Duben

Komentáře uživatele fandaaa

fandaaa

fandaaa zprava

Napsat uživateli zprávu

oblíbený

Přidat uživatele do oblíbených

  Zbyněk Kůr

Řadit dle:   Názvu filmu   |   Od nejnovějších

Počet komentářů: 33
Avatar
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 13.10.2013
Tento film snad nemá chybu,   ale před lety, když jsem z   něj viděl jen krátké   ukázky, tak ty mě moc   nenadchly. Tedy zejména   ztvárnění těch modrých   domorodců. Ale na   "modrásky" jsem si   velmi rychle zvyknul. Je to   zkrátka nutno vidět celé!!!
Do noci (Into the Night)
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 6.7.2014
Příjemná komedie s   detektivní zápletkou do   níž nezapadá snad jen dost   naturalistické zobrazení   první vraždy. Ty ostatní,   už už jsou více žánrové   a nevyděsí vás.
Mě   osobně na filmu nejvíce   vadila hudba.
Ať se   kritikové nezlobí, ale kde   hraje M. Pfeiffer, méně než   7 bodů nedám! :-)
Dobrá čarodějka (The Good Witch)
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 5.1.2013
Okouzlující Catherine Bell -   nejlepší důvod, proč se na   film dívat se svými dětmi.   Samotný příběh je ale   také vcelku povedený. :-)
Druhá šance (The Story of Us)
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 29.10.2012
Můj oblíbený...
K tomuto filmu se vracím   pravidelně a ještě mě   nikdy nenudil, takže   doporučuji všem, kdo se   rádi udobřují a mají v   oblibě šťastné konce.   Hlavní představitelé se do   svých rolí vžili skvěle a   excelují. Hodně zdařilý je   i český dabing. Jen bych   snad pozměnil dvě, tři   peprnější slůvka, která   mi tam vzhledem k celku moc   nepasují.
Expendables: Postradatelní 2 (The Expendables 2)
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 7.11.2012
Waw!!! Dvojka se   "našim" akčním   veteránům opravdu náramně   povedla. Tak zábavnou řež   jsem snad ještě neviděl.   :-) Film jsem viděl v původ.   znění s titulky, tak jsem   zvědavý, jak se podaří   český dabing. Pane Rímský,   doufám, že Sly bude zase   Váš...
Hannibal
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 30.10.2012
Kdo se na filmovém plátně   nikdy nesetkal s Dr. Lecterem,   jako by ani nežil. Geniální   A. Hopkins v roli asi   nejinteligentnějšího   zločince všech dob. Vždy   mě dostane tím, že si   usekne raději svou ruku,   než..., ale nebudu   prozrazovat, pokud se jej   shlédnout teprve chystáte.
Chodím s Lucy (I'm with Lucy)
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 6.11.2012
Svěží romantická komedie.   Doporučuji všem! Tedy aspoň   já jsem se dobře pobavil a   hlavní hrdinka mi byla   opravdu moooc sympatická. :-)
I.Q.
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 7.11.2012
Komedie, která nemá chybu -   vřele ji doporučuji! A   protože se svou vědeckou   zápletkou a skvělou postavou   A. Einsteina výrazně liší   od ostatních romantických   (což snad ještě i chápu,   že je každý rád mít   nemusí), nepochopím, že se   i tahle může někomu   nelíbit.
International (The  International)
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 2.12.2012
Film, co překvapí...
Filmy z kategorie politický   thriller moc nemusím, ale   tento opravdu stojí za   shlédnutí. Možná právě z   důvodu, že by do této   škatulky ani patřit nemusel.   Nejde tu totiž o žádného   zkorumpovaného senátora, či   kandidáta na prezidenta, jak   to většinou bývá, ale   divák zde má možnost   nahlédnout do zákulisí   nebezpečných miliardových   obchodů se zbraněmi jedné   vlivné banky s ryze   mafiánskými praktikami.   Clive Owen v roli agenta je tu   výtečný a   přesvědčivý.
PS:   Můžeme mít po tomto filmu   vůbec ještě nějakou banku   rádi?
King Kong
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 6.1.2013
Pro mne ještě o chlup lepší než Avatar
Samozřejmě, že film je   plný absurdit a nesmyslů (to   už je dáno prvotním   scénářem), přesto je to   však úžasná podívaná,   která chytne za srdce a z   tech. hlediska, vytvořit   takový tříhodinový scifi   akčňák napěchovaný tolika   triky, musí být neskutečně   náročné a pracné. Kdo   chce, najde si vždy místa,   která se podle něj úplně   nepovedla, já však je tam   hledat určitě nechci, jen   obdivně tvůrcům smekám a   zcela souhlasím s Maitreou. I   když nemám rád smutné   konce, zážitek z King Konga   byl pro mě ještě o malinko   větší než z Avatara.
