Duben
ohodnotit

Vítejte v KLDR! [DIGIBETA]

Další název:
Dovolená v Severní Koreji; Welcome to North Korea!;
Žánr:
Rok:
2009
Délka:
55 minut
Premiéra v ČR:
26.2.2009

Obsah filmu Vítejte v KLDR!

 
Jedna z českých cestovních kanceláří nabízí ve svém katalogu „cestu do neznáma“ - poznávací zájezd do Severní Koreje. V roce 2008 to bylo podruhé od roku 1989, kdy do KLDR vstoupila obyčejná česká turistická skupina. Každý z turistů musel přistoupit na fakt, že bude po dobu zájezdu omezena jeho svoboda – nikdo ze skupiny například nemůže „neorganizovaně“ opustit hotel nebo dokonce oslovit nějakého „obyčejného“ Korejce. Kdo a proč se vydá na dovolenou do země, která je hrozbou pro bezpečnost celého světa?

Turisté z České republiky, kteří se rozhodli utratit cca šedesát tisíc korun za šest dní dovolené v KLDR, odevzdají už v Pekingu...
 
TIP: Nastavení pořadí obsazení si můžete nastavit zde >>
trailer
Oficiální stránka:
www.vitejtevkldr.cz
 
 
Distributor v ČR:
Aerofilms s.r.o.
 
 
Typ:
[DIGIBETA]
 
 
Barevný:
Ano
 
 
Jazykové verze:
česká, anglická, ruská, korejská
 
 
Distribuční verze:
česky
 
 
Ohodnoťte
n12345
n678910
Zobrazit všechny herce a tvůrce filmu Vítejte v KLDR! >

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení

Nejnovější komentáře k filmu

teta.Essie
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 20.1.2014
Dobrá
Dovolím si potvrdit kolegy komentaristy,že   projevit se na návštěvě státu,který je   nejneinformovanejsim a za chvili bude   nejzaostalejsim satem sveta,jako ožralci a s tak   hloupými poznámkami,to opravdu je na poklep o   čelo.Navrhuji,pro všechny z nás složit   peníze,každý dáme 10.000,-;do ruky kameru a   uděláme si výlet taky a mohu každěho z vás   ujistit,že uděláme daleko menší ostudu   přicházeje s daleko použitelnějším   materiálem.Zájemci pište!
Leč vraceje se k   filmu nesmím opomenout fakt,že jsou zde použity   opravdu zajímavé obrazy a snímky,a já třeba   osobně jsem vděčný za to,že jsem mohl   alespoň na kusíček toho zakázaného života   nahlédnout.
A upřímně,bez piva bych to asi   nerozdýchal...
Pro všechny koho toto   dokumentární téma nadchlo,doporučuji   film:
Secret State of North   Korea(2014)
Zachyceno skrze skryté kamery....a   to je teprv mazec
Leč tento film musím   ocenit,alespoň z úhlu pohledu na nás jakožto   návštěvníky-delegaci.
Dobré vědět jakým   způsobem zachvází či by zacházeli,s námi...
jmenuji.se.libor
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 18.8.2013
Panoptikum na zájezdě točí dokument o své cestě
Účelově natočený trapný pseudodokument,   který komentují svými uděsnými průpovídkami   věčně ožralí nebo aspoň podnapilí   "cestovatelé" "vyslanci"   kapitalistického "svobodného" Česka   do světa KLDR komunismu, nebo spíše do světa   pokusu o komunismus(dle mého názoru   nepovedeného přehnaně ultra pokusu), který byl   uvržen okolními státy do izolace. Otázka je   jak by dopadly i vyspělé země, kdyby byl vůči   ni uplatňován tak bezohledně systém embarga   jak se tomu děje ze všech stran vůči KLDR.   Myslím že např u nás, kdyby se najednou   uzavřeli hranice a nebylo možno dovážet   potraviny tak do 3 měsíců tu pomřem hlady   neboť náš stát není v současnosti   potravinově soběstačný. Na tomhle dokumentu   jsou nejvíc šokující trapné stupidní   průpovídky účastníků zájezdu např. paní,   která naivně říkala Korejce - /a víte že   kvůli vám budeme mít v Česku americký radar?/   No hrůza. Celý dokument je účelově pojatý   pošpinit KLDR a život tamějších lidí a to za   každou cenu - např. to že se korejští   průvodci chovali vřele přívětivě k opilým   účastníkům, kteří se jim neustále snažili   nalévat chlast... Korejci jim chlebem oni po nich   chlastmem a urážkou a opovržením.   Nejkomičtější snad byl závěr ve kterém   opět ta paní říkala, lituji tu průvodkyni   Korejku, že tu musí zůstat a že nemůže jet s   námi do svobody - a vzápětí zájezd   překračuje ve vlaku hranice do Číny. Jistě by   tu "chudinku" Korejku ta paní vzala   nejraděj k nám do Česka, mohla by tu pracovat v   nějaké jihokorejské továrně, za 10000 Kč   čistého, jako tak činí čeští dělníci.   Zásadní věc je ale ta, že "je   třeba" natáčet stále nové dokumenty   podobného ražení, které špiní komunismus a   socialismus, protože musí být všechny   komunistické systémy ve světě postupně   svrženy, rozvráceny, aby mohl být nastolen po   celém světě bordel kapitalismu se všemi jeho   nešvary. V současnosti je totiž poptávka a   není problém sehnat u těch správných lidí   peníze na natáčení podobných filmů, a taky   hlavně si vydělat pro tvůrce nějaký peníze,   tak se točí. Jenže lidi jim to už nějak   nejedí ty jejich stupidní filmové výtvory.  

