Rijen

Komentáře uživatele dews

dews

dews zprava

Napsat uživateli zprávu

oblíbený

Přidat uživatele do oblíbených

  DEWS

Řadit dle:   Názvu filmu   |   Od nejnovějších

Počet komentářů: 14
105% alibi
 
Přidáno: 11.6.2007
Milá česká detektivka a   skvělí vyšetřovatelé   Karel Höger a Josef Bek coby   duo Tůma a Líbal. A taky   mladý Vladimír Menšík a   Jana Štěpánková, oba v   době, kdy je velká herecká   kariéra teprve čekala...   Určitě film, který rádi   shlédnou všichni fandové   dobré české detektivky. A   nechybí ani humor.
Alibi na vodě
 
Přidáno: 11.6.2007
Tak tenhle mám z celé této   trilogie nejradši. Děda   Lebeda v podání Jaroslava   Vojty je neodolatelný a   Oldřich Nový skvěle   předvádí, jak se nosí   reflektory :-). A vůbec je to   velká sranda. Skvěle   praštěná je Helga   Čočková jako kamarádka   hlavní hrdinky. A malá   rolička pro Vladimíra   Menšíka jako novináře - je   to ten s fousama, kdybyste ho   hledali.
Bota jménem Melichar
 
Přidáno: 11.6.2007
Pro mě je tohle nejlepší   Troškův film, ale Slunce,   seno atd. jsou hned v   závěsu. Hláška "Pojď   se mnou do kabinetu" je   nepřekonatelná a stejně tak   i učitelka s přezdívkou   Špiónka Amálka. I já se   při tomhle filmu dojímám a   vzpomínám na školní léta.   Dávno tomu a tak zaplať   pánbůh za tenhle film.
Bouřlivé víno
 
Přidáno: 11.6.2007
Tak dneska už tenhle titul   řekne většině lidí,   zvláště mladých, opravdu   málo, ale já ho mám ráda.   Už jen to obsazení -   Vladimíř Menšík, Iva   Janžurová, Slávka   Budínová, Čestmír Řanda,   František Filipovský a   takhle bych mohla probrat   celý tehdejší barrandovský   studio. I miništěky hrají   známí herci. No a že ten   příběh je už hodně   zastaralý? Na to nehleďte a   nechte se pobavit, třebas i v   nadsázce, zase tak vážně   se to brát nedá.
Čtrnáctý u stolu
 
Přidáno: 9.6.2008
Ojedinělý režijní pokus   Oldřicha Nového dopadl   nadmíru dobře - výsledkem   je stále vtipná a decentní   komedie s kriminální   zápletkou. Tuto komedii   uvádělo i Divadlo O.   Nového, ale zde hlavní roli   detektiva - spisovatele   vytvořil mladý Karel Höger   a jako jeho partnerka zde   vystupovala okouzlující   Dagmar Frýbortová. Škoda,   že tato dáma po roce 1948   neměla již možnost hrát -   český film se tak připravil   o jednu velice zajímavou   herečku.
Kde alibi nestačí
 
Přidáno: 11.6.2007
Druhý film z volného cyklu s   Karlem Högerem a Josefem   Bekem v hlavních rolích.   Tentokrát se pátrá po   zahraničním filmu a díky   tomuto filmu můžeme   nahlédnout, jak vypadal   socialistický realismus 60.   let v prvotřídním hotelu.   Recepční uměl několik   světových jazyků a mezi   muzikanty podnikové kapely   byla pěkná kvítka :-).
Kristián
 
Přidáno: 30.11.2004
Oldřich Nový jako   úředníček a světák v   jedné osobě je k   nakousnutí!!! Na jedné   straně ušlápnutý, trochu   podpantofláč a na druhé   straně okouzlující a   šarmantní, světaznalý   gentleman.
I dámy   jsou dvojího charakteru -   okouzlující Zuzana Adiny   Mandlové má sexappeal,   oproti ní stojí domácí   putička Mařenka v podání   jedinečné Nataši Gollové.   Martin Frič měl při   obsazování skutečně   šťastnou ruku.
Za   minulého režimu chyběly   scény s Járou Kohoutem, ale   neztratily se a dnes už je   zase film kompletní.
Leť, ptáku, leť!
 
