Duben
ohodnotit

Wolf Creek

Země:
Rok:
2005
Délka:
99 minut
„V australském vnitrozemí se po vás snadno slehne zem.“

Obsah filmu Wolf Creek

 
Každý rok se v Austrálii pohřešuje třicet tisíc lidí, devadesát procent se do měsíce objeví, ale po některých se slehne zem. Parta kamarádů se vydává na výlet do australského vnitrozemí. Má to být nevázaná akce plná bezstarostnosti a dobré nálady. Jedinou plánovanou zastávkou je Wolf Creek, kde leží legendární kráter po dopadu meteoritu. Tady jim auto vypoví službu. Přijíždí pomoc, která dovolenou snů promění v nekonečnou noční můru. Podaří se jim najít cestu ven z pekla?

Snímek Wolf Creek je celovečerním debutem talentované naděje australské žánrové kinematografie Grega McLeana, který film nejen režíroval, ale je rovněž autorem scénáře...
 
TIP: Nastavení pořadí obsazení si můžete nastavit zde >>
trailer
Barevný:
Ano
 
 
Jazyková verze:
anglická
 
 
Distribuční verze:
česky, dabováno
 
 
Zvuk:
Dolby Digital (SDDS/DTS)
 
 
Přístupno:
od 18 let
 
 
Ohodnoťte
n12345
n678910
Zobrazit všechny herce a tvůrce filmu Wolf Creek >

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení

Nejnovější komentáře k filmu

Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 12.7.2022
Novodobý slasher
Tenhle horor byl pro mě milým překvapením   jelikož dnešní tvorba na poli hororu za moc   nestojí. Což neplatí o tomto filmu kde   sledujeme tři turisty na cestě za   dobrodružštvím které se změní v krvavou   hrůzu. Postava vraha Micka Taylora je ztvárněna   skvělým Johnem Jarratem a jedná se o jednoho z   nejlepších zabijáků na filmovém plátně.   Tempo fiomu se sice rozjede až v první půlce   ale zbytek filmu stojí za to.Za mě povedený   horor.
martin.stusak.9
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 10.2.2022
Hororový příběh obsahující extrémní   násilí a krveprolití v té nejděsivější   podobě, který se jen řadí mezi obdobné   snímky, tudíž neobsahuje nic neznámého či   překvapujícího. Některé momenty že prý jsou   založeny na skutečných faktech, což   uvěřitelné může být. Nejsou tu žádní   kanibalové či mutanti, jak se jinak hodně   používá, ale jen sadistický obyčejný   postarší chlápek, kteří si libuje v mučení   lidí na samotě někde v australské poušti.   Zápletka děje je samozřejmě jednoduchá a   hlavně hojně používaná, takže je vlivem toho   plně předvídatelná. Parta mládeže na   výletě se podívat na slavný australský   kráter, kde se jich zmocní sadistický   šílenec. Nic víc, nic míň. Že by ale byl   snímek nějak závratný se však říci nedá.   Vše vyznívá hodně lacině a bez řádného   tahu na branku. Vraždy a mučení jsou ohledně   specifika žánru očekávaně hodně brutální,   ale až moc dlouho trvá, než se skutečně něco   začne dít. Setkání s burany v nějakém   motorestu sice vypadá zajímavě, ale v   předlouhé cestě ke kráteru to prostě   vyznívá zbytečně. Nebo snad z nutnosti, aby   jsme nezapomněli, na co se vlastně díváme.   Onen zabiják sice je prezentovaný jako   zosobnění zla, avšak zase až tak moc nás   nedonutí se zamyslet nad potlačovanou temnou   stránkou našeho vlastního lidství. Celé je to   takové unáhlené a bez patřičného vývoje ve   své přímočaré děsivosti. Přidat hloubku v   místech, kde vlastně ani žádná není, se   stalo jen zoufalým pokusem šokovat za každou   cenu, jen aby bylo právě vlivem žánru   učiněno za dost. Shlédnutelný snímek   samozřejmě je, ale vracet se k tomu bude asi   málokdo.
Omnibus
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 4.5.2014
Sice jen průměrný horor, ale zasloužených 8   hvězd za originálního psychopata. A za   zajímavou lokaci. Ve svém „Chci navštívit“   škrtám Grand Canyon a píšu si kráter Wolf   Creek. Kašlu na drahé cestovky, vyrazíme si tam   s pár kamarády :-). Třeba budeme mít štěstí   a potkáme Micka Taylora, svérázného trapera,   který funguje jako dobrovolný průvodce   zpovykaných turistů, přijíždějících   očumovat jeho kráter. Zve si je domů a tam jim   předvádí, jak vzniklo úsloví „být   pohostinný jako Australan“. Mick je dobrák od   kosti (od koster) a je hravý, takže kluky a   holky naučí zajímavé společenské hry,   například Zmrzačený člověče, nezlob se,   Traperská vybíjená, paralympijskou disciplínu   Hlava na špejli, lehce erotickou hru Kozyfuč či   zajímavé hádankářské Kolik má ostnatý   drát ostnů? a Copak ti asi ufiknu teď? Film má   sice nudný úvod a nesympatické   mládežníky/oběti, Mick má sice IQ vačnatce   (a to by se ještě Skippy mohl urazit) a logoped   už to s Mickem dávno vzdal (kvalitní tik a   sykání, to by chtělo spíš psychiatra), ale je   to Australan se srdcem na dlani (někdy i   několika srdci, podle počtu hostů) a zábava je   s ním skutečně epesní!
