Duben
ohodnotit

Vlkodlak

The Wolf Man

Další název:
The Wolfman / Vlkolak (SK)
Rok:
2010
Délka:
103 minut
Premiéra v ČR:
18.2.2010
„Když je Měsíc v úplňku, legenda ožívá.“

Obsah filmu Vlkodlak

 
Dětství skončilo pro Lawrence Talbota té noci, kdy mu zemřela matka. Ve snaze zapomenout opustil ospalé rodné panství Blackmoore a vydal se do světa. S rodinou se znovu spojí až díky snoubence svého bratra Gwen Conliffeové, která ho poprosí o pomoc v pátrání po budoucím manželovi, jenž beze stopy zmizel. Lawrence jí vyhoví a vrátí se domů, kde na něj kromě sarkastického otce čeká i hrůzostrašná legenda o krvelačném monstru s nadlidskou silou, které se po nocích toulá po okolí a vraždí vše živé. Lawrence je vůči těmto povídačkám zpočátku imunní, stejně jako inspektor Scotland Yardu Aberline, jenž vede pátrání po zmizelém. Postupně ale začíná...
 
Související odkazy
 
Recenze: Vlkodlak

Jeden z nejambicióznějších a nejočekávanějších filmů tohoto roku vstupuje do našich kin. Jaký je Vlkodlak? číst dál

 
 
RECENZE: Co má Vlkodlak Hopkins společného s Kemrem? Oba museli trapně hrát

Novou verzi klasického hororu Vlkodlak trefně vystihuje dávný výrok Rudolfa Hrušínského o zlaté kapličce. Zhruba říkal: Ono to navenek zní hrdě, Národní divadlo; to se zvedne železná opona, Hynaisova opona, normální opona, na scéně stojí mistr Josef Kemr – a dělá vodnické brekeke. číst dál

Hodnocení: 50 %

 
 
TIP: Nastavení pořadí obsazení si můžete nastavit zde >>
režie:
Joe JohnstonJoe Johnston  
hraje:
Benicio Del ToroBenicio Del Toro.....Lawrence Talbot [43]   
Anthony HopkinsAnthony Hopkins.....Sir John Talbot [72]   
Michael CroninMichael Cronin.....Dr. Lloyd [67]   
Hugo WeavingHugo Weaving.....inspektor Aberline [50]   
Emily BluntEmily Blunt.....Gwen Conliffe [27]   
Geraldine ChaplinGeraldine Chaplin.....Maleva [65]   
Nicholas DayNicholas Day.....plukovník Montford [62]   
Kiran ShahKiran Shah.....vlčí muž [53]   
David SterneDavid Sterne.....Kirk [63]   
Art MalikArt Malik.....Singh [57]   
Lorraine HiltonLorraine Hilton.....hostinská Kirková   
Antony SherAntony Sher.....dr. Hoenegger [60]   
Simon MerrellsSimon Merrells.....Ben Talbot [44]   
David SchofieldDavid Schofield.....konstábl Nye [58]   
Cristina ContesCristina Contes.....Solana [40]   
Malcolm ScatesMalcolm Scates.....řezník [51]   
scénář:
Andrew Kevin WalkerAndrew Kevin Walker  
David SelfDavid Self  
námět:
Curt SiodmakCurt Siodmak.....film Vlkodlak (1941)   
hudba:
Danny ElfmanDanny Elfman  
Conrad PopeConrad Pope.....dodatečná   
Ed ShearmurEd Shearmur.....dodatečná [43]   
T.J. LindgrenT.J. Lindgren.....dodatečná [38]   
Kathy NelsonKathy Nelson.....supervize   
kamera:
Shelly JohnsonShelly Johnson  
střih:
Dennis VirklerDennis Virkler  
Walter MurchWalter Murch  
Mark GoldblattMark Goldblatt  
Michael TronickMichael Tronick  
trailer
Distributor v ČR:
Bontonfilm Česká republika
 
