Cerven
ohodnotit

Čepobití na Rýnu

Zapfenstreich am Rhein

Další název:
Tattoo on the Rhine
Žánr:
Rok:
1930
Délka:
92 minut
„Německá zvuková taškařice s českým překladem. B. Stüwe, Sigi Arno, L. Susa, Marie Solwegová.“
Popis / Obsah / Info k filmu Čepobití na Rýnu
"Čepobití na Rýnu" - no, s jistou dávkou řekněme že shovívavosti, se o tomto filmu dalo říci, že se jednalo o veselou, dovádivou německou operetu s trošku starým námětem a ještě staršími a otřepanějšími vložkami, podobným sériovým obrázkům z tehdy již antikvariátního "Fliegende Blätter", který rozesmával své čtenáře někdy kolem roku 1890.

Jenže od té historie uplynulo již čtyřicet roků, ale humor zůstal stejný. Teď něco o příběhu samém: Silně zadlužený hrabě Rastenfeld měl se proti své vůli i proti přání své milenky oženit s dcerkou bohatého vinaře. Vtipným tahem uvede se všechno do pořádku k potěšení a štěstí všech i Rastenfeldovy předurčené snoubenky, jejíž srdce bylo také určeno jinému. Co se týká hereckého obsazení, pak to bylo dobré. V "Čepobití na Rýnu" zásluhou Hanse Junkermanna, Ernö Verebese, Marie Solvegové (Matray) a jiných po filmu rozsetých drobných úlohách, zpestřujících děj a činících jej ještě naivnějších, než musel ve skutečnosti být.

Oba hlavní představitelé Charlotte Susa a Hans Stüwe nebyli zcela na místě. Filmově zdařilý byl záběr Siga Arna, komicky pochodujícího s psíkem a papouščí klecí do vojenských kasáren. Ostatní, zvlášť zpěvné scény, utrpěly základními chybami režie i natáčení, stejně jako dodatečně přimontovaným zpěvem. Ale konec konců, hlavní věcí bylo přece jenom obecenstvo, a to se dobře bavilo přes všechny nedostatky této operety. A umělecká stránka? Proč se měli nad touto otázkou pozastavovat provozovatelé biografů, když jim i takto odlehčené dílko zaplnilo i v letních dnech sál.


Autor: Asmodej

Nový publicista:
Nelíbí se vám tento obsah? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište


Hodnocení:n12345678910
Reklama

TV Program

ČT1 - Sisi

00:45 - 01:40

50 minut již uběhlo
5 minut zbývá do konce

ČT2 - Na moll

01:20 - 02:00

15 minut již uběhlo
25 minut zbývá do konce

NOVA - Kriminálka Miami (2002) [TV se...

00:40 - 01:40

55 minut již uběhlo
5 minut zbývá do konce

Prima - Policie v akci (2017) [TV pořa...

00:50 - 01:45

45 minut již uběhlo
10 minut zbývá do konce

Reklama
Naposled navštívené:Přesunout nabok | Vymazat historii
Arnfried Heyne

Heyne Arnfried

Matthew Vaughn

Vaughn Matthew

Naposled navštívené:
Arnfried Heyne

Heyne Arnfried

Matthew Vaughn

Vaughn Matthew