Duben
ohodnotit

Zlověstné ticho

Dead Silence

Další název:
Kliatba (SK)
Rok:
2007
Délka:
90 minut
„Vykřikneš a zemřeš!“

Komentáře k filmu Zlověstné ticho

Řadit dle:  Bodů uživ.  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení
Počet komentářů k filmu: 24
Kachy
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 28.6.2009
Musím říct velmi dobrý   horor. Žádné přehnaně   násilné a krvavé scény, se   kterými se to dnes vcelku   přehání, ale temná a   mrazivá atmosféra. Skvělý   námět a originální nápad.   Scény ze hřbitova a divadla   byli bezva… a ten konec ten   se opravdu povedl. A málo   okoukaní herci jsou někdy   přínosem, protože ti   známější vyčnívají   vždy nad příběhem a to je   někdy škoda. Samozřejmě je   lepší na to kouknout, až   bude noc - čas duchů….
Steawi
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 28.7.2010
Tedy,musím uznat,že už mi   dlouhou dobu žádný horor   nenahnal strach,jako   tenhle.Každý pohled na   děsivou loutku Billyho mi   připomněl,jak klidné spaní   teď budu   mít.Vážně,úplně jiný   děj,neokoukané scény a   naprosté nadšení.
BinLADIN
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 31.7.2009
po dlouhé době velmi   slušně rozpracovaní horor  
byl jsem   mile překvapen děj není   zbytečně natahován
dobes.pavel
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 24.12.2011
Zlověstné ticho
Parádní horor, jenž   nabídne skvěle děsivou   atmosféru plnou hrůzy a zla.   Přítomnost odpudivých   loutek mě doslova usadila do   sedačky. Musím popravdě   říct, že už dlouho jsem se   u hororu takhle nebál, což   jsem si samozřejmě   patřičně vychutnal.   Přimočarý děj bez   zbytečných odboček   podpořený promyšleným a   poutavým příběhem je   dalším plusem tohoto filmu.   No a naprosto zdrcující   konec a nečekané rozuzlení   mi naprosto vyrazilo dech.
Kmotr95
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 26.7.2008
Velmi kvalitní horor se   skvelou atmosferou a hudbou a   s necekanym koncem, drobne   minus nektere herecke role.  
Ps: ve filmu je videt   loutku ze SAW: hra o preziti
TILL.87
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 4.9.2008
moc dobře spracovaný horor.   dead silence má v sobě tu   mrazivou atmosféru, která   děsí. řek bych originální   námět. ještě sem neviděl   žádný horor, kde by   vystupovali břichomluvecký   panneky. při sledování   budete napjati jak struna do   vyvrcholení konce, kterej je   fakt povedenej.
Fisch
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 7.4.2008
James Wan opet nezklamal.   Super horurek s prekvapivym a   necekanym koncem, jak uz je ve   zvyku z filmu Saw.
Le_Chuck
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 2.7.2007
Najlepšie ak o Dead Silence   nič neviete a čakáte   ďalšiu pseudohororovú   pásovku "Made in   USA". Som milo   prekvapený a kliše,   neklišé od sopliaka Jamesa   Wana by sa tento rok mohli   učiť jak Pangovci, tak aj   Shimizu. A ne, že ne.   Veliká, veliká spokojnosť   90%.
hledaseniki
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 25.11.2010
Dead Silence
Příběh se rozjíždí   prakticky okamžitě, protože   loutka Billy se na scéně   objevuje po pár minutách a   slibuje solidní zábavu.   První vražda na sebe   nenechá dlouho čekat a tak   se hlavní hrdina přesouvá   do svého rodného městečka,   které nese zlověstný název   Ravens Fair - ideální místo   k žití.