V tomhle dokumentu dělali častníci   zájezdu ostudu našemu národu, teď ho Korejci   budou považovat za národ přihlouplých opilců.   Ani bych si před účastníky neodplivl a   vlastně ano - odplivl a ba i před všemi tvůrci   tohodle filmu, natočili film natolik stupidní,   jednostranně účelově pojatý, že by se za   něj nemusela stydět ani goebbelsovská   propaganda v německu za války.

Na závěr   bych chtěl poděkovat Volam.sa.pistik za jeho   komentář a zejména jeho závěr, jeho úvahu o   štěstí. Děkuji Vám. :-)

Ale jinak   zhlédnutí tohodle "dokumentu"   nedoporučuju je to ztráta času.
ponorka.bary
Hodnocení:
Přidáno: 15.8.2013
Nevím,z koho jsem při sledování tohoto   dokumentu,měl být zhrozen více.Zda z   neuvěřitelné obludnosti systému,který   orwelovskou představu o společnosti dovedl k   absurdní dokonalosti,či z panoptikální   skupinky českých turistů,jejich   debat,uvažování a postojů.
volam.sa.pistik
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 18.6.2013
Cestopis o bielych miestach pre nás
Prečítal som si komentáre aj inde a vidno, že   sloboda prejavu priniesla slobodu všetkého.   Komentáre typu prečo sme ich všetkých   nepovešali alebo výzvy na lynčovanie dnešných   komunistov dávajú najavo, že v dnešnej   spoločnosti bude niečo choré. Sloboda prejavu   priniesla aj slobodne prejaviť nenávisť, zlo a   chuť po krvi, či pomstu. Zrejme to nás definuje   ako ľudstvo, zrejme tieto vlastnosti nás   definujú ako človeka. Čakal som ťažkú   antikorejskú propagandu, ale nebolo to také   najhoršie. Nebol to ani tak dokument, skôr   cestopis. Ale dobrý nápad, z našich médií a   ich mýtov by tam človek čakal skutočné peklo.   Je mi jasné, že za tými betónovými stavbami a   za celkom čistom meste bude iba bieda a chudoba,   ale to asi aj v Indii, Pakistane či Afganistane,   akurát tam vás vládni nebudú sledovať a   počúvať, lebo im taliban pokosom z kalašnikova   dá jasne najavo, že vládni agenti tam nie sú   vítaní. Akurát, no neviem, ten posmech zo   socialistického realizmu, oni majú šablonovité   stavby, stredná Európa má zas plastiky Davida   Černého, oni majú za hrdinku vojačku čo   zostrelila americké lietadlo, my máme za hrdinov   Rytmusa alebo Martinku z Turca. Čo je však dosť   sila ten Kimov kult, to už vážne preháňajú.   A to že stále zbroja, no asi videli ako dopadol   Kadáfi a Líbya, tí hore majú jednoducho   strach. Neviem čo si mám o tom myslieť, až tak   toho som sa z tohto cestopisu nedozvedel, ale asi   to tam bude dosť tvrdé. Ale nemôžem si   odpustiť, možno je chyba, že na to nazeráme   našimi západnými očami, vzývajúc iba   ukojenie potrieb, konzum, povrchnosť a neustály   hon za kariérou a peniazmi, ktoré tu aj tak raz   všetky necháme, možno je ten domorodec z Afriky   alebo severokorejský rolník štastnejší a   spokojnejší so svojim životom, bývajúci v   chatrči obkopený milujúcou manželkou a   peknými deťmi, tešiaci sa z maličkosti a   drobností, ktoré prináša život, na rozdiel od   milionára, ktorý má všetko, čo si zmyslí,   podvádzajúcu manželku, drzé a namyslené deti,   ktoré ho nenávidia, majúc všetko a bývajúc   vo vile s bazénom a flotilou ferrari a nevedieť   čo so sebou, necítiť radosť, možno necítiť   už nič
surfmeda
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 10.1.2012
