Cerven
ohodnotit

Belfast

Žánr:
Rok:
2021
Délka:
98 minut
Premiéra v ČR:
24.2.2022

Obsah filmu Belfast

 
Buddy (Jude Hill) je devítiletý kluk, který má pocit, že mu patří celý svět, který se aktuálně omezuje na ulice rodného Belfastu. Tady prožívá pravá klukovská dobrodružství a první lásku (respektive se o ni neohrabaně snaží). Když potřebuje poradit, může se obrátit na babičku s dědou (Judi Dench a Ciarán Hinds), když potřebuje ošetřit odřené koleno nebo obejmout, má na to milující maminku (Caitriona Balfe), a tatínek (Jamie Dornan) je tu především od toho to, aby měl Buddy ke komu vzhlížet. Přehledný, bezpečný a srozumitelný svět konce šedesátých let minulého století však začnou narušovat sociální a náboženské konflikty, které se valí celým...
 
Související odkaz
 
Recenze: Belfast

Zpátky do dnů v roce 1969 v Severním Irsku.  číst dál

 
 
TIP: Nastavení pořadí obsazení si můžete nastavit zde >>
trailer
Barevný:
Ano
 
 
Jazyková verze:
anglická
 
 
Distribuční verze:
s titulky
 
 
Přístupno:
od 12 let
 
 
Ohodnoťte
n12345
n678910
Zobrazit všechny herce a tvůrce filmu Belfast >

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení

Nejnovější komentáře k filmu

MambaX
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 24.4.2023
Belfast není jen synonymem pro občanské neporozumě
Už jen název filmu může některé diváky   odradit - i v současnosti nás obklopuje svět   plný neštěstí, násilí, válek a veskrze   negativních zpráv. Tak proč ještě Belfast,   severoirské město, které v nedávné historii   proslulo dlouhotrvajícími náboženskými   násilnými střety.
Kenneth Branagh se v   Belfastu narodil a prožil si tehdejší   občanskou válku na vlastní kůži. Na kůži   teprve devítiletého kluka - avšak právě   dětským vnímáním se z tohoto filmu stává   snímek nikoliv politickým nebo sociálně   kritickým, ale spíše rodinným, který na   pozadí občanské války a neustálé hrozby má   svůj příběh, rodinnou atmosféru, vtip a   poetiku. Povětšinou černobílé ztvárnění je   nádherným vizuálním zážitkem, který   umocňuje sílu tohoto autobiografického filmu.   Kromě skvostné kamery je nutno vyzdvihnout   působivé herecké výkony i velmi zdařilou   hudební linku. Kenneth Branagh netočí špatné   filmy - Belfast patří k těm nejlepším.


Hodnocení:n12345678910
Reklama
Belfast (2021)Belfast (2021)Belfast (2021)Belfast (2021)
Reklama