Místo je temné jako   samotný příběh o Mary   Shaw, která žila pro své   loutky a byla zavražděna,   pachatel se nikdy nenašel, od   její smrti se ve městě   šíří smrt. Klasická   legenda, která je v   případě Zlověstného ticha   velmi účinná. Příběh má   tedy hlavu a patu, má   dokonalou atmosféru, která   hororové nadšence potěší,   i přesto, že je film ve   tmě, má výborné   osvětlení a tak velmi dobře   vidíte, co vidět máte. Po   hudební stránce opět nemám   co vytknout, hudba řeže jako   dobře nabroušená pila v   případě hororů by hudební   doprovod měl být   samozřejmostí, ale bohužel   v mnoha filmech ho   postrádám, i když u filmů   Jamese Wana tomu tak není.   Druhá věc, kterou opět   chválím je to umístění,   opuštěné divadlo Mary Shaw   je jako zrozené pro hororovou   atmosféru. Tohle James Wan   umí a nikdo mi to   nevyvrátí.
Co mi   naopak vadí je postava   detektiva, který tam je zcela   zbytečně, nemá žádnou   zásadní roli v příběhu a   tak je spíše takovým   rušivým elementem, druhá   věc kterou musím vytknout je   Ryan Kwanten ten chlap je jak   na trní, působí hrozně   křečovitě a člověk mu   jeho hraní moc nevěří,   což mě docela šokuje,   protože v seriálu True Blood   je nepostradatelnou   součástí seriálu a bez   něj by si to člověk těžko   dokázal představit, ale   zřejmě mu nesedla ta role   Jaimeho pochopit se to dá,   ale zamrzí to.