Myslím, že na označení dokument to má velice   daleko. Ovšem se jedná o zajímavý zájezd a   pohled očima turisty na tuto totalitní zemi, od   které nikdo neví, co má čekat. Ale jak jsem   řekl, nejde o žádný profesionální dokument,   ale spíš o zveřejněné cestovní video, v   němž některé komentáře můžou člověka   neskutečně iritovat.
PS: Já bych na takový   zájezd opravdu nikdy nejezdil. To riziko mi za to   jednoznačně nestojí.
MARi0
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 15.2.2011
Vítejte v KLDR!
Na jednu stranu velmi zajímavé téma, které si   rozhodně zaslouží pozornost, na druhou stranu   zpracování bylo nic moc. Koukáme na Severní   Koreu z pohledu turisty, opravdové reálie nám   unikají. Trošku mi to připomnělo lidi, kteří   se po dovolené v Egyptě nebo Tunisku   chvástají, jak poznali danou zemi a přitom   neopustili rekreační středisko. Ano, čeští   turisté neměli šanci podívat se tam, kam by ve   skutečnosti chtěli, to je skoro to jediné, o   čem Vítejte v KLDR! vypovídá. Vidíme to   nejlepší z Korejské lidově demokratické   republiky, ten zbytek si musíme domýšlet   sami.
Mnohem raději mám snímky snažící se   zachytit pravou tvář dané země, i když ty   jsou mnohem náročnější na natáčení,   jelikož kameramani tam často riskují svůj   vlastní život, aby ukořistili pár   naturalistických záběrů vyobrazujíc krutý   život.
Nedávno jsem byl v Moldově, komunismus   zde sice už jakž takž vymýtili, ale to co jsem   viděl, se zcela shodovalo s tímto dokumentem.   Prázdné silnice, megalomanské stavby, chudoba,   kdybych si s sebou vzal kameru a později vše   sestřihal, tak nechci se chlubit, ale mělo by to   daleko větší vypovídací hodnotu...
sakro
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 3.11.2010
reportáž z tabuizované země
Strašný film. Ne jako dílo, ale svou podstatou.   Pohled do skanzenu nejtvrdšího stalinismu v   praxi. A to si musíme uvědomit, že film ukázal   jen to, co severokorejští soudruzi ukázat   dovolili. Že vlastně tohle mělo být to jejich   pozlátko, které se ukazuje těm pár vyvoleným   zahraničním návštěvníkům. Co se musí dít   tam, kde se není možno podívat, si nechci, ale   ani nedokážu domyslet. Když si uvědomím, že   tohle je v podstatě podobná cesta, po které   jsme kráčeli k lepším zítřkům i my, tak mě   oblévá pot a svírá se mi žaludek. Rád bych   podpořil ještě jednu velkorysost ve státním   rozpočtu. Zakoupit jednosměrné letenky všem   dnešním komunistům, jejich příznivcům a   voličům. Aby se konečně dostali do svého snu,   za který tak urputně bojují.
Lindě Jablonské   se prostě podařil dost husarský kousek a   věřím tomu, že ne každý si v pohodlí svého   domova uvědomuje, že to nebylo tak jednoduché a   tak bezpečné, jak to ve výsledku vypadá. Proto   jí patří můj obdiv a dík. Právě teď čtu   nově vydanou knihu „Ve službách   diktátora“. Jedná se o výpověď emigranta ze   Severní Koreje, člověka vysoce postaveného ve   zpravodajských službách a majícího velmi   blízko k vládnoucí diktátorské rodině.   Přestože jsou obě díla dost vzdálená, ve   své podstatě se vzácně doplňují a   vytvářejí tajemnou mozaiku KLDR. Jednoznačně   doporučuji všem. Získáte tím paradoxně nový   pohled na svůj vlastní život a na vše, co vás   dnes obklopuje.

