Duben
ohodnotit

Malá Miss Sunshine

Little Miss Sunshine

Rok:
2006
Délka:
103 minut
Premiéra v ČR:
2.11.2006
„I cesta může být cíl.“

Obsah filmu Malá Miss Sunshine

 
Hit filmového festivalu Sundance 2006, který natočila dlouholetá režisérská (a manželská) dvojice Jonathan Dayton a Valerie Farisová, vypráví o rodině Hooverových, jež sice nemá peněz nazbyt, ale když sedmiletá dcerka Olive získá možnost zúčastnit se soutěže krásy v Kalifornii, nasednou všichni do starého mikrobusu a vydají se na dalekou cestu. A ta, jak se ukáže, vyřeší i leccos v jejich vzájemných vztazích. Hlava rodiny, otec Richard (Greg Kinnear) se marně snaží žít podle optimistických pouček, které propaguje ve svém programu. Děda Edwin (Alan Arkin) se na stará kolena dal na kokain, ale vnučku má upřímně rád a pečlivě ji připravuje na...
 
TIP: Nastavení pořadí obsazení si můžete nastavit zde >>
režie:
Jonathan DaytonJonathan Dayton  
Valerie FarisValerie Faris  
hraje:
Abigail BreslinAbigail Breslin.....Olive Hoover [10]   
Greg KinnearGreg Kinnear.....Richard Hoover [42]   
Paul DanoPaul Dano.....Dwayne [21]   
Alan ArkinAlan Arkin.....dědeček Edwin Hoover [72]   
Toni ColletteToni Collette.....Sheryl Hoover [33]   
Steve CarellSteve Carell.....Frank Ginsburg [43]   
Bryan CranstonBryan Cranston.....Stan Grossman [50]   
Marc TurtletaubMarc Turtletaub.....první doktor [60]   
Beth GrantBeth Grant.....průvodkyně Jenkins [56]   
Jill TalleyJill Talley.....Cindy [43]   
Brenda CanelaBrenda Canela.....servírka   
Julio Oscar MechosoJulio Oscar Mechoso.....automechanik [50]   
Chuck LoringChuck Loring.....prodavač [47]   
Justin ShiltonJustin Shilton.....Josh [29]   
Robert Emmett O'ConnorRobert Emmett O'Connor.....Pagent   
John WalcuttJohn Walcutt.....druhý doktor   
scénář:
Michael ArndtMichael Arndt  
hudba:
Mychael DannaMychael Danna  
 Devotchka Devotchka  
Susan JacobsSusan Jacobs.....supervize   
Anne LittAnne Litt.....supervize   
kamera:
Tim SuhrstedtTim Suhrstedt  
střih:
Pamela MartinPamela Martin  
trailer
Distributor v ČR:
Bontonfilm Česká republika
 
 
Barevný:
Ano
 
 
Jazyková verze:
anglická
 
 
Distribuční verze:
česky, dabováno, s titulky
 
 
Zvuk:
Dolby Digital (SDDS/DTS)
 
 
Přístupno:
od 15 let
 
 
Ohodnoťte
n12345
n678910
Zobrazit všechny herce a tvůrce filmu Malá Miss Sunshine >