Strašidelný horor,   který diváka pohltí svou   temnou atmosférou svým   originálním příběhem,   který se nedá prokouknout a   na samotném konci Vám padne   brada stejně jako loutce.
gabikazavacka
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 15.8.2009
bolo to dosť prekvapujúce,   že na konci bola táto vdova   ako duch tej diaboľskej marry   shaw. dobrý mrazivý film,   pôžitok z kategorie hororov.  
dosť mi táto bábika   prípomína horor chokie
Faustka
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 21.4.2010
James Wan natočil dobrý   horor s celkem mrazivou   atmosférou a určitě   neprohloupil, když se vrátil   ke klasice a zvolil loutku,   jako posla zla. A ta dětská   říkanka mi utkví v paměti   asi napořád. "Dej si   pozor na pohled Mary Shaw,   neměla děti jen loutek sto a   když ji uvidíš ve svých   snech, věř že křičet už   nikdy nebudeš."
Markst
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 16.10.2008
Další Wanova pecka, fakt   děsivej a orginální horror,   u kterýho mě konec docela   rozsekal, vřele doporučuju.
vdobes
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 28.12.2011
Zde máme důkaz toho, že k   dobrému hororu nepatří jen   krvavé hody, kterých jsme   svědky u mnoha rádoby   hororových filmů. Stačí   nám jednoduchý děj a   parádní mrazivá atmosféra,   doplněna dobrými zvukovými   efekty. S dějem se zde moc   nepárají, už od začátku   na to "vlétnou" a v   takovém tempu se jede až do   samotného konce, což je pro   mne zde velké plus. Ani zde   se filmaři nevyhnuli   několika absurdnostem, např.   jazyk Mary Shaw, proč ho tam   museli rvát? Avšak celkově   se jedná o moc dobrý horor s   mrazivou atmosférou, který   určitě mnohé zarazí do   sedaček.
Prasoid
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 3.11.2008
Vyvíjí se to slibně,   atmosféra je ucházející,   celek dokonce děsivý. Ovšem   časem se z toho stává jen   laciná lekačka. Z loutek se   dalo vytřískat daleko více   děsu a old school atmosféry,   rychlost, která se objevila s   hlavní zápornou postavou,   filmu škodí. Stejně jako   značně nelogický závěr.
261972
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 24.6.2012
Z tohohle filmu jsem   nespustila oči. Děsivá   hudba mě nenechal odejít a u   strašlivých scén jsem měla   husí kůži. Opravdový   noční zážitek. Herce nijak   neodsuzuju myslím si, že   nebyli nejhorší. Konec s   děsivou hádankou mi vyrazil   dech.
Clockwork
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 16.6.2007
Celkem slusny horurek ktery me   od zacaatku drzel v zidli.   James Wan ukazuje ze stare   dobre metody stale jeste   funguji a vsadil na old   school. A vyplatilo se mu to !   Ale abych jen nechvalil tak si   mysliim ze konec byl trochu   uspechany a pretrikovany kdyby   se Van drzel vice pri zemi dal   bych o 1 * vic. Jinak Dead   Silence rozhodne nezklame.
Sparta33
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 17.2.2009
Luke
Celkem zajímavě zpracovanej   horor!! Celkem originální   nápad,kvalitní atmosféra!!   Celkem povedenej horor!! Jeden   z tech lepších co jsem   viděl.
PROCESOR
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 3.8.2018
PROCESOR!
Tak tentokrát budu   přísnější i když jsem se   na horor těšil. Má totiž   moje oblíbené téma. A to,   že i s minimem věcí lze   navodit děsivou atmosféru.   Představte si, že jste na   chatě a naproti vám sedí   hezká panenka, místnost   oslňují jen plameny z krbu a   vy máte pocit, že se   najednou pohnula. Je přesně   tak daleko, aby se to nedalo s   určitostí říci, zdali to   dělá oční klam, či co.   Nebo další situace maminka   je sama v baráku se svou 5.   letou dcerkou a ta když je   otočená, začne mluvit, jako   dospělý chlap a říká   mamince hrozný věci, v tu   chvíli by se v matce krve   nedořezalo. Na to se   holčička otočí a   roztomilým hláskem říká,   to sem nebyla já maminko, ale   můj kamarád Henry. Prostě   se snažím říct, že sem   nenáročnej a vyděsit mě je   snadný, ale tady mi to   přišlo trochu odbytý,   takový prkenný. Nicméně   závěr to tedy rozhodně   vylepšil, možná to časem   zvednu to hodnocení.
T2
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 4.7.2018
║Rozpočet   $20miliónov║Tržby USA   $16,809,076║Tržby   Celosvetovo $22,217,407▐   Tržby za predaj DVD v USA   $16,499,343 //počet   predaných kusov 944,148║   Režisér James Wan si   začína tvoriť svoju   predajnú značku a z časti   sa mu to aj darí, len škoda   že sa nezaobíde bez toho   stupídneho klišé, bolo by   to tým pádom o stupienok   lepšie. Ale v každom   prípade, film teda horror   vychádza nad rámec   dnešného trendu a je dobrým   spríjemnením aspoň čo sa   námetu a minimálne   prešpikovaných záverov   týka. Jednoznačne slušný   priemer. /60%/
curil
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 1.7.2010
Průměrný horor s obehraným   námětem loutky. Já stavím   stále nejvýše na tohle   téma film režiséra Richarda   Attenborougha z roku 1978   "Magic" (Kouzlo) s   Anthony Hopkinsem v hlavní   roli.
FLA
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 3.1.2015
James Wan má rád loutky a duchy...
Duchařina od pana Wana,   který už natočil lepší   filmy a tento nic   zvláštního nepřináší.   Určitá atmosféra a napětí   tu je, ale chybí větší   spád, zápletka je   nezajímavá a celkově to   není nijak zvláštní horor.   Bohužel víc dát nemohu -   40%.
Chrustyn
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 25.6.2008
Nudný horor s nulovou   atmosférou, minimem lekacích   scén a špatnými herci.   Jediné co film trochu   zachraňuje je originální   zápletka a zajímavá pointa.
cerfik
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 22.12.2014
James Wan a Leigh Whannell   měli prostě u prvního Saw   tvůrčí inspiraci a kliku   začátečníků. Něčeho   hlubšího se jim podařilo   navodit u Saw oním prostorem   neznáma a opravdu   překvapivou pointou. Jak je u   Zlověstného ticha vidět,   jen loutky samy o sobě s   temnou hororovou atmosférou a   kulisami prostě nefungují a   je z toho podprůměrný   hororový slepenec plný   klišé a nesourodosti.   Působí jen na efekt opojeni   kulisami, příběh je   nedůležitý a upozaděn a   hlubší podtext chybí   úplně. Čekal jsem, že se   jim v nějakém dalším filmu   povede dotáhnout laťku   alespoň kousek k prvnímu   Saw, leč nestalo se ani v   následujících filmech.
radegaster
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 10.9.2015
Vypreparovaný loutkař
Béčkový horor, hvězda za   to, že jsem se občas válel   smíchy až jsem se za břicho   popadal :D... film o   nějákých trapných   loutkách..A ten konec? No   comment :D... Film, který   nemá hororový děj, ale   směšný, nemůže mít   kladný hodnocení.. kamera   nebyla špatná, ale to je   vše... .. 15%

