Cerven
ohodnotit

Anna Karenina [DCP]

Rok:
2012
Délka:
130 minut
Premiéra v ČR:
6.12.2012
„Nesmrtelný příběh ženy, kterou zahubila láska.“

Komentáře k filmu Anna Karenina

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Hodnocení
Počet komentářů k filmu: 9
Hortensie
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 17.2.2013
Výborné
Keira Kneightly jako Anna   Karenina. Již jsem měla   obavy, že tato herečka   kromě bezduché loutky   kamarádící se s karibskými   piráty nic jiného zahrát   neumí. Díky bohu jsem se   spletla. Jako Anna Karenina   své hrdince z Tolstého   románu ostudu určitě   neudělala - naopak,   překvapila velmi příjemně   narozdíl od své kolegyně   hrající princeznu Kitty, z   jejíhož výkonu jsem měla   trošku uspávací pocit.   Nicméně Kitty naštěstí   (narozdíl od románu, kde má   prostor srovnatelný s   Kareninou) je zde spíše v   pozadí. Anna v podání Keiry   je půvabná, byť však   milující matka, přesto   hlavně žena, které se   ekluje manželství s poněkud   sucharským starším mužem,   touží se vzepřít   konvencím a bojovat proti   veškeré přetvářce, je   hrdá i ponižující se, je   naivní i realistka. Vronskij   i Karenin stojí v jejím   stínu, byť výkony obou   představitelů jsou také na   slušné úrovni. Krásná   kostýmní výprava a   netradiční, poněkud   divadelní kulisové pojetí   dekorací dodávají filmu na   originalitě a odlišnosti od   jiných zpracování tohoto   románu na filmovém plátně.   Deset bodů si i přes drobná   škobrtnutí zaslouží.

