Cerven

Komentáře uživatele JohnCoffey

JohnCoffey

JohnCoffey zprava

Napsat uživateli zprávu

oblíbený

Přidat uživatele do oblíbených

  

Řadit dle:   Názvu filmu   |   Od nejnovějších

Počet komentářů: 64
2012
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 30.11.2009
Nebudeme si nic nalhávat -   Emmerichovi jde jen o efekty,   stejně tak i divákům. Šlo   o ně i mě - konec světa   svěřený do rukou   největšího megalomana   Hollywodu, to bude něco. Ale   kupodivu nepoužívá kulisy   světových měst jen pro   destrukční divadla, ale   podává nám i vysvětlení.   Vědecky pravděpodobně   chabé, ale originální. V   roce 2009 je už jasné   (alespoň pro vlády   světových velmocí), že se   něco stane. O rok později je   to potvrzeno a jak se stále   více blíží osudný rok,   lidé začínají být   neklidní - všude jsou   hlášena zemětřesení, ale   vláda vše zatvrzele tají -   i v okamžiku, kdy do konce   zbývá jen pár týdnů. Je   to prostě jakési tajemství,   a sami uvidíte, co se stane,   když na to někdo přijde. A   pak to přijde. Ale ono to má   i příběh. Průměrný, ale   s výbornými výkony herců   (bohužel pouze od Cusacka a   Woodyho Harrelsona). Hlavní   hrdina sice musí vyvézt   děti na stanování, řeší   spor se svým synem (tohle už   tu bylo hodněkrát), ale   když už se jim za zadkem   rozpadá barák, místo   fňukání se hezky pouští   do akce, neváhá zůstat v   hořícím karavanu, který se   pomalu propadá do   rozžhavené země, jen aby   zachránil lidstvo. Čekají   vás hotové demoliční   orgie, jejihž většinu   chodů sice byla vyzrazena v   traileru, ale přesto se najde   pár věcí, které vás   prostě dostanou - a zbylé   aspoň vypadají na velkém   plátně líp než v   počítači. Přesto mohl být   potenciál zkázy vyždímán   ještě víc. Nečekal bych,   že se konec světa zkrouhne   jen na propady půdy a   tsunami. Určitě ne od   Emmericha.
23 (The Number 23)
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 16.12.2009
23 hvězd? Ne, stačí sedm...
Nevěřil bych, že se Jim   Carrey dokáže přestat   ksichtit a Joel Schumacher   nevytvoří z hromady peněz   trapnou a nudnou podívanou   (Batman a Robin a Batman   navždy = Batmani na   zvracení). Kupodivu to ale   jde. Číslo 23 má zajímavou   zápletku a mě osobně   převapilo, v kolika   neštěstích a katastrofách   se toto číslo objevuje.   Hrdina se začte do titulní   knížky a aby tu nešlo jen o   to numero, sledujeme   depresivně vyhlížející   příběh detektiva, který se   k němu nachomýtne. Carrey   tak se svojí filmovou   manželkou dostává dvojroli   a oba se převtělí do   detektiva a jeho milenky   (přece tu knihu nebudou   vyprávět!). První půlka je   poutavá, ale ke konci má   příběh tendenci se   zamotávat, a tak vždy hrdina   někoho obviní, náhle   ucítí jeho nevinu a tak to   jde dál. Když ho   napočtvrté (ne)uhádne,   stejně to nepochopíte.   Takže sedm hvězd.
Air Force One
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 31.10.2009
Tento skvělý akční film   mě bavil i po letech. Je   úžasně napínavý, hlavně   v okamžicích, kdy se   prezident skrývá v   podpalubí a únosci si jeden   po druhém postupně chodí   pro kulku, aniž by věděli,   kdo je zabíjí ze zálohy.   Když je odhalen, napětí   klesá, ale když teroristy   zpacifikuje a opět se ujímá   vlády nad letadlem, znovu   vzrůstá, poněvadž je   letadlo poškozené a na   palubě je zrádce. Od této   chvíle je to ale bohužel   jedno velké klišé a   většina postav (pomálu   sympatičtějších než sám   prezident) umře klidně   minutu před koncem, aniž by   si z toho hlava státu cokoliv   dělala. Kvůli tomu hvězda   dolů...
