Duben
ohodnotit

Dokonalý únik

A Perfect Getaway

Žánr:
Rok:
2009
Délka:
97 minut
Premiéra v ČR:
3.12.2009
„Každý občas potřebuje zmizet“

Komentáře k filmu Dokonalý únik

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Hodnocení
Počet komentářů k filmu: 23
Pitryx
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 22.1.2011
Nádherná krajina!! Jinak ale   krapánek nuda ne? Hlavně   při zbytečně zdlouhavých   dialozích. Snímek totiž   postrádá akci a švih,   takže nebýt občasného   Nickova vyprávění, byla by   to nuda k zoufání. I přes   tuto nudu dávám něco za   výběr krajiny, Timothyho   Olyphanta, Milu Jovovich a   dokonalé překvapení na   konci snímku. To jsem fakt   nečekal. Sice divné, ale   ten závěr má fakt švih a   ne jedno překvapení. CI   28122010 8908/930920130723.   Nests.u.
hledaseniki
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 29.12.2009
Dokonalý thriller, v   krásném prostředí s   dějem, který se jen tak   nevidí. Ten film mě dostal.   Krásná Milla a naprosto   úžasný všeznalec Tymothy.   prostě super herecké   obsazení. A konec je   samozřejmě uchvacující:-)
MARi0
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 17.5.2010
Dokonalý únik
Už jenom kvůli těm   nádherným vulkanickým   ostrovům stojí za to snímek   shlédnout. Havaj je Havaj. A   jako bonus Mila Jovovich -   opravdu nádherná baba. Co k   ději - raději nic, protože   už od začátku se vše   tváří tak, že lepší   vědět méně než více.   Celkem jsem si film užil, i   když pravda, jak už zde   někdo psal, začátek je   trochu pomalejší, ale vše   se po chvíli rozjede do   správného tempa a hodina a   půl uteče jako nic...
martin.stusak.9
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 30.6.2014
Námět sice není   originální, ale v tomto   případě mi to bylo nějak   jedno. Thriller s   překrásnými scenériemi   nádherného ostrova je   svěží, nápaditý a hravý.   Je to tak. Ona hravost je   především s vnímáním   diváka, který se s jistotou   snaží předvídat úskalí   děje, aby to nakonec všechno   bylo úplně jinak. Tvůrci se   nesnažili vytvořit nervy   drásající drama, které by   vyústilo nějakou krvavou   řežbou, jak jsme zvyklí u   hororů na podobné téma. Je   vytvořena pomalu houstnoucí   atmosféra, která graduje   nečekaným finálem. Děj je   přirozeně velmi jednoduchý,   ale když se dobře podá jako   zde, vznikne biják, u   kterých nemůže být pochyb.   Fauna jako kulisa je obrazem   sama sebe. Jeden by nevěřil,   že ještě něco takového   někde existuje. Milla   Jovovich tu opět předvedla   svůj sex appeal a svoji   bojovnost. Její uhrančivost   je až záviděníhodná. A   tak tu máme snímek, který   svým akcentem opět   připomíná, že se nedá   věřit nikomu a ničemu.
prvosenka
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 16.8.2011
DOKONALÝ ÚNIK

