Cerven

Komentáře uživatele AcidBurn

AcidBurn

AcidBurn zprava

Napsat uživateli zprávu

oblíbený

Přidat uživatele do oblíbených

  Petr Bouda

Řadit dle:   Názvu filmu   |   Od nejnovějších

Počet komentářů: 201
16 Bloků (16 Blocks)
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 11.6.2006
Kvalita
Konečně kvalitní thriller,   který se může směle   měřit s konkurencí, jako je   třeba Phonebooth, Man on   fire, Enemy of the State nebo   možná i Leon (i když tak   kultovní film asi 16 Bloků   není). Nicméně je to   opravdu dobře a reálně   udělaný film, možná konec   trochu zkazil celkový dojem -   ale pokud jste tento film   ještě neviděli, rozhodně   si ho nenechte ujít,   obzvlášť v kině to stojí   za to. Mohu jen doporučit. U   mě dosáhl ve své kategorii   prakticky maximálního   ohodnocení.
3:10 Vlak do Yumy (3:10 to Yuma)
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 26.10.2008
Iracionální
Vlak do Yumy se rozjíždí   slibně, všechno dává   smysl, je tu padouch (Crowe) i   budoucí hrdina (Bale),   zápletka je slušná...ale   čím více se blíží film k   závěrečnému vyvrcholení,   tím je to horší. Film měl   končit úplně jinak, to, jak   nakonec film dopadl, u mne   vyvolalo nechápavý pohled   (to má být jako všechno?).   Čili, pokud film opustíte   asi 8 minut před koncem a   vymyslíte si vlastní konec,   je film mírně   nadprůměrný. Pokud se   dodíváte do konce, budete   mít pocit ztraceného času.  
Vlak do Yumy je film   na jedno použití: poprvé   překvapí, ale už se k němu   nevrátíte.
300: Bitva u Thermopyl (300)
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 19.3.2009
Overkill
Jako zfilmovaný comics je to   dobré, kvalitní efekty,   dobré záběry, inspirace   Frankem Millerem jasná na   první pohled. Ale jinak   přehnané až hrůza, dokonce   ještě víc než comics. U   tohoto filmu nemusíte,   pardon, nesmíte zapnout   mozek, pokud za sebou máte   nějakou tu historickou   průpravu, klidně ji   zapoměňte a pokud čekáte   nějaké herecké výkony,   můžete čekat vesele dál.   Jako jednorázová věc ujde,   jinak nestojí za to.
5 centimetrů za sekundu (Byôsoku go senchimêtoru)
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 9.12.2008
Typický film Makoto Shinkaie,   narozdíl od Voices of a   Distant Star je ale 5   centimetrů za sekundu více   depresivní než   melancholické. Přesto jde o   vynikající film, který -   přestože se odehrává v   dnešním Japonsku - zachycuje   nadčasová témata dobře   známá každému   člověku.

