Duben
ohodnotit

Obsah filmu V jednom ohni

 
Caleb Holt zachraňuje jako hasič ostatní lidi, ale vlastní manželství se mu rozpadá. Když už stojí na prahu rozvodu, otec ho požádá, aby vyzkoušel čtyřicetidenní experiment na záchranu manželství. Jenže aby uspěl, musí nejprve vyřešit svůj vztah k Bohu.

Hrdinou romantického dramatu s náboženským podtextem je kapitán Caleb Holt (Kirk Cameron), odvážný požárník, který neváhá riskovat svůj život pro záchranu ostatních. Své manželství s Catherinou (Erin Bethea) však zřejmě zachránit nedokáže. Po sedmi letech se dvojice ocitla na pokraji rozvodu, a když už se zdá, že rozchodu nemůže nic zabránit, vloží se mezi ně Calebův otec John (Harris...
 
TIP: Nastavení pořadí obsazení si můžete nastavit zde >>

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení

Nejnovější komentáře k filmu

janveres
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 2.4.2017
V jednom ohni
Až v láske pochopíš, čo je to láska...
Film   má v sebe veľké hodnoty aj napriek tomu, že je   miestami trošku amatérsky spracovaný.
mat.ilda
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 23.6.2016
Romantické drama s náboženským podtextem...   no, a právě důležitost podtextu, jenž si   musel uzurpovat většinu času, způsobila   uspěchanost prologu, kdy důvody manželského   rozkolu působily značně zkratkovitě, uměle,   téměř dětsky (vyštěkávání stále   stejných výčitek bez jakéhokoliv úvodu,   rozuměj - například pozdravu, což je u snímku   americké provenience, kde na sebe blafnou   "ahoj" co pět minut, minimálně   nepřirozené). Neobratným manévrem se ukázal   být už titulkový rozhovor matky s dítětem, po   kterém jsem následně zhruba do poloviny   projekce neúspěšně slídila, než mně   doklaplo, že je součástí pointy... to už jsem   byla trošičku vzteklá. K osobám a obsazení -   sympatie pro Caleba, jednoznačně. Trochu nerv,   jinak pohodář s příjemným hlasem, který svou   ženu nikdy nepřestal milovat, což protějšek   nevykazoval ani náznakem - chladný, úřednický   typ v uhlazeném kostýmku, co do domova   nakráčí jak z jiného světa, co koupí, to   sama zfutruje a úsměv snad nezná jiný, než   profesionální... a navíc nemá vkus, proto se   vtírá otázka, zda za ni vůbec stojí bojovat.   A Erin Bethea, vzhledem k obsazení ansámblu   rodinnými příslušníky režiséra, jakož i   sebou samým, měla být patrně za hvězdu...   nóó, tak špatně, a zrovna se může chytit za   ruce s Harrisem Malcomem, hercem z leknutí,   jehož ušlechtilý mentoring by se v reálu   nemohl ujmout. Zbylé křoví nevykazovalo   žádnou užitnou hodnotu, proto je   bezpředmětné jej komentovat. Takže snímek   jako takový určitě žádný klenot, uchýlil se   k návodu, byť zajímavému a motivačnímu,   jenže mu chybí duše nebo tah na bránu,   chcete-li. Ale pozor, pro rozjímavé vytahuje z   rukávu nejedno téma s nejistým vyústěním   trefných přirovnání i prozření (třeba to o   stálém odmítání a nezájmu na jedné straně   a permanentně otevřené náruči na straně   druhé, ano, myslím ono "over and over and   over") i zavádějících mínění o nás   samých... jsme dobří - v práci, odvádíme   daně, splácíme hypotéku, staráme se o rodinu   - proč bychom jako měli skončit v pekle?   Protože tak plníme jen přednastavené, zvenčí   viditelné a průkazné společenské funkce,   když selžeme, následuje trest v různých   formách, s Božím zákonem se to má podobně,   jen si ty skryté přečiny, které rády   metastázují do zjevných, musíme vydolovat z   nitra, pojmenovat, zkrotit a především vytrvat,   protože ta dlouhá čekací doba je záludná a   Bůh je akurátní - když tě zastaví v   překročené rychlosti, nebude ho zrovna   zajímat, žes celý rok jezdil předpisově...   Podstatné je, že nabízí prevenci - tomu, kdo   ji chce přijmout. Tak ale v našem případě   konec dobrý, všechno dobré. Akorát... nechci   vyrypovat (a kazit jim radost), ale podle mě   veselka neplatí - kněz nějaký sprostý civil,   nebeská báň místo kostela a pochybný   ceremoniál... Jinak jsem se dnes komentátorsky   vyřádila, jak už dlouho ne :-).
Matematicka
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 14.1.2013
Líbilo se mi hlavní téma: pokus o záchranu   vlastního manželství - toto téma (ač si   myslím, že v realitě se přeci jen ještě   poměrně časté) se ve filmech příliš   nevyskytuje. (Nemáme už odvahu o těchto věcech   přemýšlet?) Velice šťastné bylo také   spojení tohoto tématu s profesí hlavního   hrdiny - film tak dostal i potřebnou akci i   realističnost v tom, že se nelze na vlastní   manželství soustředit 24 hodin denně :-)   Vadila mi jistá naivita snímku i lehkost, s   kterou pojednává o věcech víry. Pro mě   věřit není tak lehké, jak je to předkládáno   tady, stejně jako mluvit o své víře s   dalšími. Na druhou stranu: dnešní filmy   nemají už žádné tabu, tak proč by tím tabu   měla být víra hlavních hrdinů? Jestliže   uvěřili, proč by to nemohlo měnit jejich   život a životní postoje?
Zmíněná   "naivita" filmu působí místy   komediálně, místy pohádkově, ale obojí   může být i příjemné, pokud takto chcete film   přijmout.
Mám-li uvést souvislost s jiným   filmem, pak vřele doporučuji všem, které   nepotěšilo zoufalství "Nouzového   východu" - zde hrdinové našli jiný   "nouzový východ", ať už si o něm   myslíte cokoliv.
Pro mě bylo   nejpřínosnější zamyslet se nad vlastním   manželstvím a usilovat o jeho obnovu, kterou   potřebujeme stále (ale teď obzvlášť) - ať   už na základě ve filmu zmíněné knihy   "Výzva lásky" nebo jinak. Tento   osobní impulz k zamyšlení považuji za   nejsilnější a vzhledem k němu považuji   "chyby na kráse" tohoto filmu nakonec   za nepodstatné.
Zajímavý komentář:   AGAMEMNON.
AGAMEMNON
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 17.1.2011
Kendrickův křesťanský opus, druhý, po včera   zhlédnutém Vzepřít se obrům. Je mi jasné,   že v naší zarytě ateistické společnosti jeho   snaha asi nebude příliš vítána. Je škoda,   že právě z tohoto důvodu spousta lidí film   odsoudí. Nejvíc za pozornost stojí ze života   odkoukané manželské dialogy, vtipné   špičkování kolegů a neskutečně sympatičtí   sousedé. Ano film je sice prokřesťanský,   přesto se nejedná o nějakou hysterickou   fanatickou agitku.
curil
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 29.5.2010
Film mě příliš nezaujal. Není mi blízké   téma hasičů a navíc spojené s náboženským   podtextem, to už vůbec ne. Čtyřicetidenní   lhůta k rozhodnutí o rozpadu manželství, to   není špatný nápad, ale poněkud přitažené   za vlasy.

