
 
RECENZE U-Turn: Stone se vzdal poučování a zkusil Tarantinovu notu

Značka s nápisem U-Turn dává americkým řidičům svolení otočit vůz do protisměru. Hlavní hrdina snímku U-Turn tak učiní, sjede s porouchaným autem z rozpálené dálnice do nejbližší osady - a brzy zjistí, že si měl raději vpálit kulku do hlavy. číst dál

Hodnocení: 65 %

 
 
U-Turn

Bobby je hazardní hráč, který kvůli dluhům nepřišel jen o většinu svých peněz, ale také o dva prsty. číst dál

 
 
TIP: Nastavení pořadí obsazení si můžete nastavit zde >>
režie:
Oliver StoneOliver Stone  
hraje:
Sean PennSean Penn.....Bobby Cooper [36]   
Nick NolteNick Nolte.....Jake McKenna [57]   
Jennifer LopezJennifer Lopez.....Grace McKennaová [27]   
Powers BoothePowers Boothe.....šerif Virgil Potter [48]   
Claire DanesClaire Danes.....Jenny [18]   
Joaquin PhoenixJoaquin Phoenix.....Toby A. Tucker [22]   
Billy Bob ThorntonBilly Bob Thornton.....Darrell [41]   
Jon VoightJon Voight.....slepec [58]   
Abraham BenrubiAbraham Benrubi.....motorkář [27]   
Julie HagertyJulie Hagerty.....Flo [41]   
Bo HopkinsBo Hopkins.....Ed [59]   
Valerij NikolajevValerij Nikolajev.....pan Arkadij [31]   
Ilja VolokIlja Volok.....Sergej [32]   
Brent BriscoeBrent Briscoe.....Boyd [35]   
Laurie MetcalfLaurie Metcalf.....pokladní [41]   
Liv TylerLiv Tyler.....dívka na zastávce [19]   
scénář:
John RidleyJohn Ridley  
námět:
John RidleyJohn Ridley.....kniha Stray Dogs (Toulaví psi) [31]   
hudba:
Ennio MorriconeEnnio Morricone  
Bryan AdamsBryan Adams....."La Mujer Que Amas" [37]   
Budd CarrBudd Carr  
kamera:
Robert RichardsonRobert Richardson  
trailer
Distributor v ČR:
Falcon
 