Anglické jahody
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 17.9.2009
Další zcela zbytečný   český film. Tvůrci se   tentokrát rozhodli hrát na   dramatickou notu, ale   výsledné muziky vzniká   opravdu málo (když   nepočítáte titulní   píseň). Hrdinové jsou   nesympatičtí až běda, a   ačkoliv zabírají většinu   prostoru v ději, vlastně se   jim nic významného nestane.   Mnohem lepší je linie s   otcem hlavního hrdiny.   Třetí lini tvoří dobové   záběry, které jsou sice   poutavé, ale v ději působí   jako pěst na oko. K tomu si   připočtěte onu strašnou   písničku, která jako by se   zasekla v refrénu, a máte na   příjemný večer vystaráno.
Batman začíná (Batman Begins)
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 6.3.2010
Dobří netopýři se vracejí
Po lehce ďábelském a   přitom atypicky   neburtonovském Batmanovi,   jeho pochmurnějším   Návratu, vysoce nereálném a   šíleném Navždy a   cukrkandlově hnusném   Robinovi se prostě musel   objevit někdo, kdo Temného   rytíře udělá opět   temným. Nejenom že film   přebíjí Schumacherovy   slátaniny (což je   samozřejmost), on si dokonce   nezadá ani s Burtonovými   drastickými příběhy z   Gothamu. Osobně si myslím,   že to je režisérem Nolanem.   Jeho filmy vypadají skromně   a komorně, ačkoliv opak je   pravdou (šílená honička   Gothamem v obrněném   Batmobilu budiž příkladem).   Poté působí špičkoví   herci (Bale, Neeson, Oldman,   Caine, Freeman) jako úžasné   překvapení. Rovněž je   dobře, že Nolan dokázal   použít nové padouchy jako   je Scarecrow, ne se otáčet   za známými á la Joker (v   Temném rytíři mu to ale   prominu...). Zkrátka a   dobře, do Gothamu se vrací   to správné zlo, kterému v   patách stojí dobro, co si   nebere servítky. A tak to má   být.
Beetlejuice (Beetle Juice)
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 29.7.2009
Upřímně jsem se děsil,   jestli může být burtonovka   dobrá i bez Deppa. Může.   Úplně dokonalé to zase   nebylo. Ne proto, že bych byl   příliš hýčkán Deppem,   ale spíše slabším dějem,   kde titulní bioexorcista   hraje až druhé housle. Ale i   tak musím pochválit skvělé   momenty a nápady (např.   exhumace z papundeklového   hrobu)
Big Lebowski (The Big Lebowski)
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 11.10.2009
Když jsem si tenhle film   pouštěl, hořel jsem se   zvědavostí. Opravdu to bude   inteligentní, a ne vulgární   a trapné? Jo! Ne že bych se   smál úplně všemu,   chvílemi mi to přišlo i   křečovité, ale když jsem   to dokoukal, došlo mi, co   jsem právě viděl za klenot.   Výběr herců a jejich   charakterů byl dokonalý -   Jeff Bridges jako povaleč,   který zbožňuje svůj   koberec, John Goodman jako   agresivní Žid, který mluví   jen o Vietnamu a jako vždy   dokonalý, ale tentokrát   zastrčený do pozadí Steve   Buscemi, který je až moc   upřímný a tudíž   odstrkovaný kámoš téhle   dvojky. Hláška střídá   hlášku a vy si říkáte, na   co ti Coenovi nepřijdou. A   když zase uslyšíte slovo   tepich, pochopíte, že   ačkoliv je to jen báchorka o   flákači, co se připlete   díky záměně jmen k únosu   a k nihilistům, je téměř   dokonalá.
Catwoman
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 7.12.2009
