Duben

Komentáře uživatele alus

alus

alus zprava

Napsat uživateli zprávu

oblíbený

Přidat uživatele do oblíbených

  

Řadit dle:   Názvu filmu   |   Od nejnovějších

Počet komentářů: 94
(K)Lamač srdcí (L'arnacoeur)
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 11.10.2010
Až na to, že mi přišla   Vanessa Paradis už přeci jen   trochu starší a nějak moc   hubená, tak hlavně díky   skvělému komedianství   Romaina Durise jsem se dost   dobře bavila. A co se týče   žánru, řekla bych, že je   to spíš jemná parodie na   klasickou romantickou komedii   amerického střihu.   Francouzi, jen tak dál,   fandím vám!
21 gramů (21 Grams)
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 8.2.2008
Nádherný film, ale příliš   drásající srdce a   duši...Nevím, kdy podruhé   budu chtít opět rozjímat o   smrti, zvlášť, když se ta   smrt týká i malých dětí.   Ale i o tom je konec konců   náš život.
50x a stále poprvé (50 First Dates)
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 20.4.2008
kdyby tam nebylo pár   rádobyvtipných, ale bohužel   pro mě dost odpudivých   scének s blonďatou mužatkou   ( např. mrož vrhne šavli   přímo na onu   "Gertrudu"), tak by   to byla fakt docela milá   romantická komedie.
Amélie z Montmartru (Le febouleux destin d'Amélie Poulain)
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 8.2.2008
Na tento film jsem byla   ochotná se vypravit 2x do   kina. Po prvním shlédnutí   jsem byla tímto filmem   okouzlená, podruhé   nadšená, protože teprve   podruhé mně došlo několik   zajímavých souvislostí. No   a od té doby jsem ho viděla   ještě asi 3x. Pravda, pak se   mně maličko omrzel, ale   teď, jak o něm píši,   podívala bych se na Amélii   zas.
Americká krása (American Beauty)
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 8.2.2008
Opravdu mimořádný snímek.   V hlavní roli: pokrytectví a   přetvářka. Hlavní hrdina   již odmítá takhle dál   žít , začne rebelovat proti   šéfovi, proti manželce...,   žije tak, jak cítí že by   měl žít ale tvrdě   narazí...
Anděl Páně
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 28.10.2009
Námět - výborný,herecké   výkony velmi dobré, ale   výprava ? Bylo až příliš   vidět, že autoři nemají   peněz nazbyt. Dav hraje 1O   komparsistů, v komnatách   hradu je jak před   malováním, nebe, jak už   tady někdo psal, pouze z   papundeklu. Pohádka, pokud   není točena pouze ve studiu,   prostě potřebuje krásnou   výpravu, jinak zůstane   taková nanicovatá. Škoda.
Anglický pacient (The English Patient)
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 10.2.2008
Vášnivá,   "zakázaná" láska   mezi vdanou ženou a   svobodným mužem zasazená do   exteriérů saharské Afriky   a války k tomu. A na druhou   stranu Itálie - konec války   a příběh ošetřovatelky   Hany, která se obětavě   stará o svého těžce   popáleného   pacienta...Výborný film..
Animální přitažlivost (Someone Like You)
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 8.1.2011
v žánru romantických   komedií mě tato neurazila   svou trapností a   přiblblostí, naopak,   chvílemi jsem se i dobře   bavila. Hugh Jackman je   charismatický chlap a Judd   Ashley neokoukaná příjemná   tvářička. Celkově - docela   dobré pokoukání, když jste   dobře, ne příliš kriticky,   naladěni :-)).
Annie Hallová (Annie Hall)
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 6.4.2008
Skvělý intelektuální humor   Woodyho , ale bohužel pointa   vtipů někdy našinci unikne   , když nezná dobře   americké i židovské   reálie.
Babel
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 15.3.2008
Opět mozaika skvělých   příběhů, tak jako u   předchozích Iňárrituových   filmů. Perfektně   poskládané, perfektně   zahrané. Příběhem z   japonského prostředí jsem   ale nebyla příliš oslovena   na rozdíl od příběhů z   Mexika nebo Maroka.
Babí léto
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 1.2.2008
Je to především herecký   koncert Zázvorkové a   Brodského. Scéna z   rozvodového soudu je   kouzelně dojemná. Film o   starých lidech, který musí   bavit i mladé.
Babka (Babusja)
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 13.2.2008
Tenhle film na mě hluboce   zapůsobil. O babičku, která   se celý život o všechny   obětavě starala, se nikdo na   sklonku jejího života neumí   nebo dokonce ani nechce   postarat.
Kdo jsou to   ti noví Rusové? Nemorální   šmejdi.
Baby Boom
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 28.10.2009
Tuhle komedii mám moc   ráda.Myslím si, že z ní   čiší chvílemi velmi   pozitivní energie, proto   dávám nekritických 8.Jinak   scéna, kdy se hlavní hrdinka   svěřuje se svými   psychickými problémy   lékaři a na řadě je   další pacient- dobře   vykrmený vepř, je prostě   perfektní :)
Billy Elliot
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 8.1.2011
Film, který mě vzal za   srdce. Scéna, kdy   táta,brácha a babička   čekají, jak dopadl   benjamínek u baleťáckých   příjímaček, mě vážně   dojala. Rodinná láska v   drsném prostředí. Vůbec   tam nezaznělo, jako v   holywoodských filmech:   "tati, mám tě   rád", "já tebe   taky synku", a přesto   tam synovská i otcovská   láska byla hluboce   cítit...
Moc pěkný   film.
Bridget Jonesová: S rozumem v koncích (Bridget Jones: The Edge of Reason)
