Duben
ohodnotit

Nic než pravda

Nothing But the Truth

Žánr:
Rok:
2008
Délka:
108 minut
Premiéra v ČR:
26.2.2009

Komentáře k filmu Nic než pravda

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Hodnocení
Počet komentářů k filmu: 13
cicis
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 27.9.2011
Skvelý výkon hercov, ale na   americké pomery naivný dej.   Že by bola novinárka taká   hlúpa a išla do basy kvôli   informátorovi-dieťaťu   ktorému nemôže tým   ublížiť ? Toľko morálky   nám chcú z Ameriky naraz   ukázať ?
hledaseniki
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 11.12.2009
Nothing But the Truth
Podle skutečné události   hlásá film a proto jsem si   ho také pustila, později   zjišťujete, že byl jen   volně inspirován   skutečností. Důvodem je   samozřejmě to, že chce   diváky šokovat mnohem víc,   ale tohle mi v tomto   případě nevadí, protože   jde o velmi kvalitní film.   Novinářka, která se   rozhodne stát za svým a   neprozradit svůj zdroj   informací, což jí přivede   do vězení, protože jde o   národní bezpečnost.   Příběh který ukazuje na   etiku, zásadovost chránit   svůj zdroj za každých   okolností. Při sledování   nejednoho diváka napadne jak   by se zachoval on sám, což   se pak odráží na   sympatiích k hlavní postavě   příběhu. Děj je to   zajímavý, je dobře   vykonstruován, není to   úplně to typické soudní   drama, protože tady nejsme v   soudní síni tak často, to   nic nemění na faktu, že ve   vodách justičních dramat   tenhle rozhodně vede ať už   kvůli dialogům nebo kvůli   samotné Kate Beckinsale,   kterou jsem zde viděla snad   poprvé ve vážné roli, a   tahle dramatická rovina jí   rozhodně sedne, dalším   zpestřením příběhu je   Alan Alda, který tam vnáší   kapku humoru a ono je to   celkově herecky hodně   silné, hrají tady ty   nejlepší herecké hvězdy,   což příběh ještě   podtrhuje. Jsou místa, kde by   se slušelo film trochu   osekat, nakonec to ovšem   vylepšilo odhalení zdroje.   Vynikající film.
PROCESOR
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 2.9.2017
PROCESOR!
Kam se posunula a neustále   posouvá demokracie..Svoboda   slova a projevu (chránit   svůj zdroj) versus v dnešní   době všemocná formulka v   zájmu bezpečnosti státu.   Kde je a kdo má pravdu?   Pointa je celkem drsná.   Systém je nastaven a už si   to sedá...
prvosenka
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 16.11.2012
NIC NEŽ PRAVDA

Jde o kvalitní soudní   drama o jedné silné a   charakterní novinářce,   která je pro svoje zásady   ochotná obětovat to   nejcennější co má.   Postava, kterou ztvárnila   Kate Beckinsale je natolik   zvláštní už tím, že v   bezohledném světě, kde má   pravda tolik verzí kolik je   lidí a kolik je jejích   příjemců, se vůbec našla   bytost, která se vzdala   kariéry i rodiny a   upřednostnila cosi   posvátného. Její   investigativní novinářce   budete prostě fandit,   protože skálopevně brání   svůj zdroj proti zájmům   národní bezpečnosti. Nic   než pravda vypráví   nesmírně zajímavý   příběh, který je potřeba   si neustále uvědomovat i v   současném světě. Toto   inteligentní drama je   natočené údajně podle   skutečné události.

Námět nebyl   vůbec špatný, realizace   ovšem proběhla s velkými   rezervami. Film, jehož   začátek mě příjemně   naladil, jenže k velké   smůle již dále na   zajímavosti a přitažlivosti   děje nenabíral. Film sedí   na velmi kvalitním scénáři   a na skvěle obsazených   hercích. Kate Beckinsale si   vybírá opravdu pečlivě   filmy, v kterých může   uplatnit svůj herecký   talent. Tahle volba se jí   opět vydařila. Kate   Beckinsale tuhle roli, která   vyloženě nestaví na její   kráse, odehrála hodně   dobře. Pan režisér Rod   Lurie do svého, na první   pohled absolutně   nenápadného filmu, sehnal i   další hollywoodská esa jako   je Matt Dillon, Alan Alda,   Vera Farmiga a David   Schwimmer. Tato jména   vyskakují jako naprosto   nečekané bonusové karty.   Výborná Beckinsale a   hvězdný lesk a i   přesvědčivost a zanícenost   ostatního hereckého   ansámblu vyzdvihují film nad   úroveň standardního   scénáře.