Jen tak tak průměrný film,   který se pyšní (nejen   ironicky) hned několika nej.   Poměrně zdařilý příběh   obývají komické postavičky   s čele s Sharon Stone, které   se legračně pohybují,   mluví a to se snaží vypadat   vážně! Rovněž jednají   značně nelogicky. Ještě   že je tu Halle Berry - ovšem   té se to týká taky.   Ačkoliv se snaží odolávat,   změní vizáž a ujme se   potírat zločin. Dále tu je   kamera, která se nebojí   experimentovat - vylétává   do závratných výšek,   různě kolísá a   prolétává mezi domy.   Maskuje a zároveň tím   dává najevo umělost efektů   - když se vznese nad město a   slunce se nepřiměřeně   silně odrazí od mrakodrapů,   kroutíte hlavou. Druhým   případem jsou akční   scény, které jsou zkrouhlé   na super-rychlý střih   tisíců záběru se   stopáží menší než půl   vteřiny. Film tak vyznívá   jaksi komicky a od menšího   hodnocení ho odděluje jen   Berry.
Fargo
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 30.10.2009
Kdybych chtěl napsat   komentář k tomuto   výbornému snímku břatří   Coenů, nenapsal bych nic   nového. Ale mě to prostě   nedalo a musím Fargo   doporučit. Takže zopakuji:   Jednoduchý, ale vynalézavý   scénář, skvělé herecké   výkony, zasněžené pláže   Minnesotty a černý humor na   pozadí černé události.   Teď to rozvedu. Scénář je   vážně prostý - obchodník   s auty (Macy) má finanční   potíže, tak si najme   mlčenlivého gaunera   (Stormare) a jeho parťáka   (Buscemi), aby mu unesli   ženu. Netuší, že jeden je   agresor a druhý hysterický   packal. Výsledek? Sedm   mrtvých. Po jejich krvavé   stopě jde vytrvalá   policistka (McDormand).   Výkony herců skvělé,   zvláště Buscemiho. Buď je   podělaný strachy, takže   jeho parťák musí střílet,   anebo má stavy, kdy střílí   úplně bez důvody. Macy jako   sraboidní obchodník taky   skvělý. No a černý humor   je víc než černý. Co   uděláte s nevhodnou   mrtvolou? Narvete jí do   drtičky! Co naplat, celá   zahrada bude od krve, hlavně   že je pryč... Úžasný   film!
Flynn Carsen 3: Jidášův kalich (The Librarian: The Curse of the Judas Chalice)
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 27.9.2009
Další díl osudů   přemoudřelého knihovníka   si zachovává původní   ingredience - ještě   bláznivější bláznivý   humor tolik vlastní Indymu a   kopu celkem vydařené akce.   Opět se dočkáte dalších   bájných relikvií a pokud   jste si mysleli, že Flynn už   vyzbíral všechny napříč   historií, překvapí vás   nová přístavba knihovny.   Upírské téma není nic   originálního, ale jelikož   jsou tyto filmy dnes   oblíbené, dá se toto   klišé prominout. Rozuzlení   je tradičně nečekané a   vcelku se to zajímavě a   vtipně vyvrbí. Komu se   líbili předchozí díly,   toho Jidášův kalich   nezklame.
Funny Games USA (Funny Games U.S.)
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 17.11.2009
Kdo čeká od Hanekeho   snímku, že to bude   zábavné, jak slibuje název,   škaredě se mýlí. Místo   efektivních (=zábavných)   způsobů mučení (=her) vás   čeká nuda a tlachání, a   jediní, kdo se z   nepochopitelných důvodů   baví jsou dva maniaci.   Postavy jsou hloupé a   jednají naprosto nelogicky.   Nechci moc prozravovat děj, i   když je celý vlastně   vypsán v popisku, ale když   dostanou příležitost k   útěku, ztrácí čas opravou   telefonu (!), stejně tak se   nechají chytit. Nezmůžou se   ani na kapku odporu, místo   toho jen fňukají. To ale   neplatí jen pro zajatce, ale   i pro samotné trýznitele.   Ačkoliv promlouvají mluvou   hodnou slušňáků, s   úsměvem na rtech mučí a   týrají. pokud si myslíte,   že na konci filmu zjistíte   proč, pletete se, stejně tak   nečekejte odpověď na   otázku "Proč nám to   vlastně děláte?".   Vajíčka za to nemůžou!   Mladíci jsou stále   krutější a rodina stále   neschopnější. A když už   se koněčně rozhodnou   oslabit nepřítelovy řady,   tzn. zastřelí jednoho z   grázlů, druhý udělá tak   NESKUTEČNOU věc, že máte   sto chutí vběhnout do filmu   a zahrát si s nimi taky pár   her. K této blbosti si   ještě připočtěte to, že   s Vámi úchyláci mluví,   jako byste byli, či vlastně   jste, svědky jejich   "zábavy". Jak rostl   můj vztek s dramatického   oblouku i konce filmu,   hodnocení klesalo a možná   ještě klesne, protože jsem   to stále nevydýchal. Vůbec   se nedivím, že tomu někdo   dal 1 hvězdu. Další film,   kvůli kterému by stálo za   to napsat pořadník filmů na   spálení...