Kobra (Cobra)
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 8.11.2012
Svižný děj, pěkné   honičky a hlášky i pocit,   že u Slyho je vždy   bezpečno, pokud ho tedy   zrovna nenas......, tu   zůstaly i po tolika letech -   co víc si můžeme přát?   Nevím, proč přísně hledat   logiku v zahraničních   oddechových filmech, když ji   mnohdy nenacházíme ani v   našich zákonech.
Kontakt (Contact)
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 29.10.2012
Můj nejoblíbenější sci-fi   film vůbec, takže nemohu   dát nic jiného, než deset   bodů. Pochybuji, že ještě   někdy bude natočen nějaký   další, který by mne až tak   uchvátil. Pokud snad někomu   vadí přílišná délka   stopáže, ať se nedívá   tam, kde je film prošpikován   množstvím reklamy. Stojí za   to si tento film koupit na   dvd! Dnes už jsou ceny velmi   rozumné. V papírovém obale   i za 10 Kč. :-)
Kruh (The Ring)
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 7.11.2012
Určitě jeden z   nejnápaditějších a   nejlepších filmů z   hororového žánru.   Úchvatný především při   prvním shlédnutí,   napodruhé se mi už ale zdál   děj místy dost pomalý.
Labyrint lží (Body of Lies)
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 13.4.2014
Napínavý snímek, který je   určitě dobré vidět jednou,   ale nevím, jestli i podruhé.   Alespoň ne v krátké době.
Maniak (Freeway)
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 18.12.2012
Napoprvé je to síla,   napodruhé průměr a   potřetí už pomalu není na   co se dívat. Hodně   nevyrovnaný film, v němž   vyniká maska zraněného   Boba.
Město andělů (City of Angels)
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 24.7.2014
Jedna z mých srdcovek. N.   Cage snad ve své životní   roli, i když jich má   povedených dost a dost.   Chápu, že pragmatikům se   tento film nelíbí. No,   jejich škoda...
Můj přítel delfín (Dolphin Tale)
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 13.4.2014
Dojemný rodinný snímek   natočený podle skutečnosti.   Postižený delfín Winter tu   hraje opravdu sám sebe, a o   to je film zajímavější.
Jediné co mi vadilo moc,   byl český dabing hlavního   dětského hrdiny Sawyera, ten   hlas se k tomu chlapci vůbec   nehodil. Jako by ho namluvila   holka. Zato Hazel byla i v   češtině perfektní.
Nevinnost
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 29.10.2012
Tento film mne zaujal, vtáhl   do děje a už nepustil od tv   obrazovky. Velké díky A.   Geislerové a H. Čermákovi   za velmi dobrý, uvěřitelný   výkon a rovněž pochvala za   scénář s překvapivou   pointou. Jeden bod ubírám   jen za tu poslední část,   kdy se děj ve vyprávění   vrací do minulosti k Máchovu   jezeru. Zde se mi Lídin   monolog, narozdíl od   některých hodnotitelů,   nezdál dlouhý, ani nudný,   ale příliš se mi nelíbila   jeho obrazová část.   Přinejmenším bych tady asi   zvolil nějaký jiný efekt   odlišující minulost od   přítomnosti a vynechal   několik vcelku krátkých   záběrů, zejména s hercem   O. Vetchým, který se mi   zdál být omlazen příliš   násilně a uměle, až to   působilo dost rušivě. Musel   jsem se uprostřed toho   dramatu pousmát. Samotný   závěr filmu, který tu   někdo označil za zbytečný,   mi ale nevadil. Docela svádí   k natočení Nevinnosti 2.   Chudák pan doktor... :-)
Oko delfína (Eye of the Dolphin)
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 21.3.2014
Film je dost nevyvážený. Na   jedné straně chvílemi   krásně poetický a   romantický, ale zejména   první třetina je dost   nudná. Z herců vyčnívají   z (pod)průměrnosti jen   představitelka hlavní   hrdinky a G. Harris, coby   Daniel, ale je také nutno   vyzdvihnout krásnou hudbu   při záběrech pod hladinou.   Nemohu si pomoct, ale herec   Dunbar tu vypadá jako   mladší bratr Bolka Polívky.   :-) Bolek ho měl dabovat a   určitě by to českému   znění prospělo.
Alyssina babička se mi   zdála nejslabším článkem   filmu, tedy v podání K.   Ross. Odehrála to, jako by ji   ta role nebavila a navíc   působila místy i tak nějak   bezdůvodně nepříjemně,   narozdíl třeba od již   zmiňovaného Harrise,   kterému jeho menší role   dokonale sedla.
Oko dravce (Eagle Eye)
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 13.4.2014