 
Barevný:
Ano
 
 
Jazyková verze:
anglická
 
 
Distribuční verze:
česky, dabováno, s titulky
 
 
Zvuk:
Dolby Stereo
 
 
Přístupno:
od 15 let
 
 
Ohodnoťte
n12345
n678910
Zobrazit všechny herce a tvůrce filmu U-Turn >

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení

Nejnovější komentáře k filmu

Omnibus
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 21.7.2013
V té díře chcípl pes. Nebo nechcípl?
Pozor! Text obsahuje úchylné SPOILERY!
V   tomhle vypečeném zapadákově chcípl pes.   Vlastně nechcípl, jen tak vypadal... Většina   obyvatel jsou divní týpci, radost pohledět.   Jsou sto let za opicema, potí se jako prase a k   návštěvníkům se chovají jako svině. A pak   drze požádají o pomoc. Třeba při věšení   záclon nebo zavraždění své holčičky. Dcery,   již léta úspěšně przněné svým tátou,   která si ovšem to prznění s gustem užívá.   Co taky jiného za zábavu si užít na   maloměstě, že? V autoservisu vám úchylnej a   mastnej vágus auto ještě víc rozesere, ale   zato vám nezapomene vykrást kufr, babka ve   večerce je jednou nohou v hrobě, ale na lupiče   vytáhne zpod kasy brokovnici. Slepec se podívá,   kolik jste mu hodili do kasičky a pak se jde se   svým chcíplým psem projít (Vidíte? Já to   říkal, že nechcíp! :-). A nad vším krouží   supi, nad dvěma prsty ucvaknutými kvůli   dluhům, i nad sexem Bobbyho a Grace, když divoce   souloží vedle mrtvoly (právě umláceného   otce). Navíc celou tu romantiku dokresluje   povedený soundtrack. Kladný hrdina žádný,   mravní ponaučení z filmu nula, čirá zábava.
cabalaci
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 20.5.2012
krása
Kamera,ach ta kamera na začátku jsem si myslel   že ten film bude kravina ale právě kamera mě   přinutila zústat u obrazovky do te chvile,kdy   už se to rozjelo.Neuvěřitelná Jennifer Lopez   byla prostě užasná.Někdy jsem se smál,někdy   mi lezl mráz po zádech,a někdy jsem měl mokré   oči.DOPORUČUJI.
ergotoxin
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 3.3.2012
Černá existencionalistická komedie o   chlapíkovi, který se během boje o svůj holý   život nešťastnou náhodou zamotá do smyčky   intrik obyvatelů jedné jižanské vesnice. Film   bortí řadu klišé, konec je obzvlášť   vydařený. Skvělá podívaná!
FLA
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 12.11.2011
Zas můj oblíbenec O.Stone a úchylná   krimi,thriller,komedie? Nevím směsice všeho,ale   mně zaujal a patří mezi mé oblíbené!
Akana
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 28.9.2011
Jestli občas Oliveru Stoneovi vyčítám   moralizování, v tomhle případě ho dovedně   skrývá za strhující a rafinované vyprávění   o jedné smůlovaté anabázi nepříliš   charakterního podvodníčka, který se díky   nedobrovolné zastávce v buranském pouštním   městečku ocitá před rozhodováním co udělá   se svým dalším životem. Především první   dvě třetiny filmu jsou excelentní, ten den   blbec, který hrdina prožívá, jeden průšvih   za druhým, horko, vynucené kroky a volby,   všechno to se divákovi zadírá pod kůži a   zásluhu na tom mají všichni: režisér,   kameraman, spolehlivě geniální Ennio Morricone   a samozřejmě herci. Sean Penn, Nick Nolte,   těžko poznatelný Jon Voight, dokonce i Jennifer   Lopez, kterou jsem vždycky považoval za nudnou   zpěvačku a ještě nudnější herečku, tady   září. Vypíchnul bych ještě neodolatelně   cashoidního (jestlipak tušil, koho za pár let   bude hrát?) Joaquina Phoenixe a hlavně   vykutáleného automechanika Billyho Boba   Thorntona. Škoda natahovaného závěru, kde   dosud pevně napjatá struna trochu ochabuje, ale   jinak paráda.
Rudyamon
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 28.3.2011
Pozor na neznámé slečny, kromě jiného ...
Pokud si myslíte, že jste někdy v životě   zažili den blbec, ve kterém se vám nedařilo   nic, na co jste sáhli a který se vám svou   výjimečností vryl navždycky do kůry mozkové,   tak po shlédnutí filmu U-Turn svůj názor, na   to, co je to den blbec, budete muset kompletně   přepracovat. Hlavní hrdina Bobby jede vyprahlou   Arizonou splatit svůj dluh, nechce totiž   přijít o další prsty na rukou, ustřihli mu   už dva a to mu stačilo. Ale cítí se poměrně   dobře, vrátí prachy a začne nový život.   Když mu ale nedaleko zapadlého městečka   vybouchne chladič, začne se série   neuveřitelných náhod, které mu nedovolí   opustit město, které se čím dál víc začne   jevit jako osudová past. Opravdu neuvěřitelný   film, který mě doslova do posledních vteřin   držel v napětí. Držel jsem Bobbymu palce, aby   se z toho dostal, protože v podání Seana Penna   to je opravdu sympatický chlapík, ale scénář   si dal za závazek ukázat všechny   nejnemožnější situace, jaké se dají   vymyslet. A tak je Bobby několikrát během filmu   těsně předtím, než se dostane ze šlamastiky   opět zatažený do dalšího kola a to takovým   způsobem, že ho prostě nemůžete nelitovat.   Pochopitelně, že setkání s osudovou ženou v   podání Jennifer Lopez je urychlovačem jeho   cesty ze dna až za hranici, kdy není možno se   vrátit. Všechny role byli zahrány s naprostou   přesvědčivostí, Bob Thornton jako automechanik   neměl chybu a Jon Voight jako starý žebrák se   svou moudrostí byl úžasnou mezihrou ve   chvílích malého oddechu před další akcí.   Celkově byl pro mně film opravdu příjemným   společníkem, který mě přinutil k rozhodnutí,   že auto si nechám opravovat pouze v   autorizovaném servisu a nikdy nepomohu neznáme   slěčně s věšením záclon ... :-)
Yontalcar
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 21.2.2011
Netradiční film, který dokáže diváka   pobavit. Hlavně díky smůle a nepřejícímu   osudu hlavního hrdiny. Cesta z jednoho   neštěstí do druhého jej nakonec dovede až ke   smrti. Bizarnější závěr snad ani nemohl být   vymyšlen. Opravdu se to povedlo.
mildaaxe
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 29.6.2010
Díky jedný prasklý hadičce takovej špatnej   den...Bobby Cooper se do Superioru dostane čirou   náhodou, co by taky pohledával v týhle „řiti   světa“ dobrovolně, žejo.Leč stalo se a z   drobný závady na autě, jejíž oprava by měla   trvat jenom chvilku se stává pomalu, ale jistě   horor – Superior se totiž doslova hemží   podivnýma figurkama a Bobby se s nima ne   příliš vlastní vinou zaplete a další a   další nepříjemnosti se kupí a na Bobbyho je   toho během jedinýho dne až příliš a za   možnost dostat se odsud je nakonec schopen   udělat cokoliv…
Stone staví zápletku na   ohraný klišovitý kostře – hlavní hrdina –   nepřátelský prostředí – láska – střet   – konec.Ale v jeho podání to rozhodně nejni   žádný klišé a staví tyhle zažitý principy   zcela na hlavu a to všechno rozhodně pro dobro   věci, proto jsem se dočkal mnoha originálních   scén v nichž vytupuje nesčetně pochybných   pokřivených charakterů a Stone se opět nebojí   šokovat ať už jejich naturalistickym   ztvárněnim nebo v dialozích (skutečnostma   ohledně tajemný Grace a jejího manžela),i   když proti Takovým normálním zabijákům je to   přeci jenom mírnější.Jinak obsazení je   excelentní a k výkonům hlavních ani   vedlejších postav nemám žádný výtky –   věčně trpící Sean Penn, dokonale buranskej   Billy Bob Thornton, mladičká Claire Danes jako   vymletá puberťačka, žárlivej Nick Nolte,   frajírek Joaquin Phoenix, slepec Jon Voight a   kupodivu velmi přesvědčivá (a moc hezká)   Jennifer Lopez. + tak 20sekund přítomná Liv   Tyler bez jedinýho slova, ale i tak mě   potěšila:-) Celou tuhle atypickou černou   krimikomedii podbarvuje hudba Ennia Morriconeho a   zajímavá kamera Roberta Richardsona, naštěstí   ku prospěchu věci ne tak zběsilá jako v již   zmiňovaných Zabijácích.A taky pár povedených   hlášek -

