Cerven
ohodnotit

Blízko od sebe

August: Osage County

Další název:
Blízko od seba (SK)
Rok:
2013
Délka:
116 minut
Premiéra v ČR:
30.1.2014
„Všude dobře, doma nejhůř.“

Obsah filmu Blízko od sebe

 
Westonovi jsou taková normální rodinka, prolezlá alkoholismem, různými závislostmi a léta doutnajícími konflikty. Matka, tři dcery, jejich muži a další příbuzní. Celá rodina se sjíždí do rodného domu na pohřeb otce (Sam Shepard), básníka a opilce, který spáchal sebevraždu. Jeho žena, cynická a celoživotně konfliktní Violet (Meryl Streep) takřka s potěšením rozdmýchává spory se svými třemi dcerami (Julia Roberts, Julianne Nicholson a...
 
Související odkaz
 
RECENZE: Meryl Streepová. To jméno pro film Blízko od sebe stačí

Za film Blízko od sebe, který právě vstupuje do našich kin, má herečka Meryl Streepová nominaci na Oscara. Už osmnáctou a znovu plně zaslouženou, pomyslnou taktovku totiž třímá v ruce po celou dobu nového snímku. číst dál

Hodnocení: 70 %

 
 
TIP: Nastavení pořadí obsazení si můžete nastavit zde >>
režie:
John WellsJohn Wells  
hraje:
Meryl StreepMeryl Streep.....Violet Westonová [64]   
Julia RobertsJulia Roberts.....Barbara Westonová [45]   
Ewan McGregorEwan McGregor.....Bill Fordham [42]   
Chris CooperChris Cooper.....Charles Aiken [62]   
Abigail BreslinAbigail Breslin.....Jean Fordhamová [17]   
Benedict CumberbatchBenedict Cumberbatch.....'Malý' Charles Aiken [37]   
Juliette LewisJuliette Lewis.....Karen Westonová [40]   
Margo MartindaleMargo Martindale.....Mattie Fae Aikenová [62]   
Dermot MulroneyDermot Mulroney.....Steve Huberbrecht [49]   
Julianne NicholsonJulianne Nicholson.....Ivy Westonová [42]   
Sam ShepardSam Shepard.....Beverly Weston [69]   
Misty UphamMisty Upham.....Johnna Monevata [31]   
Newell AlexanderNewell Alexander.....Dr. Burke [77]   
Will CoffeyWill Coffey.....šerif   
scénář:
Tracy LettsTracy Letts  
námět:
Tracy LettsTracy Letts.....hra Srpen v zemi Indiánů (2007) [48]   
hudba:
Gustavo SantaolallaGustavo Santaolalla  
Dana SanoDana Sano.....supervize   
kamera:
Adriano GoldmanAdriano Goldman  
Pete RomanoPete Romano.....podvodní záběry   
střih:
Stephen MirrioneStephen Mirrione  
dvd obal trailer
Distributor v ČR:
AČFK - Asociace českých filmových klubů, Bontonfilm Česká republika
 
