Duben
ohodnotit

Charlieho malá tajemství

The Perks of Being a Wallflower

Další název:
Ten, kdo stojí v koutě
Žánr:
Rok:
2012
Délka:
99 minut

Obsah filmu Charlieho malá tajemství

 
Charliemu je patnáct, je trochu introvert, a vezmou ho pod ochranu dva starší kluci. Charlie se musí vyrovnávat a žít s fakty života - první láskou, sebevraždou kamaráda, zařadit se mezi vrstevníky. Hvězdně obsazený film, který musíte vidět, to si myslí jak kritika tak diváci...

Zdroj: Axocom

oficiální text distributora
 
Související odkaz
 
Charlieho malá tajemství: Depka až tě klepne pepka?

Bývalé dětské hvězdy Emma Watson a Logan Lerman se trápí a radují v hořkosladkém filmu o tom, že dospívání může být hodně drsné. číst dál

 
 
TIP: Nastavení pořadí obsazení si můžete nastavit zde >>
režie:
Stephen ChboskyStephen Chbosky  
hraje:
Logan LermanLogan Lerman.....Charlie [20]   
Emma WatsonEmma Watson.....Sam [22]   
Ezra MillerEzra Miller.....Patrick [18]   
Mae WhitmanMae Whitman.....Mary Elizabeth [23]   
Kate WalshKate Walsh.....matka [44]   
Dylan McDermottDylan McDermott.....otec [50]   
Melanie LynskeyMelanie Lynskey.....teta Helen [34]   
Nina DobrevNina Dobrev.....Candace [23]   
Johnny SimmonsJohnny Simmons.....Brad [25]   
Joan CusackJoan Cusack.....Dr. Burtonová [49]   
Paul RuddPaul Rudd.....Bill [43]   
Nicholas BraunNicholas Braun.....Derek [23]   
Reece ThompsonReece Thompson.....Craig [23]   
Julia GarnerJulia Garner.....Susan [18]   
Chelsea ZhangChelsea Zhang.....dívka [15]   
Erin WilhelmiErin Wilhelmi.....Alice   
scénář:
Stephen ChboskyStephen Chbosky  
námět:
Stephen ChboskyStephen Chbosky  
hudba:
Michael BrookMichael Brook  
kamera:
Andrew DunnAndrew Dunn  
střih:
Mary Jo MarkeyMary Jo Markey  
dvd obal trailer
Oficiální stránka:
perks-of-being-a-wallf...
 
 
Barevný:
Ano
 
 
Jazyková verze:
anglická
 
 
Distribuční verze:
s titulky
 
 
Zvuk:
Dolby Digital (SDDS/DTS)
 
 
Přístupno:
od 12 let
 
 
Ohodnoťte
n12345
n678910
Zobrazit všechny herce a tvůrce filmu Charlieho malá tajemství >