Horory nepatří mezi mé   oblíbené žánry filmů. Ale   občas po nějakém přece jen   sáhnu. A film Dokonalý únik   mně velmi mile překvapil.   Manželský pár na svatební   cestě do pustiny je   ohrožován jinými páry,   mezi kterými je vrah. Kdo to   asi je. Tipujte a sázejte. Na   konci se dočkáte i   slušných akčních   záběrů. Toto se podle mého   názoru povedlo. Hodnotím   velmi kladně.
PORTER
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 29.6.2014
Určitě filmu nechybí   napětí a zajímavý   příběh,mladá dvojice   S.Zahn a M.Jovovich jezdí po   výletech kde vraždí další   mladé páry.Ve filmu mi vadil   hlavně S.Zahn nějak mi   tenhle herec nesedí jak   hraním tak i svou vyzáží   už jsem ho viděl v pár   komediích a herecké výkony   nestáli za nic.
enejčel
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 22.5.2014
Snímek má zajímavou   dějovou zápletku, která   ovšem končí hodně špatně   a stereotypně. Nejvíce se mi   zde líbili Olyphant s   Hemsworthem, ostatní herci   hrůza, hlavně Zahn.
Na film jsem se díval   jenom kvůli Hemsworthovi,   který měl sice hodně malou   roli, ale hodně mě zde   bavil.
T2
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 15.7.2018
║Rozpočet   $14miliónov║Tržby USA   $15,515,460║Tržby   Celosvetovo $22,852,638▐   Tržby za predaj DVD v USA   $5,483,872 //počet predaných   kusov 444,537║   Dobrodružstvo s hustou   dávkou napätia, na koniec aj   nečakaná hra s divákom,   pozerateľný priemer. /60%/
pigal
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 2.9.2011
Nedokonaly unik
Na tomto filme je zaujimave   len prostredie,v ktorom sa   odohrava.Nadherne scenerie   Havaja,ktore nazivo vacsina z   nas neuvidi vsak nemozu   zachranit cely film.Ten smerom   do priemeru tlacia slabe   herecke vykony /S.Zahn je   vynimkou/ a scenar.Atmosfera   je celkom zaujimava a zaver   divaka moze prekvapit,ale to   je zufale malo.Film   nedoporucujem.
bobo336
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 20.7.2014
A Perfect Getaway aneb na jedno pozretie
Tento film je iba na jedno   pozretie.Po prvom pozretí   zistíte kto je vlastne vrah a   napatie sa vytratí.Pekné   efekty a príbeh ma   bavil.Takýchto filmov by   mohlo byt viac.
olgab
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 3.10.2012
Ze začátku to vypadalo na   lepší průměr,ale konec   filmu byl naprosto   ujetý.Pochopila bych,že by   právě Mila a Steve mohli   být těmi hledanými   vrahy,ale proč,ikdyž byli   sami,přemýšleli nad tím   kdo asi zabíjí a zároveň   měli z vrahů strach,když   jimi byli vlastně oni.No   divný.Hodnocení jaké jsem   dala je především kvůli   nádherné přírodě a   T.Olyphantovi.
ras84
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 3.2.2013
Dokonalý únik (2009)
kvalitne napísaný a   spracovaný thriller. trojica   párov, hawai a vražda... kto   je vrah a kto obeť? čo   postava, to prípad pre   docenta chocholouška,   napätie je správne   dávkované a film má len   minimum hluchých miest.   všetko to má len dve chyby.   kto má niečo nasledované,   rýchlo zápletku prekukne a   keď sa začne hra na škatule   hýbte sa, hneď vie, ktorá   bije a kto je kto. druhá je,   že keď to raz vidíte, znova   to vidieť nemusíte, lebo nie   je o čo stáť, všetko   napätie sa rozpustí v   poznaní. napätie sa vo   filme buduje len na fakte, že   neviete, kto je kto a   snažíte sa rozlúštiť   indície, ktorými vás kŕmi   scenár. výnimkou je len   posledných cca 20 minút   akcie, ale tam je záver   jasný skrz to,
SPOILER
že   hollywoodske filmy majú   povolený len jeden záver
SPOILER
vo   výsledku ale kvalitná   žánrovka, ktorá určite   poteší každého milovníka   napätia.
+ postavy sú   správne   "narušené"
+ dávkovanie napätia a   minimum hluchých miest
- predvídateľnosť
- nulová pridaná   hodnota, raz vidieť a   dosť
- pár logických   defektov, ktoré uberajú na   kráse
kockak1
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 19.1.2011
Vůbec nevím, jak tenhle film   hodnotit, něco mi vadilo a   nevím přesně, co to bylo.   Začátek dobrý, ale pak se   to nějak zvrtlo. Mělo to   být šokující odhalení,   ale když si vzpomenete na   začátek, tak to nějak   nesedí. Pro mě pokus o   dobrý thriler, který tak   úplně nevyšel.
ValaMalDoran
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 22.10.2009
Film v překrásné krajině   je plný napětí a určitě   překvapí konec. Já sama   jsem to vůbec netušila,   která je ta dvojice vrahů.   Začátek filmu je vlažný,   ale pěkný. Postupně   začíná nabírat na   obrátkách a poteče i krev.
mikee
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 20.12.2009
Jedná se o zajímavý ,   netuctově natočený a velmi   dobře vypointovaný thriller   s nádherné panenské   přírody , který se vymyká   žánrovému klišé a až na   nepříjemně kontrastní   vysvětlovací flashbacky a   mírně pomalejší rozjezd   jsem byl velmi spokojen. A   mimochodem , Timothy Olyphant   je božan! ;-)
movie-freak
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 28.11.2010
Zdařilý film, sice na již   několikrát zpracované   téma, ale velmi napínavé s   několika zvraty. Divák si   už myslí, že si je naprosto   jist kdo je ten špatný, ale   nakonec je vše zcela jinak.   Navíc se vše odehrává v   krásné přírodní   scenérii. Doporučuji.
Nymeria
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 3.11.2011
občas nudný... občas   strhujúci... fajn odychovka..   krásna príroda... dalo sa :)   dokonca mi nevadila ani Mila,   ale Steve Zahn sa mi tu   páčil viac
Neben
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 3.1.2010
Moc lehká hádanka...
Asi už jsem viděl moc   podobně laděných filmů,   ale rozuzlení jsem vytušil   tak po 30 minutách filmu (o   ději jsem něco věděl z   trailerů). Uhodl jsem dvojici   vrahů i jejich motiv, ale i   tak jsem si film užil. Bylo   celkem zábavné sledovat jak   a co říkají tak, aby to   dávalo smysl a zároveň je   to nevylučovalo z okruhu   podezřelých :)

