Duben
ohodnotit

Záhada Hory mrtvých [2k digital]

The Dyatlov Pass Incident

Další název:
Devil's Pass; Тайна перевала Дятлова; Случай на перевале Дятлова
Rok:
2012
Délka:
100 minut
Premiéra v ČR:
25.4.2013

Obsah filmu Záhada Hory mrtvých

 
Holly Kingová se velmi zajímá o podivný a záhadný osud Dyatlovovovy výpravy. Proto vyzve své přátele, Jensena Daye a Denise Eversovou, která má dělat zvukařku, aby se na ono záhadné místo vypravili. Najdou si i dva průvodce, Andyho Thatchera a JP Hausera. A tak se po tréninku ocitají v Rusku. Pokračují až k místu, kde se záhadná událost odehrála. Zde ráno naleznou podivné stopy. A při dalším průzkumu najdou podivné dveře. A pak je zasáhne lavina, která Denisu smete a Andyho vážně zraní. V této situaci vystřelí světlici a pak se objevují dva neznámí lidé. Andymu je divné, že tak brzy a bez batohů. A když to dva neznámí začnou po zbytku...
 
TIP: Nastavení pořadí obsazení si můžete nastavit zde >>
dvd obal trailer
Oficiální stránka:
dyatlovmovie.ru/
 
 
Distributor v ČR:
EEAP CZ-SK
 
 
Typ:
[2k digital]
 
 
Barevný:
Ano
 
 
Jazykové verze:
anglická, ruská
 
 
Distribuční verze:
česky, dabováno, s titulky
 
 
Zvuk:
Dolby Digital Datasat
 
 
Přístupno:
od 15 let
 
 
Ohodnoťte
n12345
n678910
Zobrazit všechny herce a tvůrce filmu Záhada Hory mrtvých >

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení

Nejnovější komentáře k filmu

T2
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 23.12.2018
║Rozpočet $-miliónov║Tržby Celosvetovo   $5,077,000▐ Harlin je strašne mimo misu, tak   suchá povrchná réžia, stavaná na banálnych   zvukových lakačkách, bez štipky poriadnej   atmosféry a záver je čísté počítačové   zlo, človek by neveril že to natočil režisér   film ako Cliffhanger či Smrtonosná pasca 2, toto   je tak dobré akurát tak na amaterského   začiatočníka /25%/
green-tea
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 23.8.2015
Škoda, přeškoda promarněného potenciálu,   jakým je záhadný příběh ruských studentů,   o který se děj tohoto filmu opírá. Namísto   očekávaného mysteriózního hororu se totiž   divákům dostává jenom jakási parodie   původního námětu, navíc s nudným začátkem,   rozpačitým středem a pitomoučkým   zakončením. Když k tomu připočítám ještě   celou řadu nelogických situací a   "tajuplných" scén, na kterých není   skoro nic vidět, vyjde mi z toho slaboučkých   5*.
radegaster
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 22.7.2015
Chudák Dyatlov
Záhada Hory mrtvých...No, spíš záhada kdo   všechno se pouští do natáčení filmů.Dialogy   infantilní,akce prachbídná, kamera amatérská   a režijní vedení snad tento snímek vůbec   neviděl.Od hodnocení jako odpad mě odrazuje   jedině fakt, že film vznikl na motivy   skutečných událostí. Tedy za jakýsi pokus o   osvětu 2/10
Recycler
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 28.6.2015
OK
Pokud si film pustíme s tím, že se zakládá na   historických událostech, o kterých nic moc   nevíme, pak nelze než doporučit. Nejedná se o   žádné béčko. Harlin jako režisér už je   záruka sama o sobě.
CyberMageFroll.LF
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 6.2.2015
Další z řady pseudodokumentů, ale aspoň se   autoři vyhnuly neustále stupidně roztřesené   kameře. Děj má celkem spád, příběh hezky do   sebe zapadá včetně rozuzlení. Ale tak proč   ne, já tenhle film v klidu doporučím na   nějaký ten nudný večer.
martin.stusak.9
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 3.11.2014
Jak vidno, odkaz velice úspěšného snímku   'Záhada Blair Witch' je stále i po tolika letech   na výsluní. Opět tu máme sestříhaný   filmový materiál mladých amatérských   filmařů, kteří tentokrát natáčeli svůj   vlastní dokument o záhadě smrti expedice v   severním Uralu. Ano, i je potká strašný osud a   jen filmový materiál může dokázat, co se tam   vlastně stalo. A tak je pochopitelně vyznění   tohoto filmu opět amatérské. Roztřesená a   nestabilní kamera, neplynulost a jisté   chybějící části děje, které by ledacos   mohli vysvětlit. A tak mnohé věci vypadají   podivně, což má logiku. O napětí nouze není.   Jistá místa mohou vyvolat husí kůži a   myslím, že kdyby se to promítalo v letním   kině, málo kdo by šel domů sám. Myšlenka   byla zcela naplněna.
Pitryx
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 20.9.2014
Nu, pro mne, jako pro záhadologa, povinný film.   Alespoň mne přinutil znovu si nastudovat   všechna fakta o této podivné události. Nebudu   zde rozebírat, jak moc je film dodržuje, to je   téma na záhadologickou debatu. Takže k filmu   jako takovému. Herci se dost snažili vybudovat   něco jako atmosféru strachu a tajemna. No, u mne   to nějak asi nezabralo. Ale zase musím uznat,   že v druhé polovině to mělo docela šťávu, a   nebýt klasických vykecávaček, bylo by to skoro   akční, cheche. Myslím, že kdyby do toho   autoři Daytlovovu výpravu zbytečně nezamotali,   bylo by to mnohem lepší. Klidně by se to mohlo   odehrávat kdekoli. Musím přiznat, že jsem   viděl i horší filmy. A s tou „autentickou“   kamerou to autor dokopal úplně. Možná že   kdyby se scénáře nechytil pan Harlin, byl by z   toho jen paskvil. Tak díky němu můžeme   sledovat vcelku kvalitní podívanou, ale ne   nějak převratnou. 201409019320/1014
FLA
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 8.12.2013
The Dyatlov Pass Incident
Odkud začít?Tak první půle klasické   oťukávání a nic moc se neděje.Parta mladých   amíků chce zkusit najít nějaké nové stopy ve   skutečném případu kdy v Rusku v roce 1959   zahynuli ruští turisti u Hory smrti.Po první   půli jde napětí nahoru,začíná atmosféra   houstnout a dál neprozradím více pro ty co se   chtějí podívat.Samotné možné odhalení mohlo   být trochu jiné,konec také trochu   zvláštní.Spíše bych bral nějaká jiná   vysvětlení,než to které vidíme ve   filmu.Titulky píšou,že dodnes se nepodařilo   najít odpověď na to co se tam stalo,takže vše   je zahaleno tajemstvím.Nápad dobrý,zpracování   už né tak povedené.
Robinson
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 1.8.2013
Ach jo, to byla volovina. Na film mě velice   nalákala diskuze zde na FDb, ona ta událost   okolo Dyatlova je skutečně velmi zajímavá a   tajemná, i když mi bylo jasné, že filmové   podání dopadnout dobře asi ani nemůže. Tady   si někdo vzal příliš veliké sousto. První   polovina se ještě nějak zkousnout dala,   jakýkoliv pohled na zasněžené kopečky mě v   tomhle zasraném horku potěší, jenže to, co se   začne dít potom je velice ubohá směs   podivných nápadů, které se předhánějí ve   své retardovanosti. Doporučuju přečíst   komentář pode mnou, ten to vystihuje dokonale,   kéž bych já uměl takhle psát.
Omnibus
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 26.4.2013
Внимание!
Содержит радиоактивныe   спойлеры! (SPOILERY!)
 