 
Barevný:
Ano
 
 
Formát:
širokoúhlý
 
 
Jazyková verze:
anglická
 
 
Distribuční verze:
dabováno, s titulky
 
 
Zvuk:
Dolby Digital Datasat
 
 
Přístupno:
od 15 let
 
 
Ohodnoťte
n12345
n678910
Zobrazit všechny herce a tvůrce filmu Blízko od sebe >

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení

Nejnovější komentáře k filmu

curil
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 4.4.2018
Výborná scéna rodinné večeře, kde   despotická Streepová prohlásí, že celý   majetek po zemřelém muži patří jí, bez   ohledu na dcery. Zamrazí, když prohlásí, že   nábytek a příbory jim prodá se slevou.   Později divák pozná matčiny důvody stejně   jako další vztahy v rodině, které jsou   poměrně složité. Jak píše níže   "Frolíček", v každé rodině je   něco. U nás se takové sešlosti moc nekonají,   k tomu musí být člověk, který rodinu   tmelí
a stará se o vztahy. V Americe je to   více zvykem, zvláště při jejich velkolepých   svatbách, rodinných výročích a nakonec i   pohřbech. Obvykle nemusím podobné filmy   založené na dialozích, konfrontaci osob, bez   napětí a akce. V tomto případě divák   nemůže opominout herecké výkony většiny   představitelů, kde vyniká především Meryl   Streep a Chris Cooper.
Krupe
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 29.3.2015
Dost dobré drama jedné rodiny, kde všichni   zůčastnění herci podávají excelentní   výkony, hlavně M. Streepová. Super.
Frolíček
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 3.10.2014
V každé rodině je něco, někdy toho bývá   povícero. Ale v této rodině je alkoholismus   otce rodiny, ten nejmenší problémek.   Závislosti jedna za druhou, sypání soli do ran,   aby se nakonec zjistilo, že všichni jsou v   podstatě stejní a to jak rodiče, tak děti.   Specialistkou na sypání soli je Meryl, která   pálí jednu cigaretu za druhou a chová se a   vypadá jak její věrná kamarádka Ďábel nosí   Pradu po třiceti letech. Všichni jsou úchylní   a všichni jsou normální, hledají sami sebe a   svou rodinu, jen někomu to trvá čtrnáct a   někomu přes šedesát let.
A přestože tvůrci   tlačili, jak mohli, na slzy, nějak mě osudy   této rodiny nezasáhly, protože každý   strůjcem svého štěstí, tak nevím, proč bych   s nimi měla mít soucit.
lucymat
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 22.8.2014
Hustý cigaretový dým, alkoholové výpary a   hory pilulek. K tomu nějaká ta nevěra,   výčitky, obviňování... a málem bychom   vynechali tu drobnost zvoucí krvesmilstvo.   Westonovi mají co nabídnout, vybere si každý,   vážně.
August: Osage County se pyšní   zvučnými jmény, která herecky čarují.   Černým humorem se nešetřilo, dramatickými   chvilkami jakbysmet. Zmínka o Elizabeth Taylor a   make-upu se již zapsala k nezapomenutelným   hláškám, stejně tak Ivina úvaha o sesterském   poutu ("a random selection of cells"   velmi pobavilo) nebo výborná scéna "eat   the fish". Bude vás mrazit a možná si po   odchodu z kina řeknete, jak nádherně funkční   rodinu máte. Nebo ve Westonových tu svou naopak   stoprocentně odhalíte.

