Cerven
ohodnotit

Babka

Babusja

Další název:
Бабуся; Granny
Země:
Rok:
2003
Délka:
97 minut
„Cesta dobrácké stařenky za domovem jako cesta do nitra současnosti ruské duše.“

Obsah filmu Babka

 
Babka - tak ji oslovovali vnuci, o které pečovala v domě u jezera, zatímco jejich rodiče, průvodčí dálkových vlaků, vydělávali... Plynul čas, babka prodala dům, aby vnuci mohli podnikat. S dcerou a zetěm se přestěhovala do města, a když dcera zemřela, zeť ji odvezl k její sestře m venkov. Idylické soužití stařenek přerušilo další neštěstí. Sestra si zlomila nohu a její dcera, známá televizní komentátorka, ji umístila do nemocnice. Babku odvezla k zeti, ale ten si už našel jinou ženu. Ani v domácnosti vnuka-podnikatele se místo pro babku nenašlo. K večeru skončila v podnájmu u druhého vnuka, který s ženou a oněmělou dcerkou uprchl z...
 
TIP: Nastavení pořadí obsazení si můžete nastavit zde >>

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení

Nejnovější komentáře k filmu

zami5
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 1.3.2011
Slušná sonda
do hlubin ruské společnosti, nekritizuje,   nevysmívá se, jen popisuje. Moc pěkně   udělaný film. Dobré herecké výkony.
alus
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 13.2.2008
Tenhle film na mě hluboce zapůsobil. O babičku,   která se celý život o všechny obětavě   starala, se nikdo na sklonku jejího života   neumí nebo dokonce ani nechce postarat.
Kdo   jsou to ti noví Rusové? Nemorální šmejdi.
Dr.film
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 22.1.2008
"Co je to ten nový Rus?" Na tuto   otázku, kterou Babka pokládá svým příbuzným   při pohledu na zasněžené vilové novostavby z   jedoucího žigula, by se dalo odpovědět více   jak mnohovrstevně. Při pohledu do tváře této   staré babičky dokáže člověk zachytit   veškerou katarzi, která rusko za posledních sto   let potkala. V babiččině tváři se zračí   dobrosrdečnost, skromnost a určitá pokora -   vytvořená během přetěžkého života v Rusku.   Přesto že snímek je dějově triviální   nabízí výborný pohled na současný stav   východního obra, a naprosto výborným způsobem   dokázala Nina Shubina v roli babičky ztvárnit   postavu, jejíž výraz tváře nese snad všechny   strasti, které Rusko bude ve své duši ještě   mnoho let překonávat.
profil / všechny   komentáře uživatele Houdini


Hodnocení:n12345678910
Reklama
Babka (2003)Babka (2003)Babka (2003)Babka (2003)
Reklama