Pitryx
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 9.3.2014
Jako vždy, než se něco začne dít, možno se   vyspat, nebo hrát karty. A zde je to obzvláště   zdlouhavé. Nu, a když se něco začne mlít, tak   už většinou divák, tvrdě spí. Já nespal,   ale nudil jsem se. Proto jsem přetáčel,   přetáčel, pře... No, snad ten závěr, ten se   jakž takž dá, ale také to bylo zbytečně   natažené. Dal bych více, ale ten začátek je   děs. 201208269126/9445
261972
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 6.8.2012
Jeden z nejpovedenejsich horrorů současnosti   podle skutečné události je "Wolf   Creek". I když má slabý rozjezd, brzy to   dožene. Na začátku tu máme skupinu tři lidí,   kteří cestují autem. Kamera snímá nádhernou   krajinu kolem a přitom vidíme záběr na partu   bavících se lidí. "Wolf Creek"   začíná být zajímavý, když teenagerům nejde   nastartovat auto. Telefon jim samozřejmě   nefunguje. Sami uprostřed ničeho k nim záhadně   přijede jiné auto. Chlapík, který z něho   vystoupí se zdá být celkem v pohodě a   teenagerům nabídne odvoz. Celou noc se s ním   skvěle baví. Ráno se ale něco stane a od té   chvíle je "Wolf Creek" nabitý hrůzou   a napětím. Jen škoda, že je zde málo postav a   tudíž vrah nemá tolik práce. Celá akce   "chyťte oběťi" trvá jen asi půl   hodiny, ale já se s tím spokojila, protože je   to honička na kočku a myš a oběti jsou zabiti   brutálním způsobem. Dostala mě vražda, kdy   vrah svou oběť probodl a pak jí úplně   poškodil míchu (AU!). "Wolf Creek"   hodnotím jako nadprůměrný snímek, protože   prostředí Vás zkrátka na první pohled   uchvátí a pokud ne, dojděte si na oční,   protože zřejmě špatně vidíte ;)
Yontalcar
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 6.12.2011
No, nevím jak tohle ohodnotit. Zpočátku jde o   nevinný výlet, návštěvu kráteru a laskavého   strejdu, co rád pomáhá lidem v nesnázích.   Vše se pak ale změní během jediné scény v   úplný opak. Neznámý strejda nám ukáže, že   není tak hodný, jak by se mohlo zdát.   Sadistický bastard chtivě zahryzne své zoubky s   úmyslem pohrát si s triem přátel. Tipoval   jsem, že tu štvanici přežije jen jedna holka,   ale ono to nakonec dopadlo zcela jinak. Přesto   film nenabízí nic nového, ač jsou herci   sebevíc sympatičtí nebo ne. Přidávám navíc   jen jednu hvězdu za to, že jde o zfilmování   skutečné události, což většinou bývá ku   prospěchu, poněvadž to umocňuje celkový   dojem.
FLA
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 23.11.2011
Pokud se to opravdu stalo,je to o to horší,že   dotyčného nezatkly a ještě obvinily toho co   musel ty hrůzy vytrpět.Průměrný horor,který   se na začátku táhne,ale pak nabere na   obrátkách.Představitel záporáka(vraha)byl   ztvárněn dobře.
Ostrovan
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 19.11.2011
Nebýt solidní předlohy, nevím ,jestli by Wolf   Creek vůbec stál za řeč. Herecké výkony   průměrné a první půl hodiny naprosto   zbytečné. Za trochu toho strachu a hnusu,   především za brutálnost hlavního   "hrdiny" přecijen alespoň 6/1o.
dobes.pavel
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 13.2.2011
Wolf Creek
Docela ucházející horor, který nenabídne tak   intenzivní hororovou podívanou, jak bych si já   představoval. První půlka je doslova o ničem a   ani v druhé půlce se děj moc nerozjede.   Jediné, co opravdu zaujme, je zvrhlý psychopat,   který se se svými obětmi nepáře. Na můj vkus   tu bylo málo lékacích scén a chyběl   propracovanější děj.
Faustka
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 20.5.2010
Ty dvě holky bych umlátila sama, nechat   takovýho psychouše ležet zraněnýho a   odkráčet....to my hlava nebere.-)) Jinak   prostředí, pohoda nikde ani živá duše, jen   drsná pustina. Dobrej výběr pro takovýho   cvoka, aby si mohl zařádit, jen občas nějaký   ty turisti.
 