5   centimetrů za sekundu ale   dokazuje, že i animované   filmy mohou být stejně   kvalitní, jako jejich hrané   protějšky a že kromě   pitomostí ze studia Pixar   existují i kvalitní   "kresleňáky".
8 MM
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 21.10.2005
Drsný film, který jednou   provždy změní váš pohled   na pornografii jako takovou.   Výkony herců a Nicolase Cage   jsou nadprůměrné a celkově   je tento film VELMI reálný.   Stojí za to mít ho doma -   aspoň na videu. Doporučuji.
Acid House (The Acid House)
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 5.1.2006
Tři povídky ze stejného   města, které se nápadně   podobají každodennímu   životu. Povídky o tom, co se   stane, pokud se chováte jako   vůl a uvědomíte si to až   moc pozdě...nebo taky vůbec.   Film je hodně realistický,   přesto je tam pár scén, u   kterých se zasmějete.   Prostřední povídka mi   hodně připoměla osu mýho   spolužáka.
Jiná   volba - Trainspotting,pokud   chcete vidět drogy v akci,   nebo Fight Club, pokud místo   toho dáte přednost násilí   a schizofrenii.
Al Pacino - Richard III. (Looking for Richard)
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 6.12.2008
Od tohoto filmu jsem čekal   především klasiku, tedy   Richarda III., hraného Al   Pacinem. Bohužel se z toho   stal dokument, navíc dokument   točený v průběhu několika   let. Naštěstí obsahuje   spoustu zajímavých   informací a obsahuje i mnoho   regulérních filmových   sekvencí Richarda III.
Animatrix (The Animatrix)
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 14.10.2005
Soubor několika kratších   povídek, které osvětlují   některé momenty v Matrix   trilogii. Hodně dobrá   ukázka různých druhů   japonské anime. Polovina   povídek je dobrá, polovina   spíš slabší - ale celek   vás rozhodně nenechá v   klidu.
Appleseed (Appurushîdo)
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 7.6.2008
Appleseed je další   zfilmovaná manga Masamune   Shirowa. Jako každé dílo   Shirowa i Appleseed si pro   potřeby filmu vybírá z   mangy jen něco a díky tomu   je děj dost odlišný.   Přesto není tento film   špatný. Jeho pokračování   však už doporučit nemohu.
Appleseed Saga: Ex Machina (Ekusu makina)
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 4.3.2009
Zatímco původní Appleseed   byl lehce nadprůměrný film,   který se inspiroval   stejnojmennou mangou Masamune   Shirowa, jeho pokračování s   názvem Ex machina už tak   slavné není. Děj se od   začátku noří do stále   většího množství klišé,   byť výsledný dojem ještě   není tak   "kouzelný", jako u   Resident Evil 2.
Appleseed Ex machina jsem   viděl na Animefestu 2008 a na   konci už byl sál (na   začátku nacpaný k   prasknutí) poloprázdný,   diváci řvali smíchy a   některé komentáře se ani   nedají publikovat. Takže   jestli bez pokračování   Appleseedu nemůžete být,   pusťte si to, ale uděláte   líp, pokud si přečtete   mangu.
Armageddon
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 5.1.2006
Armageddon - po filmu Pátý   element další velkolepá   vesmírná kojotina s Brucem   Willisem v hlavní roli. Taky   je vám jasné, jak to dopadne   ? Ale u nelogických chyb se   pobavíte daleko víc - za   všechny třeba to, že Bruce   odletí vrtulníkem z vrtné   plošiny a do hodiny je celý   osazenstvo rozházený v   celejch Státech...rozhodně   nestojí za to se na film   dívat do konce. Nebýt   několika dobrých herců,   mohlo být hodnocení ještě   horší. Jiná volba -   Vesmírní kovbojové - pokud   se chcete zasmát   inteligentnímu humoru, nikoli   parodii na sebe sama.
Asterix a Olympijské hry (Astérix aux jeux Olympiques)
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 7.4.2008
Ostuda roku
Tenhle film navazuje na   předchozí dva filmy s   dvojicí Galů Asterixem a   Obelixem, a jako u většiny   pokračování stupidních   komedií je toto třetí,   vyždímané pokračování,   opravdovým dnem latríny.   Laciné vtipy, stokrát   vypraná klišé, toporní   herci, ubohý scénář, ze   kterého ani Delon či   Dépardieu nedokázali   vyždímat víc než chabé   herecké výkony.
Logika si vzala dovolenou,   zato se nafoukl rozpočet,   který zaplatí leda prodej   tohoto braku na DVD příloze   k novinám, protože neznám   ve svém okolí člověka,   který by na tento   "film" šel do kina.   Je to snad jediný hraný   film, kde předchozí   animovaná verze byla lepší,   protože si aspoň na nic   nehrála. Doufám jenom, že   nebude natočené čtvrté   pokračování - to už by   muselo být hodnocení   záporné.