PS: Nejlepší   scény jsou paradoxně ty   nejvíc drastické - smrt   pracovníka dráhy u parních   kol...a dále pak sebevražda   hlavní hrdinky.
beneva
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 30.10.2019
Theatrum mundi
neboli divadlo světa, to mne   napadlo, když jsem zjistila,   že filmové kulisy   představují ty divadelní a   to nejen na jevišti, ale i v   hledišti a dokonce i v   provazišti, což   symbolizovalo ulice a i   některé bytové interiéry.   Neotřelý nápad. Pohyby   herců připomínaly baletní   choreografie a ten valčík!   Nádhera!! Sidi Larbi   Cherkaoui vnesl do klasického   tance neobvyklé pohyby rukou   a nečekané otočky, kdy muž   se dostává před ženu.   Mělo to něco symbolizovat?   Snad to, že žena, ať   dělá, co dělá, bude vždy   v mužově pozadí?
Nebývá pravidlem, že   neslovanští filmaři   natočí dobrý slovanský   film. Tady to však platí.   Film hodnotím velmi dobře.
petrusmev
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 9.12.2012
Pokud je někdo v podobné   životní situaci, tak velmi   poučné! Pro rusofily nutné!   Jinak filmově zajímavé   stylizované vyprávění,   obrazové orgie, krásná a   dojemná Keira. Jen ten   samotný příběh si člověk   lépe vychutná v knize...
enejčel
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 24.2.2013
Čekal jsem rozhodně víc,   jak od Keiry, tak od   filmařů. Knihu od tolstoje   jsem nečet, o to víc jsem   byl zvědav, ale jak jsem si   přečetl, že na tom   spolupracovali Britové, mohl   jsem tušit, že to nebude   dobrý.
Ukecaný   snímek, ze kterého si   filmaři dělají srandu,   nudné dialogy, výkon Keiry   nestál za nic, jedině Jude   Law se mi ve filmu líbil.   Jinak je to už od začátku   nudný a zdlouhavý. Nic moc.
mat.ilda
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 28.1.2013
S odstupem musím ocenit   "jinakost"   zpracování, což je dost   podstatné plus při snaze   adaptovat dílo už x-krát   zfilmované, ale zároveň   přiznávám určité   tápání při spuštění   kulisové a rekvizitní   smrště, jakož i v   rozdílném uchopení   hereckých přednesů, ale jak   šel filmový čas, zvykla   jsem si natolik, že delší   odluka od divadelních   přeměn začala scházet,   hlavně pro jejich nápaditost   a neotřelost. Kostýmy   bezchybné, stejně jako Keira   s Judem i nádherně stylově   zamrzlý vlak, tím ovšem   výčet palců nahoru končí.   Kdo nezná předlohu nebo   neviděl některou z   předchozích Karenin, nemohl   dobře pochopit hloubku citů   i následnou bolest hrdinky   díky bezemočnímu   zpracování, klouzajícímu   po povrchu, kde vítězí   forma nad obsahem, a proto   nemůže plně zasáhnout,   hned v závěsu se drží   hrabě Vronsky, jedna ze   stěžejních postav, přesto   působí figurovitě,   prázdně a do počtu natolik,   že jeho spojení s Annou   nemohlo dopadnout hůř,   větší distanc mezi osudově   přitahovanými protějšky   jsem už dlouho neviděla,   více vášně i chemie se zde   paradoxně dere na povrch při   výměně dialogů Anny a   Karenina, kdoví proč? Nu a   vedlejší linie - Oblonští,   Kitty a Levin byly tak   nezajímavě podány, že   uvažuji o podání žaloby za   obtěžování. I přesto je   pro mě nová Anna Karenina   (krásné jméno, mimochodem)   poutavá, velká škoda těch   šlápot vedle, byl by to   býval zážitek.
collen
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 25.9.2016
Měla jsem dát plný počet hodnocení...
Asi proto, že jsem nečekala   nic nového mne tohle   zpracování světoznámého   románu hodně   překvapilo.Nadšeně jsem   uvítala obsazení filmových   rolí, nádherné kostýmy a   nápadité   zpracování.Například to   jak se opakovaně objevuje na   scéně zachumelená parní   lokomotiva, která si razí   cestu zmrzlou ruskou krajinou,   nebo momenty, kdy se ocitáme   v hledišti divadla, to bylo   neotřelé a zajímavé. A   můj obdiv má i to, jak se   podařilo přesně a   věrohodně vyjádřit   společenský život ruské   smetánky.Ano, tohle podání   klasického milostného   příběhu se rozhodně   povedlo.
zuzana.shilla.novak
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 1.4.2013
Aaron Johnson je sakra nadané mladé střevo
...kterému jsem skrze TV ve   svém obýváku na gauči a v   teplácích podlehla... Být v   situaci Anny Kareniny...nevím   nevím, jestli bych dokázala   či chtěla mladému   panáčkovi odolat. Film mne   nějak nezaujal, některé   scény byly zbytečné,   zdlouhavé, nebýt něco mála   milostných scén - tak ani   nevím, že jde o romantické   drama. Jude Law mne dostal -   takhle ošklivej ještě v   žádném filmu nebyl a já se   jen modlím, aby to, co mu ve   filmu zbylo na hlavě. byl jen   dobrej počin maskérů :) Na   Keiru v roli   "poslušné" dobové   ženy v kouzelných šatech   jsem již zvyklá, ač její   ženskost se čím dál víc   vytrácí a nebýt dlouhých   vlasů - pasuji ji do řádu   nejvíc sexy mužů... Role,   nepatrně podobna "The   Dutchess", opět Keirou   bravurně zahrána. Co filmu   schvaluji je "divadelní   okénko".
wena
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 27.10.2013
Normálně mě to ničím   nepřekvapilo spíš naopak .   Nudné a strašná hudba to je   co mě ničilo.   .
Steawi
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 3.4.2015
Jsem nadšený.   Pravděpodobně bych si měl   nafackovat, že jsem nedal   šanci knize (a já jsem   vždycky chtěl!), která by   měla zaplňovat místo v   každé knihovně. Tolstoj je   klasika. Po shlédnutí tohoto   filmu čas najdu a napravím   to! Ne, že bych měl touhy   porovnávat, co film splnil a   co nesplnil. Já jsem byl   okouzlen. Vyzdvihuji herecké   obsazení. Aaron Johnson   fantastický, nemám mu co   vytknout. Nejvíce ale smekám   před Domhnallem Gleesonem   alias Konstantin D. Levin.   Jeho pasáže mě bavily   nejvíce - trochu k   zamyšlení, filozofické   bádání, rozhodování zda   ano či ne, no, našel jsem v   něm všechno. Nehledě na to,   že jsem mu to všechno   perfektně sežral. To jsem   sežral i Vronskému, avšak   Keira poněkud zklamání.   Viděl bych v této roli   kteroukoli jinou, jen ne ji.   Já nevím, ona tohle prostě   moc neumí. Annu jsem v ní   neviděl a proto jí nechci   dále hodnotit. Velké plus   přidávám za nápad s   divadlem, ještě jsem to   nikde neviděl a musím   říct, že mě to bavilo,   dodalo to filmu na   zajímavosti. Jsem rád, že   jsem to viděl, shledávám to   jako jeden z nejlepších   filmů za poslední dobu a   lehké vzdání holdu pro   L.N.Tolstoje.