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih43054minih43054Past na žraloka (2006) 
Shark Bait n
minih38863minih38863Vzpoura ve věznici Carandiru (2003) 
Carandiru n
minih40338minih40338Krvavá sklizeň (2007) 
The Reaping n
minih10422minih10422Komando (1985) 
Commando n
minih40120minih40120Synové a dcery Jakuba Skláře (1985) [TV seriál] 
Synové a dcery Jakuba Skláře n
minih40826minih40826Ordinace v růžové zahradě (2005) [TV seriál] 
Ordinace v růžové zahradě n
minih25542minih25542Zachraňte vojína Ryana (1998) 
Saving Private Ryan n
minih17274minih17274Přepadení v Pacifiku (1992) 
Under Siege n
minih25517minih25517Pelíšky (1999) 
Pelíšky n
minih5392minih5392Čarodějnice (1990) 
The Witches n


Hodnocení:n12345678910
Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190665
Osobností: 698158
Fotografií: 765151
Plakátů: 377311
Obsahů a biografií: 178487

Poslední komentáře

Sbohem, Sabato (1970)

Sbohem, Sabato
O trochu slabší než   jednička L.V.Cleef mi tam   seděl víc,dobrodružná   honička za vozem plným   zlata,dost přestřelek,pravé   westernové   prostředí,lepší průměr.

Autor: PORTER | Hodnocení: 6 / 10

Táta Hyda (2000) [TV epizoda]

Táta Hyda
Hyde najde svého otce, ale   ten se k němu zprvu moc nemá   a ještě lundá. Fez se   snaží okouzlit ženy   poblíž sebe, ale moc to   nejde a více >

Autor: FLA | Hodnocení: 7 / 10

Ať žijí duchové! (1977)

Ať žijí duchové!
Tady je skoro zbytečné něco   komentovat, protože tahle   sedmdesatková klasika mluví   dosti jasně sama za sebe.   Chytrý základní dějový   více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 9 / 10

Trable prcka Binka (1994)

Trable prcka Binka
Tak tohle bylo za mě hodně   špatný. Nelogický,   patetický, přehnané a   přeplácané. Za celý film   dva okamžiky, kdy jsem se   zasmál (s více >

Autor: Máša13 | Hodnocení: 3 / 10

Siréna od Mississippi (1969)

Siréna od Mississippi
Pro mě neobvyklí snímek z   Belmondem žádná vtipná   scéna,žádna bitka   ,akce,humor prostě nic jen   romantika a nudné pasáže na   druhou více >

Autor: PORTER | Hodnocení: 4 / 10

Naposled navštívené:Přesunout nabok | Vymazat historii
Zachary Booth

Booth Zachary

Daniel Račan

Račan Daniel

Krvežíznivý strach ve městě (Prooi)

Krvežíznivý strach ve městě
Prooi

Decko v dome

Decko v dome

Michael Surrey

Surrey Michael

Vesna Čipčić

Čipčić Vesna

Birgitte Hjort Sørensen

Hjort Sørensen Birgitte

Kyle Chandler

Chandler Kyle

Alena Dlouhá

Dlouhá Alena

Vichr (Ostwind)

Vichr
Ostwind

Naposled navštívené:
Zachary Booth

Booth Zachary

Daniel Račan

Račan Daniel

Krvežíznivý strach ve městě (Prooi)

Krvežíznivý strach ve městě
Prooi

Decko v dome

Decko v dome

Michael Surrey

Surrey Michael

Vesna Čipčić

Čipčić Vesna

Birgitte Hjort Sørensen

Hjort Sørensen Birgitte

Kyle Chandler

Chandler Kyle

Alena Dlouhá

Dlouhá Alena

Vichr (Ostwind)

Vichr
Ostwind