Cerven
ohodnotit

Dělo bylo na Kubani

Дело было на Кубани

Žánr:
Země:
Rok:
2011
Popis / Obsah / Info k filmu Dělo bylo na Kubani
Osmidílný televizní seriál se odehrává na Kubáni, v malé kozácké vesnici, kde mezi sebou odedávna soupeří dva rody - Ljutych a Krutovych. Děj se počíná odvíjet koncem 20. století, kdy se mladý lesník Grigorij Ljutij zamýšlí oženit se svoují láskou Kristinou Čerkasovou. V té době se ze studií v Moskvě vrací do rodné vsi i syn místního boháče Dmitrij Krutov.

I jemu se hezká Kristina zalíbí a tak se mezi oběma muži rozhoří boj o její přízeň. Dojde mezi nimi k bitce, kterou Dmitrij prohraje. Zaslepen zlostí poštve na Grigorije své opilé kamarády a potom ponechá těžce zraněného lesníka bez pomoci ležet v rákosí u jezera. Tam ho najde starý Panko, který jej odveze do nemocnice a v poslední chvíli mu tak zachrání život.Ve vsi se objevuje avatgardní moskevský umělec Maxim, který přemluví Kristinu, aby mu pózovala polonahá k obrazu, na kterém ji však Grigorij pozná a ostře se kvůli tomu s ní i s Maximem pohádá.

Brzy nato vzplane i jiný konflikt mezi Maximem a opilým Dmitrijem, při kterém Dmitrij srazí Maxima do řeky, kde malíř utone. Vyděšený Dmitrij se doma přizná otci a ten za pomoci svých vlivných konexí zařídí, aby vina padla na Grigorije, který je za to odsouzen na dlouhých 14 roků do vězení. Po odpykání trestu se vrací domů a snaží se očistit svoje jméno. Nejde to snadno, pro většinu sousedů je vrahem a zády se k němu obrací i jeho třináctiletý syn Denis.

Grigorij žije na statku svého otce a postupně si znovu získává důvěru vesničanů i náklonnost Kristiny, která je odhodlána opustit svého manžela a provdat se za svoji bývalou lásku. Ale jeho dávný nepřítel Dmitrij nespí - dobře ví, jaké nebezpečí pro něho Grigorijova přítomnost znamená. Znovu se pokouší jej očernit a vyhnat ze vsi. Když se mu to nepodaří, v záchvatu nenávisti podpálí Grigorijův dům a omráčeného Grigorije v něm ponechává na pospas osudu. Od domu ale chytá i okolní les a požár brzy ohrožuje celou vesnici...


Autor: green-tea

Nový publicista:
Nelíbí se vám tento obsah? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište


Hodnocení:n12345678910
Reklama

TV Program

ČT1 - AZ-kvíz (1997) [TV pořad]

17:30 - 18:00

19 minut již uběhlo
11 minut zbývá do konce

ČT2 - Matsés

17:10 - 17:55

39 minut již uběhlo
6 minut zbývá do konce

NOVA - Na lovu (2021) [TV pořad]

17:45 - 18:55

4 minut již uběhlo
66 minut zbývá do konce

Prima - Inkognito (2021) [TV pořad]

16:45 - 17:55

64 minut již uběhlo
6 minut zbývá do konce

Reklama