Cerven
ohodnotit

Arthur a Minimojové

Arthur et les Minimoys

Další název:
Arthur and the Invisibles; Arthur a Minimojovia (SK); Arthur und die Minimoys
Země:
Rok:
2006
Délka:
94 minut
Premiéra v ČR:
8.3.2007
„Dobrodružný příběh o tom, že někdy i ti nejmenší mohou dokázat velké věci.“
Popis / Obsah / Info k filmu Arthur a Minimojové



Desetiletý Arthur žije s babičkou v malém domku na venkově. Stejně jako všechny děti, je i on fascinován pohádkami, které mu babička vypráví. Zdá se mu o afrických kmenech a neuvěřitelných příbězích, které jsou popsány a namalovány v čarovné knize jeho dědečka, který před několika lety záhadně zmizel. Idylické časy skončí v okamžiku, kdy jim hrozí zabavení domku. Situace vypadá beznadějně. Jedinou šancí je dědečkův poklad, který je údajně ukryt kdesi na zahradě, v Říši Minimojů, roztomilých malých skřítků, o kterých Arthurovi dědeček vyprávěl. Malý Arthur se rozhodne odvrátit hrozící nebezpečí a vydá se hledat pomoc právě do Říše Mimimojů...

Zdroj: IKO Cable, s.r.o. (Film+)


oficiální text distributora

Popis / Obsah / Info k filmu Arthur a Minimojové



Desetiletý Arthur žije s babičkou v malém domku na venkově. Stejně jako všechny děti, je i on fascinován pohádkami, které mu babička vypráví. Idylické časy skončí v okamžiku, kdy jim hrozí zabavení domku. Situace vypadá beznadějně. Jedinou šancí je dědečkův poklad, který je údajně ukryt kdesi na zahradě, v Říši Minimojů, roztomilých malých skřítků, o kterých Arthurovi dědeček vyprávěl.

Ve filmu najdeme jak hrané, tak animované sekvence. Hlavního hrdinu Arthura ztvárnil Freddie Highmore, kterého znáte z filmu Karlík a továrna na čokoládu a těšit se můžeme i na Miu Farrow v roli jeho babičky.

Zdroj: ČT


oficiální text distributora

Popis / Obsah / Info k filmu Arthur a Minimojové



Animovaná podívaná pro malé i velké. Desetiletý Arthur se vydá hledat tajný poklad do země, kde žijí trpaslíci - Minimoyové. Zfilmováno podle knižní předlohy Luca Bessona.


oficiální text distributora

Popis / Obsah / Info k filmu Arthur a Minimojové



Producent, režisér a scenárista Luc Besson rozšířil svou filmografii poněkud překvapivě o kombinovaný (hraný + 3D animovaný) film Arthur a Minimojové. Příběh desetiletého chlapce, který se dostane do podzemní říše malinkých Minimojů, kde před návratem domů stačí zachránit jejich království, najít ztraceného dědečka i spásný poklad a navrch se poprvé v životě zamiluje, je vděčnou akční podívanou, i když pro menšího diváka budou možná některé technické vychytávky složité a leccos není v příběhu tak úplně jasné. - Projekt, jenž je evropskou odpovědí na boom amerických animovaných filmů, vznikal už od roku 1999 podle nápadu autorů komiksových knih Patrice a Céline Garciaových. Velký podíl na realizaci má Pierre Buffin, zakladatel studia BUF Compagnie. - Snímek je prvním dílem plánované trilogie.
-kat-, Filmový přehled 2007/4


Nový publicista:
Nelíbí se vám tento obsah? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište


Hodnocení:n12345678910
Reklama

Podobné filmy

Arthur a souboj dvou světů (2010)

 Arthur a souboj dvou světů (2010)
Arthur a souboj dvou světů n
Arthur et la guerre des deux mondes
Žánr: animovaný / rodinný
Země: Francie
Režie: Luc Besson

(pokračování)

Arthur a Maltazardova pomsta (2009)

 Arthur a Maltazardova pomsta (2009)
Arthur a Maltazardova pomsta n
Arthur et la vengeance de Maltazard
Žánr: kombinovaný / rodinný
Země: Francie
Režie: Luc Besson

(pokračování)

Reklama