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih2790minih2790Alfréde, Alfréde (1974) 
Alfredo, Alfredo n
minih83125minih83125Bídníci (2012) 
Les Misérables n
minih38284minih38284Scény u moře (1991) 
Ano natsu, ichiban shizukana umi n
minih179847minih179847Šindisi (2019) 
Shindisi n
minih17700minih17700Rambo 3 (1988) 
Rambo III n
minih52537minih52537Pan Nikdo (2009) 
Mr. Nobody n
minih167211minih167211Cesta mstitele své cti (1971) [TV film] 
Cesta mstitele své cti n
minih127690minih127690Výprava za Draculou (1975) 
Výprava za Draculou n
minih94592minih94592Černá díra (2011) [TV divadelní představení] 
Černá díra n
minih94064minih94064Charlieho malá tajemství (2012) 
The Perks of Being a Wallflower n


Hodnocení:n12345678910
V jednom ohni (2008)V jednom ohni (2008)V jednom ohni (2008)V jednom ohni (2008)
Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190606
Osobností: 697950
Fotografií: 764420
Plakátů: 376849
Obsahů a biografií: 178361

Poslední komentáře

Brooklyn 99 (2013) [TV seriál]

Brooklyn 99
Pro mě výborný seriál.   Vtipný, akční, s osobitými   postavičkami. Jen mě mrzí,   že sedmá série, asi nebude   mít dabing, protože ten byl   také velmi dobrý...

Autor: Máša13 | Hodnocení: 9 / 10

Hodný, zlý a mrtvý (2015)

Hodný, zlý a mrtvý
Sice docela obstojné   obsazení ale to je tak   vše,akce mizérie a už od   začátku bylo vidět v   hereckých výkonech Lundgrena   a Treja že to nebude žádná   hitparáda další zbytečný   film.

Autor: PORTER | Hodnocení: 2 / 10

Smůla (1972)

Smůla
Trochu slabá gangsterka bez   drsnější scény ,sice tam   pár scén se střelbou bylo   ale jen hodně krátkých a   přehlédnutelných,hodně se   tam více >

Autor: PORTER | Hodnocení: 6 / 10

Megažralok vs. Crocosaurus (2010...

Megažralok vs. Crocosaurus
Kdysi se ve filmech o   příšerách používaly   nekvalitní loutky a šlo   většinou o   vysokorozpočtové filmy,   nyní se používá   více >

Autor: martin.stusak.9 | Hodnocení: 1 / 10

Trojúhelník smutku (2022)

Óvaj óvaj.

Trojúhelník smutku
Trojúhelník smutku není   trojúhelník, ale nejméně   oktagon smutku, nudy a   utrpení. Má-li to být   kritika či parodie na   nějaké více >

Autor: RwlBem | Hodnocení: 3 / 10