Film se mi líbil hodně, ale   samotný zavěrečný   teroristický útok, resp.   jeho zastavení v poslední   vteřině byl velkým   filmovým klišé. Musím   však hodně vyzdvihnout   skvělou hudbu.
Podezření (Under Suspicion)
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 29.6.2014
Všechny filmy se nemusí   odehrávat jen v dechberoucím   tempu. Někdy je nálada i na   něco komornějšího a   postačí vám jen   dechberoucí pointa. Takže   pokud budete naladěni právě   tak, vřele vám film   doporučuji.
Film je   postaven hlavně na hereckém   mistrovství dvojice Freeman -   Hackman, kteří jsou zárukou   dobrého herectví.
Pulp Fiction - Historky z podsvětí (Pulp Fiction)
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 30.10.2012
Pulp Fiction je patrně   jediný kasovní trhák,   který jsem měl možnost   vidět, ale ani na druhý   pokus jsem se nedodíval víc   než zhruba do poloviny. Něco   mi na něm nepřekonatelně   vadí. Asi jsem tedy ani   neměl hodnotit známkou, ale   když těch současných 89%   bylo nutno, byť naprosto   zanedbatelně, korigovat. Pět   bodů dávám především za   dosažený úspěch.
Rambo (First Blood)
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 6.11.2012
Pro mě 100%ní srdeční   záležitost. Závěrečný   Rambův monolog mi vždycky   vleje aspoň jednu slzu do   oka, ale ze tří českých   dabingů, které znám, se ten   poslední představiteli Ramba   moc nepovedl - hlas se vůbec   k Rambovi nehodí, takže   spíš vlastně chyba režie   českého znění. To dabing   Pavlovského a Rímského byla   dočista jiná káva. :-)   Nejnovější hlas šerifa mi   naopak docela ,,sedí",   tak si snad někdy pustím   tuto verzi jen kvůli tomu.
Rychle a zběsile 5 (Fast Five)
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 22.11.2014
WOW!
Nejlepší jízda ze všech   dílů! Hvězdičku dolů   dávám jen za vcelku   zbytečnou informaci, že sejf   má 10 tun. Nevědět to, bylo   by jistě o dost   stravitelnější... :-)
Sara
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 30.10.2012
Výborný oddechový film, kde   jsou namíchány scény   akční, úsměvné, smutné i   romantické v tom správném   poměru tak, aby se divák   bavil a nenudil. Kladem filmu   pro mne je i dech beroucí   happyend. Ale v tomto se mnou   budou asi souhlasit jen ti,   kterým byly obě hlavní   postavy opravdu sympatické,   tak jako mně. Přece bychom   tvůrcům předlohy   neodpustili, kdyby Sára   Leonovi v závěru filmu   doopravdy umřela... :-)
Sherlock
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 27.7.2014
Dokonalé dílo, až na jednu   maličkost. Viděl jsem   nejprve americké Elementary a   vzhled a vlastnosti   novodobého S. Holmese už   mám jasně dané. Může za   to dokonalý Jonny Lee Miller.   Škoda, když je to též   Brit, že si ho Britové   neobjevili sami. Nemusel by tu   zde být nutně napravený   feťák, ale chybí mi tu   zejména Millerova pohybová   hbitost lasičky a jeho   rozmanitější mimika.
Sherlock Holmes: Jak prosté (Elementary)
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 24.7.2014
Možná je to v podstatě   pořád dokola, nerealistické   a samé klišé, ale mě   tenhle seriál neskutečně   baví. Nebo, abych byl   přesnější - jeho hlavní   hrdina. JE TO KLASIK! :-)
Šílenec (The Caveman's Valentine)
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 24.7.2014
Jacksonovo herectví snad až   na hranici geniality. Jeden z   nejlepších a   nejoriginálnějších   thrillerů co znám.
Válka světů (War of the Worlds)
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 21.3.2014
Viděl jsem teprve před pár   dny v tv v odpoledních   hodinách a docela mě film   dostal, nenapadlo mě, že by   v tom čase dali film z prvky   hororu, takže mě tím film   překvapil. Jen tripodí   dlouhatánské nohy se mi   zdály dost nevěrohodné. Asi   se spíš mimozemšťané   měli nad městem vznášet   jako ve Dni nezávislosti, aby   byli uvěřitelnější.   Cruise se mi tu dost líbil,   většinou jeho postavám moc   nevěřím. Tedy mimo Top Gun!
Vendeta (Seeking Justice)
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 1.6.2014
Líbilo moooc! Film si   zaslouží víc, než   necelých 68%. Plně   souhlasím s prvosenkou, jež   se tu pěkně rozepsala. :-)
Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190606
Osobností: 697949
Fotografií: 764412
Plakátů: 376843
Obsahů a biografií: 178359
foto

