Cerven
ohodnotit

Vincent jede k moři

Vincent will meer

Další název:
Vincent chce k moři
Žánr:
Rok:
2010
Délka:
96 minut

Obsah filmu Vincent jede k moři

 
Vincent je mladý muž trpící Tourettovým syndromem. Když mu zemře matka, která měla problémy s alkoholem, pošle otec Vincenta do léčebny. Vincent nesouhlasí a chce, aby jeli s otcem do Itálie, protože poslední přání jeho matky bylo, aby rozptýlili její popel v Itálii ve městečku Sv. Vincent.

Doktorka ho ubytuje do pokoje s obsedantně kompulzivním Alexanderem, který Vincenta neustále kontroluje a terorizuje tím, že nechce, aby používal jeho WC, atd. V ústavu se spřátelí s dívkou jménem Marie, která je v ústavu kvůli poruše příjmu potravy. Zrovna si povídají v parku, když Vincent dostane záchvat. Natáčí ho trojice chlapců. Když...
 
TIP: Nastavení pořadí obsazení si můžete nastavit zde >>
dvd obal trailer
Oficiální stránka:
www.vincent.film.de
 
 
Distributor v ČR:
HBO Česká republika
 
 
Barevný:
Ano
 
 
Jazyková verze:
německá
 
 
Distribuční verze:
česky, dabováno
 
 
Zvuk:
Dolby Digital (SDDS/DTS)
 
 
Přístupno:
od 12 let
 
 
Ohodnoťte
n12345
n678910
Zobrazit všechny herce a tvůrce filmu Vincent jede k moři >

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení

Nejnovější komentáře k filmu

MambaX
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 15.5.2021
Vincent +2 přátelé na cestě do normálního života
Filmy s tematikou útěku nemocných, tělesně   či jinak hendikepovaných lidí z ústavu na   svobodu mohou dějově sklouznout k ždímání   citů ze srdcí diváků. V případě německého   filmu „Vincent jede na jih“ režiséra Ralfa   Huettnera se tak neděje. Vincent s Tourettovým   syndromem (nekontrolované tiky, pohyby, zvuky,   slova, ...), anorektička Marie a Alex, trpící   obsesí, utíkají z psychiatrické léčebny v   Německu a vydávají se v ukradeném autě jejich   terapeutky na jih.
Vincent kdysi své matce   slíbil, že ji vezme do Itálie k moři. Matka   zemřela a tak Vincent chce dostát svého slibu a   dovézt k moři alespoň její popel. O   příčinách psychických problémů hlavních   hrdinů se toho až tolik nedozvíme. Snad jen to,   že Vincentův otec byl vždy silně ambiciózní   a vyžadoval úspěch i od svého syna už v jeho   dětském věku. Vincent to ve škole ventiloval   silně vzpurným chováním a pak mu už jako   dítěti začaly první projevy duševní poruchy.   Otec neměl na rodinu čas, začal být   úspěšným politikem a to si žádá pracovní   nasazení 24 hodin denně.
Road-movie o třech   uprchlých pacientech, o jejich   pronásledovatelích (hlavní terapeutka ústavu a   Vincentův otec) je zfilmováno citlivě, občas s   humorem, s nádherným odhalováním povahy, duše   i citů jednotlivých postav.
Bylo mi smutno z   toho, co asi tři hlavní duševně nalomené   postavy dostalo do jejich situace a způsobilo   jejich trauma. Na Vincentovi se velkou měrou   podepsal jeho tvrdý a citově natvrdlý otec, u   Marie a Alexe nejsou životní osudy vedoucí k   pochroumání duše odhaleny. Všichni tři jsou   teď na svobodě a konečně si mohou užívat   života, volnosti - spolu a vzájemně, byť   občas to mezi nimi zaskřípe.
Chtě nechtě   jsem musel této trojici fandit a přát jim, aby   na své cestě dosáhli toho, co jim v dosavadním   životě nebylo příliš dopřáno -   přátelství, radosti, nespoutanosti a svobody a   především ryzího člověčenství.
giggle
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 2.10.2013
Výborný! Má to nápad, má to tempo, má to   krásné exteriéry, má to i vtip. Tři roky mi   to leželo doma než jsem si to pustila, velká   chyba :-)
mat.ilda
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 27.2.2013
Televizně působící snímek, kde si nikdo s   ničím nedal práci, protože myslel, že   atraktivita příznaků Tourettova syndromu bude   stačit. Mně tedy nestačila.


Hodnocení:n12345678910
Reklama
Vincent jede k moři (2010)Vincent jede k moři (2010)Vincent jede k moři (2010)Vincent jede k moři (2010)
Reklama