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení

Nejnovější komentáře k filmu

dobes.pavel
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 14.8.2016
Malá Miss Sunshine
Ona to byla vlastně spíše taková úsměvná   tragikomedie než nějaká ultimátně vtipná   nálož. Každopádně těch humorných momentů   se tu několik vyskytuje a navíc mnohé dialogy   jsou taky vydařené a celkově na nich film   staví. Nejlepší postavou byl asi úchylný   děda, no a je právě obrovská škoda, že se   tak brzo stáhnul ze scény. Považuju to za dosti   zásadní chybu od tvůrců. Konec filmu mi   přišel lehce satirický.
Ostrovan
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 13.7.2014
Na mnoha frontách se rozehrávají rostodivné   příběhy, které ale dohromady kupodivu souzní   v nepovrchní komedii, která vskutku neurazí.
liskamm
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 23.9.2013
Tak tohle byl opravdu povedený filmeček.! Ale   když nad ním přemýšlím, nevím pořádně co   o něm napsat... Vím jedno, že mě zahřál u   srdce díky své spontálnosti a kvalitnímu   inteligentnímu humoru. Opravdu mohu vřele   doporučit všem.
mat.ilda
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 23.1.2013
I v našich krajích by se našly rodiny   vykazující znaky Hooverových, ovšem rozdíly   životních postojů by hodně změnily ráz filmu   - na barvoslepost Dwayna by se přišlo mnohem   dříve, než ho vůbec napadlo stát se pilotem,   byl by ušetřen vší té nenávisti a   vzdorovité němoty (na kterou by s ním   tuzemští rodinní příslušníci vůbec   nehráli), úchylného dědu se zaprášeným   frňákem by u nás z domova důchodců   nevyhodili, došlo by jen ke změně ústavu s   kapku jiným režimem, každopádně by nedostal   šanci zůstávat s malým dítětem o samotě, u   sebevražedného gay strýce výše uvedené   platí dvojnásob. Podstatné ovšem je, že by se   vůbec nikam nejelo, neboť v našich podmínkách   (pokud by při způsobu zajišťování obživy   otcem Hooverem dříve neumřeli hlady), by byl   nápad macaté a obrýlené holčičky, stát se   malou miss, urychleně zchlazen výčtem jejích   reálných šancí, nemluvě o tom, že by se   nestalo, aby nikdo krom dědečka nevěděl, s   čím se vůbec chystá vystoupit. Takže zbývá   jen ta stará, porouchaná dodávka, která se   postarala o to málo vtipných momentů, kterého   ve filmu bylo - nakonec by tedy vznikl úplně   jiný film :-). Chci tím říct, že ač se Malá   Miss Sunshine tváří jako nekonvenční a   nezávislá komedie, není jí, jen se za ni   převléká podobou outsiderů bez oslnivých   úsměvů a dokonalých křivek, ty se dokonce   pokouší zesměšňovat, ale hollywoodské gró   se tu obnažuje ve skutcích a slovech poplatných   americkému trendu "ty to dokážeš,   všichni ti věříme". Popravdě jsem se až   na zmiňované trable s dodávkou moc nepobavila a   finále, které si všichni nejvíce pochvalují,   mně přišlo křečovité a trapné. Nemohu   zvednout hodnocení ani za herecké projevy,   neoslnil mě Arkin, Kinnear ani malá Breslinová,   je mi líto.
MARi0
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 7.1.2013
Malá Miss Sunshine
Patří mezi 501 filmů, které musíte   vidět.
Nominace na Oscara v roce 2007 za   Nejlepší film a Nejlepší herečku ve   vedlejší roli (pro Abigail Breslin),   proměněné nominace - Oscar za Nejlepšího   herce ve vedlejší roli pro Alana Arkina a Oscar   za Nejlepší původní scénář.
Malá Miss   Sunshine je film, od kterého jsem vůbec, ale   vůbec nic neočekával. O to víc jsem pak byl   příjemně potěšen. Tato road movie, která se   zcela vymyká klasickým filmům (i když i zde   máme nesourodou skupinu lidí, která se musí   ať chce nebo nechce dát dohromady) je nabitá   humorem od začátku do konce. Nejedná se ale o   ten klasickýc vykonstruovaný humor, spíš o   takový ten lehčí, který ani není vtipný,   přesto se neubráníte smíchu. Samozřejmě že   nejlepší je závěrečné finále, které však   nechci v žádném případě vyzrazovat.   Veškeré postavy jsou vykresleny do detailu,   každá z nich dostává stejně prostoru a tak tu   máme místo jednoho hlavního představitele hned   šest. Navíc jako bonus skvělá satira na   všechny ty dětské miss krásy, které já   upřímně nesnáším...
karlosphonic
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 28.7.2012
První film,kde jsem viděl malé holčičky jak   vypadají jako kurvy,díky stupidním americkým   soutěžím.A když je holčička   normální,udělají ze sebe idioty dospělí,aby   zachránili tu kýčovitě plastickou   atmosféru.Doufám,že to bylo míněno jako   satira.
Malá miss sunschine je komediální road   movie bez nějakého výraznějšího humoru nebo   neotřelého nápadu.Na druhou stranu to není   vyloženě hloupý film.
Když tento snímek   porovnám s jiným komediálním road movie   Dálnice 60 (2002),tak Dálnice 60 mě bavila o   pořádný kus více a většími nápady.A   jestliže chcete vidět snímek o   normální,běžné rodině,která si nevypomáhá   s mlčenlivým synem,přisprostlým dědou a   sebevražedným bratrem,tak zkuste francouzské   První den zbytku tvýho života (2008).Je to   věrohodnější snímek a ikdyž se nejedná   přímo o komedii, několikrát jsem měl salvy   hurónského smíchu a zbytek je přímo   filmařsky a lidsky brilantní.Malá miss sunshine   zůstává ve stínu obou filmů.
Ondrej_pribehar
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 10.4.2012
Čekal jsem poměrně primitivní komedii na jedno   brdo s tím, co už jsem několikrát viděl,   vcelku dobrou, aby se člověk nenudil u práce a   něco udělal, když už v tý televizi nic   zázračnýho nejde. Jenže ta jaksi nepřišla.   Už u prvních scén mi bylo jasné, že nepůjde   o bezduchý film s primitivním nápadem a práci   jsem rovnou odložil na později. Nelitoval jsem.   Skutečně se mi dostalo parádního   sarkastického filmu a jeho závěr mě   definitivně odrovnal.
hledaseniki
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 3.4.2012
Little Miss Sunshine
První co řeknu je to, že nebýt uživatele   vojtam tak bych o tomhle snímku nevěděla a to   by byla rozhodně škoda. Příběh mě zaujal už   od samého začátku naprosto si získal mou   pozornost stejně tak jako velmi zajímavá   rodinka. Musím říct, že jsem dlouho neviděla,   že by v jednom filmu bylo tolik zajímavých   postav najednou. Tady se jich vyskytuje rovnou   šest a to rozhodně není malé číslo. Ať je   to přisprostlý dedeček v podání Alana Arkina   nebo sebevražedný bratr, každý z nich má   něco do sebe a já jsem si je zamilovala   všechny. Film, který přináší nevšední   zážitek, který si budete chtít zopakovat.U   filmu jsem se tak nějak přihlouple usmívala a   když už přijde na řadu né moc vtipná   pasáž, tak je tak perfektně odlehčená, že se   do jisté míry musíte smát. Já jsem z filmu   nadšená ve všech směrech.
hvezdyn
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 23.1.2012
Každá uvelená rodina by měla být svým   způsobem normální. I tato, která je hlavní   hrdinkou americké černé road movie komedie.   Maminka se snaží být zbožná a k víře se   snaží vést i zbytek rodiny. Má to však   těžký. Dědeček je rebel, miluje tvrdou hudbu   a občas si zašňupe. Za nevhodné chování byl   vyhozen z domova seniorů. Pak tu máme otce   rodiny. Ten se snaží prosadit jakýsi pochybný   projekt úspěšnosti. Ten jeho projekt je   typickým produktem současné americké   společnosti. Obchod s nesmyslem. Ten obchod je   však logicky neúspěšný. Pak tu máme   staršího syna. To je chlapec snad   šestnáctiletý, který by se rád dostal na   prestižní leteckou školu, avšak v tomto věku   si uvědomuje, že je barvoslepý. Také se   snaží držet jakéhosi bobříka mlčení a   většinu filmu vůbec nepromluví. Je tu také   bratr zbožné maminky. Ten se choval nezbožně a   po té, co dostal od přítele košem, se pokusil   o sebevraždu. Rodinku doplňuje ta nejmladší, o   kterou hlavně jde. Malá Olivie se má   zúčastnit soutěže krásy, kdesi ve vzdálené   Kalifornii. A rodinný výlet může začít.  
Film je to skvělý. Kritizuje mnohé americké   nešvary. Hlavně pokrytectví spojená s mnoha   soutěžemi královen krás. Humorné dialogy i v   situacích hodně smutných. Sledovat snímek je   diváckým požitkem. Já už někdo napsal,   myslíte si, že vaše rodina není normální?   Mýlíte se. Co je rodinnou normou nikdy nikdo   nestanovil.
FLA
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 3.12.2011
Nenápadný,ale o to více překvapující   nezávislý snímek který jsem si oblíbil a rád   se na něj podívám znovu.Herci dobře padli do   svých rolí a humor měl slušnou kvalitu.
 

