Duben
ohodnotit

Birds of Prey (Podivuhodná proměna Harley Quinn)

Birds of Prey

Další název:
Birds of Prey (And the Fantabulous Emancipation of One Harley Quinn); Fantastická premena Harley Quinn (SK)
Rok:
2020
Délka:
109 minut
Premiéra v ČR:
6.2.2020

Obsah filmu Birds of Prey (Podivuhodná proměna Harley Quinn)

 
Po rozchodu s Jokerem se Harley Quinn (Margot Robbie) spojí s dalšími superhrdinkami, aby společně zachránily malou dívku z rukou obávaného narcistického padoucha jménem Black Mask (Ewan McGregor). Správná psychoušská jízda může začít!

Vertical Entertainment

 
Související odkazy
 
Speciál: Bonusová sekce filmu Birds of Prey (Podivuhodná proměna Harley Quinn)

Na co se můžou těšit příznivci krásné, ale výstřední komiksové hrdinky?  číst dál

 
 
RECENZE: Bezduchá jízda o tom, jak komiksové gymnastky mydlí proradné muže

Do tuzemských kin jde pod sáhodlouhým názvem Birds of Prey (Podivuhodná proměna Harley Quinn), ale komiksoví fanoušci jej rozklíčují lehce. Harley Quinnová je přece postava z batmanovských komiksů – a tím je dán i okruh publika. číst dál

Hodnocení: 50 %

 
 
Ženství v před

Emancipace je třeba nejen v oblasti superhrdinství, ale i v oblasti superzáporáctví. Příliš dlouho na sebe strhával pozornost Joker, a proto nadešel čas věnovat se jeho přítelkyni. Ta pro svou povahu sice patří do blázince, ale pro svou zábavnost naopak na stříbrné plátno. číst dál

 
 
TIP: Nastavení pořadí obsazení si můžete nastavit zde >>
trailer
Distributor v ČR:
Vertical Entertainment Česká republika
 
 
Barevný:
Ano
 
 
Jazykové verze:
anglická, čínská
 
 
Distribuční verze:
s titulky
 
 
Zvuk:
Dolby Atmos
 
 
Přístupno:
od 15 let
 
 
Ohodnoťte
n12345
n678910
Zobrazit všechny herce a tvůrce filmu Birds of Prey (Podivuhodná proměna Harley Quinn) >