Hra dostala Pulitzera,   film si vysloužil nominaci na Oscara a bohatou   sklizeň měl i v dalších oceněních.
Reklama
HIGHTOWER
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 9.7.2014
Nic moc
No, co k tomu říci, přehršel všech možných   tajností, ouchylek, v podstatě nikdo nemá   čisté svědomí, nic pro mě...
uodevr
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 10.2.2014
Kterej rozumbrada do těch žánrů mrsknul tu   komedii? Navzdory ze pár tragikomických   okamžiků je tohle čiré drama, které se svou   komorností stojí a padá čistě na svých   hercích. A v tomto případě naštěstí pouze   stojí. Julia, kterou obecně jako herečku nijak   zvlášť nemusím, mě vpravdě svým zdejším   výkonem posadila na prdel takovým způsobem,   jako se to naposled povedlo Kambrbečovi v jeho   detektífce. Ten, přestože tu má pouze   miniaturní roličku, dále dokazuje, jak   mnohostranný jeho herecký talent opravdu je   (jinými slovy to hovado mistrně fakt zahraje   cokoliv). Ovšem Meryl, doprdelefix...Meryl je už   nějakou tu středu zapsaná v dějinách filmů   jako jedna z nejbáječnějších hereček a je   zkrátka fascinující, že i s rostoucím věkem   ta ženská nepřestává obhajovat, proč tomu   tak je. A vůbec, veškerý zdejší ansámbl si   očividně svou roli, byť sebemenší, vychutnal   plnými doušky, což se do plátna obtiskne   vždycky. Kor u filmu, kde o nic jiného ani   nejde. Úžasná, úžasně úderná podívaná.
mat.ilda
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 1.2.2014
Nějak mně nezapaluje, z jakých důvodů šlo   toto otřepané zrcadlení každé druhé rodiny   na velké plátno, když si v klidu sednu a   zavzpomínám na perly vylovené z nedávné   historie našeho rodu - nechci se chlubit, ale   máme všechno, co oni a ještě pár pikantností   navíc, a zajímá to někoho? Nezajímá. A to   mám ještě v rukávu opodstatněný důvod   věřit v bohaté uplatnění žánru komedie,   který se zde zřejmě ztratil v překladu...   Pravda, Meryl Streep nám chybí, ale otázka   zní, jestli je až takovou výhrou, osobně si   myslím, že její velebení dosáhlo až   nesoudného stupně obdivu, navzdory všem   průměrnostem, do kterých se v posledních   letech navezla a stala se de facto zvláštním   způsobem kauce. Jestli musím mermomocí někoho   pochválit, pak to bude Julia Roberts, která   strhla veškerou mou pozornost díky nezvyklé   přirozenosti projevu - možná právě pro hru ve   stínu ikony rezignovala na šanci se projevit a   tak došlo ke vzácné možnosti vidět jen ryzí   talent bez póz a naučených manýr.
olgab
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 19.1.2014
Výborné rodinné drama. Příbuzní se sjíždí   na pohřeb svého otce, švagra a strýce a jak   už to tak bývá, všichni se postupně   pohádají. Na světlo tak začnou vyplouvat   tajemství, která by za jiných okolností   zůstala utajena. Byla to smršť vynikajících   hereckých výkonů, kterým vévodila geniální   a nepřekonatelná Maryl Streep.
Reklama
vojtam
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 16.1.2014
Další bláznivá rodinka pohromadě...
Jo, tyhle hořko - komediální - rodinná dramata   já rád, moc rád. S velikou oblibou,   navštěvuji rodinky, kde se odhalují rodinná   tajemství a nikdy nevyřčené pravdy. I když   jsou to návštěvy jen na filmovém plátně, kde   ani jeden člen není normální, a tak rád se   přesvědčuji a ujišťuji, že existují stejně   praštěné ( možná i horší) famílie jako je   ta moje... Já se bavil výborně, sice příběh   žádné terno, ale je to velmi vtipně a citlivě   natočené a hlavně skvěle zahrané. Hodně   dlouho jsem neviděl, tolik hollywoodských   hereckých es, v jednom filmu. Všichni hráli   jako o život, ale absolutní královnou je tu   opět výborná Meryl Streep, ta ženská zahraje   naprosto vše, její cynická Violet, mě   pobavila ze všech nejvíc. Skvěle jí tu   sekundovala další hollywoodská královna Julia   Roberts, ta se mi po delší době, také   konečně někde líbila, pač co si budeme   povídat, v poslední době hrála v samých   šitech (Mirror, Mirror). Kdo rád podobně   laděné snímky, tak mu "Blízko od   sebe" doporučuji, skvělá oddechová   konverzačka. Já dávám 80% :-D

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih39377minih39377Pýcha a předsudek (2005) 
Pride & Prejudice n
minih44424minih44424Beze mě: Šest tváří Boba Dylana (2007) 
I'm Not There n
minih37536minih37536Malý pitaval z velkého města (1982) [TV seriál] 
Malý pitaval z velkého města n
minih39998minih39998Miami Vice (2006) 
Miami Vice n
minih37809minih37809Srdeční problémy (1981) 
Szivzür n
minih24642minih24642Pytláci (1981) 
Pytláci n
minih124483minih124483In Your Eyes (2014) 
In Your Eyes n
minih21450minih21450Dívka z Parmy (1963) 
La parmigiana n
minih44342minih44342Hezké sny (2007) 
The Good Night n
minih42751minih42751Sólokapr (2006) 
Scoop n


Hodnocení:n12345678910
Reklama
Blízko od sebe (2013)Blízko od sebe (2013)Blízko od sebe (2013)Blízko od sebe (2013)
Reklama