Duben
ohodnotit

Charlieho malá tajemství

The Perks of Being a Wallflower

Další název:
Ten, kdo stojí v koutě
Žánr:
Rok:
2012
Délka:
99 minut

Komentáře k filmu Charlieho malá tajemství

Řadit dle:  Bodů uživ.  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení
Počet komentářů k filmu: 9
vojtam
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 17.12.2012
Opravdové přátelství je dar...
Já budu taky jenom chválit,   tyhle snímky do náhledu   života různých lidí, mě   prostě baví. Ač je film   zaměřen na mladší   publikum, myslím, že osloví   i ostatní generace, já jsem   toho důkazem a to mezi teen   generaci už dlouho   nepatřím.
Je to   vtipné, inteligentní,   dětské, vyzrálé, smutné i   zábavné ,prostě ze života   jako takového... Ani nevím   proč, ale u několika scén   jsem byl fakt dojatej.   Vlastně vím proč? Bylo to   upřímné, opravdové a   srdečné.
Trefa byla i   v hereckém obsazení, Logana   Lermana už jsem v pár   filmech viděl, ale tady byl   přitrouble roztomilej,Emma   Watson...tak ta pro mě byla   vždycky jen holka z Harryho   Pottera, ale teď u mě hodně   stoupla na filmovém   žebříčku olíbenosti, a   pak tu máme Ezru Millera, ten   kluk mě zaujal už ve filmu   Musíme si promluvit o   Kevinovi, kde byl naprosto   dokonalej. Výborná byla   vsuvka vystoupení The Rocky   Horror Picture Show, to   nemělo chybu. Za zmínku   určitě stojí doprovodné   songy doby, ve které se to   odehrává.
Film   řadím mezi oblíbené a   doporučuji ho dále. Je to   takový Malý, Velký filmový   klenot...Za mě jasných   90%:-D
karlosphonic
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 16.12.2012
Hurá!Výborný teenagerský film
Dost často kritizuji   teenagerské filmy pro   teenagery.Není to ale   tím,že již delší dobu   nejsem teenager,ale proto,že   tyto snímky jsou prostě   zoufale pitomé i pro mladé   diváky.
A najednou se   objeví film The Perks of   being a wallflower a   silný,velice dojemný a   neobyčejně vkusný snímek   pro teenagery je na   světě.
Příběh   vypráví o novém prostředí   prváka na střední škole.O   jeho první (tak trochu   neopětované)lásce,prvním   gay kamarádovi,prvních   středoškolských   párty,prvních   problémech,mezilidských   vztazích...ale především o   studentském neklišovitém   přátelství.Vše je   podtrženo skvělým   soundtrackem velikánů   hudebního průmyslu.
Oproti podobným dnešním   snímkům ze střední školy   je tohle doslova nebe a   dudy.Od začátku do konce mě   příběh pohltil svojí   lehkostí a přitom   propracovaností.Neočekávan?   ? pecka.
P.S.Autor   knihy zrežíroval také tento   film a sám zvolil i   herce.Vše se povedlo na   výbornou.
MARi0
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 10.3.2014
Ten, kdo stojí v koutě
Také uvedeno pod názvem   Charlieho malá tajemství.
Je těžké být   teenagerem. Naštěstí už se   nemusím tolik potýkat s   tím, jak vyřeším veškeré   otázky, co obepínají naší   planetu, ale rád se do tohoto   věku chaosu skrz nějaký ten   inteligentní snímek   podívám. A když v něm   navíc hraje překrásná Emma   Watson, která se prostě   potřebuje vymanit z role   Hermiony, tak to nelze říci   ne. Pro The Perks of Being a   Wallflower byly zvoleny celkem   profláklé tváře, ale když   už se točí ne zrovna   populární téma (chápajíc   že populární je topic se   superhdinou), musí se vsadit   na jistotu. A podobně jako   "Juno", i zde vše   fungovalo. Hudba, příběh,   hudba, herci, hudba, prostě   všechno. Hlavně pak hudba,   jestli jsem ještě nezmínil   vynikájící soundtrack.   Jestli pirátíte, tak   stáhnutí OTS rozhodně   stojí za riziko chycení.   Kdyby neexistoval internet a   já neměl prachy na   cédéčko, tak klíďo dám   všanc svůj trestní   rejstřík a vypravím se do   nejbližšího shopu tuhle   pecku zčórovat. Ale dnes už   se naštěstí krade   virtuálně, takže pohoda...
martin.stusak.9
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 22.8.2020