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení

Nejnovější komentáře k filmu

RwlBem
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 30.7.2022
Feministická,
parodickými gagy i bizárem prosycená a   nezřídka infantilní bláznivina, brodící se   kataraktem křivd a psychických kotrmelců,   zmítaná v záchvatu sociální epilepsie vírem   bezbřehé dekadence a s masochistickou   výsměšností obracející ženskou duši   naruby. Doufám že to je dostatečně šílené   vyjádření, aby ladilo s filmem. Nicméně pro   diváka, který ví, procházka známou zahradou.   Co potěšilo, byl kratičký sarkastický fórek   na adresu jisté Frídy který opravdu sedl, a   "odměna pro bulíky", co vyseděli až   do konce titulků.
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 14.7.2022
Harley je zpět...
Nenáročná komiksovka která je na pomezí   akčního filmu a komedie. Jsou tu především   ženské hrdinky ale to vůbec nevadí. I tak se   člověk pobaví. Úvod vtipně pojatý animací   se mi líbil. A je tu i mnoho dobré muziky.   Takových komiksovek co se neberou moc vážně   ani nejsou trapně humorný bych brala víc.
wena
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 28.3.2021
Nudu nezachrání ani sexy Margod. Absence   napětí a čehokoliv co by diváka přišpendlilo   do židle. Za mě nejslabší DC film.
pigal
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 9.3.2021
Margot "Harley Quinn" Robbie.O la la...
Milujem komiksy vo filmoch aj v PC hrách   /mimochodom Batman séria je skvelá/, preto je   ťažké byť objektívny.Margot Robbie je sexy a   žiari ako diamant, aj keď je na nej vidieť   nedostatočná fyzická príprava.Zvyšok partie   je len krovie a kazí celkový dojem.Casting je   fakt katastrofa /Rosie Perez pomaly potrebuje   invalidný vozík.../.Hlavný záporák Ewan   McGregor bol fajn a svoju rolu si užíval.Scenár   poplatný akcii, kostými Harely Quinn   božie.
Film doporučujem.
Worech
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 27.6.2020
Totální nuda
Feminákov. Nuda. Žádná myšlenka, žádný   scénář. M2 na entou, o nic jiného nejde.   Zbytečně strávený čas.
FLA
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 31.5.2020
Podivuhodná píčovina!!!
Tak tohle mě maximálně minulo, tenhle femini,   girl power, barevnej, komiksovej guláš se nějak   nevyvedl. Jo výprava, triky, pár hlášek to   ujde, ale většina scén nuda, ukecaný,   nezáživný, s žádnou postavou se   nesblížíte, měl jsem tušení, že film bude   jiný, ale takhle špatný jsem nečekal,   nebavilo, nezaujalo - 25% max. a znovu už asi   další shlédnutí nehrozí.
MildaX
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 27.5.2020
Dvacet minut prostoru v rámci nějakého batman   super hrdinského filmu klidně, ale na celý film   toho je málo, choreografie akčních scén po   chvíli nudí. Škoda, čekal jsem víc.
jardiv
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 1.5.2020
genderová parita
Copak o to, správné psychoušské jízdy mi   nevadí, naopak je vyhledávám. I tady jsem   dostal očekávanou dávku. Tak jak to, že mi   zůstal na úplném konci ten pocit nedokonanosti?   A důvodem opravdu není těch pár vět, co nám   (nedo)řekne Harley po závěrečných   titulcích.
Že by to bylo tou jednostrannou   korektností? Že všechny ženské postavy jsou v   příběhu na té „správné“ straně (teda   až na pár Harleyiných úletů)? A že úplně   všichni chlapi jsou ti špatní?
Alfa samec by   asi k tomu dodal – „co můžeš čekat ve   filmu, ke kterýmu napsala scénář ženská a   režírovala to další ženská!“ Já se však   k takovému sexistickému komentáři nesnížím.   Jen potichoučku volám: Proboha, copak tam   nemohli strčit aspoň jednu kladnou mužskou   postavu?!
naineko
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 30.4.2020
Cesta, kterou se mohl vydat (a nevydal jelikož   odbočil směrem k omalovánce) Deadpool.   Decentní humor plný drsného cynismu. Velmi   neotřelá choeografie bojových scén   (minimálně JW3 se může jit klouzat).   Komiksové, ale přitom stále lidské postavy.   Scénář, který není jen dalším přihlouplým   originem. Jen tak dál!
AtemuLukas
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 17.4.2020
Birds of pey
A máme tu slibované dílo o Harley Quin. No a co   tomu říct? Velká reklama a stejně velké   očekávání. Ale stojí to vůbec za to? No tak   asi nejdřív k příběhu. Vše začíná, když   HQ rozjede s Jokerem. Ano vím není to moc   originální začátek, ale to si nechme až na   konec.

Prvních třicet minut se díváme, jak   slečna HQ prožívá “největší” rozchod v   historii lidstva. Po chvilce se tak dostáváme do   bodu, kdy hlavní hrdince skončí imunita holky   pana J. Díky tomu na ni začíná hon (jak   originální) díky tomu se na scénu dostávají   i další bojovnice, které jsou že začátku   bezejmenné. Ovšem díky tomu se ukazuje i   hlavní záporák Ewan McGregor.

Ewan zde   ztvárnil postavu Black Mask a právě tato   postava je v celém filmu jako hlavní záporák.   Samozřejmě postupem filmu se ke slečně HQ   přidávají i Huntress a Black Canary. No a to je   tak k obsahu asi vše mrkneme na dojmy. A věřte   mi, že jsem dlouho uvažoval, co o tomto filmu   napsat.

No začneme asi akčními scénami.   Film je mládeži nepřístupný, protože je dost   drastický a vulgární. Ok tomu rozumím a zas   tolik mi to nevadí. Dokonce i akční scény tu   nejsou špatné. A tím asi s chválou končíme.   Začneme ale u HQ, kterou opět ztvárnila Robbie   Margot. Musím říct, že když si roli zahrála   poprvé ve filmu SS a musím uznat, že jsem   čekal stejný výkon, protože tam její role   fungovala.