G-Force
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 30.10.2009
Teda od Bruckhemeira jsem   čekal něco méně   infantilnějšího. Je pravda,   že se zaštiťuje pod dobré   filmy, což je i případ   G-Force, ale přeci jen, čeho   je moc, toho je příliš. Na   druhou stranu, je to celkem   sranda. A když už nic   jiného, aspoň přehlídka   technických hračiček   velikostně přispůsobených   pro morčata. Škoda, že jsem   film neviděl v originálním   znění. Nicolas Cage, Steve   Buscemi či Penelope Cruz, to   je koncert pro uši...
G.I.Joe (G.I.Joe: The Rise of Cobra)
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 9.11.2009
Už od začátku jsem tento   film odsuzoval a byl jsem   potěšen, když jsem se zde   na FDb dočetl, že nejspíš   nebude dokončen. Nicméně   byl a já ho ve slabé chvilce   shlédl. A musím říci, že   to tak zlé nebylo. Jasně, je   to blbost na entou. O ničivé   super-zbrani, o ničivých   super-vojácích a o   spiknutí, lásce a akci. Ale   proč se na to nekouknout z   druhé strany? Proč se   nekochat pohledy na krásné   slečny, výbuchy a   prvotřídní akci? Potom   vychází slušivý akčnák,   který rozhodně neurazí, a s   přehledem překonává nové   přeplácané Transformers.   Jasně, je to jen banda   pitomců, co při   pronásledování zločinců   zničí půlku všech   pařížských aut a Denis   Quaid není stále herec   rozumných rolí, ale když   uprostřed akce rozpoznáte   pražskou hospůdku, srdce   zaplesá a vy si řeknete:   musíme jím být vděční,   že to točili u nás.   Konekcoknů si to zalouží, a   to nejen za to...
Garfieldův festival humoru (Garfield's Fun Fest)
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 14.3.2010
Dámy a pánové, Garfield a jeho úpadek...
Už jsem se símřil s   myšlenkou producentů, že   animované filmy mají být   JEN pro děti. Díky tomu byla   vykleštěna spousta hrdinů,   včetně Garfielda. Ten se po   dvou hraných snímcích, kde   s tunou lasagní spolkl i   svůj humor a zachraňoval   něco tak postradatelného   jako je Odie, a (aspoň že)   animovaném seriálu, kde mu v   divných příbězím   sekundovala prasata a   kačeři, dostává do   třetího rozměru. Slušet mu   to nesluší, vypadá uměle a   o animaci raději pomlčme.   Ovšem ani příběh není nic   extra - postavy z komiksů   jedou na festival humoru, kde   se však i tančí (!), takže   film je nelogický a   nereálný. Kočky a psy   prosím, ale medvědy,   veverky, nosaté dámy a   šašky? Tohle už není   Garfield! Jediné co film   udržuje nad hladinou je   samotný hrdina, který i   přes nepěkný vzhled stále   schovává v nitru špetku   humoru, kterou mu ovšem bere   scénář, takže se musí   vypravit do mystické země,   která je zde úplnou   samozřejmostí. Příběh jde   tudíž čím dál hlouběji   do hnoje, nad hranicí 5ti   hvězd ho však stále drží   tlustý kocour a zbytek jeho   vtipů...
Godzilla: Útok z neznáma (Kaidžú daisenso)
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 23.1.2010
Díky bohu za Emmericha