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih56534minih56534Návrat domů (2009) 
Homecoming n
minih52654minih526542Bobule (2009) 
2Bobule n
minih24634minih24634Případ dr. Kováře (1950) 
Případ dr. Kováře n
minih19356minih19356Souboj o poklad Yankee Zephyru (1981) 
Race for the Yankee Zephyr n
minih24702minih24702Strýček z Ameriky (1933) 
n
minih59050minih59050Staří a neklidní (2009) 
The Maiden Heist n
minih15891minih15891Radovánky (1952) 
Le Plaisir n
minih73436minih73436Království stromů (1989) [TV inscenace] 
Království stromů n
minih47571minih47571Nestyda (2008) 
Nestyda n
minih42379minih42379Bůh odpouští, já ne! (1967) 
Dio perdona... Io no! n


Hodnocení:n12345678910
Photos © 2005 Dimension FilmsPhotos © 2005 Dimension FilmsPhotos © 2005 Dimension FilmsPhotos © 2005 Dimension Films
Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190613
Osobností: 697971
Fotografií: 764479
Plakátů: 376885
Obsahů a biografií: 178372

Poslední komentáře

Neposkvrněná (2024)

Neposkvrněná
Opäť jeden náboženský   horor s tématikou počatia,   ktorý na to spočiatku ide   vcelku dobre, no konečným   vyznením rozdelí divácku   obec na více >

Autor: horribile_dictu | Hodnocení: 7 / 10

Poslední den (1999) [TV epizoda]

Poslední den
Red je poslední den v práci   a tak potom se sejdou s kolegy   v hospodě, kde skončí s   Redem i Eric, Hyde, Fez. Donna   "zlobí" Erica s tím kdy více >

Autor: FLA | Hodnocení: 6 / 10

Bídníci (2018) [TV minisérie]

Bídníci
Cožpak o to, technicky téhle   nové televizní verzi slavné   klasiky nic nechybí i   výprava je určitě velmi   solidní, ale tahle věc   stojí a více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 6 / 10

Muž z Toronta (2022)

Muž z Toronta
Zkopírovaná a ukecaná   blbost,takových filmů kde je   jeden ukecaný a druhý   drsňák už tu bylo a tenhle   nijak nepřekvapil spíš byl   nudný a místy byl ten   černoch se svými hláškami   trapný.

Autor: PORTER | Hodnocení: 2 / 10

ONEMANSHOW: The Movie (2023)

ONEMANSHOW: The Movie
!!!ZAHRAJEME SI POSLEDNÍ   HRU!!!

Je to tak, ať už je   to fake nebo ne, je to fakt   originálně natočený a děj   o lásce by mi jindy asi   více >

Autor: hvezdy | Hodnocení: 7 / 10