//Teprve až   když zvednu poslední díl matrjošky, krčí se   tam pytlíček instantní polévky pro   „horolezce“ značky Blair Witch. Kopnu ji   hladově do sebe, ale jen si tím opařím jazyk,   takže to zas všechno vztekle vyflusnu na ten   pitomý sníh... //

Byla jednou   jedna Hora. Občas na ní dost hustě sněžilo. I   ta Hora byla dost hustá. Mohutná a krásně   skalnatá, pokrytá sněhem a ledovci a v rámci   podpory turistického ruchu i plná chrastí na   oheň, napíchaného šikovně do sněhu. Na   jejích svazích laškovně honil jeden sněžný   muž druhého, jak polární sob samici v době   říje. Uvnitř byla hora dutá jako bambus. Mohla   za to částečně eroze, zbytek vydlabali zlí   Rusáci.

Во время холодной   войны jim totiž na vartě v průsmyku mrzly   prdele и так они построили   бункер. Aby duševně nezakrněli, natahali   si tam spoustu knížek. Kromě klasiků   Dostojevského a Puškina jim politruk kupodivu   povolil i Piknik u cesty bratrů Strugackých, v   komiksovém vydání. A aby v tom čtení knih   měli vojáci pořádek, umístil velitel knihovnu   pod dozor, do kukaně k dozorčímu   útvaru.

Bunkr byl vybudován v rámci RVHP,   takže tam nic pořádně nefungovalo. Navíc   ožralej Vasja osadil dveře bunkru obráceně,   takže šly zavírat a zamykat jen zvenčí. Aby   se to nedomákl nepřítel, bylo to TAJNÉ a   všichni museli dělat jakoby nic. Blbě bylo   nainstalováno i osvětlení, a protože   originální žárovky někdo ukradl, použili   náhradní z beden válečné kořisti z   Великой Отечественной   войны. Žárovky nervózně poblikávaly,   zkratované přístroje divoce jiskřily, a   zvrhlé vědce to rušilo v páchání   zajímavých pokusů na odchycených   dobrovolnících. Už jim z toho začínalo   hrabat, když konečně z roztoku ledovcové vody   a Yettiho trusu vydestilovali úplně nový prvek   Mengelejevovy periodické soustavy prvků –   lehce radioaktivní prvek debilium.

