Duben
ohodnotit

Vinnetou [TV minisérie]

Winnetou

Další název:
Brotherhood - The Legend of Winnetou returns
Žánr:
Rok:
2016
Délka:
330 minut

Obsah filmu Vinnetou

 
Nejen americké televizní společnosti dnes hledají inspiraci v osvědčených filmových hitech minulého tisíciletí. Také němečtí producenti se rozhodli zajistit si pozornost diváků resuscitací klasických titulů. Vedle plánovaného přepracování legendárního válečného dramatu Ponorka si dle očekávání největší publicitu vysloužila třídílná resuscitace ikonického náčelníka Apačů Vinnetoua. Ten, ačkoli původně pochází z knih Karla Maye, je v mysli německého a východoevropského publika neodmyslitelně spojen s barvotiskovou filmovou sérií z šedesátých let. Filmy v hlavních rolích s Pierrem Bricem a Lexem Barkerem se mezitím staly pro některé až...
 
TIP: Nastavení pořadí obsazení si můžete nastavit zde >>
režie:
Philipp StölzlPhilipp Stölzl (3 díly) 
hraje:
Nik XhelilajNik Xhelilaj.....Winnetou [33]   (3 díly)  
Wotan Wilke MöhringWotan Wilke Möhring.....Old Shatterhand [48]   (3 díly)  
Iazua LariosIazua Larios.....Nscho-tschi [30]   (3 díly)  
Milan PeschelMilan Peschel.....Sam Hawkens [47]   (3 díly)  
Predrag BjelacPredrag Bjelac.....Tangua [53]   (2 díly)  
Sebastijan CavazzaSebastijan Cavazza.....Magua [43]   (2 díly)  
Emilio SakrayaEmilio Sakraya.....Neke Bah [19]   (2 díly)  
Henny ReentsHenny Reents.....Belle [38]   (2 díly)  
Adrian FranusicAdrian Franusic (2 díly) 
Jürgen VogelJürgen Vogel.....Josef Rattler [48]   (1 díl)  
Fahri Ogün YardimFahri Ogün Yardim.....El Mas Loco [35]   (1 díl)  
Gojko MitićGojko Mitić.....Intschu Tschuna [75]   (1 díl)  
Matthias MatschkeMatthias Matschke.....profesor Spengler [47]   (1 díl)  
Oliver MasucciOliver Masucci.....Joe [47]   (1 díl)  
Carlo LjubekCarlo Ljubek (1 díl) 
Rainer BockRainer Bock.....James Bancroft [61]   (1 díl)  
scénář:
Jan BergerJan Berger (3 díly) 
Alexander M. RümelinAlexander M. Rümelin (2 díly) 
námět:
Karl MayKarl May.....román   (3 díly)  
hudba:
Martin BöttcherMartin Böttcher (2 díly) 
Heiko MaileHeiko Maile (2 díly) 
kamera:
Sten MendeSten Mende (3 díly) 
střih:
Sven BudelmannSven Budelmann (3 díly) 
  Nahrát trailer k filmu
Typ:
[TV minisérie]
 