Každopádně je to   pěkně natočený thriller,   ale příště ještě malinko   víc originality a méně   průstřelný scénář ;)
viana
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 19.1.2010
Milla Jojovich-nádherná baba
Úžasný napínavý krásně   obsazený film,kdo říká,že   vše odhadl po   půlhodině-KECÁ,prostě jsem   si to užila od začátku do   překvapivého konce,ale není   to určitě horror...pár   krásných scén,jak jsme   bezmocní bez signálu,jak   vše vykecáme cizím   lidem,jak jsme ve své   podstatě opravdu   naivní.Prostě   DOPORUČUJI!!!!
maciii
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 4.12.2011
Nejlepší na tomhle filmu je   kromě chrismatického   Timothyho Olyphanta jeho   závěrečný zvrat, a   ačkoliv mě v průběhu i   tahle pointa napadla, prišla   mi nejmíň pravděpodobná, i   když na konci byla vlastně   celkem logická. Příjemný   nadprůměrný thriller.
Ema456
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 14.10.2022
Skutočne je to perfektný   film, ale iba ak na to človek   pozerá po prvý raz a nevie o   filme nič. Pri druhom   pozeraní to bolo už tak   trochu o ničom.
jirunka4
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 28.7.2010
. ..WOW..doporucuji.konec je   fakt necekanej a celkove to je   film pri kterym se nemuzete   nudit..povedeny"!
Rudyamon
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 29.1.2011
Iluze dobra, pravda zla ... nebo opačně?
Když se na tenhle film   dodíváte, nepochybně   zůstanete sedět v němém   úžasu jako já. Celou dobu   jsem držel palce hlavním   hrdinům, aby svou svatební   cestu přežili a najednou v   posledních dvaceti minutách   bylo všechno úplně jinak. I   když se tomuto filmu dá   vytknout pár mírně   přehnaných detailů, v   nichž zabouchnutí otevřené   lebky jako dvířek od sejfu   působí opravdu   extravagantním dojmem, v   každém případě ale čas   strávený u tohoto filmu   nebyl ztracený. V   hodnoceních byla filmu   několikrát vytknuta tak   trochu nečistá hra   režiséra vůči divákovi,   protože ho nechal spoustou   falešných stop a náznaků   sejít z cesty, aby ho pak v   závěru ohromil bravurním   rozuzlením. Myslím, že v   podstatě každý film je   takovou malou lží a iluzí a   tahle iluze je zcela určitě   hodně povedená.

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih27478minih27478Temná legenda (1998) 
Urban Legend n
minih34323minih34323Taxi 3 (2003) 
Taxi 3 n
minih52435minih52435Nebožtíci (1964) 
Des pissenlits par la racine n
minih32847minih32847Černá díra (2001) 
The Void n
minih164195minih164195Jde si pro nás noc (2018) 
The Night Comes for Us n
minih61513minih61513S vyloučením veřejnosti (1954) 
Huis-clos n
minih48001minih48001Zrádce (2008) 
Traitor n
minih112127minih112127Memories (1995) 
Memories n
minih51362minih51362District 9 (2009) 
District 9 n
minih79941minih79941Norman a duchové (2012) 
ParaNorman n


Hodnocení:n12345678910

TV Program

ČT1 - Černé ovce (1992) [TV pořad]

17:40 - 18:00

1 minut již uběhlo
19 minut zbývá do konce

ČT2 - Zlato se čistí v ohni

17:30 - 17:55

11 minut již uběhlo
14 minut zbývá do konce

NOVA - Na lovu (2021) [TV pořad]

17:30 - 18:30

11 minut již uběhlo
49 minut zbývá do konce

Prima - Inkognito (2021) [TV pořad]

16:40 - 17:55

61 minut již uběhlo
14 minut zbývá do konce

Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190738
Osobností: 698276
Fotografií: 765267
Plakátů: 377392
Obsahů a biografií: 178549

Poslední komentáře

Ruby (1992)

Ruby
I když název by mohl   svádět k očekávání, že   půjde o životopisný film,   je to v podstatě   čistokrevný politický   thriller, který více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 8 / 10

Fatal (2009)

Fatal
Průměrná francouzská   komedie, která mě opětovně   přesvědčila, že doby   šedesátých a sedmdesátých   let, kdy se natáčely   výborné komedie více >

Autor: curil | Hodnocení: 6 / 10

Donniny kalhotky (2001) [TV epiz...

Donniny kalhotky
Eric při basketu na dvorku s   kámošema stáhne Donně   kalhotky, ta se urazí, ale   dělá že né. Kelso jde za   Laurie, ale ta tam má jinýho   více >

Autor: FLA | Hodnocení: 7 / 10

Kdo to chce víc? (2001) [TV epiz...

Kdo to chce víc?
Donna má s Ericem hodně   sexu, ale pak se pohádají a   každý dělá uraženého,   kdo vydrží bez sexu déle?   Red si uvědomí, že je   protivný a více >

Autor: FLA | Hodnocení: 7 / 10

Dnes o půl jedenácté (1949)

Dnes o půl jedenácté
Jsem si vědom, že v roce   1949 filmová detektivka asi   jinak natočit nešla, ale to   bohužel nic nemění na tom,   že je to jako film sotva   více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 5 / 10