Jiná volba - pokud chcete   kvalitně natočený komiks,   zkuste Sin City nebo nové   zpracování Batmana od   Christophera Nolana. Pokud   chcete vidět ještě větší   pitomost, pusťte si Kameňák   (kterýkoli díl).
Azumi
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 17.12.2008
Azumi je film, který na   začátku slibuje mnohé, aby   to v následujících   desítkách minut dokázal   naprosto pohřbít. Přidejte   si k tomu výpravu á la Xena,   pseudohluboké úvahy a   hektolitry krve (opravdu   hektolitry, pokud chcete   vidět krvavý déšť v   praxi, vřele doporučuji) na   závěr. Lákavé, že? A že   vyšel i druhý díl? Nechte   si ujít - oba.
Babí léto
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 10.6.2008
Tento film nemá v dnešní   době konkurenci, svými   kvalitami, realismem a   melancholií drtí Vratné   lahve i se Svěrákem na   prach. Takhle totiž vypadá   stáří, pane Svěráku. Film   je skvěle obsazen a triu   Brodský, Zindulka,   Zázvorková nelze nic   vytknout. Jen více podobných   filmů.
Batman
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 20.10.2006
Klasika, která rezaví. Asi   tak by se dal popsat Batman,   obzvlášť když ho srovnáte   s Batman Begins (ten je   opravdu dobrý). Je to jen   zfilmovaný comics - se všemi   klady a zápory tohoto   přístupu, obsazení hlavní   ženské role je příšerné,   z průměru tahá film   vícemnéně jen Nicholson.
Tento film se dá vidět   jen jednou, a vzhledem k tomu,   že všechny další   pokračování snažící se z   Batmana vycucat poslední   kapky života už nestojí ani   za to. Nejde o to, že tento   film je starý, ale některé   scény jsou naprosto   zbytečné a jiné nudné.
Jiná volba: pusťte si   Batman Begins a na všechny   ostatní zfilmované comicsy   zapomeňte.
Battle Royale (Batoru Rowaiaru)
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 21.1.2008
K dokonalosti chybělo jen   málo, ale kombinace klasické   hudby a výstřelů, to mě   vždycky chytne za srdce.   Nebýt lehce nelogického   závěru, bylo by hodnocení   maximální. Fandil jsem   Kitanovi od začátku do   konce.
Ale rozhodně to   není ztráta času a   atmosféra taky není špatná   - jsem zvědavý na Battle   Royale 2, jak moc bude   úspěšná oproti jedničce.   No a možná nebude od věci   pořídit si knihu, podle   které tento film vznikl.
Battle Royale II: Requiem (Batoru rowaiaru II: Chinkonka)
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 29.12.2008
Protože Battle royale měla   úspěch, rozhodli se Japonci   natočit pokračování a   vyždímat z diváků další   peníze. Jako obvykle to   nevyšlo - logické kiksy od   začátku do konce,   rychlejší vyvražďování   díky spojeným obojkům,   amatérská zásahová   jednotka, kupodivu   schopnější než skutečná,   pitomá motivace hlavních   postav atd. atd.
Původní Battle royale   měla úspěch v tom, že byla   realistická a především   měla dobrý nápad. Dvojka   nemá ani jedno. Ztráta   času.
Battlestar Galactica
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 10.1.2009
Battlestar Galactica je jeden   z nejlepších sci-fi   seriálů všech dob,   veškeré pitomosti typu Star   Trek, Star Gate nebo Star Wars   se ani zdaleka neblíží   Battlestar, přestože jde o   (dost výrazně upravené)   remake stařičkého seriálu   ze 70. let. 1. série je   absolutní špičkou, 2.   série už poněkud ztrácí   dech, bohužel seriál zkazila   série třetí, z poloviny   tvořená fillery a tudíž   není možné maximální   hodnocení. Ve své kategorii   špička, kvalitní herecké   výkony (hlavně duo Baltar,   Thrace), dobré efekty i   soundtrack. Bohužel, jakmile   se více řeší citové   vztahy, seriál dost upadá.
Blade Runner
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 14.10.2005
Klasika žánru sci-fi.   Skvělý Harrison Ford a   spousta detailů, které se   vyplatí sledovat. U tohoto   filmu se sebemenší   nepozornost nemusí vyplatit.   Jen tak totiž zjistíte, kdo   je a kdo není replika. A   zajímavý konec, ať už u   normální nebo directors cut   verze...
Božský Bruce (Bruce Almighty)
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 5.1.2006
Božský Bruce není špatná   komedie, pokud od něj nic   nečekáte, pobavíte se.   Bohužel, u některých   vtípků musíte znát   americké reálie, jinak se   nezasmějete (třeba ve   scénce - Našli jsme Jima   Hoffu). U filmu si skvěle   odpočinete a možná u jedné   scénky skoro puknete   smíchy...pokud ale čekáte   něco víc duchaplnějšího,   zkuste si radši něco   přečíst.
Brutální Nikita (Nikita)
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 12.10.2005
Nikita vs. Leon
Nikita je kvalitní film,   který stojí za to vidět, a   to i několikrát. Film je   hodně realistický, Luc   Besson nenechává nic   náhodě a postupně   vykresluje hlavní aktéry   filmu - nikdo není na konci   takový, jak vypadá na   začátku.
Zajímavý   konec jen korunuje zážitek z   filmu. Přesto se nemohu   ubránit pocitu, že většinu   z toho, co zde Besson poprvé   vyzkoušel, pak zúročil ve   filmu Leon, který je o jeden   krok před Nikitou.
Bumerang