Přidáno: 11.6.2007
Tohle je film z kategorie   dětských. A ty už dneska   nikdo netočí, takže je   fajn, že máme archivy a v   nich třeba i tohle dílko,   které lehce oslavuje   tehdejší organizaci Pionýr.   Jaromír Pleskot jako   neoblíbený učitel během   cyklovýletu na Slovensko   odhalí i svoji lidskou tvář   a žáci svůj názor na něj   rychle mění. A taky vidíme   pár známých tváří v   době, kdy nemohli vědět,   jestli jejich popularita   neskončí u tohohle filmu   (např. mladičký Ondřej   Vetchý v davu žáků).
Mladé víno
 
Přidáno: 11.6.2007
Jihomoravští vinaři   potřetí. A s nimi nová   generace. Vladimír Menšík   (očividně už těžce   nemocný a mimo formu) se   trochu stáhl do pozadí a   nechává bojovat ty mladé.   Jana Synková jako manželka   Pavla Nového předvádí   dokonalou slepici a fúrii. A   znovu skvělý Jiří Sovák,   tentokrát jako sklerotik,   takže je o zábavu   postaráno.
Pelíšky
 
Přidáno: 11.6.2007
Na mém osobním pomyslném   žebříčku nejlepších   českých filmů jsou   Pelíšky v opravdu velmi   těsném závěsu za vedoucí   Vesničkou, mou střediskovou   jen o prsa korejské ženy...   :-D
Tak dobře   zpracovaný film se jen tak   nezdaří. Ale pan Hřebejk na   to prostě má a jeho filmy   budou jednoho dne patřit do   zlatého fondu naší   kinematografie.
Prstýnek
 
Přidáno: 30.11.2004
Prstýnek se svojí romantikou   a záběry na nádhernou   přírodu připomíná časy   minulé naprosto   přesvědčivě. Mladičká   Jana Dítětová působí jako   naivní venkovská husička,   zatímco Vlasta Fabiánová   snad skutečně chodila po   světě s modrou krví v   žilách. Roztomile působí   senilní hrabě v podání   Františka Smolíka.
Šťastnou cestu
 
Přidáno: 30.11.2004
Geniální nápad Otakara   Vávry obsadit do jediného   filmu pět typů hereček, z   nichž některé už byly   skutečnými hvězdami své   doby. Nataša Gollová nemá   ve své ztřeštěnosti   konkurentku a Helena Truxová   byla podle mého názoru   jednou z nejlepších (ne-li   nejlepší) rolí Adiny   Mandlové. V miniroličkách   se ve filmu mihnou i Zdeněk   Řehoř a Stella Zázvorková.
Vesničko má, středisková
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 11.6.2007
Co k tomu říct?   Mezinárodně obsazený hezký   český film :-)Snad jen, že   víc hlášek se snad najde v   Pelíškách a to ještě   kdoví jestli... Prostě   kochejte se, bavte se a   kdybyste náhodou jeli do   Pelhřimova, prohlídněte si   krematorium, ať víte, do   čeho jdete. Další!!!
Zralé víno
 
Přidáno: 11.6.2007
Prostřední film z trilogie o   jihomoravských vinařích.   Tentokrát vede Vladimír   Menšík jako místopředseda   v neustálý boj s předsedou   družstva Františkem Němcem   o přidruženou výrobu. Téma   už dnes není aktuální, ale   skvělý výkon výše   uvedených a těch dalších   (hlavně Jiří Sovák jako   Čestmír Semerád, plukovník   v záloze a Iva Janžurová   jako jeho známost přes   inzerát nemají chybu) stojí   za to, připomenout si tuhle   kapitolu z díla režiséra   Václava Vorlíčka.
Naposled navštívené:Přesunout nabok | Vymazat historii
Bílá vrána

Bílá vrána
Bílá vrána

Pinky Malinky

Pinky Malinky
Pinky Malinky

Dynamit

Dynamit

Dan Rambo

Rambo Dan

Restiamo amici

Restiamo amici
Restiamo amici

Iron Doors

Iron Doors
Iron Doors

Naposled navštívené:
Bílá vrána

Bílá vrána
Bílá vrána

Pinky Malinky

Pinky Malinky
Pinky Malinky

Dynamit

Dynamit

Dan Rambo

Rambo Dan

Restiamo amici

Restiamo amici
Restiamo amici

Iron Doors

Iron Doors
Iron Doors