Ovšem zde to fungovat přestalo.   Robbie se zde opravdu snaží a je vidět, že ji   role baví, ale to je asi všechno. Příběh   zpracování a dokonce i zápletka působí, jako   kdyby puberťačka prožívala svůj první   rozchod. Není to však její vina ale spíš   režiséra a scenáristy, protože ten film nemá   děj, který by dokázal udržet divákovi   pozornost. A jako aby měla HQ celovečerní film   je dost odvážně, protože zas tak výrazná   postava to není.

Ewan v roli Black Mask   působí také dosti divně. Jako nevím čím to   je, ale tu roli podal tak, že jsem chvíli   myslel, že koukám na záporáka v muzikálu,   než v akčním filmu. Jako jeho “bad boy”   podání je snad horší než ve filmu   After...

No prostě tento film má hrozně   slabý dej, postavy zde nemají rozvinutý   charakter a to nedokážou změnit ani známá   jména herců, které jsou zde obsazení. Celkově   film postrádá temnotu Gothamu a vše je tu až   moc nasvícené. Jediné co tu trochu ujde jsou   akční scény ovšem humor je tu daný násilnou   formou, takže jsem se ani jednou nezasmál.  

Osobně to beru asi za nejhorší film, jaký   jsem v poslední době viděl. Za tento film by   měli za sledování platit divákovi a ne   obráceně. Dávám slabých 40%.
 

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih72589minih72589Ohnivé srdce (2008) 
Feuerherz n
minih116869minih116869Bony a klid 2 (2014) [2k digital] 
Bony a klid 2 n
minih131894minih131894Victoria (2015) 
Victoria n
minih15176minih15176Osvobození III - Směr hlavního úderu (1970) 
Osvoboždenije - Napravlenije Glavnovo udara n
minih38661minih38661Úsvit mrtvých (1978) 
Dawn of the Dead n
minih36838minih36838Scary Movie 4 (2006) 
Scary Movie 4 n
minih59844minih59844Balls Out: Garyho výzva (2009) [Video] 
Balls Out: Gary the Tennis Coach n
minih14988minih14988Jižanská pohostinnost (1981) 
Southern Comfort n
minih96810minih96810Jurský masakr (2012) 
The Dinosaur Project n
minih11985minih11985Manželé z roku II (1971) 
Les mariés de l'an deux n


Hodnocení:n12345678910

Podobné filmy

Aquaman a ztracené království (2023)

 Aquaman a ztracené království (2023)
Aquaman a ztracené království n
Aquaman and the Lost Kingdom
Žánr: akční / fantasy / dobrodružný / sci-fi
Země: Spojené státy americké
Režie: James Wan

(pokračování)

Flash (2023)

 Flash (2023)
Flash n
The Flash
Žánr: akční / dobrodružný / fantasy / sci-fi
Země: Spojené státy americké / Kanada / Austrálie / Nový Zéland
Režie: Andy Muschietti

(pokračování)

Blue Beetle (2023)

 Blue Beetle (2023)
Blue Beetle n
 
Žánr: akční / dobrodružný / sci-fi
Země: Spojené státy americké / Mexiko
Režie: Angel Manuel Soto

(pokračování)

Black Adam (2022)

 Black Adam (2022)
Black Adam n
 
Žánr: akční / fantasy / sci-fi
Země: Spojené státy americké
Režie: Jaume Collet-Serra

(pokračování)

Peacemaker (2022) [TV seriál]

 Peacemaker (2022) [TV seriál]
Peacemaker n
 
Žánr: akční / dobrodružný / komedie / krimi
Země: Spojené státy americké
Režie: James Gunn, Brad Anderson, Jody Hill

(pokračování)

Shazam! Hněv bohů (2022)

 Shazam! Hněv bohů (2022)
Shazam! Hněv bohů n
Shazam! Fury of the Gods
Žánr: akční / dobrodružný / komedie / fantasy
Země: Spojené státy americké
Režie: David F. Sandberg

(pokračování)

Batgirl (2022)

 Batgirl (2022)
Batgirl n
 
Žánr: akční / dobrodružný / krimi
Země: Spojené státy americké
Režie: Adil El Arbi, Bilall Fallah