Vědci si   konečně dali oraz a vyrazili ven z bunkru na   čerstvý vzduch a na cígo. Chvíli jen tak z   plezíru honili Yettiho i s jeho druhem, ale ti se   jim najednou podivně vypařili před očima. Tak   zlí Rusáci aspoň čapnuli párek turistů, co   si tam právě plnili odznak 100 jarních   kilometrů a zatáhli je do Hory.   (Официальная версия: oни   пошли туда добровольно).   Študáci byli vyplašení jako koroptve a furt   mleli něco o třesoucí se kameře a o nějaké   pitomé lavině, plné polystyrénových   šutráků. Lavina prý navíc nepadala normálně   ze svahu dolů, ale lítala divoce sem tam po   vrstevnicích, jako liška s diagnostikovanou   vzteklinou. Zatímco si to politruk všechno   poctivě zapisoval do bonzbloku, študák si z   pytlíku nasypal hrst LSD, jeho kamarádka dojela   zbytek a tím se oba hezky uklidnili a byli nad   věcí. Křídou načmárali na stěny jeskyně   primitivní malby, například výjevy z páření   sněžných tygrů, zavzpomínali si na dětství,   zaskákali si panáka a nakonec se vzali něžně   za ruce a proskočili spolu obručí.

To je   uklidnilo tak kvalitně, že poslední záběry   filmu už měli OBA ŠTUDÁCI ÚPLNĚ NA HÁKU.   Velitel vojáků Vasil Vasiljevič Harlinweet se   mezitím ztratil v průsmyku, když se chtěl   zorientovat podle mapy otočené vzhůru nohama.   Zabloudil nakonec až do civilizace. Protože po   jednom zmršeném pokusu trpěl kromě mentální   retardace i rozdvojením osobnosti, jedna jeho   část napsala scénář k filmu a ta druhá ho   pak natočila.

Kонец фильма.

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih114266minih114266Všechny roztleskávačky zemřou… (2013) 
All Cheerleaders Die n
minih46741minih46741Sedmero krkavců (1967) [TV inscenace] 
n
minih64019minih64019Divnej týpek (2009) 
Gentlemen Broncos n
minih4343minih4343Bloudění (1965) 
Bloudění n
minih16136minih16136Pohádky tisíce a jedné noci (1974) 
n
minih10023minih10023Káťa a krokodýl (1965) 
Káťa a krokodýl n
minih115336minih115336Soudce (2014) [2k digital] 
The Judge n
minih27538minih27538Blbec k večeři (1998) 
Le diner de cons n
minih166145minih166145Prvok, Šampón, Tečka a Karel (2021) 
Prvok, Šampón, Tečka a Karel n
minih6050minih6050Den, kdy se zastavila Země (1951) 
The Day the Earth Stood Still n


Hodnocení:n12345678910
Záhada Hory mrtvých (2012) [2k digital]Záhada Hory mrtvých (2012) [2k digital]Záhada Hory mrtvých (2012) [2k digital]Záhada Hory mrtvých (2012) [2k digital]
Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190606
Osobností: 697951
Fotografií: 764381
Plakátů: 376832
Obsahů a biografií: 178347

Poslední komentáře

Legenda o vraždícím strašákovi (...

Legenda o vraždícím strašákovi
Vražedných bubáků je   stále málo, a tak nám   tvůrci ze SyFy naservírovali   dalšího. Takže obyčejný   televizní film navíc s   dějem více >

Autor: martin.stusak.9 | Hodnocení: 4 / 10

Meč (2024) [TV epizoda]

Meč
Ukecanější a nudnější   díl, akce málo a celkově   zas trapný scény jak zbraně   běžný armády na příšery   nefungují, přitom Sparťané   mají více >

Autor: FLA | Hodnocení: 5 / 10

Kapitán Fracasse (1961)

Kapitán Fracasse
Pěkná francouzská   historická romantika s   nezbytnou dávkou   dobrodružnosti a krásnou   výpravou. Typický film pro   Jeana Maraise v roli více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 7 / 10

Svatyně (2022) [TV epizoda]

Svatyně
Pustil jsem se do sledování   druhé série seriálu HALO,   ačkoliv první řada byla pro   mně spíš lehký   nadprůměr. První díl   druhé série se více >

Autor: FLA | Hodnocení: 6 / 10

Školní ples (1999) [TV epizoda]

Školní ples
Tenhle díl byl dle mého   spíše méně vtipný a o   něco vážnější. Blíží   se školní ples, Eric jde s   Donnou, Fez plánuje tanečky   a více >

Autor: FLA | Hodnocení: 6 / 10