Že je japonská Godzilla   mizerný filmový trik, lépe   řečeno loutka, jsem   připisoval době vzniku a   tehdejším omezeným   možnostem maskérství. Nyní   vím, že to tak není.   Tvůrci jí srážejí na   kolena tím, že z ní   dělají dětského favorita,   takže Godzilla tančí,   šlehá elektriku z tlamy a   hraje druhé housle. V tomto   podivném filmu je totiž v   popředí planeta X, ve které   lidstvo vidí světlejší   zítřky. Místo zdrojů tu   však jsou Xané, směšné   postavičky v trapných   kostýmech, a Japonci jejich   mizerným maskováním   dávají (ne)chtěně najevo,   že ve vesmíru je pouze   šikmooká rasa. Ta má   problémy, protože je   ohrožuje létající   nepříjemné monstrum, co   šlehá blesky (potíže jsou   na místě, protože jeho   skřeky tahají za uši a   blesky jsou dost mizerný   filmový trik). Jedinou   spásou jsou pozemská   monstra. Xané ale nejsou   bezúhonní a mírumilovní,   takže nás čeká zajímavá   sci-fi, do které jsou však   nuceně roubována monstra. Z   toho plynou hlavní vady   žánru, jako je výskyt   vzduchu a kyslíku na X. O   světle ve vesmíru a   několikadenní cestě k   Jupiteru radši pomlčím.   Zkrátka a dobře, jelikož   jsem dal Marsu útočí!,   který vznikl inspirací   tímto dílem a který mnoho   lidí nemá rádo, 8 hvězd,   musím dát i tomuhle trošku   víc, než dávají ostatní.   Ale pouze za sci-fi zápletku,   protože Godzilla a spol.   jakožto ničitel zástavby se   zde může jít akorát   klouzat...
Griffinovi (Family Guy)
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 27.11.2009
Family Guy je velmi podobný   Simpsnům, a to nejen   obdobným složením rodinky,   ale především humorem, se   kterým přišla právě ta   žlutá. Akorát že tenhle   druh vtipů je ještě   šlechtěn velkou dávkou   černého humoru. A Family Guy   se nezastaví před ničím -   násilím, sexem a někdy i   nadávkami. Jenže někdy to   přežene. Když mu dojdou   nápady, je to ta horší   verze zaplácnutí hluchého   místa. Tou snesitelnější   jsou flashbacky či úmorně   dlouhé prostřihy. Ačkoiv je   to většinou sranda, tyto   faktory (zejména první)   jaksi kazí celkový dojem ze   sledování. Seriálu by   prospělo třetí zakázání,   aby si uvědomil, že někdy   si dává laťku až příliš   vysoko. Jinak chválím   český dabing.
Grindhouse: Auto zabiják (Death Proof)
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 2.8.2009
Tarantinův vysnění opus je   přesprostlý a krvavý, ale   překvapivě i místy vtipný   a originální. První část   je dobrá - kaskadér s   tváří Kurta Russella se   rozhodně s partou slečen   zopakovat vrcholné scény   své dablérské kariéry.   Monstrózní bouračka, při   níž odlétávají končetiny   je sice poněkud ukvapená   (přestože se stane až v   půlce filmu), ale pořád   lepší než druhá část   filmu, kde se trojice   prostopášnic rozhodne   Mikeovi pomstít za to, že je   trochu pošťuchoval s autem.   Tato část je vyloženě   trapná a kdyby nebyla jen o   kecech a nadávkách, stálo   by to celé za deset hvězd.
Gympl
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 23.6.2009
Snímek, který se neumí rozhodnout
Vorlův snímek se neumí   začlenit, a to je chyba.   První půlhodinu až hodinu   vyznívá jako typická   teenagerská komedie -   ňoumovití, lehce   karikaturní učitelé v čele   s výbornou Evou Holubovou se   snaží pokořit tlupu drzých   studentů-budižkničemů. Pak   se ale příběh zvrtne v   jakési drama. Všem postavám   se profesně i soukromě   nedaří a film vyznívá   depresivně, přesto občas   zaskočí nějaký gag.   Hlavní potenciál filmu -   sprejerství - je využit   ažaž a platí pověstné   "čeho je moc, toho je   příliš" - koho by   bavilo dívat se na to, jak   policajti honí oba mladíky   stále dokola. A přitom to   bylo ze začátku tak   efektivně točené.