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 9.4.2008
Souhlasím se Stacey99. I mně   se zdálo, že by chvílemi   potřebovala hlavní hrdinka   jednu ubalit, to když Reneé   přehrávala a dělala z   Bridget nesympatickou důru.   Jinak se najdou i velmi   kouzelné, roztomilé a   vysloveně vtipné scénky.(   Ale na druhou stranu i   scénky, kdy se opakují   motivy z prvního dílu - viz   opakování záběru   Bridgitina zadku, kdy   sjíždí po hasičské tyči   -1. díl a v tomto, když   přistane s padákem mezi   prasaty v ohradě. Nebo ta   rvačka Daniela s Markem...to   mě nebere...)
Cesta do hlubin študákovy duše
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 21.4.2008
Jak je možné, že se pořád   královsky bavíte , i když   už jste ten film viděli   nejmín dvacetkrát? Odpověď   je snadná - je totiž opravdu   geniální...
Ďáblíci (Tiptoes)
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 8.2.2008
Téma filmu by nebylo   špatné, ale ten obsah ,   herecké výkony...Ďáblíky   znovu už opravdu nikdy vidět   nemusím.
Dempsey a Makepeaceová (Dempsey and Makepeace)
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 20.3.2008
Tenhle seriál jsem kdysi   měla moc ráda, ale vzhledem   k tomu, že dnes se již   téměř vůbec na seriály   nedívám, nevím, jestli bych   byla spokojená i dnes.
Deník Bridget Jonesové (Bridget Jone's Diary)
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 20.3.2008
Bridget Jonesová je mi   nesmírně sympatická a Marc   Darcy alias Colin Firth   ještě víc...Tuhle komedii   miluju, proto těch   nekritických 10.
Divoká řeka (The River Wild)
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 9.4.2008
Vážně moc dobrý film.   Určitě stojí za   shlédnutí. Nádherné   záběry přírody a děj má   spád, napětí. Meryl Streep   je opět výborná...jak jinak   :-)
Dobrý ročník (A Good Year)
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 23.2.2009
Moc pěkný film s velmi   sympatickým vyzněním.   Škoda, že mým životem   neprošel tak nesmírně   moudrý, šarmantní a velmi   bohatý strýček...
Dobrý Will Hunting (Good Will Hunting)
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 10.2.2008
opravdu moc dobrý film.   Vynikající herecké výkony.   Pro mě např. zajímavé   scény jak Will okamžitě   "prokoukne" své   psychoterapeuty, rádoby   kapacity ve svém oboru.   Úžas a závist schopných   ale i samolibých matematiků,   když mají co do činění se   skutečným géniem...
Doktor od Jezera hrochů
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 8.1.2011
Nejsem velkým příznivcem   této Švandrlíkovy   knihy.Tenhle styl psaní   právě není můj šálek   kávy. Protože ráda   porovnávám přečtené knihy   s jejich filmovou podobou,   mohu jen říci, že Troška   Švandrlíkův text i duch   knihy věrně dodržel.
Erasmus a spol. (L'Auberge Espagnole; Una casa de locos; Euro Pudding)
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 13.2.2008
Příjemný film, který   úplně nenadchne ale také   neurazí, s vtipnými momenty   a to je tak asi všechno. Ale   mně osobně by se takovýhle   studenský život taky   zamlouval. Škoda , že už   nemám věk na to, abych taky   mohla odjet studovat s   Erasmem...
Félix a Rose - láska po francouzsku (Décalage horaire)
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 10.2.2008
Ze začátku jsem nechtěla   věřit vlastním očím -   Jean Reno v romantické   komedii? A... je opět   výborný. Mezi ním a   Juliette Binoche to opravdu   jiskří a to je pro dobrou   romantickou komedii to   základní. Mně se ten film   moc líbil.
Francouzský polibek (French Kiss)
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 13.2.2008
V žánru romantických   komedií patří Francouzský   polibek do nadprůměru a to   kvůli milému , zářivému   ksichtíku Meg Ryan a   šarmantnímu Kevinu Klineovi.   Velmi příjemný film pro   volné odpoledne.
Goyovy přízraky (Goya’s Ghosts)
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 8.2.2008
Formanovy Goyovy přízraky   mě osobně donutily sáhnout   do knihovny a přečíst si   něco více nejen o Goyovi,   ale i o jeho době a to přece   není vůbec málo. Pro mě-   velmi dobrý film.
Hledání Země Nezemě (Finding Neverland)
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 8.3.2009
Od filmu jsem nečekala nic a   dostala jsem mnoho.Výborní   jsou nejenom Depp a   Winsletová, ale i dětští   hrdinové, především   Freddie Highmore v roli   malého Petra. Nedoporučuji   ovšem těm, kteří jsou   tvrdě zakotveni v realitě,   těm, kterým dětské snění   už vůbec nic neříká,   těm, kteří se neradi   nechají dojímat. Jen tak   mimochodem - už při prvním   zakašlání Kate Winsletové   jsem věděla kolik uhodilo...
Holka na roztrhání (Sweet Home Alabama)
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 10.2.2008
příjemná romantická   komedie. I pro nás Evropany   může být zajímavá,   veselá sondička do   životního stylu Jižanů z   Alabamy a druhá do   vyumělkovaného života   newyorské smetánky.
Homolka a tobolka
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 21.4.2008
Bezvadná komedie, rodinný   klan Homolkových prostě   nemá chybu ani na rekreaci v   Krkonoších. Moc se mi líbil   i Jiří Hrzán v roli   superintrovertního   kulturního referenta   Bradáčka, zvláště pak   jeho hláška " To bude   horor!"...