 
Barevný:
Ano
 
 
Jazyková verze:
německá
 
 
Ohodnoťte
n12345
n678910
Zobrazit všechny herce a tvůrce filmu Vinnetou >

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení

Nejnovější komentáře k filmu

beneva
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 10.4.2021
Je to jiné, ale je to dobré. Samozřejmě také   patřím k odchovancům původních Vinetůovek,   ale toto nové nastudování se mi opravdu   líbilo. Jako by se do scénáře vložil Saturnin   se svou "Kanceláří pro uvádění   románových příběhů na pravou míru".
Frolíček
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 6.12.2018
Bez bělostných chorvatských skal a   bleděmodrých Plitvických jezer, umouněné a   ušpiněné, prostě realistické, ale svému   původnímu barvotiskovému předchůdci Vinnetou   žádnou ostudu neudělal.
jarda53
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 11.3.2017
Svoje klukovské roky jsem zažil ve spojitosti   Vinnetoua, v režii Harolda Reinla a 50 roků to   nikomu nevadilo, a najdou se dnes diváci, kteří   přijmou tézi, že Karl May je Old Shatterhand a   Nšo- či s ním plodí děti někde na ranči.   Připomíná to osudy Jacka Londona - Karel May   své indiánky psal ve vězení a nikdy se   nepotkal s žádným indiánem. Situace mě   připomíná natáčení moderních pohádek,   které diváky většinou nebyly vzaty, jsou   většinou zavrhnuté, divák se mnohokrát v   životě potřebuje vracet do dětských let, nás   vychovávaly pohádky, americké grotesky, ne   příběhy, kdy lump má na vrch a soudy Barbary,   dnes televize má desítky kanálu a zde lze   přepínat, to nám nikdo nezakáže...
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 11.3.2017
Mě se to líbilo, nemá to sice to kouzlo jako   originál, taky na to nekoukáte dětskýma   očima. Old Shatterhand není takový sympaťák a   tvrďák jako ten od Lexe Barkera. Ale nevím jak   to napsal Karel May. Je to povedený remake.   Indiáni jsou víc indiánští :-D
curil
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 29.1.2017
Televizní minisérie SRN se opravdu povedla.   Oproti minulým filmům ze šedesátých let   konečně představitelé domorodců nemají   žádný make-up a na první pohled je zřejmé,   že by mohli i pěkně zavánět, což každý   správný divoch plnil, ať živý nebo mrtvý.   Předlohu pravého rudocha vidím v indiánech z   "Přepadení" Johna Forda (1939)a   dalších amerických westernech ze stejné doby.   Sázka na balkánské herce je pro autory   nutností. Mám rád i májovky, které byly   točeny po vypršení autorských práv dědiců   Karla Maye před padesáti lety. Proto ale nebudu   odsuzovat něco nového. Když porovnám   současnou minisérii "Vinnetou" s   pseudo indiánkami východoněmeckého studia   DEFA, které ve spolupráci s Rumuny točilo v   sedmdesátých letech minulého století jak na   běžícím páse, je to nebe a dudy. Vždycky si   vzpomenu na obtloustlého Rolfa Hoppeho v sedle s   bejčákem v ruce, jak rozhání rudochy a   poctivě smýšlející chudé obyvatelstvo   kartonových městeček. Jinak nic proti R. H., je   to můj oblíbený herec. Dalším kladem filmu   jsou lokality, kde se série natáčela, mj.   stejné jako před padesáti lety. V Evropě se   takových míst už moc nenachází a Chorvaté se   o své rezervace ..., umí to dobře.
FLA
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 22.1.2017
Ať tento počin, odejde do věčných lovišť,,,
Tak celkově tak zhruba 40%, jak už jsem   zmíníl, první dvě části špaténka,   poslední díl ucházející, ale jako celek   spíše slabší průměr. Znovu se dívat nebudu,   jednou stačilo a kdyby tato TV minisérie   nevznikla, kulový by se stalo.
fuchsdal
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 11.1.2017
Chudák May se po posledním filmovém   zpracování jeho díla se musí obracet v hrobě.   Mám pročteny i prokoukány všechny mayovky co   kdy u nás byly dostupné, ale co vzniklo teď je   všechno možné jen né mayovka. To, že z Old   Shaterhanda, ač autor sám implicitně nikdy,   nikde tak neučinil, udělali Maye samotného je   přípustně, vždyť je známo o něm, se s ním   v podstatě ztotožňoval.
Začátek byl dokonce   zajímavý, neboť bylo přidána cesta hrdiny na   západ, avšak tím pozitiva končí, zhruba při   prvním kontaktu s indiány. Autorova poetika je   pryč, ztrácí se některé postavy(Kleki-petra),   jiné umírají, jsou zabiti, dřív než   mají(Inču-čuna - místo Kleki-petry), další   mění charaktery(Sam Hawkens) a o ději samém   ani nemluvě(osvobození Vinnetoua se změní na   zachránění když umírá zraněn ze spáru   smrti). Takových změn je v tom co jsem viděl   povícero a vše tvrdě tlačeno do nadměrné   akčnosti. Jestli to bylo myšleno jako parodie,   tak se to nepovedlo, viděl jsem různé parodie i   na téma Vinnetou & co a rozhodně lepší.   Zkrátka jsem toto zpracování nezkousl,   nelíbilo se, ani jsem nebyl schopen dokoukat   první díl a při pokračování radši přepnu   jinam.
Alix
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 8.1.2017
Vinnetou
Snažila jsem se nemyslet na původní   zpracování, ale, pokud si v původní verzi moc   nelámali hlavu s knižní předlohou, tady to už   úplně hodili za hlavu. Scénáristé si prostě   vytvořili vlastní příběh, vlastní hrdiny,   kteří se tak nějak omylem jmenovali Vinnetou a   Old Shatterhand a chudák Gojko Mitić, který   měl zemřít až na konci prvního dílu, taky   moc prostoru nedostal. Musím ale připustit, že   divák je může mít rád. Ale spokojená nejsem   a občasná podoba s Tancem s vlky mi hodně   vadila.
victorio
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 4.1.2017
jiná verze
1. díl-když se člověk oprostí od   srovnávání s filmy ze 60.let, tak to není tak.   zlý. Je to jiný, civilnější. Hlavní postavy   jsou trochu jinak pojatý-Vinnetou je   temperamentnější a realističtější. Old   Shatterhand, připodobnění Karlu Mayovi, je   spíš idealistický dobrák, než hrdina bez   bázně a hany. I děj je celkem solidní, je zde   patrná snaha o to, aby se to spíš podobalo   Tanci s vlky, jenže tvůrci jako by se báli   dupnout pořádně na plyn a přidat nějaký   patos, což se týká i hudby, která zazní jen v   takových opatrných názvucích.Solidních   60%
2.díl-jestliže tvůrci chtěli točit   parodii, měli najmout Herbiga, ten parodie aspoň   umí. Jak jinak vysvětlit scénky, kde Old   Shatterhand jásá nad pomádou, záporáka,   který je šílený (to by nevadilo), ale zahraný   tak otřesně, že člověk jen zírá. Tenhle   díl je lepší přeskočit. 20%-30%
3. díl:   Návrat k původnímu stylu (zaplaťbůh), ale   zase chybí jakákoliv osudovost a patos. Je   vidět, že tvůrcům došli peníze-davové   scény hraje tak 30 statistů. Náčelník   komančů s vizáží zfetovaného punkera je   přehmat. Záporák tradičně slabý-občas se   chová jak trdlo. Ale abych jen nehanila, občas   je to celkem napínavý, i když jako hrdina se   chová spíš Sam Hawkins a Nšo-či. Slabých   60%.
Obecně není to špatný,tvůrci se   snažili o něco jiného, což kvituju, ale na   kdovíjakou chválu to taky není.Klidně se na to   kouknu znovu, ale bez Pokladu.
palm18
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 4.1.2017
fraška
Chtěla bych říct,že podle mně je to   fraška,tohle s původním dílem nemá moc   společného a to díky hercům a   spracování,Vinnetou je herecky jako z jiné   planety a Sam Hawkens je taky dost trapná   postava,je to prostě porovnání původního   filmu a to se myslím nedá moc srovnávat.No   podle mně to nebyl moc dobrý nápad,chtěla jsem   tomu dát šanci,ale nedopadlo to moc   dobře.Indiáni v klasice měli úroveň.