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení

Nejnovější komentáře k filmu

martin.stusak.9
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 22.8.2020
Pohled na dobu dospívání zase o něco jinak.   Hlavním aktérem příběhu je nesmělý Charlie   mající za sebou zrovna ne výrazné dětství,   na jaké by rád vzpomínal. Právě jeho si   vezmou pod křídla dva noví kamarádi a   přivedou ho do reality všedního života.   Především mu ukáží, jak výhodné je mít   přátele a co všechno se s nimi dá zažít. A   to samozřejmě není všechno. Daná problematika   je daleko více obsáhlejší, takže je už   předem jasné, že tady je středem pozornosti   především vážnost situace v moralizačním   kabátě. Scénář je napsaný naprosto   srozumitelně s cílem pro porozumění   dospívajících lidí k zamyšlení. Pokud se   někdo z diváků někdy cítil bezvýznamný nebo   měl nějaký problém s jinými lidmi, může   být pro něj tento snímek hluboce inspirativní   a to i v mnoha odvětvích po emocionální   stránce. Děj je tedy srozumitelný a   přívětivě plynulý. Snímek naopak není pro   ty, co se ve společnosti honosí vysokými rameny   své důležitosti nad vším a nad každým. Jemu   tato problematika naopak vůbec nic neřekne a   snímek se tak pro něj stane velice nudnou   záležitostí. Celý koncept je pro cíleného   diváka v zájmu mu takto tak trochu pomoct. Je to   film o obtížnostech dospívání a zvládání   změn při hledání své vlastní identity.   Povzbudivé, poučné, a jak bylo zmíněno   výše, hluboce inspirativní.
Prorok_Mysterionu
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 27.9.2014
The Perks of Being a Wallflower
Možná jsem se jenom málo soustředil, ale   přišlo mi to nějak roztříštěný, každá   událost vykreslená zkratkovitě, jako když   rychle přetáčíte kazetu dopředu. Nějak jsem   se vám do toho nevžil. Puberťák Čárlí   chodí z domu do školy a zpět, občas mu rupne v   bedně, vůbec je nějakej divnej, údajně málo   mluví (to neznají mě) a když to vypadá že   bude konečně chodit s borcem, autoreverz otočí   kazetu a jede se zpátky po vedlejší stopě.   Aspoň že ta hudba co z toho leze se dá   poslouchat.
MARi0
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 10.3.2014
Ten, kdo stojí v koutě
Také uvedeno pod názvem Charlieho malá   tajemství.
Je těžké být teenagerem.   Naštěstí už se nemusím tolik potýkat s tím,   jak vyřeším veškeré otázky, co obepínají   naší planetu, ale rád se do tohoto věku chaosu   skrz nějaký ten inteligentní snímek podívám.   A když v něm navíc hraje překrásná Emma   Watson, která se prostě potřebuje vymanit z   role Hermiony, tak to nelze říci ne. Pro The   Perks of Being a Wallflower byly zvoleny celkem   profláklé tváře, ale když už se točí ne   zrovna populární téma (chápajíc že   populární je topic se superhdinou), musí se   vsadit na jistotu. A podobně jako   "Juno", i zde vše fungovalo. Hudba,   příběh, hudba, herci, hudba, prostě všechno.   Hlavně pak hudba, jestli jsem ještě nezmínil   vynikájící soundtrack. Jestli pirátíte, tak   stáhnutí OTS rozhodně stojí za riziko   chycení. Kdyby neexistoval internet a já neměl   prachy na cédéčko, tak klíďo dám všanc   svůj trestní rejstřík a vypravím se do   nejbližšího shopu tuhle pecku zčórovat. Ale   dnes už se naštěstí krade virtuálně, takže   pohoda...
wena
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 26.1.2014
Tento film není pro mě. Zařazení mezi ostatní   na střední není ale asi nic jednoduchého,   když k tomu máte ještě svoje noční můry tak   to nemusí skončit dobře. Přátelé vás ale   podpoří a pomohou překonat těžké chvíle. I   přes zajímavé rozuzlení konce mě to moc   nenadchlo.
Petantino
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 19.5.2013
Osudy hloubavých intelektuálů vhozených do   středoškolských hrátek mne obvykle nechávají   chladnými, ale Charliemu jsem nějakým   záhadným způsobem přišel na chuť. Možná   ani ne tak Charliemu jako jeho přátelům Sam s   Nijakem, tedy vlastně Patrickem. Ale nakonec si   stejně budu nejvíc pamatovat Charlieho   překvapivě zuřivý fight a pohodovou rockovou   muziku v čele s The Smiths.
mat.ilda
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 27.2.2013
Pro mě je zase velkým tajemstvím, proč má   tento snímek tak vysoké hodnocení... V   těžkopádném průběhu, ve kterém nefunguje   nic jak by mělo, je nutno stále se domýšlet a   přesto tápat - a pro co? Pro nevýraznou pointu,   vyždímanou z předchozích flashbacků, která   mě po tom všem emocionálně zcela minula. Na   druhé straně je mně nepřirozenou cestou   vnucováno (kdybych to náhodou nepoznala, a taky   že nepoznala) že Sam byla ještě docela   nedávno "top high school" poběhlice,   Mary Elizabeth se těžce hledá v budhismu,   protože má taky bůhvíco za sebou a Patrick   maskuje svůj gay-handicap rebelstvím, chyba je,   že ani jeden charakter popisu neodpovídá... A   tak se tito pseudo-ztroskotanci rádi ujmou   zakřiknutého výrostka, který jen sedí,   hloupě hledí a ve svých literárních výlevech   vzpomíná na mrtvou tetičku, opředenou závojem   tajemna. A já musím zase urychleně ukončit   svůj výlev, neboť podrobnější ohlédnutí   zpět by mohlo vést ke snížení počtu hvězd.
FLA
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 28.12.2012
Upřímně není tenhle mix komedie,romantiky a   dramatu špatný,ale na druhou stranu ačkoliv má   vysoká hodnocení,mě přišel   nadprůměrný.Zajímavý a netradiční,ale víc   jak 60% dát nemohu.
vojtam
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 17.12.2012
Opravdové přátelství je dar...
Já budu taky jenom chválit, tyhle snímky do   náhledu života různých lidí, mě prostě   baví. Ač je film zaměřen na mladší publikum,   myslím, že osloví i ostatní generace, já jsem   toho důkazem a to mezi teen generaci už dlouho   nepatřím.
Je to vtipné, inteligentní,   dětské, vyzrálé, smutné i zábavné ,prostě   ze života jako takového... Ani nevím proč, ale   u několika scén jsem byl fakt dojatej. Vlastně   vím proč? Bylo to upřímné, opravdové a   srdečné.
Trefa byla i v hereckém obsazení,   Logana Lermana už jsem v pár filmech viděl, ale   tady byl přitrouble roztomilej,Emma Watson...tak   ta pro mě byla vždycky jen holka z Harryho   Pottera, ale teď u mě hodně stoupla na   filmovém žebříčku olíbenosti, a pak tu máme   Ezru Millera, ten kluk mě zaujal už ve filmu   Musíme si promluvit o Kevinovi, kde byl naprosto   dokonalej. Výborná byla vsuvka vystoupení The   Rocky Horror Picture Show, to nemělo chybu. Za   zmínku určitě stojí doprovodné songy doby, ve   které se to odehrává.
Film řadím mezi   oblíbené a doporučuji ho dále. Je to takový   Malý, Velký filmový klenot...Za mě jasných   90%:-D
karlosphonic
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 16.12.2012
Hurá!Výborný teenagerský film
Dost často kritizuji teenagerské filmy pro   teenagery.Není to ale tím,že již delší dobu   nejsem teenager,ale proto,že tyto snímky jsou   prostě zoufale pitomé i pro mladé diváky.
A   najednou se objeví film The Perks of being a   wallflower a silný,velice dojemný a neobyčejně   vkusný snímek pro teenagery je na   světě.
Příběh vypráví o novém prostředí   prváka na střední škole.O jeho první (tak   trochu neopětované)lásce,prvním gay   kamarádovi,prvních středoškolských   párty,prvních problémech,mezilidských   vztazích...ale především o studentském   neklišovitém přátelství.Vše je podtrženo   skvělým soundtrackem velikánů hudebního   průmyslu.
Oproti podobným dnešním snímkům   ze střední školy je tohle doslova nebe a   dudy.Od začátku do konce mě příběh pohltil   svojí lehkostí a přitom   propracovaností.Neočekávaná pecka.
P.S.Autor   knihy zrežíroval také tento film a sám zvolil   i herce.Vše se povedlo na výbornou.

