Cerven
ohodnotit

Černá vdova

Before It Had a Name

Další název:
Milenec vdovy (SK) / Widow´s Lover / Black Widow
Žánr:
Rok:
2005
Délka:
90 minut
„Když se z lásky stane posedlost.“

Komentáře k filmu Černá vdova

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Hodnocení
Počet komentářů k filmu: 3
prvosenka
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 18.3.2013
ČERNÁ VDOVA 2005

Podivný, prapodivný   film, ke kterému si napsali   scénář herci Willem Dafoe a   Giada Colagrande. Oba   představitelé hlavních   rolí si určitě natáčení   užili. Vytvořili si tento   snímek hlavně sami pro sebe,   ale nějak přitom zapomněli   na ostatní diváky. Film se   odvíjí v pomalém tempu,   dlouho se neděje téměř   nic. Žena pomalu odhaluje   některé detaily ze života   svého zemřelého muže.   Protože vcelku rychle   ztrácí iluze, zjišťuje,   že žila vedle někoho, koho   ani pořádně neznala, začne   hledat ztracenou životní   rovnováhu a potřebnou oporu   někde jinde. Správce jejího   domu je teď pro tuto chvíli   nejbližší člověk v jejím   životě, a když už se   stará o její dům, samo   sebou by se měl postarat i o   ni, vždyť ona je také   součástí toho domu, patří   do něj jako nový inventář.   Willemova postava správce je   dobře napsaná a samozřejmě   i výborně zahraná. Žena   stejně lehce jako odložila   urnu se svým mužem, stejně   odkládá i předsudky a   dosavadní životní hodnoty.   Jenže divák stále čeká   ještě něco víc, nějaký   zajímavý zvrat, nějaké   překvapení, oživení,   nějakou bombu…

Záběry z neobvyklého   domu i jeho okolí jsou   dokonalé, herecké výkony   jsou pro herce, jakým je   Willem Dafoe, typické,   atmosféra je místy docela   depresivní jako v hororu a   celý film se do poslední   chvíle tváří tak záhadně   a láká nevyřčeným   tajemstvím a vzbuzuje u   diváka očekávání něčeho   neobvyklého na závěr.   Samotný závěr je sice   poněkud překvapivý, jenže   je zároveň i hodně odbytý   a než jej divák vstřebá a   než se z toho vzpamatuje, je   po všem.

Film   se tváří jako   psychologická sonda do duší   hlavních postav. Jako   komorní drama dvou lidí,   kteří se potkali v   nečekané situaci, ale divák   dostane spíš artový   snímek, který zcela zřejmě   není určen pro široké   vrstvy diváků. Nevím, mne   to tedy nijak neoslovilo, ani   nezaujalo. Bonbón, který se   rozplynul do nečekané   pachuti.
Nasudr
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 24.11.2013
Je to naozaj podivný až   záhadný film. Skôr sa dá   charakterizovať ako   psychologická dráma so   snahou o hororové prvky,   ktoré však vôbec nevyšli.   V žiadnom prípade by som   nedal tomuto filmu nálepku -   romantický film. Divák   stále čaká, čo za podvod,   či habaďúru chystá   správca Leslie, avšak stále   sa nič nedeje. Dlhé nudné   chvíle nabádajú ukončiť   pozeranie. A ten trápny   koniec ! Asi ich už nič   lepšie nenapadlo. Rozhodne   neodporúčam ! Veľmi   výstižný popis filmu   napísal užívateľ   prvosenka. Lepšie a   podrobnejšie sa to ani   napísať nedalo.
cerfik
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 9.11.2014
Tak jsem se těšil na   komorní film s Willemem Dafoe   a dočkal jsem se pořádně   divného filmu, kdy jsem   vůbec nepochopil, proč   někdo něco takového vůbec   natočil. Ano ponurou   atmosféru to má, ale spíše   to vypadá jako obraz, na   kterém si dotyčný léčí   své psychické mindráky a   jelikož nejsem psychiatr, tak   tohle opravdu není můj   šálek kávy.

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.


Hodnocení:n12345678910
Reklama

TV Program

ČT1 - Rodinné sídlo (2005) [TV epizo...

22:10 - 23:45

57 minut již uběhlo
38 minut zbývá do konce

ČT2 - Sarajevo 1914 (2014) [TV film]

22:45 - 00:25

22 minut již uběhlo
78 minut zbývá do konce

NOVA - Útok na Bílý dům (2013)

22:30 - 01:05

37 minut již uběhlo
118 minut zbývá do konce

Prima - Máme rádi Česko

21:25 - 23:15

102 minut již uběhlo
8 minut zbývá do konce

Reklama