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 15.10.2005
Nejlepší film s tématem   komunistického režimu u   nás. Brutální a depresivní   film, který vás nenechá   lhostejnými k osudům   hlavních hrdinů.
Po   komicky laděných Černých   baronech a stupidním filmu   Tankový prapor působí   Bumerang jako naprostá bomba   a rozhodně stojí za to mít   ho doma.
Cartouche
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 7.4.2008
Dobrý film, ale z dnešního   pohledu již nemá co   originálního nabídnout.   Předvídatelný děj, dobří   herci, nenáročné téma.   Film na jedno podívání.
Cesta do fantazie (Sen to Chichiro, no kamikakushi)
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 31.5.2008
Vynikající
Animovaný film, který ve   své kategorii (pohádka)   překonává úplně vše.   Narozdíl od škvárů od   Disneyho nebo blbostí z   Pixaru je toto film, který   neobsahuje debilní vtípky   ani ukecané kretény typu Jar   Jar Bings.
Nedivím se,   že film získal Oscara a   Zlatého medvěda -   atmosféra, animace,   příběh, kde si divák musí   něco domyslet - filmu není   co vytknout. Hayao Miyazaki   zde dosahuje svého vrcholu,   po filmu Nausicaa of the   Walley of the Wind další   skvělé anime.
Cesta do zatracení (Road to Perdition)
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 28.7.2006
Zajímavý a opravdu kvalitní   film. V několika ohledech   připomíná Leona a   žánrově je mu asi   nejbližší, přestože se   odehrává ve 30. letech,   zatímco Leon v   současnosti.
Asi   nejlepší je skoro   závěrečná přestřelka -   její stylizace je úžasná.   Po nejvyšším hodnocení   jsem nesáhl jen z toho   důvodu, že Leon mi přece   jen o fous lépe sedne.
Collateral
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 4.1.2006
Collateral je hodně kvalitní   film - mohl dosáhnout i na   absolutní špičku, to by   ovšem nesměl obsahovat   několik "náhod" -   jako že se potkají dva lidi   několikrát v 17 milionovým   městě - ale jinak   zajímavá sonda o přežití   za každou cenu. Film   neobsahuje některá klišé -   nenajdete tu vpodstatě   žádné kladné nebo   záporné hrdiny, celkový   dojem bohužel poněkud zkazil   konec...nevím, tenhle film   měl končit jinak. Ale čím   víc filmů podobného   ražení jste viděli, tím   víc se vám bude Collateral   líbit.
Černočerná tma (Pitch Black)
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 9.11.2007
Černočerná tma je film   vhodný leda tak na zabíjení   času - nízký rozpočet   ovlivnil v tomto filmu vše   vyjma hereckých výkonů, za   které by se nemuseli stydět   uchazeči do vily   VySolených...scénář je de   facto kopie Vetřelců,   přestože film obsahuje   několik zajímavých nápadů   a scén, výsledný dojem je   ubohý. U tohoto filmu se   prostě nebojíte.
Četa (Platoon)
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 15.10.2005
Jeden z nejlepších filmů o   Vietnamu, který za sebe   skládá jednotlivé obrazy a   události tak, jak je vnímá   nový voják v podání Ch.   Sheena, od naverbování až   po propuštění. U   sledování tohoto filmu   pochopíte, že žádná ze   stran, které proti sobě ve   válce bojují, není jen   dobrá nebo jen špatná a   zvěrstva páchají obě   strany.* Některé scény vás   nenechají chladnými.
Jiná volba: Údolí   stínů (We were soldiers   once...and young), které   poměrně přesně zachycuje   první otevřený střet   vojáků USA a Vietkongu,   Narozen 4. července ( Born on   4th of July ), který je   vpodstatě variací na Četu,   Apocalypse:Now je sice   skvělý film, ale válku ve   Vietnamu používá spíš   jako kulisu...
* o   válce ve Vietnamu jsem napsal   maturitní práci, takže vím   docela přesně, jak konflikt   vypadal =)
Dannyho parťáci 2 (Ocean´s Twelve)
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 15.10.2005
Není pokračování jako   pokračování - vždy se   čeká, že bude lepší než   originál, a skoro vždy je   horší. Stejně je tomu i v   tomto případě. Dannyho   parťáci měli zůstat bez   druhého dílu. Zatímco   jednička byla originální a   děj byl celkem logický,   přičemž o zajímavé   situace nebyla nouze, dvojka   je ve všem slabší a ani   dobré herecké obsazení to   nevytrhne.
Co říct -   pokud už film chcete vidět,   půjčte si ho nebo   stáhněte. Kupovat jej nemá   smysl. Slabá komedie   parazitující na dobrém   hodnocení originálu -   stejné zklamání jako   pokračování filmu   "Můj soused   zabiják". Nuda, nuda,   nuda.
Darwinovy ceny (The Darwin Awards)
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 31.3.2008
Snapshot
Jednou se na to podívat dá,   některé scénky jsou hodně   dobré, jinak příběh za moc   nestojí a je jen pojivem mezi   jednotlivými příběhy -   které se ovšem opravdu staly   (viz darwin awards).
Film mohl být lepší,   stačilo přidat VÍC   příběhů a omezit pojivo   (romantika mezi dvěma   pojišťovacími agenty je   zbytečná). Nápad postavit   film na vtipných scénách,   které spojuje lidská blbost,   není špatný, Darwinovy ceny   jsou z tohoto pohledu   X-násobně lepší než   Troškův Kameňák, ale jinak   žádná sláva...