Duben
ohodnotit

Valhalla: Říše bohů

Valhalla

Rok:
2019
Délka:
105 minut
Premiéra v ČR:
28.11.2019

Obsah filmu Valhalla: Říše bohů

 
Výpravná fantasy založená na severských bájích a mýtech o Valhalle, kam za doprovodu valkýr přicházejí padlí bojovníci. Odin, Thor, Loki a další bohové z Valhally se musí postavit svému osudu a odvrátit Ragnarok, zánik svůj i celého světa. Ze zajetí se totiž osvobodil obrovský vlk Fenrir a bohům hrozí ta úplně poslední bitva s odvěkým nepřítelem, s divokými obry. Svou roli v jejich boji sehrají i dvě děti, které si ze světa lidí přivedl Thor jako své sluhy.

Po pestrobarevném zpracování od Marvelu přinášejí pohled na severské báje samotní seveřané, v opravdovějším, drsnějším a temnějším stylu Vikingů.

Zajímavý vztah k českému prostředí...
 
Související odkaz
 
RECENZE: Valhalla: Říše bohů nabídne vlka z laciného digitálního vrhu

Osm novinek týdne může zavinit, že se méně nápadné premiéry v kinech přehlédnou, i když by si své publikum zasloužily. Patří mezi ně i módně temný snímek Valhalla: Říše bohů. číst dál

Hodnocení: 55 %

 
 
TIP: Nastavení pořadí obsazení si můžete nastavit zde >>
trailer
Distributor v ČR:
Bontonfilm Česká republika
 
 
Barevný:
Ano
 
 
Jazykové verze:
anglická, dánská
 
 
Přístupno:
od 12 let
 
 
Ohodnoťte
n12345
n678910
Zobrazit všechny herce a tvůrce filmu Valhalla: Říše bohů >

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení

Nejnovější komentáře k filmu

RwlBem
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 5.11.2021
Myslel
jsem si (možná naivně), že jsem přiměřeně   seznámen se severskou mytologií, a od první   chvíle jsem žasl, neboť jsem ji ve filmu nemohl   poznat. Viděl jsem figurky, které se sice   stejně jmenovaly, ale přišlo mi to jako kdyby   analfabet točil film o tom, že jsou písmenka.   Vidíme divné A, vidíme ještě divnější C,   ale smysluplné slovo z toho nevykřešete. Když   jsem spatřil jméno režiséra, rozbřesklo se   mi, a poslední hřebíček do rakve byl, když   někdy v 51. minutě Tyrovi lovci volají   "utíkejte". Takže s dalšími   zmatečnými spektákly, bezzubým zvukovým   doprovodem i absurdními situacemi má spokojenost   klesala, až s posledním zavytím malé hrdinky   klesla úplně. Nerad dávám dolní minimum, ale   nic lepšího tomuto veledílu neudělím, neb   jsem v něm nic lepšího ani nenašel.
martin.stusak.9
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 5.10.2021
Odin, Thor a Loki poněkud jinak. Zapomeňme na   Marvel, tohle je skutečné severské fantasy se   vším všudy. Stejně jako ve snímku od Marvelu   ´Thor: Ragnarok´ (2017) je potřeba odvrátit   konec světa - Ragnarok, avšak tady to máme v   hluboce temném zpracování. Snímek je hranou   verzí animovaného filmu ´Valhalla´ (1986), a   byť je hraná verze hodně temná, vlivem   dětských hlavních hrdinů je určen spíše pro   starší děti, než pro širší publikum. Děj   je prost brutality a naopak je v popředí   obyčejný přirozený humor a smířlivější   nadhled. Avšak i tak je severská mytologie   zachována. Tento dánský projekt je tedy dle   místních zvyklostí daleko syrovější a v   rámci fantasy daleko přirozenější, než   pojetí americké komiksové zábavy. Tohle   srovnání je prostě neodvratitelné, neb Marvel   z toho udělal úplně něco jiného, než jak je   známo v severských zemích. A dánští tvůrci   si na tom dali hodně záležet. Natáčelo se v   Norsku, Švédsku, Dánsku a na Islandu a o zbytek   se postarali kouzelníci s CGI. A výsledek je   prostě tak úžasný, že ani není znát   nižší rozpočet. Zdánlivým problémem je   poněkud rychlejší tempo ve vývoji děje. Není   divu, neboť to nemá tolik prostoru, jako   trilogie ´Pán prstenu´(2001-03), takže   větší plynulost prostě nebyla možná. Tím   také není dán patřičný prostor určitým   postavám, které by si to jistojistě   zasloužily. Je zkrátka potřeba se zbavit   rozmazlenosti nastaveného schématu právě od   dob Pána prstenu, neboť ne každý fantasy film   bude stejně takový. Snímek je po vizuální   stránce rozhodně povedený, jen je potřeba   krapet odpustit právě ty scenáristické   nedostatky. Nejlepší dánská fantasy za   několik posledních let? Tak to jistojistě ano.


Hodnocení:n12345678910
Valhalla: Říše bohů (2019)Valhalla: Říše bohů (2019)Valhalla: Říše bohů (2019)Valhalla: Říše bohů (2019)
Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190626
Osobností: 698006
Fotografií: 764514
Plakátů: 376939
Obsahů a biografií: 178396

Poslední komentáře

Duna: Část druhá (2024)

Duna: Část druhá
Film je moc pěkný, ale něco   tomu chybí. Větší   napětí, dynamika, spád. Ale   filmek opravdu kvalitní,   dají se ty necelé hodiny   vydržet.

Autor: red.mann | Hodnocení: 7 / 10

Tlukot srdce (1980)

Tlukot srdce
Pro mě byl tohle opravdu   silný zážitek. Krásný   příběh o tom, co   předcházelo napsání jedné   geniální knihy a o tom, co   ovlivnilo celou více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 9 / 10

Společná noc (1999) [TV epizoda]

Společná noc
Eric stále touží vyspat se   s Donnou a oba se tomu   blíží, ale stále k tomu   ještě nedošlo. Red zkouší   vařit, protože Kitty je víc   v více >

Autor: FLA | Hodnocení: 6 / 10

Koláč (1999) [TV epizoda]

Koláč
Díl s názvem Koláč byl   sice spíš nadprůměrný,   ale několik scén a hlášek   to vytahuje vejš. Skvělej   byl Red Forman a hlavně Bob   Pinciotti, který doma řeší   krizi - 70%.

Autor: FLA | Hodnocení: 7 / 10

Tři muži a mladá dáma (1990)

Tři muži a mladá dáma
Tak ještě infantilnější a   naivnější než   "jednička"...Což je škoda,   protože kdyby to bylo trochu   více "normální", dalo by se   na to i koukat:-)

Autor: Máša13 | Hodnocení: 5 / 10