Jenny: "Líbí se vám Patsy   Cline? Proč už nenahrává desky?"
Bobby:   "Protože je mrtvá."
Charlie35
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 4.11.2009
Vydařený snímek, který bych však nepovažoval   za komedii, spíše za thriller s prvky černého   a absurdního humoru v mírně coenovském   kabátě. Tenhle typ filmu prostě můžu.
Seducinka
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 15.5.2009
Co říct, kdo neviděl prostě   nepochopí.
Povedená komedie, o tom co všechno   se může přihodit, začne to rozbitým autem, a   skončí to vraždami...
Ten chlap byl prostě   chudák, měl smůlu no, co víc dodat.
 

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih10890minih10890Krvavý příliv (1995) 
Crimson Tide n
minih11860minih11860Malé dohazovačky (1995) 
It Takes Two n
minih20619minih20619Tankový prapor (1991) 
Tankový prapor n
minih13718minih13718Nebeští jezdci (1968) 
Nebeští jezdci n
minih84824minih84824Hyde park (2010) [TV pořad] 
Hyde park n
minih64788minih64788Neřízené střely (2010) [DVD kinodistribuce] 
Mine vaganti n
minih148457minih148457Lék na život (2017) 
A Cure for Wellness n
minih102753minih102753Zombieland: Rána jistoty (2019) 
Zombieland: Double Tap n
minih45528minih45528Draculovy nevěsty (1960) 
The Brides of Dracula n
minih131935minih131935Fúsi (2015) 
Fúsi n


Hodnocení:n12345678910
U-Turn (1997)U-Turn (1997)U-Turn (1997)U-Turn (1997)
Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190606
Osobností: 697950
Fotografií: 764400
Plakátů: 376843
Obsahů a biografií: 178353

Poslední komentáře

Masakr na svatého Valentýna (196...

Masakr na svatého Valentýna
Podle mého názoru je tenhle   film skutečně brilantně   natočená gangsterka,   vycházející ze skutečných   událostí v meziválečné   Americe a více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 8 / 10

Punk není mrtev (1999) [TV epizo...

Punk není mrtev
Do města dorazí ostrá   slečna - punkerka co má   ráda nevázanej život a Hyde   se do ní hned zamiluje, má s   ní odjet, ale nakonec to   více >

Autor: FLA | Hodnocení: 6 / 10

Legenda o vraždícím strašákovi (...

Legenda o vraždícím strašákovi
Vražedných bubáků je   stále málo, a tak nám   tvůrci ze SyFy naservírovali   dalšího. Takže obyčejný   televizní film navíc s   dějem více >

Autor: martin.stusak.9 | Hodnocení: 4 / 10

Meč (2024) [TV epizoda]

Meč
Ukecanější a nudnější   díl, akce málo a celkově   zas trapný scény jak zbraně   běžný armády na příšery   nefungují, přitom Sparťané   mají více >

Autor: FLA | Hodnocení: 5 / 10

Kapitán Fracasse (1961)

Kapitán Fracasse
Pěkná francouzská   historická romantika s   nezbytnou dávkou   dobrodružnosti a krásnou   výpravou. Typický film pro   Jeana Maraise v roli více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 7 / 10