Zkrátka, kdyby   Vorel natočil JEN drama nebo   komedii, dal bych asi deset.   Takhle to je lehký   nadprůměr sedm.
Harry Potter a Princ dvojí krve (Harry Potter and the Half-Blood Prince)
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 1.8.2009
Nepochybně nejlepších díl   série. Pravda, děj je   trošku překombinovaný a   přitom ohlodaný na kost až   běda - dočkáme se jen dvou   (!) vzpomínek s Raddlem a   titulní eskapády s   učebnicí lektvarů jsou ve   filmu okrajové - ale pořád   to má atmosféru, i když se   jen řeší "kdo s kým   proti komu na koho   žárlí". Akční   scény, hlavně ty magické,   stojí za to, zvlášť když   v knize ani nebyly, či byly   líčeny přes ministerského   předsedu jako v případě   zničení londýnského mostu   na začátku. Zamrzely mě   snad jen výpadky některých   sekvencí či celých postav.   I přes to dávám deset,   protože i tak je to podle mě   nejlepší kniha
Hercule Poirot (Agatha Christie: Poirot)
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 4.8.2009
Výborný seriál. Přijde mi   zbytečné zde na FDB hodnotit   každou epizodu zvlášť.   Jeden díl se povede, jiný   právě naopak, řekl bych,   že to záleží na   obsáhlosti předlohy a na   tom, jak se jí filmaři   drží (četl jsem hodně   Poirotových příběhů od   Agathy Christie a většinou   jsou se seriálem totožné).   David Suchet v roli   geniálního detektiva je   určitě lepší než jeho   předchůdce Peter Ustinov,   který vůbec nevypadá tak,   jak ho popisuje autorka ve   svých dílech. Pokud v   záplavě všech těch   Kriminálek apod. hledáte   opravdu kvalitní detektivku,   sáhněte po tomto skvělém   britském seriálu. Nebo po   knize, která dojem z filmu   umocní. Konečná známka   8/10 je průměrem všech   dodělaných epizod, protože   jak jsem již řekl, hodnotit   jednotlivé díly je   nesmyslné a nechápu, kdo je   sem mohl přidat.
Indiana Jones a dobyvatelé ztracené archy (Raiders of the Lost Ark)
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 24.5.2009
Můj druhý nejoblíbenější   díl. Nacisti pomalu   uchvacují Evropu a už na   začátku mají problémy s   jediným člověkem. Boje o   archu jsou opravdu velkolepé   a co se týče humoru, to je   škoda slov. Nejlepší scéna   je ta na tržišti, jak   Indiana znechuceně odpráskne   toho šermíře, to je prostě   důkaz Spielbergovy   fantazie...
Indiana Jones a poslední křížová výprava (Indiana Jones and the Last Crusade)
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 24.5.2009
Toto je podle mě nejlepší   díl celé série. Je to   vrchol Indyho dobrodružných   cest (v dalším díle se už   Spielberg a Lucas inspirovaly   spíše sci-fi seriály) a   kruh se hezky uzavírá Indyho   rodinou stránkou - jeho otcem   - aby se příště otevřel   opět s jeho synem. Moc se mi   líbí úvodní bitka o   Coronádův kříž a útěk   ze zámku Brunwald, hlavně   to, jak Indy díky tomu   otočnýmu krbu objeví   okupační plány na dobytí   Československa :-)