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih43713minih43713Hlas smrti 2: Světlo (2007) 
White Noise: The Light n
minih51385minih51385Jsi chytřejší než páťák? (2007) [TV pořad] 
Jsi chytřejší než páťák? n
minih10025minih10025Katapult (1983) 
n
minih41022minih41022O labuti (1982) [TV inscenace] 
O labuti n
minih47821minih47821Blonďatá a blonďatější (2007) 
Blonde and Blonder n
minih47959minih47959Veřejný nepřítel č. 1 (2008) 
L’instinct de mort n
minih26834minih26834F.L. Věk (1970) [TV seriál] 
F.L. Věk n
minih77673minih77673ThanksKilling (2009) 
ThanksKilling n
minih79987minih79987Bez místa (2008) 
Kein Ort n
minih7513minih7513Falešná hra s králíkem Rogerem (1988) 
Who Framed Roger Rabbit n


Hodnocení:n12345678910
Malá Miss Sunshine (2006)Malá Miss Sunshine (2006)Malá Miss Sunshine (2006)Malá Miss Sunshine (2006)
Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190606
Osobností: 697950
Fotografií: 764400
Plakátů: 376843
Obsahů a biografií: 178353

Poslední komentáře

Masakr na svatého Valentýna (196...

Masakr na svatého Valentýna
Podle mého názoru je tenhle   film skutečně brilantně   natočená gangsterka,   vycházející ze skutečných   událostí v meziválečné   Americe a více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 8 / 10

Punk není mrtev (1999) [TV epizo...

Punk není mrtev
Do města dorazí ostrá   slečna - punkerka co má   ráda nevázanej život a Hyde   se do ní hned zamiluje, má s   ní odjet, ale nakonec to   více >

Autor: FLA | Hodnocení: 6 / 10

Legenda o vraždícím strašákovi (...

Legenda o vraždícím strašákovi
Vražedných bubáků je   stále málo, a tak nám   tvůrci ze SyFy naservírovali   dalšího. Takže obyčejný   televizní film navíc s   dějem více >

Autor: martin.stusak.9 | Hodnocení: 4 / 10

Meč (2024) [TV epizoda]

Meč
Ukecanější a nudnější   díl, akce málo a celkově   zas trapný scény jak zbraně   běžný armády na příšery   nefungují, přitom Sparťané   mají více >

Autor: FLA | Hodnocení: 5 / 10

Kapitán Fracasse (1961)

Kapitán Fracasse
Pěkná francouzská   historická romantika s   nezbytnou dávkou   dobrodružnosti a krásnou   výpravou. Typický film pro   Jeana Maraise v roli více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 7 / 10