Cerven

Komentáře uživatele jvrubel

jvrubel

jvrubel zprava

Napsat uživateli zprávu

oblíbený

Přidat uživatele do oblíbených

  

Řadit dle:   Názvu filmu   |   Od nejnovějších

Počet komentářů: 7
Copak je to za vojáka...
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 29.7.2010
Skvělá komedie z vojenského prostředí
Jde o výbornou komedii z   prostředí vojenské jednotky   parašutistů bývalé ČSLA.   Film ukazuje některé postupy   při výcviku parašutistů ve   spojení s nasazením   tehdejší Veřejné   bezpečnosti a Lidových   milicí.
Jádro děje   se odehrává na pozadí   odvěké problematiky vztahu   žena-muž. Film vyniká   melodickou hudbou   vystihující atmosféru   bojových akcí. Skvělé   herecké výkony hlavních   protagonistů jsou už čímsi   samozřejmým.
Dispečer
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 27.10.2014
Pro oddych i pousmání
Seriál z hornického   prostředí o soužití   svérázného kapelníka   hornické dechovky se zeťem -   dispečerem. Popisuje   pravdivě rozpory mezi mladou,   dravou, nastupující   generací, která je zde   prezentována hlavně rolí   dispečera Dušana Rygela v   podání Jaroslava   Kaňkovského a generací   rodičů - v seriálu   představovanou hlavně   nesmlouvavým štajgrem   Leopoldem Juřicou   ztvárněnou Josefem   Kobrem.
Přestože je   seriál již více než 40 let   starý, hlavní generační   rozpor neztratil nic na své   aktuálnosti. Pouze se dnes   řeší jinými prostředky -   úměrně změněné   technické podstatě života   současné společnosti.
Seriál potěší zejména   příznivce dechovky, protože   je doslova prošpikován   dechovou hudbou. Mám na mysli   onu klasickou dechovku druhé   poloviny 20.století, nikoliv   dechovkovou modernu   představovanou orchestry z   jižní Moravy.
Kromě   dechové hudby je zde mnoho   vtipných dialogů i   nečekaných zvratů v   zásadě rodinného   charakteru.

Zejména střední, ale   hlavně starší generaci   jistě tento seriál osloví.   Je jen škoda, že televize mu   již dlouho nevěnuje   pozornost.
Osvobození I - Ohnivá duha (Osvobožděnie - Ogněnnaja duga)
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 27.10.2014
Vynikající válečně-dokumentární film
První z pěti dílů   válečné epopeje ukazující   průběh největší tankové   bitvy 2. světové války u   Kurska. Kromě zdařilých   válečných scén je na filmu   velmi cenná   dokumentaristická snaha   tvůrců proložit válečné   scény zákulisním jednáním   politiků a velitelů v   generálních štábech.   Pozorný divák nepomine   svědectví o životě   civilních obyvatel na   okupovaných a později   osvobozených územích.
Komplexnost podávaného   svědectví o hrdinství   vojáků všech válčících   stran jakož i dobová   svědectví historických   postav jsou tím   nejcennějším, co by o   druhé světové válce, o   fašismu, nemělo být nikdy   zapomenuto.
Neznám   jiný film nebo seriál,   který by se tímto tématem   zabýval ve srovnatelné   šíři.
Rodinné trampoty oficiála Tříšky
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 10.9.2013
Výborný film
Výborná, nenáročná   komedie. Myslím, že by se v   panu Tříškovi mohlo poznat   hodně lidí.
Film   však kromě zábavy   dokumentuje i tehdejší dobu.   Podmínky na vesnicích,   těžkou práci v   zemědělství. V přeneseném   slova smyslu i přínos   fyzické námahy pro duševní   relaxaci. I proto má tento   film hodně co říci našim   mladým, kteří jsou zvyklí   trávit mnoho času u PC a   možná hledají uklidnění,   odpočinek. Možná trocha   fyzické námahy by jim velmi   prospěla
Těžká srdeční komplikace
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 3.1.2009
Dobrý film !
Tato TV inscenace dramaticky   popisuje průběh léčby   pacienta s nedomykavostí   srdeční chlopně včetně   pooperačních komplikací   ohrožujících jeho život.   Oceňuji vynikající herecké   výkony hlavních   protagonistů.

Jediný zápor snad je   v tom, že ačkoliv je toto   téma dnes již z hlediska   medicínského překonáno - a   možná právě proto,   současná televize tuto   inscenaci již neuvádí.   ŠKODA.
Zkrocení ohně (Ukraščenije ogňa)
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 3.1.2009
Vynikající historický film
Vynikající film od   počátků budování   sovětské kosmonautiky přes   vývoj tehdy nových zbraní -   Kaťuší ve Velké   vlastenecké válce až po let   Jurije gagarina do kosmu.

Je velká škoda,   že pravděpodobně z   politických důvodů je tento   film naprosto opomenut.   Ukazuje detailně potíže a   postupy při jejich řešení   v počátcích sovětské   kosmonautiky. Její úspěchy   vyniknou o to víc,   uvědomíme-li si, v jakých   podmínkách byly první   rakety vyvíjeny. Vysoce   oceňuji populárně vědeckou   a dokumentární stránku   uvedeného filmu   odhlédneme-li od jakýchkoliv   ideologických podtextů.
Zlatovláska
 
Přidáno: 14.6.2015
Zlatovláska
Skvělé zpracování   klasické české pohádky.   Vynikající hudba, velmi   vysoká umělecká úroveň.   Výborné herecké výkony   nezapomenutelných postav   českého filmu - p   Štěpánka, Peška, Holého,   Beka, pí Rosůlkové. Režie   paní Vlasty Janečkové   vtiskla tomuto filmu tolik   očekávaný pocit krásna a   vnitřní harmonie moc   důležitý u filmů pro děti   a u pohádek obzvlášť.
Podle mého názoru je to   pravděpodobně nejlepší   pohádka, jaká kdy byla u   nás natočena.