(pokračování)

Sebevražedný oddíl (2021)

 Sebevražedný oddíl (2021)
Sebevražedný oddíl n
The Suicide Squad
Žánr: akční / dobrodružný / fantasy / mysteriózní / sci-fi
Země: Spojené státy americké
Režie: James Gunn

(pokračování)

Wonder Woman 1984 (2020)

 Wonder Woman 1984 (2020)
Wonder Woman 1984 n
Wonder Woman 2
Žánr: akční / dobrodružný / fantasy
Země: Spojené státy americké
Režie: Patty Jenkins

(pokračování)

Shazam! (2019)

 Shazam! (2019)
Shazam! n
 
Žánr: akční / dobrodružný / fantasy / sci-fi / komiks
Země: Spojené státy americké
Režie: David F. Sandberg

(pokračování)

Aquaman (2018)

 Aquaman (2018)
Aquaman n
 
Žánr: akční / dobrodružný / fantasy / sci-fi / komiks
Země: Spojené státy americké / Austrálie
Režie: James Wan

(pokračování)

Liga spravedlnosti (2017)

 Liga spravedlnosti (2017)
Liga spravedlnosti n
Justice League
Žánr: akční / dobrodružný / fantasy / sci-fi / komiks
Země: Spojené státy americké / Kanada / Velká Británie
Režie: Zack Snyder

(pokračování)

Wonder Woman (2017)

 Wonder Woman (2017)
Wonder Woman n
 
Žánr: akční / dobrodružný / fantasy / sci-fi / válečný / komiks
Země: Spojené státy americké / Čína / Hongkong
Režie: Patty Jenkins

(pokračování)

Batman vs. Superman: Úsvit spravedlnosti (2016)

 Batman vs. Superman: Úsvit spravedlnosti (2016)
Batman vs. Superman: Úsvit spravedlnosti n
Batman v Superman: Dawn of Justice
Žánr: akční / dobrodružný / fantasy / sci-fi / komiks
Země: Spojené státy americké
Režie: Zack Snyder

(pokračování)

Sebevražedný oddíl (2016)

 Sebevražedný oddíl (2016)
Sebevražedný oddíl n
Suicide Squad
Žánr: akční / dobrodružný / fantasy / sci-fi / komiks
Země: Spojené státy americké
Režie: David Ayer

(pokračování)

Muž z oceli (2013)

 Muž z oceli (2013)
Muž z oceli n
Man of Steel
Žánr: akční / dobrodružný / fantasy / sci-fi / komiks
Země: Spojené státy americké / Velká Británie
Režie: Zack Snyder

(pokračování)

Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190709
Osobností: 698239
Fotografií: 765264
Plakátů: 377386
Obsahů a biografií: 178530

Poslední komentáře

The Covenant (2023)

The Covenant
Mně tohle prostě sedlo,   slušnej příběh, napětí,   dobře natočená akce,   solidní herci, slušné triky   i výprava a Jake Gyllenhaal v   hlavní více >

Autor: FLA | Hodnocení: 8 / 10

Poslední minuty na Zemi (2011) [...

Poslední minuty na Zemi
Ať už vezmu scénář,   provedení nebo hereckou   složku, bylo tohle kanadské   scifíčko na můj vkus jenom   hluboce podprůměrná   podívaná a to více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 2 / 10

Snowbeast (1977) [TV film]

Snowbeast
Zimní rekreační středisko,   spousta rekreantů   užívajících si sjezdovek,   připravovaný zimní karneval   a nějaká příšera z hloubi   lesa více >

Autor: martin.stusak.9 | Hodnocení: 7 / 10

Starožitníkův krám (1995) [TV fi...

Starožitníkův krám
Podle mého mínění velmi   zdařilé televizní   zpracování známého románu   Charlese Dickense. Sir Ustinov   byl výborný a stejně tak   James více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 8 / 10

Al di là dell'odio (1972)

Al di là dell'odio
„Za hranicí nenávisti“,   jak zní český název tohoto   spaghetti westernu, by se dal   bez sebemenších servítků   označit jako filmová   více >

Autor: martin.stusak.9 | Hodnocení: 3 / 10