 
Barevný:
Ano
 
 
Jazyková verze:
anglická
 
 
Distribuční verze:
česky, dabováno, s titulky
 
 
Zvuk:
Dolby Digital (SDDS/DTS)
 
 
Přístupno:
od 15 let
 
 
Ohodnoťte
n12345
n678910
Zobrazit všechny herce a tvůrce filmu Vlkodlak >

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení

Nejnovější komentáře k filmu

martin.stusak.9
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 14.11.2021
Remake klasického snímku ´Vlkodlak´ (1941) a   naprosto úžasná pocta všem klasickým   vlkodlačím snímkům. Atmosféra nevybočuje z   klasického pojetí gotického hororu, čímž je   samozřejmě dějový vývoj plně   předvídatelný, ale to nic nemění na faktu,   že je snímek po vizuální stránce prostě   krásný. Pojetí příběhu opakuje vynikající   reinterpretaci lykantropického mýtu   respektující původní film, jen se do vývoje   děje přidaly nějaké nové zvraty. A není   divu. Nová verze se tak jen přizpůsobila nové   době. A právě z tohoto důvodu je také plná   mohutných gore scén, což snímek zase posunulo   dál. Proměny člověka ve vlkodlaka jsou   samozřejmě řešeny CGI metodou, takže jsou   podle toho mimořádně dechberoucí. Roli   Lawrence Talbota přijal Benicio del Toro a   udělal dobře. Hodí se náramně. Nějaké   drobnosti, které by se dali vytknout, by se   samozřejmě našli, ale i tak se jedná o   klasické stylizované pojetí hororového   příběhu, mající laťku nastavenou hodně   vysoko. Vážná hrůza a kýčovitá elegance.   Monster film přesně takový, jaký být měl.
dobes.pavel
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 30.12.2015
Vlkodlak
Ačkoliv se mi celkem obstojně dařilo   předpovídat dějovou linii, tak mě film skvěle   bavil. To ostatně taky přičítám vítečně   ztvárněné ponuré, horové atmosféře s   několika dosti krvelačnými scénami a   zajímavými trikovými efekty. Legendy o   vlkodlacích jsou zkrátka výborné hororové   téma.
thejduk
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 13.4.2014
Lawrence Talbot byl něčím napaden.e-li   jednička absolutní klasika, tak pokračování   je opravdu o hodně slabší a plně potvrzuje   tvrzení
261972
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 31.12.2013
Vlkodlaky mám v horrorech ráda. V případě   "Vlkodlaka" (2010) to platí dvojnásob.   Je to remake, ale dobrý remake. Triky jsou   naprosto úžasné. Atmosféra se tu neztrácí   ani na malou chvíli. Režisér Joe Johnston mě   poprvé pobavil v roce 2001 a to při filmu   "Jurský park 3". Tehdy mě   přesvědčil o tom, že pokračování nejsou   vždy špatná a přesvědčil mě i teď. Remaky   opravdu nemusí být vždy špatné. Jen se jich   musí chytnout režisér na úrovni a tím   Johnston naštěstí je. Filmů o vlkodlacích   bylo natočeno spousta. Tento "Vlkodlak"   (2010) patří mezi ty "nej." Stačilo   obsadit kvalitní herce jakými jsou například   Anthony Hopkins ("Mlčení jehňátek"),   z kterého jde opravdu strach , nebo také Benicio   Del Toro, kterého jsem vůbec ve filmu viděla   poprvé. Velice mě také zaujala doba děje,   takže musím pochválit i kostýmy, které herci   nosili. Samotný závěr a přeměna ve vlkodlaka   byla ze všeho nejlepší. Sice už ty triky   nebyly jako v původním "Vlkodlakovi"   (1941), ale přesto stojí za to Takže   "Vlkodlaka" (2010) hodnotím jako   nadprůměrný remake, který rozhodně   původnímu filmu nijak neuškodil.
Langley
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 4.1.2013
Vlkodlaci pro mě byli vždy zajímavější než   nějací upíři nebo zombíci. Asi je to tím,   že mě fascinuje ta bestie uvnitř člověka,   která neustále touží za úplňku brutálně   vraždit, nelze jí nijak utéci a nelze se jí   ubránit. Benicio del Toro je vhodně zvolená   volba do role vlčího muže, vážně mu sedne.   Emily Blunt je na pohled půvabná a Hopkins s   Weavingem si odehrají své. I přes problémy,   jež doprovázely filmování, odvedl režisér   Joe Johnston bezvadnou práci a proto tento horor   s vlkodlakem osobně řadím mezi to   vydařenější. Akorát mi vadilo hned na   začátku ukázání bestie, v sice je to v   rychlých střizích, ale mohli s tím tvůrci   počkat až o trošku déle, aby mohlo napětí   více gradovat. Vizuální efekty i teď působí   celkem solidně, několikrát jsem se lekl,   necenzurovaná jatka filmu hodně dopomáhá a   Danny Elfman dodal atmosférickou hudbu.