Jak vykrást banku (Faites sauter la banque)
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 19.8.2009
Staronová komedie Louise de   Funése je vítaným   osvěžením v záplavě jeho   všeobecně známých   komedií. Takřka nezávislý   film má geniální, leč   jednoduchou zápletku a i   dabing od imitátora Faltuse   se relativně povedl.
Kill Bill 2 (Kill Bill: Volume 2)
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 20.6.2009
Rozpačitý snímek
Poměrně slušný film,   škoda, že to není dvojka   jako pokračování, nýbrž   dvojka jako druhá část   filmu rozseklého vedví.   Ačkoliv jsem se těšil   hlavně na promakané bitky,   zmeškal jsem jedničku, kde   se na rozdíl od dvojky   opravdu bojuje, ale i tak se   na to dalo koukat. Pár věcí   mi ale přišlo nelogických -   varhaník (jakou vlastně   hrál roli v ději?), zásah   brokovnicí, která nezabíjí   či samotné závěrečné   titulky :-). Ale šlo se na to   koukat.
King Kong
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 23.5.2009
King Kong
Já se k těm starším   verzím nedostal, ale vím,   že ta z roku 1933 je údajně   nejlepší kvůli   nezaměnitelné animaci a   loutkám - koneckonců,   jedničky jsou obvykle lepší   než dvojky a originály   lepší než remaky. Tato   verze je ale výjimkou.   Jackson se předvedl, ale   chtělo by to míň   velikášství a trochu   ostřihat. Vždyť se s Kongem   seznámili skoro ve třech   čtvrtinách filmu, a pak už   to bylo Hrrhrr. Vím, že za   to mohli i reklamy na Primě,   ale fakt to bylo trochu   zdlouhavý...
Krysař
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 2.12.2009
Ohavný film, který   zaručeně pošpiní váš   vkus a zkazí náladu.   Vyvedený v temných   odstínech, v depresivním   prostředí středověkého   města, s postavami, z jejiž   vzhledu vám bude na blití,   nadabovanými podivnými   kviky, představí nám   ohranou historku o   hudebníkovi, který vyžene   krysy z města (zvládl by to   každý, stačí mít slušný   deratizér) a sbevrahům dodá   poslední důvod k spáchání   sebevraždy. Hnus!
Mars útočí! (Mars Attacks)
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 16.12.2009
Emzáci na stříbrném plátně. A ne každý to rozdýchá
Burton má svůj   nezaměnitelný styl   vyprávění, a ten dokáže   vštípit snad do všech   žánrů. Tentokrát zkouší   sci-fi - a jde mu to dobře. V   jeho případě nečekejte   promyšlený mimozemský   svět. Jeho Marťani jsou   totiž jen agresivní banda   hlupáků s velkými hlavami,   která však disponuje   zbraněmi, o kterých se   pozemšťanům může nechat   jen zdát. A tak přiletí na   Zemi, lidé je jdou uvítat, -   a oni je zmasakrují. A tak je   to bohužel pořád.   Přiletí, omluví se,   vyděsí lidi náhlým   gestem, poté je uklidní,   opět vyděsí a zabijou. A   tak to jde stále a začíná   to být ohrané. za tu dobu se   seznámíme s nesourodými   hrdiny, takže ty   charakterově méně zdatní   to samozřejmě schytají   laserem. A ty méně zdatní   fyzicky (stará babka) to pro   změnu neschytají vůbec.   Pokud si myslíte, že aspoň   scény destrukce budou   promakané - taky nic.   Mimozemšťané si v jedné   scéně například   "pohazují" s   Washingtonovým památníkem,   jen aby spadl do davu. Do 9   hvězd schází trocha   realismu, do 7 zvláštní   humor.