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih129508minih129508Nikdo odnikud (2014) 
Un illustre inconnu n
minih13841minih13841Nechci nic slyšet (1978) 
n
minih42205minih42205Území bílých králů (1991) [TV seriál] 
Území bílých králů n
minih154407minih154407Dárkyně smrti (2017) 
Inconceivable n
minih49110minih49110Zombieland (2009) 
Zombieland n
minih158922minih158922Skokan (2018) 
Podbrosy n
minih23540minih23540Zákon je zákon (1958) 
La loi est la loi n
minih63376minih63376Případ Barbarossa (1978) 
Dvoboj za južnu prugu n
minih64088minih64088Sny žen (1955) 
Kvinnodröm n
minih39484minih39484Ostrov (2005) 
The Island n


Hodnocení:n12345678910
Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190604
Osobností: 697946
Fotografií: 764379
Plakátů: 376814
Obsahů a biografií: 178342

Poslední komentáře

Školní ples (1999) [TV epizoda]

Školní ples
Tenhle díl byl dle mého   spíše méně vtipný a o   něco vážnější. Blíží   se školní ples, Eric jde s   Donnou, Fez plánuje tanečky   a více >

Autor: FLA | Hodnocení: 6 / 10

Fakjů pane učiteli 3 (2017) [DCP...

Fakjů pane učiteli 3
Jednoznačně nejslabší díl   a doufám, že je poslední.   Že to bude přehnaná   nereálná ptákovina člověk   čekal, ale že to bude až   takhle špatný, to jsem   nečekal....

Autor: Máša13 | Hodnocení: 3 / 10

Tři muži a nemluvně (1987)

Tři muži a nemluvně
Celkem příjemná rodinná   komedie, kde člověk nesmí   moc přemýšlet nad naivitou   a kýčovitostí, které   snímek doprovází od   začátku do konce.

Autor: Máša13 | Hodnocení: 6 / 10

První večeře (2018)

První večeře
Tedy, na to, že jde o   krátkometrážní studentskou   záležitost se stopáží   necelé čtvrthodinky, musím   smeknout před nápaditostí a   více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 8 / 10

Hlasy mrtvých (2023)

Hlasy mrtvých
Slečna so zdedenou   nehnuteľnosťou, čarodejnica   Vrecohlavová v suterénnych   priestoroch, a zopár   hereckých poskokov to majú   marné, keď více >

Autor: horribile_dictu | Hodnocení: 5 / 10