TV Program

ČT1 - Kluci v akci (2005) [TV pořad]

10:10 - 10:35

8 minut již uběhlo
17 minut zbývá do konce

ČT2 - Ztracené poklady Egypta

10:15 - 11:05

3 minut již uběhlo
47 minut zbývá do konce

NOVA - Ulice (2005) [TV seriál]

08:25 - 10:30

113 minut již uběhlo
12 minut zbývá do konce

Prima - Polda (2016) [TV seriál]

09:15 - 10:30

63 minut již uběhlo
12 minut zbývá do konce

Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190626
Osobností: 698007
Fotografií: 764518
Plakátů: 376941
Obsahů a biografií: 178397
foto

Komerční sdělení

Filmová škola

Staňte se hercem, herečkou.

foto

Poslední komentáře

Duna: Část druhá (2024)

Duna: Část druhá
Film je moc pěkný, ale něco   tomu chybí. Větší   napětí, dynamika, spád. Ale   filmek opravdu kvalitní,   dají se ty necelé hodiny   vydržet.

Autor: red.mann | Hodnocení: 7 / 10

Tlukot srdce (1980)

Tlukot srdce
Pro mě byl tohle opravdu   silný zážitek. Krásný   příběh o tom, co   předcházelo napsání jedné   geniální knihy a o tom, co   ovlivnilo celou více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 9 / 10

Společná noc (1999) [TV epizoda]

Společná noc
Eric stále touží vyspat se   s Donnou a oba se tomu   blíží, ale stále k tomu   ještě nedošlo. Red zkouší   vařit, protože Kitty je víc   v více >

Autor: FLA | Hodnocení: 6 / 10

Koláč (1999) [TV epizoda]

Koláč
Díl s názvem Koláč byl   sice spíš nadprůměrný,   ale několik scén a hlášek   to vytahuje vejš. Skvělej   byl Red Forman a hlavně Bob   Pinciotti, který doma řeší   krizi - 70%.

Autor: FLA | Hodnocení: 7 / 10

Tři muži a mladá dáma (1990)

Tři muži a mladá dáma
Tak ještě infantilnější a   naivnější než   "jednička"...Což je škoda,   protože kdyby to bylo trochu   více "normální", dalo by se   na to i koukat:-)

Autor: Máša13 | Hodnocení: 5 / 10