curil
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 22.7.2012
Mě dostala, jako asi vetšinu kladných   hodnocení, atmosféra Anglie na konci   devatenáctého století. Na jedné straně   rozlehlá blata, tlupy cikánů, kočáry a proti   tomu rozvoj techniky, vlaky, důmyslná   zařízení v ústavu pro choromyslné a moderní   Londýn. Takže skvělá výprava a vynikající   Benicio Del Toro. Triky nejsou nijak přehnané   jako v sérii Howling nebo Americkém vlkodlaku v   Lodnýně, což kvituju s povděkem.
ilny89
Hodnocení:
Přidáno: 21.6.2012
Éra dětství skončila pro Lawrence Talbota (Del   Toro) té noci, kdy mu zemřela matka. Ve snaze   zapomenout opustil ospalé rodné panství   Blackmoore a vydal se do světa. S rodinou se   znovu spojil až díky snoubence svého bratra,   Gwen Conliffeové (Emily Blunt), která ho   poprosila o pomoc v pátrání po budoucím   manželovi, jenž beze stopy zmizel. Lawrence jí   vyhoví a vrátí se domů, kde na něj kromě   sarkastického otce (Anthony Hopkins) čeká i   hrůzostrašná legenda o krvelačném monstru s   nadlidskou silou, které se po nocích toulá po   okolí a vraždí vše živé. Lawrence je vůči   těmto povídačkám zpočátku imunní, stejně   jako inspektor Scotland Yardu Aberline (Hugo   Weaving), jenž vede pátrání po zmizelém.   Postupně ale začíná sestavovat děsivou   skládanku, jejímž ústředním dílkem je   starodávné prokletí, které ty, kdo jsou jím   zasaženi, za úplňku proměňuje ve vlkodlaky.   Aby prověřil míru pravdivosti této legendy a   zároveň ochránil budoucí švagrovou, kterou   začal bezmezně milovat, vydá se za plného   měsíčního svitu na „procházku“ po   blackmooreských lesích, aby ono nebezpečné   monstrum vypátral a zabil. Pokud samozřejmě   vůbec existuje. Když se Lawrence vydává na   trestnou výpravu, zdaleka ještě netuší, jak   moc ho tato noc změní…
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 23.4.2012
Čekal jsem trochu větší herecký koncert od   mistrů, kteří si tady zahráli.Přesto Vlkodlak   nezklamal.Hlavně B.Del Toro a A.Hopkisn - Ti dva   ten film asi zachránili.
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 12.4.2012
Docela solidní vlkodlakův příběh s kvalitním   obsazením, který nenadchnul, ale ani nezklamal.   Výkon Del Tora je opět vynikající.
volam.sa.pistik
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 20.3.2012
Muž vlkom či vlk mužom?
Tá atmosféra. Táá atmosféra. Krása. Pôvodne   som chcel dať nižšie hodnotenie. Ono film až   tak výnimočný príbehovo nie je. V podstate   dosť vecí je predvídateľných. Možno zo   začiatku netrebalo hneď ukazovať vlkodlaka, ale   troška nechať popracovať fantáziu, ale to až   tak nevadí. Hlavní hrdinovia štandard. Del Toto   ale má fakt akúsi živočíšnosť v sebe.   Komisár Aberline hviezdil, skvele zahrané.   Avšak troška slabší príbeh je neuveriteľne   fantasticky vyvážený tou prekrásne ohavnou   atmosférou Anglicka 19. storočia. Akoby troška   drsnejší Pes Baskervillský. Poverčiví   dedinčania, gentlemani, anglický vidiek, blata,   močariská, dážď, sychravo, potemnelý   Londýn, a prekrásne jasný spln. Masky myslím   boli fajn spravené, trocha nechápem tú kritiku.   Aj tá premena bola na úrovni. No a kto bol vlk   sa dalo tušiť, ako to dopadne sa tiež dalo   tušiť, ale prekvapilo, že na konci ostal   nástupca, takže Anglicko sa môže do budúcna   "tešiť". Priznám dosť z mojej strany   subjektívne hodnotenie, ale tou čarovnou   atmosférou som riadne zaslepený a nechal som sa   ňou úplne unášať
 