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih74985minih74985Ďáblova ruka (2011) 
Salvation Boulevard n
minih17305minih17305Přežít (1993) 
Alive n
minih106641minih106641Jen Bůh odpouští (2012) 
Only God Forgives n
minih83238minih83238Ruské peklo (2004) 
Moskovskaja žara n
minih46056minih46056Leningradské nebe - 2. díl (1960) 
Baltijskoje něbo n
minih13772minih13772Nebezpečné pády (1994) 
Terminal Velocity n
minih15987minih15987Pobočník Jeho Výsosti (1933) 
n
minih54393minih54393Dědeček je lepší než pes (1989) [TV film] 
Dědeček je lepší než pes n
minih138927minih138927Mythica: Hledání hrdinů (2014) 
Mythica: A Quest for Heroes n
minih162360minih162360Princip slasti (2019) [TV seriál] 
Princip slasti n


Hodnocení:n12345678910
Charlieho malá tajemství (2012)Charlieho malá tajemství (2012)Charlieho malá tajemství (2012)Charlieho malá tajemství (2012)
Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190597
Osobností: 697907
Fotografií: 764232
Plakátů: 376764
Obsahů a biografií: 178327

Poslední komentáře

Pilulka (1999) [TV epizoda]

Pilulka
Kelso se dozví, že Jackie je   těhotná a je z toho hotovej,   Donna proto radši objednává   v lékárně antikoncepci, v   lékárně se sejdou Eric,   jeho ségra a Bob Piciotti a   dál docela švanda:-)

Autor: FLA | Hodnocení: 7 / 10

První rande (1999) [TV epizoda]

První rande
Konečně první rande Erica s   Donnou a právě na   Valentýna. Hyde jim to chce   zhatit, ale moc se mu to   nezdaří a Kelso chce stále   další sex s Jackie, ta mu ho   odpírá, ale nakonec?:-))

Autor: FLA | Hodnocení: 7 / 10

Young Catherine (1991) [TV film]

Young Catherine
Legendární historie o   mladičké pruské princezně,   která se měla stát   manželkou šíleného   následníka ruského trůnu a   nakonec se stala více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 8 / 10

Strážmistr Topinka (2019) [TV se...

Aj na konci sveta sa niečo deje

Strážmistr Topinka
Seriál vychádza z Doktora   Martina, ktorý sa tu   sporadicky mihne. A aj keď v   origináli Topinka nebola moja   najsympatickejšia postava,   více >

Autor: volam.sa.pistik | Hodnocení: 7 / 10

Ukradené auto (1999) [TV epizoda...

Ukradené auto
Otec Ericoj veme klíčky od   auta kvůli škrábanci a že   není zodpovědný a tak Kelso   sežene jiné auto, ale to je   údajně kradené, tak celá   více >

Autor: FLA | Hodnocení: 6 / 10