Cerven
ohodnotit

Harry Brown

Žánr:
Rok:
2009
Délka:
103 minut
„Jeden muž našel odvahu postavit se na odpor.“
Popis / Obsah / Info k filmu Harry Brown
Příběh ze současné Anglie sleduje každodenní pouť osamělého muže chaotickým světem, kterému vládnou drogy a násilí. Harry Brown je řádný občan a bývalý mariňák, dnes již v důchodu. Po smrti manželky žije sám v jednom ze stovek bytů na předměstském sídlišti. Společnost mu dělá jen jeho nejlepší kamarád Lenny. Právě toho ale jednoho dne zavraždí parta místních výtržníků. Harry se rozhodne jednat a naplnit svou vlastní představu o spravedlnosti.

Kontroverzní snímek debutujícího režiséra Daniela Barbera stojí a padá s výkonem Michaela Cainea, který ve svých pětasedmdesáti letech postavou Harryho Browna vystavěl důstojný pomník své dosavadní herecké kariéře, plné podobně rozhodných a nesmlouvavých mužů. Precizně vystavěný thriller, který se tematicky řadí k poměrně široké skupině filmů, pojednávajících o pomstě, se z žánrových schémat vymyká jednak protagonistovým věkem a rovněž pokusem o jistý společenský přesah. Film, který v Británii vzbudil poměrně ostrou kritickou debatu, drsnou formou poukazuje na problém násilí a agresivity dnešní mládeže. O vhodnosti předkládaného řešení tohoto jinak složitého problému nechť si každý divák rozhodne sám.

Zdroj: ČT


oficiální text distributora

Popis / Obsah / Info k filmu Harry Brown
Sir Michael Caine je Harry Brown, řádný občan a bývalý voják. Po smrti manželky žije sám v jednom ze stovek bytů na předměstí ve společnosti svého nejlepšího přítele Leonarda, kterého jednoho dne zavraždí parta místních výtržníků. Harry se rozhodne jednat a naplnit svou představu o spravedlnosti...

Zdroj: IKO Cable, s.r.o. (Film+)


oficiální text distributora

Popis / Obsah / Info k filmu Harry Brown
Dej filmu Harry Brown sa odohráva na jednom sídlisku v južnom Londýne kde žije dôchodca, bývalý vojak Harry Brown. Keď mu zomrie manželka, zostane mu iba jeho priateľ, vojensky veterán Leonard s ktorým hráva šach v miestnom pube. Raz sa mu kamarát zverí, že mu miestny výtržníci strkajú výkaly do poštovej schránky a založili oheň na chodbe. Čoskoro na to nájdu Leonarda zavraždeného v podchode, kde sa stretáva banda mladistvých. Harry Brown začne pozorovať z bytu zavraždeného priateľa činnosť bandy, a čoskoro má jasné s kým má do činenia. Banda predáva drogy a terorizuje okoloidúcich. Keďže polícia iba prešľapuje na mieste, vezme Harry spravodlivosť do vlastných rúk.

Štefan Rencz


Autor: cicis

Popis / Obsah / Info k filmu Harry Brown
A je tu další filmová role Michaela Cainea. Tentokrát se představí jako Harry Brown - bývalý voják, který se snaží dožít v klidu a v pohodě na venkově. Moc se mu to ale nedaří, protože je neustále vyrušován bandou teenagerů, která pořádá nájezdy na obchody a pokouší se sehnat nějaké peníze. Policie tomu nevěnuje žádnou pozornost a tak se rozhodne vyřešit to po svém.


Autor: Justik66

Nový publicista:
Nelíbí se vám tento obsah? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište


Hodnocení:n12345678910
Reklama

TV Program

ČT1 - Trpaslík (2017) [TV seriál]

22:05 - 22:45

21 minut již uběhlo
19 minut zbývá do konce

ČT2 - Terč (1985)

22:05 - 00:00

21 minut již uběhlo
94 minut zbývá do konce

NOVA - Specialisté (2017) [TV seriál]

21:25 - 22:30

61 minut již uběhlo
4 minut zbývá do konce

Prima - Vinaři (2014) [TV seriál]

21:30 - 22:40

56 minut již uběhlo
14 minut zbývá do konce

Reklama
Naposled navštívené:Přesunout nabok | Vymazat historii
Bitva míru

Bitva míru
Bitva míru

Gary Young

Young Gary

Naposled navštívené:
Bitva míru

Bitva míru
Bitva míru

Gary Young

Young Gary