Příběh po dramatickém   začátku prochází klidovým   stavem, následně stavem   soudním, který se nachází   v řadě amerických filmech,   aby mě nakonec přenesl do   překvapivého závěru. A že   byl závěr šok, o tom   netřeba dlouze mluvit. Co   bylo, se dozvíme až úplně   na konec. Nic než pravda je   poctivě vytvořený film,   který ze mě však   nevymáčkl nějaké   výraznější emoce. Možná   je to tím, že střední   část byla přespříliš   dlouhá. Neustálé   oddalování rozuzlení a   důraz na neotřesitelnou   sílu oběti a její   zapálení pro správnou věc   celé téma spíše devalvuje,   než by mu prospělo. Člověk   totiž nemůže být omámen   utrpením morální oběti   hlavní postavy, když její   dilema možná z našeho   pohledu nebylo tak   neřešitelné. Scénář si   skutečně zakládá na   objektivním pohledu do   problematiky. Divák může   dát za pravdu oběma stranám   a nevnímat reportérku   výhradně jen jako   mučednickou oběť. Film tedy   nevyužívá prostředků   citového vydírání, což je   bezesporu kladem příběhu.   Kromě nich však možná   trochu pozapomněl zatlačit   více na pilu, co se týče   působivosti a síly   diváckého zážitku. V   každém případě nelituji   času, který jsem u tohoto   snímku strávila.
PORTER
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 20.4.2024
Povedené,chytlo mě to   hlavně pro herecký výkon   K.Beckinsale a samozřejmě   jak to bylo natočené nebylo   čas se nudit,napětí   stoupalo jak to   dopadne,soudní přestahovaná   s novinářkou která nechce   prozradit svůj zdroj a drží   se až do konce,trochu mě   vadilo že A.Alda toho moc   nepředvedl ale tak to bylo   napsané ,M.Dillon zahrál   protivníka taky dobře.
BinLADIN
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 27.1.2010
Skvělé drama z   novinářského prostředí   parádní děj
skvělé obsazení nemá   to chybu a jeto velmi   reálné.
karlosphonic
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 7.8.2011
Film je nejlepší   sledovat,když o něm předem   nevíte vůbec ale vůbec nic   a jen sledujete zcela   nepřipraven děj až do   samotného působivého   konce.
Drama o   novinářce,která prožívá   zkoušku vzdát se   pohodlí,práce,rodiny i   svobody kvůli něčemu   zásadnějšímu.Co to   je?Dozvíte se na konci   filmu.Obstojně zpracované.
Cash89
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 4.3.2009
Nothing But the Truth je   určitě povedené drama   které místo aby se pyšnilo   skvělími hereckými výkony   tak se pyšní hlavním   smyslem celého snímku...Jde   tu v první a hlavní řadě o   zásady člověka a jeho   charakter, Kate Beckinsale tu   hraje reportérku která   "vyšťourala velkou   rybu" a to by mohlo mít   neblahý vliv na Bílí dům,   všechno šlo dobře jen do   doby kdy musela před velkou   komisí prozradit svůj   zdroj...Kate se v poslední   době objevuje v ne příliš   známých filmech o to ale   kvalitnějších (Sněžní   andělé ) dalo by se říct   že v těhle malých dramatech   jí to neskutečně   šlape...Postavy jsou i velmi   dobře napsané, že není   problém se do nich po pár   minutách vžít, což mi u   filmu poslední dobou chybí   čím dál víc...Matt Dillon   v roli chladného   vyšetřovaltele nám ukazuje   svůj pravý potenciál, není   komediální herec jak nám   chtěl ukázat v (My dva a   křen ) ale herec který   dokáže zahrát velmi   osobité postavy s výraznou   slovní zásobou...Žádný   patos se ve finále nekonná,   ale dokonale vás zamrazí   při odhalené pravdě!!!
cerfik
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 2.7.2015
Opravdu skvělý scénář   podpořený úžasnými   hereckými výkony Vás   vtáhne do děje a hlavně   spoluprožíváte Rachelino   dilema prozrazení zdroje   informací, přičemž   alespoň mě v otázce   prozradit či neprozradit   závěr ještě více   rozhoupal. Tak krásně   vyvedené a zahrané drama   jsem od mě téměř   neznámého Roda Lurieho   opravdu nečekal (viděl jsem   jen Poslední pevnost s   Robertem Redfordem a   zvláště mě neoslovila) Kdo   zde z herců u mě ale opravdu   vede, tak to je Alan Alda v   roli advokáta, jak se pitvá   v různých oblecích,   kravatách, hodinkách je   prostě k sežrání.
BOS3
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 15.3.2009
Dobrý film, ja myslím, že   námet bral zo života. Je to   myslím tá aféra, kedy z   úradu pod Dick Cheneym niekto   prezradil agenta. Prekvapila   ma veľmi Kate Beckinsale,   hrala presvedčivo a to ako   bojovala de facto až do konca   filmu i za cenu strát   najvyšších bolo   úžasné(aj keď v konzumnej   Amerike ťažko   uskutočniteľné). Asi   každá reportérka by to   vzdala, pokiaľ by prestala   byt hrdinkou prvých stránok.   Matt Dillon nás o svojich   kvalitách nemusí po filme   Crash presvedčovať, bol   vynikajúci.
andriy
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 3.3.2009
No, tak po delší době   opravdu dobré drama. Co si   vybrat jestli zásadu chránit   svůj zdroj, a s tím ztratit   vše, kromě sebe samotného,   nebo ochránit "národní   bezpečnost". Opravdu   působivý příběh o   lidském přesvědčení,   chránit pravdu, v čele s   výbornou Kate Beckinsale   (podle mne její nejlepší   role, zatím), Alanem Aldou   jako sakra dobrym právníkem,   který teprve pozná, že s   velkými lidmi není rozdíl   mezi osobou a zásadami. Matt   Dillon se mi začína opravdu   líbit, protože vždy, když   ho vidím, tak bych mu   nejradši nakopal prdel, a to   o něčem svědčí. V roli   žalobce byl opravdu dobrej a   sedla mu jak ušitá, hrozná   svině. No co, ale přece   jenom je to jeho práce, jak   říká. Fakt působivé,   chtěl bych dát více, ale to   nejde, protože tomu něco   chybí, a pro mne osobně, to   není zrovna film, který bych   si pamatoval dlouho, ikdyž se   mi líbil.
realwoman
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 12.7.2010
Skutocny pribeh
Vyborne spracovany novinarsky   "boj s veternymi   mlynmi".Z novinarskej   informacie o utajenych   pracovnikoch CIA vznikla   neskutocna celospolocenska   kauza, ktora dostala tuto   neoblomnu novinarku do   vazenia. Clovek pri pohlade na   to, ako trpi jej najblizsia   rodina si kladie otazku, ci je   skutocne nutne z jej strany   tajit svojich   "informatorov". Ako   vsak nakoniec vysvitlo, nutne   to skutocne bolo...Vyborne,   treba vidiet!
benzino
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 27.10.2013
Skvělý film o boji jedince s mocí
Skvělý scénář, výborné   herecké obsazení. Z   některých scén mrazí. Matt   Dillon hraje ctižádostivého   hajzla skvěle. Alan Alda   skvělý jako vždy. A nad   tím ční Kate Beckinsale.

