Duben
ohodnotit

Vrahův advokát [TV film]

La mort dans l'âme

Další název:
Death in the Soul
Země:
Rok:
2018
Délka:
97 minut

Obsah filmu Vrahův advokát

 
Mladý advokát Tristan je pověřen náročným případem obhajoby otce, který se přiznal k vraždě syna. Tristanovi od počátku na případu něco nesedí. Situaci navíc komplikuje skutečnost, že zavražděný byl bratrem jeho bývalé lásky.

FTV Prima

 
TIP: Nastavení pořadí obsazení si můžete nastavit zde >>

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení

Nejnovější komentáře k filmu

Imo
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 31.8.2019
Má advokát na súde právo klamať?
Už z názvu filmu vyplývá, že hlavní   myšlenkou je postup advokáta při obhajobě   otce, který skutečně zastřelí svého syna   Alexa a hned to přizná policii. Pravdu ale   odhalí až hájící advokát, když zjistí, že   duševně nemocný Alex vraždil dívky a pod   tíhou hrozných snů chtěl spáchat sebevraždu.   Alexův otec po dlouhém mlčení nakonec tuto   pravdu potvrdí a vysvětlí svůj motiv jako   nutnost zabránit synovy sebevraždě a dalším   vraždám dívek, které Alex v jakési   schizofrenní nepříčetnosti páchal. Advokát,   aby dosáhl osvobození Alexova otce, Alexovu smrt   u soudu vylíčit jako jeho sebevraždu a   původní přiznání Alexova otce, že on zabil   svého syna, vysvětlil porotě tak, že otec   "zabil" svého syna tím, že nedokázal   zabránit jeho sebevraždě. Podle mého názoru i   advokát i otec konaly vůči Alexovi neeticky,   protože ani jeden z nich nemluvili u soudu   pravdu. Scénář tohoto filmu je nesporně   zajímavý, ale já bych ho ještě rozšířil o   vysvětlení, jak dopadlo vyšetřování vražd   Alexových obětí. I když je film zpracován s   českým dabingem, vytýkam mu, že text na   lístku, který advokát poslal otci do věznice,   nebyl přeložen, takže nevím, co v něm bylo   napsáno.
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 26.8.2019
Je to film, který ti dá od začátku až do   konce možnost přemýšlet, jak se to všechno   vlastně stalo. Nebo další možnosti, jak se to   mohlo stát.

Zapeklitý případ.

Co   člověk v zoufalství dokáže udělat pro svého   vlastního syna ... budeš i vraždit?
Dobrá   otázka.

P.S. - pocta právníkům

Nic víc   - nic míň


Hodnocení:n12345678910
Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190626
Osobností: 698008
Fotografií: 764518
Plakátů: 376941
Obsahů a biografií: 178402

Poslední komentáře

Alien Intruder (1993) [Video]

Alien Intruder
I na vysloveně béčkovou   záležitost určenou do   videodistibuce počátku   90.let, na kterou se dokážu   dívat s nostalgickou   shovívavostí, více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 3 / 10

Vicky Cristina Barcelona (2008)

Vicky Cristina Barcelona
Spíš holčičí filmeček s   lehkou španělskou   prázdninovou atmosférou. Ze   začátku poněkud bez   šťávy, od vstupu Penelope   Cruz se šťávou.

Autor: petrusmev | Hodnocení: 7 / 10

Laurie se stěhuje (1999) [TV epi...

Laurie se stěhuje
Laurie se stěhuje, ale Red je   trochu nesvůj, je to jeho   "holčička" když jí jdou s   Ericem navštívit je s ní v   bytě novej chlap a to Reda více >

Autor: FLA | Hodnocení: 6 / 10

Cigareta (1999) [TV epizoda]

Cigareta
Dobre díl celkem, Donna si   zapálí u školy, ale cígo   podrží Eric, kterej dostane   vyhazov. Bojí se aby to   nevěděl Red, ale tomu to   více >

Autor: FLA | Hodnocení: 7 / 10

Duna: Část druhá (2024)

Duna: Část druhá
Film je moc pěkný, ale něco   tomu chybí. Větší   napětí, dynamika, spád. Ale   filmek opravdu kvalitní,   dají se ty necelé hodiny   vydržet.

Autor: red.mann | Hodnocení: 7 / 10