Pohled na dobu dospívání   zase o něco jinak. Hlavním   aktérem příběhu je   nesmělý Charlie mající za   sebou zrovna ne výrazné   dětství, na jaké by rád   vzpomínal. Právě jeho si   vezmou pod křídla dva noví   kamarádi a přivedou ho do   reality všedního života.   Především mu ukáží, jak   výhodné je mít přátele a   co všechno se s nimi dá   zažít. A to samozřejmě   není všechno. Daná   problematika je daleko více   obsáhlejší, takže je už   předem jasné, že tady je   středem pozornosti   především vážnost situace   v moralizačním kabátě.   Scénář je napsaný naprosto   srozumitelně s cílem pro   porozumění dospívajících   lidí k zamyšlení. Pokud se   někdo z diváků někdy   cítil bezvýznamný nebo měl   nějaký problém s jinými   lidmi, může být pro něj   tento snímek hluboce   inspirativní a to i v mnoha   odvětvích po emocionální   stránce. Děj je tedy   srozumitelný a přívětivě   plynulý. Snímek naopak není   pro ty, co se ve společnosti   honosí vysokými rameny své   důležitosti nad vším a nad   každým. Jemu tato   problematika naopak vůbec nic   neřekne a snímek se tak pro   něj stane velice nudnou   záležitostí. Celý koncept   je pro cíleného diváka v   zájmu mu takto tak trochu   pomoct. Je to film o   obtížnostech dospívání a   zvládání změn při   hledání své vlastní   identity. Povzbudivé,   poučné, a jak bylo zmíněno   výše, hluboce inspirativní.
Petantino
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 19.5.2013
Osudy hloubavých   intelektuálů vhozených do   středoškolských hrátek mne   obvykle nechávají   chladnými, ale Charliemu jsem   nějakým záhadným způsobem   přišel na chuť. Možná ani   ne tak Charliemu jako jeho   přátelům Sam s Nijakem,   tedy vlastně Patrickem. Ale   nakonec si stejně budu   nejvíc pamatovat Charlieho   překvapivě zuřivý fight a   pohodovou rockovou muziku v   čele s The Smiths.
FLA
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 28.12.2012
Upřímně není tenhle mix   komedie,romantiky a dramatu   špatný,ale na druhou stranu   ačkoliv má vysoká   hodnocení,mě přišel   nadprůměrný.Zajímavý a   netradiční,ale víc jak 60%   dát nemohu.
Prorok_Mysterionu
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 27.9.2014
The Perks of Being a Wallflower
Možná jsem se jenom málo   soustředil, ale přišlo mi   to nějak roztříštěný,   každá událost vykreslená   zkratkovitě, jako když   rychle přetáčíte kazetu   dopředu. Nějak jsem se vám   do toho nevžil. Puberťák   Čárlí chodí z domu do   školy a zpět, občas mu   rupne v bedně, vůbec je   nějakej divnej, údajně   málo mluví (to neznají mě)   a když to vypadá že bude   konečně chodit s borcem,   autoreverz otočí kazetu a   jede se zpátky po vedlejší   stopě. Aspoň že ta hudba co   z toho leze se dá poslouchat.
mat.ilda
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 27.2.2013
Pro mě je zase velkým   tajemstvím, proč má tento   snímek tak vysoké   hodnocení... V   těžkopádném průběhu, ve   kterém nefunguje nic jak by   mělo, je nutno stále se   domýšlet a přesto tápat -   a pro co? Pro nevýraznou   pointu, vyždímanou z   předchozích flashbacků,   která mě po tom všem   emocionálně zcela minula. Na   druhé straně je mně   nepřirozenou cestou   vnucováno (kdybych to   náhodou nepoznala, a taky že   nepoznala) že Sam byla   ještě docela nedávno   "top high school"   poběhlice, Mary Elizabeth se   těžce hledá v budhismu,   protože má taky bůhvíco za   sebou a Patrick maskuje svůj   gay-handicap rebelstvím,   chyba je, že ani jeden   charakter popisu   neodpovídá... A tak se tito   pseudo-ztroskotanci rádi   ujmou zakřiknutého   výrostka, který jen sedí,   hloupě hledí a ve svých   literárních výlevech   vzpomíná na mrtvou tetičku,   opředenou závojem tajemna. A   já musím zase urychleně   ukončit svůj výlev, neboť   podrobnější ohlédnutí   zpět by mohlo vést ke   snížení počtu hvězd.
wena
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 26.1.2014
Tento film není pro mě.   Zařazení mezi ostatní na   střední není ale asi nic   jednoduchého, když k tomu   máte ještě svoje noční   můry tak to nemusí skončit   dobře. Přátelé vás ale   podpoří a pomohou překonat   těžké chvíle. I přes   zajímavé rozuzlení konce   mě to moc nenadchlo.

