Cerven
ohodnotit

Ad Astra

Rok:
2019
Délka:
115 minut
Premiéra v ČR:
19.9.2019
„Odpovědi, které hledáme, máme téměř na dosah.“
Popis / Obsah / Info k filmu Ad Astra
Země je ohrožována gigantickými elektromagnetickými výboji. Ty by mohl mít na svědomí projekt Lima, který před více než dvaceti lety hledal mimozemský život na hranicích naší Sluneční soustavy. Do služby je povolán Roy McBride (Brad Pitt), jeden z nejnadanějších astronautů. Ne náhodou také proto, že projekt Lima řídil jeho otec (Tommy Lee Jones). Podaří se mu zachránit Zemi a nalézt svého otce a přijít na to, co zásadního na okraji Sluneční soustavy objevil?


Autor: PROCESOR

Popis / Obsah / Info k filmu Ad Astra
POZOR SPOILER

Roy McBride (Brad Pitt) je majorem a zrovna je na vysílači, nebo anténě, která ční ze Země až do kosmu. Když je na žebříku, dojde k neštěstí. Dochází k destrukci a Roy padá.
Jednoho dne je povolán před své nadřízené. Mluví se zde o záření a výbojích. Jedno z nich způsobilo právě ono neštěstí na vysílači. Je zde podezření, že záření způsobuje něco poblíž Neptunu, kde je snad Royův otec. Je možné že výboje antihmoty způsobuje on. Roy má letět na Mars a odsud poslat otci vzkaz.
Je k němu přidělen plukovník Thomas Pruitt a oba odlétají. Nejprve však musí na Měsíc. Zde mají být dopraveni k raketě, která je pak zanese na Mars. Jenže cestou jsou napadeni piráty. Plukovník pak již nemůže v cestě pokračovat, a tak zůstává Roy bez něj.
Cestou k Marsu se Roy dozví další fakta, která mu předtím sdělena nebyla. Navíc přichází komplikace v podobě volání o pomoc z jiné lodě. Tam se Roy vydá podívat a zde zažije překvapení, při kterém málem přijde o krk.
Konečně se podaří přistát na Marsu. Odtud je Roy posazen k vysílači a vysílá zprávy svému snad ještě žijícímu otci. A nakonec je mu sděleno, že není způsobilý v misi pokračovat.
Jenže jsou tu lidé, kteří mu pokračování umožní, a tak se vozítkem projede po Marsu, aby nastoupil do zcela jiné rakety, která jej má donést k cíli mise. Jenže zde v kosmu dochází k potížím s posádkou, a nakonec to celé dopadne tak, že Roy zůstává zcela sám.
Po dlouhém putování se konečně ocitá u Jupiteru. Usedá do modulu a letí mezi kameny k vesmírné stanici. Nepovede se mu však k ní připojit kvůli jejímu poškození. Vystupuje tedy do kosmického prostoru a vplouvá do stanice jen tak.
Zde pak skutečně nalézá svého otce. Ten tvrdí, že jeho úkol nebyl splněn. Měli totiž hledat mimozemské civilizace, byť jen jejich známky, ale nenašli vůbec nic. A skutečně výboje způsobili. Projekt Lima, jak se to celé jmenovalo, tedy dokázal, že jsme ve Vesmíru sami. Otec se však s tímto výsledkem nesmířil.
Roy tedy umístí výbušninu, aby zastavil ony výboje a míní otce dostat pryč a následně i domů. Ale tatík má trochu jiný názor...


Autor: Pitryx

Popis / Obsah / Info k filmu Ad Astra
Ambiciózní snímek režiséra Jamese Graye (nar. 1969) Ad Astra (česky Ke hvězdám) kombinuje klasickou vesmírnou sci-fi s thrillerem a s psychologickým dramatem, týkajícím se traumatického vztahu syna a otce. Odehrává se ve dvaadvacátém století. Astronaut major Roy McBride je synem legendárního komandéra Clifforda McBridea, velitele vesmírné expedice Lima, která při pátrání po mimozemských civilizacích zmizela u Neptunu na kraji sluneční soustavy. Citově vyprahlý muž v duchu komentuje dění kolem sebe a vzpomíná na otce a svou manželku, která jej opustila. Na Zemi dochází k ničivým výbojům. Podle výzvědné služby komandér McBride žije a je za to odpovědný. Roy je proto vyslán za ním. Letí na Mars k vysílači, odkud se má pokusit o kontakt s otcem. Cestu komplikují nečekané překážky. Při druhém pokusu o kontakt se syn odchýlí od oficiálního scénáře a je z akce odvolán. Dozví se, že fanatický otec na své lodi „zrušil životní funkce“ vzbouřeným (i nevzbouřeným) účastníkům projektu. Roy tajně pronikne do plavidla, jehož posádka má McBridea staršího zlikvidovat. Po střetu s ní zůstane jako jediný naživu. Přistane na otcově stanici a setkají se. Podle starého pána, který posléze zvolí smrt ve vesmíru, žádné mimozemské civilizace neexistují. Major výsledky otcova bádání zkopíruje, stanici zlikviduje přivezenou nukleární náloží a vrátí se na Zemi. Díky misi se vyrovnal s traumaty a ví, že chce žít a milovat.

Zdroj: -kat- / NFA


Popis / Obsah / Info k filmu Ad Astra
Brad Pitt putuje na vnější okraj sluneční soustavy, aby zastavil hrozbu pro veškerý život na Zemi. Objevuje zde tajemství, která zpochybňují povahu lidské existence a naše místo ve vesmíru.

22. století. Umělá inteligence je integrována do všech průmyslových odvětví, Měsíc a Mars jsou kolonizovány, lidmi osídlené satelity obíhají kolem Neptunu, nejvzdálenější planety sluneční soustavy. Na Zemi se staví nová babylónská věž. Je to anténa, jejíž konec dosahuje až do vesmírného prostoru a která má sloužit k vyhledávání inteligentního mimozemského života.

Tým budující tuto obří stavbu vede Roy McBride (Brad Pitt). Astronautem se stal díky svému otci (Tommy Lee Jones), jenž byl velitelem výzkumné expedice projektu Lima. I jejím úkolem bylo pátrat po vyspělém mimozemském životě a před dvaceti lety zmizela kdesi v hloubi vesmíru. Nyní je Země postižena řadou nečekaných katastrof, které zasáhnou i stavbu obří antény. Americké zpravodajské služby se domnívají, že Royův otec stále žije a ohrožení Země má původ v explozích, ke kterým dochází u planety Neptun a souvisí s projektem Lima. Roy je vyslán na vesmírnou misi vedoucí přes Měsíc a Mars až k vnějšímu okraji sluneční soustavy, aby zde otce našel. Jeho cesta však odhalí tajemství zpochybňující samou podstatu lidské existence a jejího místa ve vesmíru.

CinemArt


Nový publicista:
Nelíbí se vám tento obsah? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište


Hodnocení:n12345678910
Reklama
Reklama
Naposled navštívené:Přesunout nabok | Vymazat historii
Giulia Boschi

Boschi Giulia

Paul Schrader

Schrader Paul

Paul Theroux

Theroux Paul

Iwan Rheon

Rheon Iwan

A.K.A Nadia

A.K.A Nadia
A.K.A Nadia

Akvabely

Akvabely
Akvabely

Naposled navštívené:
Giulia Boschi

Boschi Giulia

Paul Schrader

Schrader Paul

Paul Theroux

Theroux Paul

Iwan Rheon

Rheon Iwan

A.K.A Nadia

A.K.A Nadia
A.K.A Nadia

Akvabely

Akvabely
Akvabely