Mentalista (The Mentalist)
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 8.12.2009
Další kriminálka z   americké produkce, která   ovšem chápe, že bylo dost   "městských vražd"   (New York, Miami, Las Vegas) a   zaměřuje se zase na jinou   součást vyšetřování -   lidskou mysl. Nejde ale o   nadpřirozeně rychlé   pochopení souvislostí, ale o   promyšlené a sytematické   pátrání. Zkrátka -   skvělý seriál.
Milionář z chatrče (Slumdog Millionaire)
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 26.6.2009
Tento dojemný a neotřelý   film mi hodně připoměl   Forresta Gumpa. Na rozdíl od   veterána z Vietnamu ale   Džamal Málik své životní   zážitky potřebuje, kdežto   Forrest jimi "jen"   psal historii. To se mi na   filmu nelíbilo - hrdina měl   prostě příliš velké   štěstí a na všechny   otázky odpověděl jen proto,   že se mu staly. Některé   věci byly nedomyšlené,   např. když Džamal   odpověděl na otázku kdo   vynalezl revolver správně   jen proto, že jeho bratr   revolverem zastřelil pasáka,   aniž by přitom dělal   přednášku o historii   zbraní. I tak to byl pěkný   film.
Most do země Terabithia (Bridge to Terabithia)
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 28.7.2009
Velice dojemný snímek má   cejch fantasy, ale o to tu   nejde. Je to hlavně film o   dvou dětech, odstrkovaných   od kolektivu, kteří se   právě za těchto okolností   zkamarádí a nakonec   dokáží polepšit i okolí.   Motiv smyšlené země je jen   okrajový a přijde mi nudný   a nepravdivý - vymyslet si   zemi takto snadno lze snad jen   za požití (silných) drog.   Ale nedoporučuji pro děti,   konec byl poněkud silný i na   mě.

TV Program

ČT1 - Kalendárium (1993) [TV cyklus]

01:45 - 02:20

19 minut již uběhlo
16 minut zbývá do konce

ČT2 - Za mřížemi: V nejdrsnějších vě...

01:45 - 02:35

19 minut již uběhlo
31 minut zbývá do konce

NOVA - Kriminálka Las Vegas (2000) [T...

01:25 - 02:05

39 minut již uběhlo
1 minut zbývá do konce

Prima - Policie v akci (2017) [TV pořa...

01:20 - 02:15

44 minut již uběhlo
11 minut zbývá do konce

Naposled navštívené:Přesunout nabok | Vymazat historii
 Šetřilová

Šetřilová

Irving Berlin

Berlin Irving

Quintis Ristie

Ristie Quintis

Stopaři (Trackers)

Stopaři
Trackers

Robert Swink

Swink Robert

Hurá do záhrady

Hurá do záhrady
Hurá do záhrady

Naposled navštívené:
 Šetřilová

Šetřilová

Irving Berlin

Berlin Irving

Quintis Ristie

Ristie Quintis

Stopaři (Trackers)

Stopaři
Trackers

Robert Swink

Swink Robert

Hurá do záhrady

Hurá do záhrady
Hurá do záhrady