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih7190minih7190Dvojitý zásah (1991) 
Double Impact n
minih79904minih79904Šimpanzi (2012) 
Chimpanzee n
minih83644minih83644Mé nové já (2011) [TV seriál] 
Enlightened n
minih89340minih89340Coming down the mountain (2007) [TV film] 
Coming down the mountain n
minih54169minih54169Jonah Hex (2010) 
Jonah Hex n
minih18668minih18668Sestra v akci (1992) 
Sister Act n
minih34304minih34304Star Wars: Epizoda III - Pomsta Sithů (2005) 
Star Wars: Episode III - Revenge of the Sith n
minih55232minih55232Šitkredit (2009) 
n
minih28684minih28684Prci, prci, prcičky 2 (2001) 
American Pie 2 n
minih38774minih38774Jeho fotr, to je lotr! (2004) 
Meet the Fockers n


Hodnocení:n12345678910
Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190680
Osobností: 698190
Fotografií: 765191
Plakátů: 377339
Obsahů a biografií: 178503

Poslední komentáře

The Invisible Man Returns (1940)

The Invisible Man Returns
Místy zbytečně   komplikované, ale efekty jsou   zde na svůj rok výroby na   jedničku. Dějově to také   ujde, moc hluchoty tu není.   Většinu více >

Autor: Pitryx | Hodnocení: 4 / 10

Vedlejší produkt (2024) [TV mini...

Vedlejší produkt
Peter Bebjak pro TV umí, ale   filmy má slabší, kdoví   proč? Vedlejší Produkt je   solidní mini série, která   ukazuje práci kriminalistů   více >

Autor: FLA | Hodnocení: 8 / 10

Případ Roubal (2021) [TV minisér...

Případ Roubal
Z hlediska provedení bych   žádné velké výhrady   neměl, ale zase bych musel   opakovat, že mám problém s   tím, že tyhle věci vůbec   vznikají více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 5 / 10

Čertoviny (2017)

Čertoviny
Herec zde uvedený -Frantisek   Strnad-tuto roli nehrál.   Vystupoval zde v roli starého   čerta jiný František Strnad   -ktery je amatérský herec, více >

Autor: Unor54 | Hodnocení: 8 / 10

Planeta nezadaných (2016)

Planeta nezadaných
Celkem povedená komedie,   která má bohužel své ale.   Za mě to byl určitě   závěrečný školní koncert   a to, že člověk od   prvopočátku věděl, více >

Autor: Máša13 | Hodnocení: 6 / 10