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih46058minih46058P2 (2007) 
P2 n
minih47353minih47353Labyrint lží (2008) 
Body of Lies n
minih41470minih41470Krasavice (2000) 
Beautiful n
minih58304minih58304Parchanti (2010) 
The Losers n
minih142873minih142873Criminal: V hlavě zločince (2016) 
Criminal n
minih47914minih47914Max Payne (2008) 
Max Payne n
minih55188minih55188Green Lantern (2011) 
The Green Lantern n
minih41717minih41717Saw 3 (2006) 
Saw III n
minih43052minih43052Hannibal - Zrození (2007) 
Hannibal Rising n
minih134117minih134117Prokletý klaun (2014) 
Clown n


Hodnocení:n12345678910

TV Program

ČT1 - 168 hodin (2006) [TV pořad]

10:00 - 10:35

19 minut již uběhlo
16 minut zbývá do konce

ČT2 - Věčný Egypt

10:15 - 11:10

4 minut již uběhlo
51 minut zbývá do konce

NOVA - Iveta (2022) [TV minisérie]

09:35 - 10:55

44 minut již uběhlo
36 minut zbývá do konce

Prima - Vytoč mého agenta (2022) [TV s...

09:15 - 10:30

64 minut již uběhlo
11 minut zbývá do konce

Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190621
Osobností: 698000
Fotografií: 764509
Plakátů: 376916
Obsahů a biografií: 178381

Poslední komentáře

Neposkvrněná (2024)

Neposkvrněná
Opäť jeden náboženský   horor s tématikou počatia,   ktorý na to spočiatku ide   vcelku dobre, no konečným   vyznením rozdelí divácku   obec na více >

Autor: horribile_dictu | Hodnocení: 7 / 10

Poslední den (1999) [TV epizoda]

Poslední den
Red je poslední den v práci   a tak potom se sejdou s kolegy   v hospodě, kde skončí s   Redem i Eric, Hyde, Fez. Donna   "zlobí" Erica s tím kdy více >

Autor: FLA | Hodnocení: 6 / 10

Bídníci (2018) [TV minisérie]

Bídníci
Cožpak o to, technicky téhle   nové televizní verzi slavné   klasiky nic nechybí i   výprava je určitě velmi   solidní, ale tahle věc   stojí a více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 6 / 10

Muž z Toronta (2022)

Muž z Toronta
Zkopírovaná a ukecaná   blbost,takových filmů kde je   jeden ukecaný a druhý   drsňák už tu bylo a tenhle   nijak nepřekvapil spíš byl   nudný a místy byl ten   černoch se svými hláškami   trapný.

Autor: PORTER | Hodnocení: 2 / 10

ONEMANSHOW: The Movie (2023)

ONEMANSHOW: The Movie
!!!ZAHRAJEME SI POSLEDNÍ   HRU!!!

Je to tak, ať už je   to fake nebo ne, je to fakt   originálně natočený a děj   o lásce by mi jindy asi   více >

Autor: hvezdy | Hodnocení: 7 / 10