Komerční sdělení

Filmová škola

Staňte se hercem, herečkou.

foto

Poslední komentáře

Megažralok vs. Crocosaurus (2010...

Megažralok vs. Crocosaurus
Kdysi se ve filmech o   příšerách používaly   nekvalitní loutky a šlo   většinou o   vysokorozpočtové filmy,   nyní se používá   více >

Autor: martin.stusak.9 | Hodnocení: 1 / 10

Trojúhelník smutku (2022)

Óvaj óvaj.

Trojúhelník smutku
Trojúhelník smutku není   trojúhelník, ale nejméně   oktagon smutku, nudy a   utrpení. Má-li to být   kritika či parodie na   nějaké více >

Autor: RwlBem | Hodnocení: 3 / 10

Kellyho hrdinové (1970)

Kovbojka

Kellyho hrdinové
se dá udělat asi ze všeho,   což dokládá tento film z   druhoválečných kulis.   Ocenit možno aspoň trochu   dobové reálie, oproti   dnešním více >

Autor: RwlBem | Hodnocení: 5 / 10

Děvčátko (1978)

Poněkud

Děvčátko
zvláštní počin, ze   kterého by prudérní   křídlo diváctva a   aktivistů mělo dnes prudkou   střevní příhodu. Leč   případná kontroverze je více >

Autor: RwlBem | Hodnocení: 5 / 10

Hyde se stěhuje (1999) [TV epizo...

Hyde se stěhuje
Zas spíš normální díl,   Hydea opustí matka a on   bydlí sám, brzo nemá   jídlo, peníze a v bytě   nepořádek, stěhuje se proto   k Formanům, více >

Autor: FLA | Hodnocení: 6 / 10