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih13211minih13211Muž ze západu (1940) 
The Westerner n
minih6564minih6564Dobrodružství Poseidonu (1972) 
The Poseidon Adventure n
minih47193minih47193Pompeje: Zkáza (2007) [TV minisérie] 
Pompei, ieri, oggi, domani n
minih96296minih96296Rudý úsvit: Nová krev (2012) 
Red Dawn n
minih168207minih168207Il tempo degli avvoltoi (1967) 
n
minih132543minih132543Hluboko v lesích (2012) 
En las afueras de la ciudad n
minih43759minih43759San Antonio (2004) 
San-Antonio n
minih39646minih39646Walk The Line (2005) 
Walk The Line n
minih151013minih151013Kapitán Exner (2017) [TV seriál] 
Kapitán Exner n
minih41923minih41923Cry Wolf (2005) 
Cry Wolf n


Hodnocení:n12345678910

Podobné filmy

Vlkodlak (1941)

 Vlkodlak (1941)
Vlkodlak n
The Wolf Man
Žánr: horor
Země: Spojené státy americké
Režie: George Waggner

(remake)

Vlkodlak (2010)Vlkodlak (2010)Vlkodlak (2010)Vlkodlak (2010)
Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190621
Osobností: 698003
Fotografií: 764514
Plakátů: 376929
Obsahů a biografií: 178389

Poslední komentáře

Lakomá Barka (1986)

Lakomá Barka
Knihu pohádek Fimfárum jsem   dostal na Vánoce jako malý   kluk (1960, nakladatelství   ČS, vázaný výtisk 8,50-,).   Zařadila se mezi mé   více >

Autor: curil | Hodnocení: 10 / 10

Mys hrůzy (1991)

Mys hrůzy
Točit remake je vždycky   riskantní a ošidný podnik,   obzvlášť když jde o remake   tak skvělého filmu a to i   pro tak dobrého režiséra,   více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 7 / 10

Pan profesor (1999) [TV epizoda]

Pan profesor
Lurie je stále potom co ji   vyhodili ze školy doma a   navštíví jí její profesor   se kterým má sex. Eric je   vidí líbat a chce to na ní   více >

Autor: FLA | Hodnocení: 6 / 10

A Country Christmas (2013)

A Country Christmas
Nevím, ale tyhle americké   "santaclausovské" taškařice   (ať už filmové či   televizní) mi prostě nic   neříkají. Herecky to sice   ujde, více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 4 / 10

Neposkvrněná (2024)

Neposkvrněná
Opäť jeden náboženský   horor s tématikou počatia,   ktorý na to spočiatku ide   vcelku dobre, no konečným   vyznením rozdelí divácku   obec na více >

Autor: horribile_dictu | Hodnocení: 7 / 10