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih28081minih28081Monty Python a svatý Grál (1974) 
Monty Python and the Holy Grail n
minih28184minih28184Mumie se vrací (2001) 
The Mummy Returns n
minih2678minih2678Akce Bororo (1972) 
n
minih54420minih54420Vyprávěj (2009) [TV seriál] 
Vyprávěj n
minih90645minih90645Zelené hnutie (2011) 
Zelené hnutie n
minih3977minih3977Bídníci (1982) [TV minisérie] 
Les Misérables n
minih54922minih54922Nickyho rodina (2011) 
Nickyho rodina n
minih16940minih16940Princ a Večernice (1978) 
Princ a Večernice n
minih34009minih34009Šestý batalion (2005) 
The Great Raid n
minih79938minih79938Abraham Lincoln: Lovec upírů (2012) 
Abraham Lincoln: Vampire Hunter n


Hodnocení:n12345678910
Vítejte v KLDR! (2009) [DIGIBETA]Vítejte v KLDR! (2009) [DIGIBETA]Vítejte v KLDR! (2009) [DIGIBETA]Vítejte v KLDR! (2009) [DIGIBETA]
Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190626
Osobností: 698007
Fotografií: 764518
Plakátů: 376941
Obsahů a biografií: 178402

Poslední komentáře

Alien Intruder (1993) [Video]

Alien Intruder
I na vysloveně béčkovou   záležitost určenou do   videodistibuce počátku   90.let, na kterou se dokážu   dívat s nostalgickou   shovívavostí, více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 3 / 10

Vicky Cristina Barcelona (2008)

Vicky Cristina Barcelona
Spíš holčičí filmeček s   lehkou španělskou   prázdninovou atmosférou. Ze   začátku poněkud bez   šťávy, od vstupu Penelope   Cruz se šťávou.

Autor: petrusmev | Hodnocení: 7 / 10

Laurie se stěhuje (1999) [TV epi...

Laurie se stěhuje
Laurie se stěhuje, ale Red je   trochu nesvůj, je to jeho   "holčička" když jí jdou s   Ericem navštívit je s ní v   bytě novej chlap a to Reda více >

Autor: FLA | Hodnocení: 6 / 10

Cigareta (1999) [TV epizoda]

Cigareta
Dobre díl celkem, Donna si   zapálí u školy, ale cígo   podrží Eric, kterej dostane   vyhazov. Bojí se aby to   nevěděl Red, ale tomu to   více >

Autor: FLA | Hodnocení: 7 / 10

Duna: Část druhá (2024)

Duna: Část druhá
Film je moc pěkný, ale něco   tomu chybí. Větší   napětí, dynamika, spád. Ale   filmek opravdu kvalitní,   dají se ty necelé hodiny   vydržet.

Autor: red.mann | Hodnocení: 7 / 10