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih43612minih43612Rituál (1973) 
The Wicker Man n
minih9710minih9710Jméno růže (1986) 
Der Name der Rose n
minih169717minih169717Chyby (2021) 
Chyby n
minih131129minih131129Marťan (2015/1) 
The Martian n
minih47564minih47564Vražedná čísla (2005) [TV seriál] 
Numb3rs n
minih151897minih151897Zrodila se hvězda (2018) 
A Star is Born n
minih161139minih161139Králové zlodějů (2018) 
King of Thieves n
minih39377minih39377Pýcha a předsudek (2005) 
Pride & Prejudice n
minih75184minih75184Bůh masakru (2011) 
Carnage n
minih71049minih71049Já, Natálie (1969) 
Me, Natalie n


Hodnocení:n12345678910
Reklama

TV Program

ČT1 - Toulavá kamera (2003) [TV cykl...

09:55 - 10:25

19 minut již uběhlo
11 minut zbývá do konce

ČT2 - Bitvy o Evropu

09:45 - 10:40

29 minut již uběhlo
26 minut zbývá do konce

NOVA - Co ste hasiči (2021) [TV seriá...

09:00 - 10:25

74 minut již uběhlo
11 minut zbývá do konce

Prima - Polda (2016) [TV seriál]

09:45 - 11:00

29 minut již uběhlo
46 minut zbývá do konce

Reklama
Naposled navštívené:Přesunout nabok | Vymazat historii
Adventure in Baltimore

Adventure in Baltimore
Adventure in Baltimore

Inspektor Balko (Balko)

Inspektor Balko
Balko

3-iron (Bin-Jip)

3-iron
Bin-Jip

Graham Valentine

Valentine Graham

Dendrie Taylor

Taylor Dendrie

Hu Jun

Hu Jun

Johnny Klimek

Klimek Johnny

Gil Robbins

Robbins Gil

Vražda (Homicide)

Vražda
Homicide

Changing Habits

Changing Habits
Changing Habits

Naposled navštívené:
Adventure in Baltimore

Adventure in Baltimore
Adventure in Baltimore

Inspektor Balko (Balko)

Inspektor Balko
Balko

3-iron (Bin-Jip)

3-iron
Bin-Jip

Graham Valentine

Valentine Graham

Dendrie Taylor

Taylor Dendrie

Hu Jun

Hu Jun

Johnny Klimek

Klimek Johnny

Gil Robbins

Robbins Gil

Vražda (Homicide)

Vražda
Homicide

Changing Habits

Changing Habits
Changing Habits